Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Érdekesek nekem ezek az új koncepciók. Főleg úgy, hogy nekem a wp-ben eddig minden új (kb 3 hete használom ezt a platformot másodtelefonként).
Látom amúgy, hogy sok kívánság meg hiányolt dolog megfogalmazódott vele kapcsolatban, nekem semmi különösebb problémám nincs vele. Egyedül egy ilyen "ne zavarjanak" mód jönne jól, de feltételezem valami app-al el lehet intézni, másrészt meg ha annyira érdekelne, utánajártam volna.
Én eddig okostelefon-platformban amit használtam, az symbian, windows ce, ios (3-tól 8-ig), android (2.valahánytól 4.4.4-ig), Blackberry OS 5-6 és OS 10, és most wp 8.1.
Úgy nagyon ritkán éreztem magam, hogy falakba ütközök a mindennapi használat során, és most példálózni se akarok hogy melyikkel. A maga korában, azokra a feladatokra amikre a saját korában az oprendszert használta az ember a telefonon, mindegyik használható volt.Voltak olyan megoldások, amik az egyikben jobban, a másikban rosszabbul sikerültek persze. Én most a jelenlegi wp 8.1-re azt mondom, hogy a fentiek megállnak, tehát amire manapság használom a telefont, arra nem ütközök korlátokba, tudom használni (telefon, sms, email, naptár - ezek szinkronizációja eszközök között, böngészés, fényképezés, némi dokumentumszerkesztés; illetve pár kevésbé fontosabb dolog, közösségi hálózatok, játék és zenehallgatás - ha ez utóbbi 3 problémás lenne, akkor azt a magam részéről különösebb fájdalom nélkül elviselném).
Amit ennyi használat után változtatnék a wp-ben, hogy agresszívebben tolja be a prediktív billentyűzet a javasolt szavakat, azaz a legelöl lévő javaslatot szóköz esetén mindig illessze be, nem csak akkor, ha vastaggal szedi, és látom hogy be fogja illeszteni. Sokkal kevesebbszer kérek mást, mint az első találat, mint ahányszor az elsőt, így gyorsabban tudnék rajta gépelni, de még az is lehet, hogy ez persze beállítható, csak még nem mélyültem el benne. De látszik, hogy ez is egy eléggé felszínes javaslat, amit mint fejlesztést szeretnék.
Mindezt csak azért írtam le, mert valahogy nem érzem azokat a lényeges változtatási pontokat, amiket a ti hsz-eitekből kiolvasok.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #59731 üzenetére
Na, örülök, hogy ezt így megfogalmaztam, erre épp belefutottam egy olyanba, ami tényleg kéne: nincs natív dropbox kliens.
Két jó hír van, hogy ezúttal nem valami megmagyarázhatatlan oka van, mint hogy miért nincs olyanom hogy Nokia Camera, hanem tényleg nincs, illetve azt írja az ms hogy most készül, szóval remélem lesz: [link]Igazából csak a fotók miatt kéne, az összes többi eszközöm is oda menti őket (tudom, onedrive).
-
lugosi
MODERÁTOR
Az alábbi furcsaság adódott. A WP 8.1-es telefonomról nem tudok bejelentkezni a vállalati onedrive-ba, azt írja ki, hogy ellenőrizzem a bejelentkezési adatokat, amik természetesen helyesek. Kijelentkeztem, hátha csak egy szokásos ki/be windows-módszer kell, újraindítottam a telefont, de semmi.
Ugyanakkor a másik (androidos) telefonomról zavartalan a onedrive használata.Érdekes, hogy a személyes onedrive fiókomat minden további nélkül elérem a wp-ről is. Mi lehet a gont?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #59949 üzenetére
Ez az office 365 onedrive történet újabb vicces fázisba lépett. Az irodai (windowsos) laptopom se képes vele szinkronizálni. Hiba van, ennyi az infó amit kiír.
A totális poén az, hogy az egyetlen eszköz, ami jelenleg kezeli (kezeli = látja a tartalmát, megnyitni enged stb, mert semelyik másik eszköz még csak nem is látja) az office 365 onedrive-omat az az androidos telefonom. Egy totális vicc ez az egész.
-
lugosi
MODERÁTOR
De igen. Eddig ugyanabban az alkalmazásban működött (azaz tegnapig). Váltani lehetett alkalmazáson belül a személyes és a vállalati között.
Ez persze nem magyarázza meg, hogy miért nem működik az asztali gépen. A hatalmas fail a dologban az, hogy most játssza el harmadszor bő egy hónap alatt (!) hogy szinkronizálási hibák vannak felkiáltással a teljes céges anyagomat törli az asztali gépről, és közli, hogy nincs csatlakoztatott onedrive tár. Ez egy nagyon csúnya, perverz vicc az MS részéről, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy bármilyen szoftvermérnök erre így áldását adta, hogy ha nem tud szinkronizálni, akkor az ügyfél gépén törölje a teljes tárat a fenébe.
És az elképesztő az, hogy ezért a folyamatos szívatásért, ezért a nem működő, szolgáltatásnak nem nevezhető dologért éves szinten 60k-t perkálok. Egy csúnya, átgondolatlan vicc ez az egész.Még jó, és állati nagy szerencse, hogy a jó öreg kis ingyenes dropboxomat nem vágtam ki a gépről, így legalább van egy olyan szolgáltatásom, ahol a doksijaim hibátlanul, villámgyorsan és totálisan megbízhatóan (ingyen) szinkronizálnak. Ha már a nagy cég fizetős szolgáltatása erre jól láthatóan képtelen.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Partyface007 #59978 üzenetére
Eddig tényleg működött, de utánanézek és letöltöm.
Az asztali gépen ettől függetlenül nem működik. :/ -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Partyface007 #59978 üzenetére
Köszi, ezzel sem vagyok előrébb.
Tehát, mindeddig gond nélkül működött a telefonomon a Onedrive alkalmazás a vállalati onedrive fiókkal, tehát nem kellett semmilyen más appot letölteni hozzá. Az első link egyébként azt az appot töltené le, ami egyébként is fent van a telefonon, tehát amit több mint egy hónapja használtam, gond nélkül.
A második pedig arról szól, hogy az Office alkalmazásban elérem a vállalati onedrive file-jaimat, ami eddig is így volt, de ez messze nem az, mint a onedrive alkalmazás.
Például jelenleg megoldhatatlan feladatnak tűnik, hogy az MS által üzemeltetett office 365 exchange email címemről olyan emailt küldjek a WP telefonom, amihez egynél több olyan file-t csatolok, amit a szintén MS által üzemeltetett vállalati onedrive-ban tárolok. Azt hiszem, ez így akár vicces is lehetne, ha nem munkára kellene használni a telefonomat. Ha valami sz.ros fotót szeretnék csatolni a telefonról, azt persze megtehetem, úgy is, hogy egyszerre többet csatolok. De két doc-ot az MS oprendszeres telefon nem tud az MS email alkalmazásban az MS email címen keresztül elküldeni egy MS felhőszolgáltatásból.
Csak a flém kedvéért hozzáteszem, hogy a fenti halálosan bonyolult művelet a fujj-fujj-kukadriod androidos telefonomon a legcsekélyebb problémát sem okozza.
Tisztelt MS, érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy miért választja a piac kb 96%-a a konkurenciát. Biztos nem elsősorban ezért, de ez mellette sem szól azért.
Ez az első komolyabb kudarcom WP platformon, és nagyon nem örülök neki. Bosszantó, hogy a fizetős szolgáltatásomat nem tudom munkára használni a telefonon, de ha mondjuk büfiző csecsemőkről vagy szunyókáló macskáról szeretnék 5 db képet elküldeni, annak semmi akadálya nem lenne.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz sz.balazs.95 #60079 üzenetére
Kb mindenben. Ez az én véleményem úgy hogy párhuzamosan használom a két rendszert.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #60088 üzenetére
Lejárt közben a szerk.idő., tehát ennek a bővebb kifejtése.
Kb mindenben. Ez az én véleményem úgy hogy párhuzamosan használom a két rendszert.
De hogy ne tűnjön trollnak a dolog, írok pár konkrétumot, ami bő egy havi párhuzamos használat mellett felmerült:
- testreszabhatóság: nem a launcher, meg hogy hogy néznek ki az ikonok, és mi a háttérkép. Például alternatív billentyűzet, swiftkey, swipe. Automatizálhatóság különböző appokkal.
- alkalmazáskínálat: magyarázatra nem szorul.
- support: mivel pár tíz (száz) millióval több android felhasználó van, ezért a mögötte álló "önkéntes support" (fórumok, megoldások stb) sokkal bővebbek. Eddig andriodon nem ütköztem olyan hibába vagy korlátba, amit 5 perc (nem túlzok) google keresés nem oldott volna meg.
- mögötte álló szolgáltatások: google play zene, filmek, könyvek (nem tudom az ms-nek van-e ilyen vagy csak nálunk nem elérhető), google maps vs bing maps (direkt nem csatolok vagy linkelek bing mapset lejárató példákat mikor egy város szerinte nem ott van, ahol van), youtube - persze ezek nagy része nem fair, mert a google kezében van, de az ms-nek nincs minőségben egál alternatívája.
- kezelőfelület: alapvetően el lehet lenni a csempékkel és nincs velük különösebb bajom, sőt tök ötletes ahogy egyben ikon és widget is lehet tulajdonképpen, de az androidos widgeteket még látótávolságra se közelíti meg.
- böngészési élmény: most komolyan, ez a mobil IE tényleg ennyire képes? Egy csúnya vicc. Az asztalit se szeretem, sokszor egy weblapot mire megnyit, addig firefoxban már be is zártam a böngészőt, mert rég elintéztem amit akartam. A mobil IE ennél is rosszabb, iszonyatosan lassan jeleníti meg a lapot (példának nem kell nagyon render-igényes lapot mondani, PH mobil oldala, egymás mellé teszem a Z3-am a chrome-mal és a 1520-am az IE-vel, és nem hiszem el, hogy ennyire lassú). Azon kívül bugos is. Hetente-kéthetente egy ilyen totálisan egyszerű oldal, mint egy fórumoldal 20 hsz-szel mobil nézetben itt, hibásan jelenik meg a mobil ie-ben (oldal több részét egymásra rendezi, vagy az oldal közepe nagy fehér négyzet, hiányzik) újra kell tölteni. A kurrens böngészők közül a leggyengébbnek tartom a mobil ie-t, ami önmagában abszolút nem lenne gond, csak nincs se chrome, se firefox wp-re (nyiván az Ms is érezte a különbségeket és nem engedi fel a store-ba?). Lehet, hogy a windows-fetisiszták megharagszanak, de az ie mindig, minden időben gyengébb, elmaradottabb volt mint a konkurrens (ingyenes) megoldások (desktopon).
- a platform jövője: bízunk benne hogy az MS megy tovább az úton, az androidnál nem bízunk benne hanem teljesen egyértelműnek tartjuk, lévén egy piacvezető pozíciót nem valószínű, hogy eldobnak.
- bosszantó hiányosságok alap dolgoknál: csak egyik volt pl, amit az elmúlt napokban írtam, hogy az MS megoldásaival kb úgy tűnik lehetetlen több doksit csatolni egy emailhez (ahogy írtam, minden egyes eleme a láncnak MS ökoszisztémán belüli: felhő, mail szolgáltatás, mail kliens, felhő kliens, file formátum, telefon), míg ugyanez androidon röhögve működik, akár az ms ökoszisztéma darabjaiba is beépülve. Másik érdekesség, a mail kliensben meg akarod nézni az elküldött levelet. Tegyük fel, hogy nem válaszoltál egy bejövőre, hanem egyszerűen írtál egy mailt. Egy normális email kliensben ez adja magát, nem probléma. A WP megoldás, megnyitod a levelezőt, látod a bejövőket. Alul a ... menüikon, mappák, sent items. A poén az, hogy egyáltalán nem intuitív, magamtól rá nem jöttem, hogy így találom meg az elküldött leveleket, mert nincs semmilyen mappanézet mint egy normális levelezőben, úgy kellett utánakeresni, hogy hogy lehet megtalálni. És a használat előrehaladtával csak szaporodnak az ilyen "megoldások".
- további apróságok, nem tudsz olyan számra sms-t küldeni, ami nem úgy van benne a telefonkönyvben, hogy mobil. Ha pl egy barátom magán számát mint mobil, a céges mobilját mint munkahelyi vettem fel (én pl így csinálom mindenkinél) akkor a "munkahelyi" számát nem tudom kiválasztani, hogy sms-t küldjek rá. Hogy írok rá sms-t: megnyitom a kontaktot, kijelölöm a számát, copy, üzenetek, címzettnél a szám paste - és már be is adja a kontaktot, tehát tudok a "munkahelyi" számra sms-t küldeni, de milyen körülményesen. Az ilyen kis megoldásokból is biztos hogy több lesz minden hónapban, amit felfedezek a telefonban.
Az ilyen átgondolatlanságok és bosszantó hülyeségek több évi android használat után látva a másik platformon elképzelhetetlenek. Vagy, ha mégis f.s e tekintetben androidon a gyári megoldás, akkor jönnek kábé ezren és írnak alternatívát. Nem jó a gyári billentyűzet (pl samsung)? Tessék, swiftkey, brutál jó alternatív billentyűzet, magyar prediktívvel (is, meg csillió másik nyelvvel). Ja, androidon működik az, hogy diktálsz magyarul egy emailt, wp-n lesz olyan frissítés egyszer, amikor fog? Ez a cortana talán előjön, ha nyelvet és régiót átállítod angolra. Akkor már van "quiet hours'. Több androidos telefonon ez alapból van (blokkolás üzemmód pl gyárilag samsungon) de az automatizálhatóságnak köszönhetően olyan ingyenes megoldást választasz rá, amilyenhez éppen kedved van. Az MS-nél úgy gondolták, hogy ez csak angol nyelvterületen érdekes feature.
Látod nem az a baj több dologban, hogy több száz emberórás leprogramozás hiányzik, hanem egy kapcsoló a kódban enable/disable, pl az SMS-kérdés. Miért nem jelenik meg más számok alatt, hogy sms küldése, mint a mobil?
Szóval szerintem irtó komoly hiányosságai vannak a wp-nek ha már konkrétan ezt hoztad fel, az androiddal szemben, de gyakorlatilag minden más (általam eddig használt) mobil oprendszerrel szemben (ezek: ios, android, BB OS 10). Egyedül a BB OS 10, mint elterjedtségben még a wp-t is alulmúló rendszer az, ami a fent felsoroltak közül pár dologban még a wp alá megy, de összességében nem tartom rosszabbnak. Pl a mail kliense (már ha a hubot egyáltalán kliensnek lehet nevezni), egyszerűen zseniális, kb az összehasonlítás a wp mail-jéhez képest meg sem tehető igazán, nem tudok jó hasonlatot mondani. A BBOS 10 gyári böngészője sírva fakadna, ha egy percig olyan bénának és butának kellene tettetnie magát, mint amilyen a mobil ie a saját csúcsformájában. És ne feledjük, hogy akkor még az elterjedtségben hasonló, bár a wp-nél kevésbé elterjedt rendszerhez hasonlítottam csak. Egyedül talán app-kínálatban csúszik alá egyértelműen a wp-nek, "cserébe" pl ott van a valós multitaszk. Tehát ha a piac által rendkívül leértékelt platformhoz hasonlítom a wp-t és nem a legelterjedtebb androidhoz, akkor abban a ligában pár dologban állja a versenyt, de jópárban nem.
Így az a kijelentésed, hogy te pl. tényleg nem tudod, hogy mi az amiben sokkal többet nyújt az android, az vagy bődületes ismerethiányból, vagy mérhetetlen fanboyizmusból táplálkozhat csak.
Bocs, ha hosszú lett.
-
lugosi
MODERÁTOR
Az a gond vele mint írtam, hogy a vállalati onedrive fiók egy ideje nem tallózható a onedrive app-al. Ha az lenne, mint ahogy volt eddig, akkor gond sem lenne, mert működne mint eddig. De egy ideje nem enged be az app, csak a személyes onedrive-ba. A vállalatit csak az Office alkalmazáson keresztül engedi elérni, ahol minden file egyesével küldhető.
Az előbb kellett elküldenem egy mailt pl 14 csatolmánnyal. Ki is vágna az ügyfél, ha ezt 14 külön emailben küldeném el. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #60124 üzenetére
Készítse el az MS! Vagy csináljon olyan szolgáltatásokat, amik alternatívát jelentenek. Pl a bing maps-en nem mindegy, hogy egy település 80 km-rel arrébb van-e.
"ott a fajlkezelo, azzal lehet tobb fajlt csatolni."
Onedrive-ból nem tudtam megcsinálni, hozzá tudok férni a fájlok progival? Nekem az is megoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #60130 üzenetére
"onnan meg meg egyszerubb, csak ki kell jelolni a fajlokat, majd a share gombra kell bokni."
Igen, csak ezt dudálom már napok óta, hogy baj van, mert a onedrive kliens nem enged be a vállalati onedrive-ba, csak a személyesbe. Eddig működött, néhány napja nem működik.
Többi: google play zene, google maps pl van ios-ra. Miért van? Mert a google megcsinálta rá az appot, tehát ilyen szempontból igaz, hogy a google-n múlik. De miért csinálta meg? Mert az ios a piacokat tekintve megkerülhetetlen. Az, hogy a wp nem az, az nem a google hibája.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz sz.balazs.95 #60139 üzenetére
"Egyébként e tekintetben a WP kb. olyan, mint a desktop Linux."
Vicces, mert pont le akartam ugyanígy írni, hogy sok mindenben ugyanolyan, de aztán nem akartam összekeverni a dolgokat, de jó, hogy ezt pont úgy látjuk, pont ez jutott az eszébe mind a kettőnknek.
Még csak billentyűzetre visszatérve, szerintem a wp-é nem a legrosszabb (a valaha volt legrosszabb szoftveres billentyűzet manapság nálam a samsung androidos telóké), de sok mindent lehetne rajta fejleszteni. A példád régen nem tudom, hogy mennyire volt igaz, de konkrétan most pl a Sony-é az egyik legjobb gyári. Annyira jó, hogy a Z3-on nem is cseréltem le a swiftkey-re.
Ha már itt tartunk, akkor az általam eddig próbált legjobb szoftveres billentyűzet gondolkodás nélkül a Blackberry-é (én Z10-en használtam, de feltételezem a Z30-on is van olyan jó, ha nem jobb, a nagyobb képernyő miatt). Minden tekintetben csúcs. Kár, hogy a platform több más megoldása méltatlan hozzá, mint ahogy a hub-hoz és más egyebekhez is. Ha a platform minden része olyan lenne, mint ezek, akkor most azon vitatkoznánk, hogy miért megkerülhetetlen a BB.
"Az, hogy a Google szarik a WP, az nem a WP hibája..."
A piacon szerintem arra sz.nak, amire lehet. Az ios-re nem lehet. Nem hiszem, hogy a google örömében döntött úgy, hogy támogatnia kell a konkurens platformot. A wp nincs azon a szinten, hogy hasonlóan tényező legyen, de erről nem a google tehet.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FіkuszKukіsz #60142 üzenetére
"Ez az email csatolmány nálam is keverte a biztosítékot. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy olyan szoftver óriás aki a nagyvállalati informatikában az élen jár ilyen amatőr megoldásokat alkalmazzon egy levelező kliensben."
Ugyanez a véleményem. Mivel fizetek exchange-ért és más MS szolgáltatásokért (ami szolgáltatások egyébként, ha már itt tartunk, sok tekintetben nagyon jók), úgy gondoltam, hogy a saját mobilos platformja ezekkel a szolgáltatásokkal egy verhetetlen kombó lesz.
Nos, tömören, nem az.
De ha már itt tartunk, más se. Adott egy W7 laptop, és hozzá a Onedrive vállalati verzió. Szinkronizálnám a file-jaimat ebbe a - fizetős - felhőbe, de átlag 2-3 hetente úgy dönt, hogy nem lehet szinkronizálni. Minden tárolt doksit (!) gyalul a laptopról, és közli, hogy nincs csatlakoztatott tár. Ha újracsatolom, akkor nekiáll újra letölteni a jelen pillanatban pontosan 20067 file-ból álló, 6.3 gigányi dokumentumomat. Ez kb 2-3 nap alatt megvan neki, eddig megy a laptop nonstop, mert a sebesség, hát, na. (Az ingyenes dropbox hasít, és még egyszer sem volt 3 év alatt adatvesztésem.) Ezt eddig talán 3 alkalommal játszotta el a Onedrive, negyedikre neki se kezdek, úgy marad. Persze akár vicces is lehetne, hogy tízezreket fizetek éves szinten ezért a szolgáltatásért, és a megbízhatósága valahol egy pre-alpha szinten van, bétának már örülnék. Hangsúlyozom, vállalati onedrive. Tehát céges dolgok, fontos dolgok, adatbiztonság stb. Gyakorlatilag a szolgáltatás megbízhatatlan, a kliensprogramja buta, erőforrászabáló és lassú, és instabil is, a hibaüzenetei kideríthetetlenek, a viselkedésének a logikája (miért töröl?) felfoghatatlan. Ehhez képest a konkurens ingyenes felhős megoldások olümposzi magasságokban járnak. Az egyetlen pozitívuma emellett a sok hülyeség mellett a onedrive-nak, hogy bár a laptopról töröl, illetve wp-ről nem működik a kliense, a felhőből legalább nem töröl. Nevetséges módon, böngészőből töltöm fel bele a file-okat backupként. Kb mint a 90-es évek elején, mikor a napi munkát a vinyó mellett floppira mentette az ember.
Nos ezt tudja az MS fizetős felhőszolgáltatása 2015-ben. -
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Partyface007 #60237 üzenetére
Köszi a segítséget. A kliensoldali gép egy Lenovo T420, ami az irodai feladatokon kívül nincs másra használva. Minek nézzek utána? Töröljem le a onedrive szoftverét és tegyem újra? Igazából az a meglepő, hogy egy 3 hetet elmegy probléma nélkül, csak aztán rottyint maga alá.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Partyface007 #60271 üzenetére
Köszi!
Az app törlése után hol kell keresnem, hogy mit hagy meg esetleg a rendszerben? -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Partyface007 #60310 üzenetére
Na várj csak, most a telefonon vagy a laptopon mondod ezeket? (Láma vagyok)
-
lugosi
MODERÁTOR
Még sose használtam a here drive +-t navigálásra. Szerintetek figyelembe veszi a program az útlezárásokat?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lorcsi #60512 üzenetére
Köszi a választ. Igen van mobilnet. Azért kérdeztem amit kérdeztem, mert csináltam egy útvonaltervezést - igaz akkor még wifi alatt - Dunántúlra, és csodálkoztam, hogy miért nem az 55-ösre tervez Baján keresztül (persze ÉN tudtam hogy miért nem, mert felújítás alatt van, és ténylegesen is el szerettem volna kerülni), de meglepett hogy a program is elkerüli. Ennek örülök, hogy figyelembe veszi. Már csak a műszerfalon lévő rögzítést kéne megoldani (erre nincs tipped?) mert a ragacsos Dension tartóm nem tartja meg (mert egy jó nagy és nehéz 1520 az illető).
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz captainnemo #60756 üzenetére
Én ugyanígy vagyok. Skype fent van de nem használom, ellenben a Facebook messenger és a whatsapp messenger hibátlanul mennek, és jeleznek.
-
lugosi
MODERÁTOR
Nálatok megy a stream? Nálam nincs se kép, se hang. Se firefox, se ie alatt.
(ezt próbálom: http://news.microsoft.com/windows10story/)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Zsoleszhun #60954 üzenetére
Nekem kb 1 percet megy most, aztán kb 1-2 percig "buffering", újratöltés, körözés, megint megy egy percet.
Most percek óta megy!
Ehh mire beírtam megszakadt!!
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Valaki beírná nagy vonalakban, hogy miről volt szó? Befutott egy félórás hívásom és kb mindenről lemaradtam.
Vagy visszanézhető? -
lugosi
MODERÁTOR
OEM win-t is lehet frissíteni? Pl nekem a géppel együtt van véve a win7, se lemezem, se semmim nincs hozzá, nem is telepítettem, eleve rajta volt.
Bár ha minden igaz a CoA az akksit kivéve oda van ragasztva az akksi alá, de ezt most értelemszerűen nem tudom lecsekkolni
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Srácok még mindig küzdök azzal, hogy a Onedrive appban megjelenjen a vállalati onedrive-om tartalma.
Semmivel se jutottam semmire amit eddig megpróbáltam. Kínomban az az ötlet született, hogy újratelepíteni a onedrive appot, de nem tudom, hogyan. Lévén, hogy a wp 8.1 beépített appja, és nem engedi törölni, így újratelepíteni se. Mit lehetne csinálni? Egyelőre böngészőből használom a onedrive-ot, de több elemet kijelölve itt nem tudok e-mail mellékletet küldeni. Valahogy működésre kéne bírni az appot, lehet, hogy csak a cache-ét, vagy a beállításait kéne törölni, vagy magát az appot, de nem tudom, hogyan.
Csak ne kelljen már ezért egy factory resetet csinálni...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #61020 üzenetére
Á, szerintem megvan a "megoldás".
Az asztali onedrive for business progi se tudja szinkronizálni a tárat. Kiírja, hogy ez a tár túl nagy, nem lehet szinkronizálni. A túl nagy azt jelenti, hogy ugyan csak töredékét használom a tárhelyemnek (50 gigából 6-ot), de mivel több, mint 20000 file van benne, ami limit feletti, ezért nem szinkronizálja. Tök nevetséges, mindegy (mivel egy fizetős szolgáltatásról, nem valami free, trial stb cuccról beszélünk).
Mégis, nem tudom mire gondoltak, VÁLLALATI onedrive alatt? Lesz benne párszáz kép a macskáról, meg 2 word doksi a szülinapi zsúr brosúrájával? Haggyanakmán...
Az az érdekes, hogy ugyanakkor halt meg a telefonon a vállalati onedrive, mikor a pc is beintett szinkronizálni. Ez visszagondolva akkor lehetett, mikor átléptem a 20e-s filelimitet.
Vicces ugyanakkor, hogy a dropboxban ugyanez nem okoz problémát. Értem ez alatt, az ingyenes változatot Szerencsére kaptam pár giga ingyen tárhelyet ajándékba, így meg tudom kerülni a fizetős onedrive limitemet, ha szinkronizálásról van szó.
Poén, hogy a dropboxom hiba nélkül szinkronizálja a cuccaimat, a onedrive-ba pedig böngészőn keresztül töltöm fel az új fileokat, mióta a szinkronra beintett. Ezt egyszerűen nem hiszem el, de mégis van!
-
lugosi
MODERÁTOR
Ha emailben kapok egy word 2003 docot, azt hogy oldom meg telefonon, hogy beleszerkesztek és visszaküldöm?
Mert azt mondja, hogy 97-2003 formátumú a file, és ezért nem szerkeszthető. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Zsoleszhun #61295 üzenetére
Hű ez jó lenne ha működne, éjjel neteztem a telefonon és a gombok nagyon zavaróan világítottak.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Plazmacucci #61420 üzenetére
Akkor a tutiság vlc real home cinema lenne?
-
lugosi
MODERÁTOR
A most frissült Onedrive kliens kiírta, hogy ha bekapcsolom az automatikus mentést a fotók és videók esetében, akkor kapok +15 giga tárhelyet. Nem nagyon akarnám ezt az automatikus mentést, jobban szeretem ha kiválasztom, hogy melyik képeket mentem el, ebből adódik a kérdés: szerintetek, hogy ha bekapcsolom a funkciót, majd pár kép feltöltése után ki, akkor ugyanúgy megmarad a +15 giga?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest