Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz Tigerclaw #22871 üzenetére
Mivel a delta mar itt van, nemhogy raerunk, hanem mar el vagyunk kesve.
#22872 Kékes525
Mire hatnának vége a 4. hullámnak. Szeptemberig be kellene adni, hogy mire ide ér a 4. hullám addigra hassanak.
Egyetértek veletek.
Ne akkor építsünk gátat, amikor már árvíz van.
Újra be kell indítani a szervezést a kevés oltópontra, szabadságon is lesznek páran, meg még megy egy kis politikai huzavona, handabanda.
A vakcinának is kell idő, a vírus meg nem biztos, hogy türelmesen kivárja, amíg a védelem kialakul.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
-
-
mpo
veterán
válasz #32839680 #23017 üzenetére
Sajnos igazad van, ezért teljesen mindegy, hogy kik adnak tanácsot vagy csak a nevüket adják ahhoz, hogy ott vannak a törzsben.
Itt már leírták többen, mit kellene tenni, hogy a 4. hullám kisebb kárt okozzon, sajnos az intézkedéseknek ehhez semmi köze nem lesz.
Nem a járványvédelmi szakemberek fognak dönteni.
„Ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak” – mondta Orbán.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Aki görögországi vagy tunéziai nyaralásból jön haza, hozni fog egy kis szuvenírt, amit ingyen fog osztogatni.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #22906 üzenetére
"Erdei Anna immunológus professzor, akadémikus, az MTA főtitkárhelyettese az MTA.hu-nak nyilatkozott a koronavírus-járványról, a negyedik hullámról, a gyerekek oltásáról, illetve a covid aktuális kérdéseiről."
Gulyásnak beolvastuk a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettesének, az immunológus Erdei Annának az interjúját, amit az MTA honlapjának adott.A miniszter válasza meglepő volt. Szerinte a SOTE vizsgálata egyértelműen cáfolja Erdei Anna nyilatkozatát. „Az egyetem egy kicsit komolyabb hely, azt kell, hogy mondjam. Ők 5 hónapon keresztül több ezer beteget gyógyítottak, és mindent tudnak a koronavírusról, amit ma lehet” - mondta a miniszter.
Gulyás hozzátette, hogy Erdei Anna nyilatkozatát kifejezetten felelőtlennek tartja.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Coronavirus latest news:
UK records highest daily Covid rate in 6 months with nearly 50,000 new casesCovid-19 cases in all regions of England are at their highest level in almost six months, according to new data from Public Health England.
A total of 48,553 new cases were reported on July 15 across the UK, the highest figure since January 15, while a further 63 deaths were also recorded.
-
mpo
veterán
válasz this is life #23065 üzenetére
Nincs bajom a nyaralókkal, csak azt a két országot kiemeltem, mert gyorsan nő a fertőzöttek száma.
Itt továbbra is 9 deltát találtak (nincs új adat).
A döntéshozókról tudnék írni, de kitörölnék és olyat is, amiért örökre kitiltanának.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #23067 üzenetére
A felsorolásban is igaza van.
Végezetül mind a Fővárosi Önkormányzatnak, mind a Semmelweis Egyetemnek hálával tartozunk azért, mert elvégezték a kormány munkáját, és bebizonyították, hogy bizonyos egyéneknek szüksége van harmadik oltásra is.
És erre az egészre persze nem került volna sor, ha a kormány:
- nem heréli ki az OGYEI-t,
- nem veszi el a jogkörét,
- nem hoz be az országba olyan oltóanyagot, amely dokumentációja, bevizsgálása nem megfelelő, uniós engedéllyel nem rendelkezik,
- nem rendel olyan oltást, amellyel egybeszerelt tű mérete a 16 mm-es, és ez a célcsoportban jó eséllyel izom helyett zsírba juttatja az oltóanyagot, nem biztosítva így a megfelelő felszívódást.
- nem olyan korosztályban használja a vakcinát, amelyben a gyártó maga sem ajánlja.Ez a felelősség nem kerülhető meg!
[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz this is life #23076 üzenetére
Ezért tűnnek logikátlannak az intézkedések, mert nem az a cél, amire mi gondolunk.
-
-
mpo
veterán
Ha nem adnának ilyen sűrűn alapot a felháborodásra, akkor csöndben lennénk.
Ma végiggondoltam ami a Sinopharmmal a kezdetektől a mai napig történt (offshore, oltásellenes, OGYÉI, rendelet, mi vagyunk az élen oltásban, 60 fölött nem ajánlott, ne mérjünk antitestet, minden vakcina egyformán jó táblázat, az MTA szakértő felelőtlen, a SOTE mérése a jó, ha nincs antitest, akkor is védett).
Jelenleg kölcsönadunk a cseheknek, a magyarok meg Romániába mennek Pfizerért.
Ma megint lesz mise a Kossuth rádióban, még jó, hogy 35 éve nem hallgatok rádiót még kocsiban sem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Sir Pocok #23146 üzenetére
A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, viszont hoztunk egy döntést: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás.
Elkezdődött és folytatódni fog más területekkel is, ha más nem, akkor a munkáltató teszi meg.
Nem kell Romániába sietni, csak várni kell 4 hónapot.
Ja mégsem, mert nincs antitest egyesekben.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Vegyük úgy, hogy július 15-i a döntés.
Szintén döntés született arról, hogy augusztus 30-án és augusztus 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12–15 év közöttiek számára oltást szerveznek.
Van másfél hónap addig, miért egy nappal az iskolakezdés előtt kell beadni?
Nem vagyok érintett, te meg igen, mit szólsz ehhez?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Egy járványban mutatott viselkedés nem lehet magánügy, mivel hatással van másokra és a járványra is.
Amennyiben ez igaz, akkor fel kellene lépni az oltást tagadókkal szemben. A gazdasági és egészségügyi károkat mindenki elszenvedi, az is, aki elment és beoltatta magát.
Így van, ezért írtam, hogy nem csak jutalmakkal lehet csábítani, hanem büntetni is lehet korlátozásokkal.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #23173 üzenetére
2019-ben 4629 háziorvos volt a KSH szerint.
[link]
2021. május.
Széles körű tájékoztató kampány indításába fog a kormány, 16 milliárd forintból annak érdekében, hogy még jobban felpörögjön az oltások száma - derül ki a szerdai Magyar Közlönyből.Ez háziorvosonként 3,5 millió Ft lett volna, de nem ők kapták.
-
mpo
veterán
válasz Tigerclaw #23176 üzenetére
A harmadik oltást augusztus elsejétől lehet felvenni, az oltást mindenki ott kapja meg, ahol a másodikat is megkapta. Arról, hogy mi legyen a harmadik oltás, szintén az orvos dönt.
Az orvosok kevésbé követik a vakcinák keverésének lehetőségét, mint itt a fórumtársak és erről több hsz is volt. (A barátom (háziorvosom) azt sem tudta, hogy Romániába járnak Pfizerért, pedig ott volt pár napot most).
Miért nem lehet egy krva útmutatót kiadni (azt mondani péntek reggel, hogy lesz ilyen), melyikre melyiket szabad/lehet és mit nem szabad?
Azonkívül már nem mindegyik áll rendelkezésre, (ha jól tudom), de én nem vagyok háziorvos.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A gyártók, a laboratóriumok, a kutatóintézetek, a kísérletek, az állami szervek semmire sem jók, ha a páciens és a háziorvos megbeszéli melyik vakcinát kapja?
Eljutottunk a borra sört vagy a sörre bort szintre.
A nagy mixelés oda vezet, hogy nem lesz két egyforma ember, aki ugyanakkor ugyanazt kapta, ugyanolyan időközönként és ezután mérjen valaki hatásosságot bármelyik vakcinára.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz #32839680 #23290 üzenetére
Kérdés hogy úgy lesz-e hogy bemész és kéred.
Minden rendelkezésre álló fajtából van mind a 4600 háziorvosnál?
Ha kell 6 páciens az oltáshoz, de csak 3 van, akkor mi lesz?
Ez az egész 3. oltás is újraszervezést igényel, figyelembe véve a 4 hónapos időszakot, mit kapott eddig és mit kaphat az állapota miatt.
Túl sok kérdést lehet még föltenni, ráadásul a vakcinák fajtái is fogynak, az igényeket vagy követi a beszerzés vagy nem.
A hülye ötlet (háziorvos kimegy és rábeszéli) is fölmerül.
Mari néni, aki nem jár a topikba, kivel fogja megbeszélni, ha lesz kérdése, miután a híradót megnézte?#23291 Floyd80
Erre gondoltam, ami a cikkben van:
mert a miniszterelnök – nyilvánvalóan csupán irányadónak szánt – szavai önmagukban inkább csak a káoszt növelik a fejekben.
„az orvos dönt”, vagyis nem automatikusan olyan oltást kap az illető, mint korábban kétszer. Egyelőre nem tudni, ez pontosan mit jelent, hiszen az új koronavírus elleni készítmények esetén nincs szabad piac, az orvos azt az oltóanyagot adja be, amit a kormányhivataltól erre a célra kap.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
A vírus eltüntetése még a szakembereknek is nehéz és hosszú folyamat, még hatékony vakcinákkal is.
Ha ebbe belekontárkodik a politika, akkor szinte reménytelen tőle megszabadulni.
Megfordult a fejemben, hogy élvezik ezt a politikusok?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Floyd80 #23440 üzenetére
Ha ez így van, a kormányunknak nem kellene a harmadik előtt antitestet mérni és az alapján dönteni, hogy kinek kell? Vagy majd én méregessem 15-ért.
Mielőtt az ember bekapja a lázcsillapítót, előtte szokott lázat mérni.A mixelésről:
On June 1, the National Institutes of Health started a trial that tests mixing COVID-19 vaccines, and will determine if those who got Pfizer or J&J initially can safely receive a Moderna booster. The initial results of the study are expected in late summer 2021, the NIH said in a news release.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Drizzt #23490 üzenetére
"Szijjártó Péter hozzátette, hogy folytatódni fog az együttműködés az oltóanyagok terén, Magyarországon átveszik majd a Sinopharm teljes gyártási technológiáját, és ez fontos előny, ugyanis a világon folyamatos lesz a kereslet a vakcinák iránt."
Erre mit fog mondani?
1,4 milliárd dózissal később Kína rájön, hogy szüksége lehet mRNS COVID vakcinákra
A jóváhagyás emellett felszabadítaná a Fosun azon képességét, hogy évente egymilliárd további BioNTech vakcinát készítsen. A Fosun és a BioNTech májusban kötött megállapodásának része egy új vegyes vállalat létrehozása Kínában.
-
mpo
veterán
A WHO hivatalból nem helyeselheti, sőt ellenzi a 3. oltást addig, amíg minden országnak nem jut vakcina.
Nekik 7 milliárd embert kell figyelembe venniük.
Ezért ebben a kérdésben nem illik rájuk hivatkozni.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ez az egész kezd egy kártyajátékhoz hasonlítani, melyik lapra mit dobjunk és abban biztos vagyok, hogy a vezérkar szeret kártyázni. Én nem.
Most a hazugságspirálból próbálnak menekülni egy újabb hazugsággal.
Remélem lesz egy olyan pont, amikor nincs tovább.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #23536 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy majd sino-t gyártunk licenc után, de mégis kinek?
A kínaiak a Biontech-el hoznak létre közös céget, kínai gyártásra (ma írtam).Az olimpikon (honosított, osztrák lány) már két hete ott van.
Egyébként hirtelen megtudta a MOB, mikor kezdődik az olimpia, ezért július 9-én gyorsan döntött. Mikorra alakulna ki védettség?Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest