Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gusztáv
addikt
Sziasztok, más is tapasztalt olyat, hogy a telefon nem hajlandó LTE-t használni, csak 3G. Lehet ezt valahol álltani az új rendszerben, mert én még nem találtam meg (Lumia 830).
Laci
-
Gusztáv
addikt
Ahogy látom a Store-t még mindig nem sikerült összekalapálni, de mondjuk desktop vonalon is az volt a legbugosabb. A kikapcsolva töltésnek én személy szerint nem látom értelmét, de már ez is van.
Laci
-
-
Gusztáv
addikt
Azért e így nem igaz, nekem pl 2 hete fenn van a céges telefonomon. Megy a céges exhange szinkronozáció, a saját gmail, messenger, skype. A hívásokat is tökéletesen kezeli, soha nem volt gondom vele. Néha az Outlook kilép, egyszer-kétszer nem ébresztett, egyszer-egyszer nehezen talál vissza a kezdőképernyőre, ezért kb 2 naponta újraindítom. A telefon 0-24-ben be van kapcsolva, folyamatosan elérhető vagyok. A készülék egy 830, a rendszer átlagos sebessége érzésre nem csökkent, csak néha egy-egy program belassúl. Az üzemidő érzésre kicsit kevesebb, de így is elvan egy napot.
Laci
-
Gusztáv
addikt
Nálam a 925 brutálisan merült bármilyen gps-t használó alkalmazás alatt, még 8.1-en is. Pl MSN Health-el, ahol még a kijelző sem aktív csak minden kilométernél bemondja, hol tartasz.
Én a 10512-vel elégedett vagyok, nálam szinte minden gyorsabb lett, pörgős az alkalmazásváltás is, szinte nincs resuming. Most épp nyitva van: Időjárás, Facebook, Deezer, Telefon,Messenger, Edge, Outlook, ezek között gondolkodás nélkül vált. A lockscreen-en az óra nálam is lassan jön fel, ezzel együtt tudok élni. Az asztali verzió is az utolsó 2-3 hétben lett stabil, amikor 3 build is jött pár napon belül, szóval én reménykedem.Laci
-
Gusztáv
addikt
Szerintem meg elég komoly, hogy emulálva is egész vállalható teljesítménnyel futnak az androidos appok. De ezt a megoldást a WP userek 1% sem fogja használni. Ha minimális energia befektetéssel lehet UAP-ot fordítani, reméljük a fejlesztők ezt már megteszik. Ha meg a platform specifikus dolgokat is ki akarják használni (pl Cortana), akkor úgyis marad az UAP (max nem nulláról kell az alkalmazást fejleszteni).
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz gabancs #3732 üzenetére
Jóval pofásabb, mint a régi, van szövegformázás, választható helyesírás ellenőrzés, átgondoltabb beállítások menü. Új naptár eseménynél tudsz naptárat váltani (nincs eldugva az opció a részletes beállítások közé).
Nekem meg pont az automata kicsinyítés hiányzik, mivel a Lumia Camera-ban nem lehet felbontást állítani, így ha csatolok 2-3 fényképet, az egyből 7-8 MB.Laci
-
Gusztáv
addikt
Igen ismerem, meg is vettem anno (a sima kamera appban is tudok felbontást állítani). De általában az ember csak úgy fotóz valamit, aztán utána jut eszébe, hogy el kéne küldeni (legalábbis én így vagyok vele, pl kutyasétáltatás közben). Alapértelmezettnek meg a Lumia Camera van beállítva. Na mindegy, igazán rakhatnának bele egy kapcsolót.
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz Plazmacucci #3997 üzenetére
Érdekes, nálam pont az üresjárati fogyasztás tűnik elég jónak. Hétvégén alig piszkáltam a telefon, egész nap az asztalon hevert, estére merült kb 15%-ot (Lumia 830). Tapasztalatom szerint az Edge eszi még mindig elég intenzíven az akkut.
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz angelus8925 #4013 üzenetére
Múltkor volt egy írás a windowscentral-on pont erről, hogy a Cortana nem csak egy sima voice command kliens, minden országhoz komolyan személyre szabják. Pl Kínában a stílusa, de még az ikonja is más, meg pl mutat légszennyezettségi értékeket is. De még a hangja is országról-országra változik, nem beszélve a releváns keresési dolgokról (pl Angliában a Premier leauge-ben keres, USA-ban NFL, baseball, kosárlabda, gondolom Kanadában meg a hoki lesz a favorit). Ezért kb csak egy Cortana light-ot lehetne mint nemzetközi verziót kiadni, ami pl a főbb nyelveken működne, azt meg nem biztos, hogy az MS akarja. Én csak azt nem értem, hogy pl miért kell más funkciókat a Cortana-hoz kötni, mint a Quiet hours .
Asztali Edge-ben ugye még nincs plugin support sem, a közös üzenet kezeléshez kell az új Messaging app, ami még nincs kész semelyik platformon. A Skype meg el fog menni a kollaboráció felé (Skype for Business), az alap funkció be lesznek építve a Win 10-be, ha jól tudom.
A vállalati funkciókról nincs tapasztalatom, de gondolom ahhoz a másik oldalon is kell még fejleszteni (Windows Server 2016, SCCM új verzió stb).[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
Új Acer W10 mobil minden földi jóval megáldva , a végén még tényleg bejön az MS taktikája és az OEM-ek elkezdenek készüléket gyártani.
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz tomboy0013 #4047 üzenetére
Sok mindent el fog dönteni milyen áron jön a 950/950XL. Viszont a jövőben nem lesz túl nagy a választék MS telefonokban, mindenképp szükséges az OEM-ek megerősödése. Szerintem pont ezért a frissítésekkel sem lesz gond, ha nem piszkálnak bele a rendszerbe. És mivel a rendszerappok jó része is kikerült különálló alkalmazásba, így azok frissítése is független lesz a gyártóktól.
@savoo: engem kicsit a régi Samsung designra emlékeztet, de nem ártana több kép
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
Mi ez az usb-audio, erről én lemaradtam.
Laci
-
Gusztáv
addikt
Pedig nyitni kell, mert a legtöbb felhasználó szemében ezért béna a WP és nem értik, hogy a WP-s app mért tud fele annyit, mint a többi platformon. Persze vannak emberek/cégek akik nagyra értékelik a biztonságot, de ez a potenciális vásárlók nagyon kis százaléka. Az MS meg terjeszteni akarja a platformot, minnél vonzóbbá tenni, sok új felhasználót bevonzani, ezért csinálták meg a bridge-eket is.
Az üzleti felhasználók, ahol fontos a biztonság/kontrol meg kapnak egy csomó eszközt a Win 10 Mobile-al, company store-t, integrált MDM támogatást, halom policy-t, üzleti és magán alkalmazások szétválasztását, a két konténer közötti adatáramlás szabályzásának lehetőségét, alkalmazáshoz kötött VPN-t, bitlockert.Laci
-
Gusztáv
addikt
De akkor ez inkább kínai telefon vs márkás telefon probléma. Meg lehet nézni, hogy mit kapsz android vonalon egy Lumia 640 áráért, ha Lg, Samsung, Htc, Sony stb. vonalon nézelődsz.
WP-ben a ram méret a kijelző felbontásától függött:
-HD alatt 512 MB
-HD 1 GB
-FHD 2GBAztán amikor az MS végeg átvette az uralmat, akkor kukázták a 512 MB-ot a Lumiákban (szerencsére).
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
Itt nem a power user-ségről van szó, de hogy nem lehet WP 8.1 alatt egy hívásidő számláló progit írni, vagy hogy 8.1 előtt nem volt gyorstárcsázás az rengeteg embert jogosan kiakasztott. A letölthető alkalmazásokban meg csak az a hívás látszott, amit a programból indítottak, mert a 3rd party app nem fér hozzá a híváslistához. Vagy, hogy rohadt sok ideig nem volt adatforgalom mérő program, mert az MS nem érezte fontosnak, aztán nagy kegyesen kaptunk egy fapados verziót (nincsenek nagy igényeim, de azért a roamingot igazán külön számolhatná). Kb 2 évet kellett várni arra is, hogy a Lumiákon ne csak gsm kóddal lehessen állítani a feltételes hívásátirányítást .
Laci
-
Gusztáv
addikt
-
Gusztáv
addikt
válasz tatararpad #4310 üzenetére
A ReFS mondjuk pont benne van a Windows Szerver új verzióiban, és működik is, és tényleg baromi gyors tud lenni. Persze nem mindenre jó, főleg virtualizációnál van előnye.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz aprokaroka87 #4363 üzenetére
De már ilyen is van. Először a Blu HD-be került bele, aztán ha jól tudom a 8.1 Update 2-vel minden olyan telefonba, amiben van microsd. A Win 10-ben én most nem találom.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
- igen, a takarékos üzemmód új helye a beállítások között van.
- fénykép szinkronizálást, a Onedrive appon belül tudod beállítani (hamburger menü)
- ha van olyan appod, ami még nincs fenn a Win 10 store-ban, akkor nem tudod újra telepíteni, pl ilyen a Glance screen beállításLaci
-
-
Gusztáv
addikt
-
Gusztáv
addikt
Nekem a 830 11%-on áll már egy ideje . A 930-ra meg még nem akarom felrakni, mert nincs fél napos a kicsike.
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz Milestone2 #4596 üzenetére
Támogatott készülékek listája.
A bug-ról meg a Twitteren írtak, de lehozta a Windowscentral is.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz Plazmacucci #4865 üzenetére
Valószínűleg első körben úgyis csak a két új telefon kapja meg, ott meg a Snapi 808, 810 csak elviszi még ilyen kevésbé optimalizált változatban is. Mire kijön a 10-es rendszer a meglévő telefonokra, addig még bőven van idejük optimalizálni. Az asztali verzió is csak az utolsó egy hónapban ált össze, előtte ott is voltak bugok rendesen.
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz Plazmacucci #4895 üzenetére
Szerintem a 950 is drága lesz (ezzel a hardverrel én olyan 200e saccolok). Persze lehet, hogy MS agresszívan árazza, de 150e alatt biztos nem lesz. Igazából a 830 utódjára lennék kíváncsi, de az sajnos 2016 Q1 előtt biztos nem jön.
Laci
-
Gusztáv
addikt
A 830-at már jelenleg is 930-ra cserélik. A Snapi 810 annyira nem lehet rossz, amikor sorra jelentik be vele a készülékeket. Valószínűleg ezekbe nem az elsőszériás SOC-ok kerülnek.
@erahurka: ha nem döglik be a 930, akkor sincs semmi gond, az sem egy rossz telefon
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
Na felraktam 640XL-re, az egykezes móddal már elég kezelhető ez a méret is. A négy sor közepes csempe meg a két soros alkalmazásváltó az új build-el jött, vagy csak a nagy méretű kijelző miatt van?
Laci
-
Gusztáv
addikt
válasz ZavaBalazs #5039 üzenetére
Amelyik app google api-t használ az alapból kilőve, szóval Hangouts felejtős.
Laci
-
Gusztáv
addikt
Másnál sem jeleníti meg az Outlook az emailekben lévő képeket, vagy csak engem szívat a drágaság ?
[ Szerkesztve ]
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Autós topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ettetek, ittatok?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest