Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
válasz szacsee #23113 üzenetére
DigiXT: nem lesz itt semmi ázás, a tartályt ki-be pakoltattam barátnőmmel kétszer is amíg én töltöttem a tölcsérbe a vízet, véletlen kicsit meg is cibálta, nem jött le a csati. Szóval nem kell aggódni, nem fog kifolyni a víz belőle. Tanultam elektrotechnikát egyetemen meg szakközépben is, hidd el, ha kicsit is paráznék oda tenni, nem tenném oda. Nem mondom, hogy így terveztem, de most már jó lesz így is. Ha mégis leáztatom a tápot, majd megírom ide. Attól függetlenül, hogy én biztos vagyok a dolgomban, más azért ne tegye a tépegység fölé a vizet... de ennyi erővel a soha senki a processzor-ba se kösse be, mert ha lejön a csati, ráborul a videókártyára Egyébként nem követted az eseményeket velem kapcsolatban, amit írtál, egy szó sem igaz. SIKERÜLT, a ventik HALKAK és SZABÁLYOZVA vannak, a HŐMÉRŐ bent van és ismerem a víz hőmérsékletét, és úgy tűnik egyelőre, hogy MINDENRE gondoltam, a TÁP sem ázik. Ezt kb. bebuktad Elég hatásvadásznak tűnsz nekem, valaki még a végén elhiszi, amiket írsz
Amiért nem parázok azon, hogy a tartály a táp felett van:
1) észrevenném, ha egy nagy tócsa lenne a gép mellett
2) szuperjó csatik vanna krajta, nagyon erősen meghúzva
3) a tápegység tetején nincs lyuk, ha a víz kifolyna, lefolyna a táp oldalán
4) az alsó dugók nem tudnak kiesni, mert be vannak szorítva a tartály és a táp közé
5) a gép soha nincs mozgatva, illetve volt mozgatásteszt feltöltés és üzem között (radiátorból buborékokat eltávolítani)
6) amihez általában hozzá nyúlok, az működni szokott, főleg ha biztos vagyok a dolgomban, és most az vagyokÚgy kb ennyi oka van minimum, amiért ott merem hagyni a tartályt. Nem kell aggódni értem.
szacsee: 29 fokos a tartályom jelen pillanatban, húzott procival minden magon, itthon állt a gép pár órát egyedül IDLE-ben. A szobahőmérséklet kb 23-23 fok, de most nincs kedvem előkaparni az Arduinos digitális hőmérőmet, amit ilyesmi célra építettem Ami még fontos itt, hogy teljesen halkra lőttem be a rendszert, gyakorlatialg a pumpán kívül semmit nem hallok zajt jönni a gépből, és a pumpa sem ordenáré hangos, ilyen nagyon halk "gépzümimoraj", kb olyan, mint amilyen akváriumi pumpáknál szokott lenni. Így kb 6-7 fokkal melegebb a vizem, mint a szobahő, ilyen alacsony venti fordulatoknál, ráadásul PULL-only mód miatt ez az abszolút oké-nálam kategóriába sorolható szvsz.
A pumpát azt majd leszabályozom természetesen, várom Kínából hozzá az arduino-s voltage regulatoromat. Szépen be lesz forrasztva a pumpa körébe, beállítom a leghalkabb hatékony szállítást, aztán elfelejtem örökre.
Jelenleg a gépről csak odafigyeléssel leeht hang alapján megmondani, hogy éppen be van-e kapcsolva, azt is a pumpa zümmögő hangja alapján csak. Nem sajnálom azt a 2-3 fok veszteséget, amit gyorsabb PULL ventikkel nyernék. Egyébként fél óra stressz teszt után sem szabadul el a pokol, a legmagasabb vizhőmérsékletem 35 fok volt, szóval nyugodt vagyok. Átnéztem a kábelezést, nincs sehol megtörve, elvékonyodva, a csatik nem szivárognak, nem könnyeznek, mind jó erősen meg van húzva. Én úgy érzem nagyon pöpec vízhűtést dobtam össze, ha nem magamnak csináltam volna, akkor is vállalnék rá garanciát.
És egyébként köszönöm mindenkinek az építő kritikát, mindent elolvasok és átgondolok amit írtok! Sokszor változtattam a terveken nektek köszönhetően pozitív irányba, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest