Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem nagyon találkoztam még ilyen oldallal. Első körben a support oldalát javasolnám áttanulmányozni(ha még nem tetted meg) hogy nagyjából átlásd a működését: Introduction to Firewall Rules.
Ez pedig egy nagy jó videósorozat szerintem, amit érdemes végig nézni: UDM-Pro Complete Setup. Ezekután, ha már kicsit letisztult a kép, jöhet az egyedi igények megvalósítása.(én is tervezem/terveztem egy hosszabb hangvételű írást a logout-ra a ezzel témával kapcsolatban, de nem tudom mennyire lenne rá igény, és egyáltalán érdemes-e időt és energiát belefektetnem)
-
Akkor nem lehet gond... Hát tippeknek nagyjából ami a videón is van. Az inter vlan routing blokkolása, illetve a különböző vlan-okból a gateway elérésenek blokkolása a http;https;ssh portokon. Ehhez létrehozni a megfelelő IP és port groupokat, csökkentve a szabályok számát. Switch-en ha hybrid portot szeretnél, akkor létre kell hozni egy "Switch port profile"-t a Settings->Profiles menüben, utána ez a profil választható lesz a port konfignál is. Így most hirtelen ennyi jutott eszembe.
#8962 szpeti40
Mivel többen is jelezték hogy lenne rá igény, akkor szerintem nekiállok lassan összeszedni a dolgokat, és talán néhány hónap múlva publikálható formában meg tudom jelentetni. Meglátom, hogy lesz rá időm...[ Szerkesztve ]
-
-
Az biztos, hogy nem lesz ideális, de ki kell próbálni mennyire lenne használható úgy. Nálam ugyan ez volt, tetőtérben nem volt gond, ugye az gipszkarton, bárhol ki lehetett állni. Viszont lent a mennyezet vasbeton áthidaló+béléstest, ez van levakolva. Én a horonymarót beállítottam ~1cm mélységre, kimartam a vakolatból, az UTP-t meg csak simán begipszeltem. Nem a legjobb megoldás, így az a kábel fix lett, de ez van, utólag nem tudtam csövet vinni a béléstestekben. A falon nálam nem lett volna jó, próbálkoztam vele. Én feltenném az AP-ket ideiglenesen ahova nagyjából gondoltad (maszkolószalaggal szoktam felrögzíteni), beállításokból kezdésnek 2.4G TX power "medium", 5G "high", majd elkezdeni méregetni/tesztelni a lakásban. Ha valahol gond van tudsz variálni az elhelyezésen. Ha megvan a végleges hely, oda megcsinálni a kiállásokat. Tudom "fapados" módszer, de így nem érhet meglepetés a végleges szerelés után.
#8976 Drag77
Hát... ez így elég "érdekes", hogy finoman fogalmazzak.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Nekem Lite AP-m van, múlt héten teszteltem falra akasztva, mert plafonra én sem akarok vésni. Kb. a ház közepére teszem.
100nm-es házam van, a falak nagy része 45-55 centi vastag kőfal. Az AP teljesen frankón lefedi az egész házat, 5Ghz is a legrosszabb helyen tol 100Mb-et. Nem tudom hogy plafonon mennyivel lenne jobb, de ezzel teljesen elégedett vagyok.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
vicze
félisten
Ezek nem jönnek ezek már vannak EA-ben elég régóta.
U6-E volt az utolsó a sorban.
Mesh kikerült és az MTK-t Qualkomra cserélik, ez történik in-wall-lal is valószínűleg. Extender most is elérhető.#9048 golya87:
Név jelölések:
AC = AC wave1
HD = AC wave2
U6 = AXA U6 sorozat a jelenlegi portfólióval teljes, ami lehet, az revíziók, Qualcomm chipre váltás, LR és Lite(ennél nem valószínű) esetében.
[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
nálam az ONT után van egy ER-X és egy switch (mindenki mindennel összekötve). A swtich-re csatlakozik az AP és 4 switch. jelenleg 2 switch 1-1 portján leveszem a TV vlan-t és itt csatlakozik az STB, a többi porton pedig meg csatlakozik pc, tv, stb a normál internet hozzáféréssel (amúgy még további VLANokra osztva).
-
donat_sz
senior tag
Routerben pppoe-t kell állítani igen!
Google keresés első képe -
-
-
Hiszen ebbe koax kábelt kell beletekerni, nem optikát... Eddig ONT(Optical Network Terminal)-ról beszéltél, ez pedig egy kábelmodem/HGW DOCSIS-hoz. Ez esetben nincsen PPPoE és passthrough sem, bridge mód kérhető az ügyfélszolgálaton abban az esetben, ha nincsen IPTV szolgáltatás.
-
Hadr0n
csendes tag
-
-
Ez érdekes. Elvileg
dmesg
-el is kinyerhető (legalábbis UDM Pro esetén biztosan) az info. Ilyesmit kell keresni:
"switch0: RTL8370MB switch registered on alpine_mdio_shared_8"
"al_eth 0000:00:03.0 switch0: Link is Up - 1Gbps/Full - flow control off"
vagy
"al_eth 0000:00:03.0 switch0: Link is Up - 2.5Gbps/Full - flow control off"Nekem sajnos nincs lehetőségem megnézni/tesztelni, de kíváncsivá tettél.
-
Én használok UDR+G3 flex-et két Reolink kamera+Syno Surveillance mellett. Meg vagyok elégedve vele, bár az UDR kicsit kevés a Network és Protect együttes futtatásához, néha belassul egy-egy felvétel visszajátszásánál, de egyébként használható. Nekem csak "motion-only" felvétel lehetőségem van(nem tettem plusz SD kártyát az UDR-be még) de nagyon jól működik, számomra sokkal egyszerűbb visszakeresni egy-egy eseményt, mint a Syno-n.
-
bon
őstag
IIthon , clud key gen2 plus és 1db g3 flex, teljesen jó, évek óta megvan, teszi a dolgát. Egy cégnél 5db g3 bullet és egy Network video recorder (UNVR-EU) mert az előd támogatása megszűnt. 5 kamerából, kettőnek az éjjel látó része elszállt a többinek jó. Jó pár éve mennek.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Bathalsar
aktív tag
Nálam Cloud Key Gen 2 Plus van, 4 db G3 Flex és 1 db G3 Instant. A Flex-ek kültérben vannak, a rájuk való házban, nagyjából 1 éve. Minden jól és szuperül működik. (Kopp-kopp.) Ha kívánhatnék, akkor a G3 Instant-nak jobb two-way audio minőséget, a CKG2P-nek külső tárhely támogatást kérnék.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Bathalsar
aktív tag
Nálam Home Assistant alá vannak beterelve. Kamerák képét nem live, hanem némi buffereléssel nézem, kevesebb képkockát rajzol így a dashboard. (Lehet üzemmódot választani.)
Figyelem, hogy mikor vált mindegyik infra üzemmódba (mikor lesz kint tényleg sötét), és ennek alapján kapcsolom fel a kültéri világítást.
Használom a device trackinget is arra, hogy a mobilok (és wifi alapján) tudja a rendszer, hogy ki van otthon és ki nem. Ezek az állapotok hatással vannak automatizálásokra. Pl. jön a mobilokra értesítés, ha nem vagyunk otthon, de nyílik valamelyik nyílászáró.
Tök jó a plugin, ami pár hónapja már gyári státuszú lett.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
ArthurShelby
addikt
Nyilván ap-től függ, mert nekem viszont az asus wifi-je gyorsabb volt (lefedettség megint más tészta), ott viszont nem volt vlan, wifi roaming...
Az aimesh nálam nem működött jól. Gondolom a többi gyártó (pl tp-link) mesh megoldása is gyenge. Én a kérdező helyében maradnék asus vonalon (mivel a roaming nem kell), ha nincs esetleg valami extra kívánsága (pl vlan). Egyszerűbb is beállítani az asus-t (meg is szokta), illetve szerintem olcsóbban is kijön.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Egon
nagyúr
Egy igazi kábelteszter (ami nem csak arra alkalmas, hogy a keresztkötést meg 1-1 szál teljes kimaradását derítsd fel vele) sajnos többszázezres, illetve milliós tétel.
A legegyszerűbb a házi teszteléshez 2 db laptoppal egyidejűleg pingelni egymást, párszáz pingig bezárólag. Ha az megy normálisan, akkor lehet örülni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Steady74
addikt
Éjjel aludtam rá egyet és megvan szerintem a gond :) cat6a kábel, a bekötése 3 pár egymás mellett, egy pár fentebb megy bele a műanyag elembe, amit meg beledugok az rj45 csatiba. Úgy emlékeztem, hogy a kék-kékfehér érpár kell felülre, de nem, a zöld-zöldfehér. Így a switch felől jól van a kötés a másik oldalt nem. Legalább is szerintem :D este ha hazaértem, megnézem, átkötöm és meglátjuk mi lesz. Majd jelzem.
-
gyuszos
tag
Most volt egy kölyökmentes félórám meg némi szerencsém...és működik.
Mivel kb. 70 eszköz lóg folyamatosan a hálózaton ezért anno úgy gondoltam rendszerezni kéne őket nem csak vlan-ra de ip tartományra is.
Emiatt a tv-k is fix ip-t kaptak eddig, legalábbis vezetékes kapcsolaton, hiszen csak úgy használjuk őket.
A múltkor mikor nem ment a lejátszás kínomban wifire váltottam, ahol persze dhcp-n kapott címet, és ment is minden.Aztán ma ugrott be a melóban, mikor a switches kérdésedre válaszoltam, hogy ha hazaérek kipróbálom a vezetékest lan-t dhcp-re állítani.
És láss csodát, működik minden.Hogy ez miért - mitől lehet....fogalmam sincs....
Köszi neked is a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hobby elektronika
- Szólánc.
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs