Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz SH4D0W2011 #56199 üzenetére
Az RTL8812 chippel szereltekre több helyen is láttam panaszt, amiben mt7612 van remekül működik. A banggoodon jelzik, hogy melyik van benne.
-
woodworm
veterán
válasz gulyasa #56474 üzenetére
Látod az a widget már át is vágott, mivel a kívülről látható ip-címedet mutatja, miközben a digi natol. Ha a tplink kapja közvetlenül a digitől a címet, akkor az ont bridge-ben van, nem is fogod elérni egyszerűen. A jó hír viszont, hogy új router vásárlása esetén egyszerű a csere, ki kell cserélni a jelenlegi tplinkkel és az új routeren beállítani a pppoe kapcsolatot.
A natolás megszüntetését a digi ügyfélszolgálaton kérheted. -
woodworm
veterán
válasz gulyasa #56482 üzenetére
Akkor a 56475-os hozzászólásomban leírtam mindent.
- Az ont bridge-ben van.
- A tplink hozza létre a kapcsolatot. Egyszerűen lehet cserélni, be kell jelentkezni a felületére, bontani a jelenlegi kapcsolatot, cserélni az új routerre és azon beállítani a pppoe kapcsolódást.
- Ha a tplink a 100-as tartományból kap ip-címet, akkor natolva vagy. A widget azért ad fals címet, mert belülről ezt nem tudja megállapítani, mivel egy külső szolgáltatás segítségével adja meg a jelenlegi ip-címedet, ez pedig a natolás miatt eltérő. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz Pubszon #56636 üzenetére
Lehet elszaladt melletted a téma, mert eddig mindig másról beszéltél. Tehát nem az internetsebességről, nem a különböző gépekkel, telefonokkal elérhető kábeles és wifis sebességről volt szó, hanem először az intel 9260 wifi vezérlő lassúsága került szóba, majd én hoztam az ax200-ast (mindkettő tud HT160-at és tudtommal ugyanaz a driver megy fel hozzájuk).
UPC 500-as előfizetésem van, mindegyik routerem tudja kábelen és hellyel-közzel 5GHz wifin is teljesíteni, ha nem az intel vezérlőt használom. Mint leírtam, 2,4 GHz-en tudok mérni a másik klienssel 300Mbitet is.
Ha probléma van, akkor az az intellel van, vagy egyszerűen nem jönnek ki a mediatek chippel.[ Szerkesztve ]
-
-
woodworm
veterán
válasz ArthurShelby #57317 üzenetére
Az asusoknál (padavanon szinte ugyanaz a szöveg) ki van írva ugyan, hogy csak wep titkosítással megy, de nálam működött wpa2-vel. Ráadásul asus gyári fw és padavan között is ment a kapcsolat. A chipset az minden esetben mediatek volt, igaz eltérő széria.
-
woodworm
veterán
Ezt fogd fel úgy, mint a vezetékes és a palackos víz házhoz szállítását. Vezetéken gyakorlatilag a cső vastagsága szab határt, a palackos vizet pedig a szállítóeszköz kapacitása korlátozza, plusz a csomagolóanyagok és azok mérete, hogyan tudod bepakolni a rendelkezésre álló rakterületre.
-
woodworm
veterán
Nem, kb. mindegyik adapter a névleges felét tudja. De a körülményektől függően ez lehet a negyede és a háromnegyede is. Ha a telefonod tudja wifin az előfizetésed sebességét, akkor vagy kis csomagod van, vagy 5GHz-en csatlakozik. Ezt nem sportszerű összehasonlítani a 2,4 Ghz-es sávon dolgozó kliensekkel, a sebesség is elmarad és a konkurens rádiók miatt a stabilitás sem az igazi. A routeren vagy a telefonon kikapcsolva az 5GHz-es rádiót, az sem fog annyira vigéckedni.
A körömpiszoknyi usb stickeket pedig el kell felejteni vagy az elvárásokat hozzá igazítani. -
woodworm
veterán
válasz csabyka666 #58120 üzenetére
Mivel méred?
Szerintem ez a router nem fog sokkal többet tudni. -
woodworm
veterán
válasz csabyka666 #58122 üzenetére
Az eszközre gondoltam. Pl. általában a telefonok 2,4 GHz-en csak 1 streamet tudnak és csak 20MHz-es csatornaszélességgel. Ez kb. 70Mbit.
A routeren én n300-as linken sem mértem olyan kitűnő sebességeket, valami 80Mbit volt a legtöbb amire emlékszem, de egyébként a gigabites portok ellenére kábelen sem tudott a gyári fw-vel 110 Mbitnél többet. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz Ripper17 #58408 üzenetére
A router mimo és tudtommal a telefonja is, tehát az elérhető linksebesség 300Mbit. Írta, hogy próbálta közelről is, ott mérte a 70Mbitet. Nekem is van egy majdnem ugyanilyen routerem, még nem rendelkezett hardveres hálózati gyorsítással, így a natolás erősen igénybe veszi az amúgy sem acélos soc-t.
A ténylegesen elérhető sebességről pedig nem érdemes kategórikus kijelentéseket tenni, mert mindig adódhatnak rendkívüli eredmények. Pl. 2,4 GHz-en, n300-as linken 230Mbit/s a legnagyobb sebesség,amit eddig mértem.(#58418) MaCS_70
Az utóbbi időben jobbára mediatek chipsetekkel találkozom, és ha van rá lehetőség padavan van rajtuk. Ott van egy szoftveres korlát a hasonló esetekre, ha jól emlékszem sávonként 48 kliens csatlakozhat egyszerre a wifire. -
-
woodworm
veterán
válasz MasterMark #58512 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz MaCS_70 #58566 üzenetére
Miért lenne lehetetlen?
Eddig mindenki csak a szabványban adott adatsebességekről beszélt, a hatékonyság nem volt boncolgatva, csak általánosságban. Az átviteli sebességen aggregációval lehet javítani, nem elérhetetlen pl. a 90Mbit/s. Mértem már két streamen 200Mbit feletti átviteli sebességet (2,4 GHz, n300). -
woodworm
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest