Hirdetés

2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kicsako


kicsako
senior tag

Várhatóan és jogosan mindent is bezsebel majd a BG3 :DDD

(#2) GodGamer5


GodGamer5
addikt

Ahol az Alan Wake 2 szerepel ott nálam már meg is nyerte az adott kategóriát. :) Szerintem a legjobb alakításnál is szerepelnie kéne a játék főbb azereplőinek, főleg Sam Lake-nek... :)

[ Szerkesztve ]

"It's not a Loop, it's a Spiral"

(#3) Scholes9 válasza GodGamer5 (#2) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Csatlakozom :K

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#4) Televan74


Televan74
nagyúr

Nekem a Baldur's Gate 3 a favorit. Eddig csak 556 órám van a játékba, és még csak egy végig játszás volt benne. Nálam az év játéka, de lehet hogy az elmúlt 10 év legjobb játéka! A szereplők, a történet vezetés, a zene, és még humor is van benne. :K

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#5) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Azért a FM jelölése az év vicce is lehetne.

Megyen!

(#6) sittes79


sittes79
addikt

Hajrá AW2

(#7) Neurotoxin


Neurotoxin
őstag

Képesek voltak a Starfieldet csak egy kategóriába beletenni?Érzésre még minimum 3 helyen szerepeltetni kellene.
”Tudjukmiértnem” :(( +BG3 és John Wake 2 túlsúly van….

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#8) DeathAdder válasza Neurotoxin (#7) üzenetére


DeathAdder
veterán

BG3 az amibe soha nem kezdenék bele, de attól még elvitathatatlan hogy nagyon megérdemelné, nem sajnálnám tőle. John Wake 2 meg továbbra is egy interaktív film, nem játék. szerintem a BG fogja behúzni

(#9) Bad Pritt válasza Neurotoxin (#7) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az az egy jelölés is max a Bethesda iránti tiszteletből van. Év csalódása kategóriában indulhatna nagyobb eséllyel is.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#10) Scholes9 válasza sittes79 (#6) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Hajrá :K

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#11) tray86


tray86
csendes tag

Nagyon komoly év ez gaming szempontból :C
Ilyenek, hogy Diablo4, starfield, hogwarts legacy, deadspace remake, CP2077: phantom liberty oda se fért az év játéka jelöltjei közé.

Nem azt mondom, hogy a felsoroltak bármelyike érne egy év játéka címet, de az sztem tuti, hogy egy gyengébb évben legalább jelölés formájában odafért volna vmelyik (pl. 2021-ben, amikor az It Takes Two lett az év játéka...)

(#12) GodGamer5 válasza tray86 (#11) üzenetére


GodGamer5
addikt

Az It Takes Two egy különlegesen jó játék...

"It's not a Loop, it's a Spiral"

(#13) Redneck


Redneck
veterán

Legjobb soundtrack: Atomic Heart.

Igazán jelölhették volna zene vagy dizájn kategóriában. :U

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#14) homerhamm válasza Neurotoxin (#7) üzenetére


homerhamm
addikt

Az meg hagyján, de a Hogwarts Legacy egy jelölést se kapott. Szégyen ez az egész.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#15) zsolesz967


zsolesz967
aktív tag

Számomra a Dead Space Remake az év játéka,eddig vagy 8-szor vittem végig.És még párszor végig is fogom.

A Hogwarts Legacy viszont meglepett,hogy nincs ott a jelöltek között.

A BG3-at mindenki nagyon dicséri,én nem hiszem,hogy minden díjat elfog vinni,mert van ott egy Zelda is.
De lepjenek meg.

Ps5,s10+

(#16) Neurotoxin válasza Bad Pritt (#9) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Tiszteletből?Miután nyáron Jeffy Jeff-nek hála, az ONL-ban kapott egy egészen "OK" felkonfot (azt is sikeresen sikerült hazavágni a "dzsítiéj szikszes" baromarcoknak-erre is van egy teóriám, hogy miért pont ekkor kellett bevonulniuk...), joggal vártam volna, hogy legalább a fenti kategóriákba is benyomják. Szánalmasnak tartom az egészet, ez is a Microsoft-Sony osztályharcáról szól, a megfelelő helyeken ülő Sony-bérencek biztosan pedáloztak ezerrel a kenőpénzeikért...

Egyébként a valódi HDR hiányát leszámítva, nekem az idei felhozatalból abszolút meglepetés a Starfield! Végigjátszottam a főstoryt, érzésre a mellékküldetések 75%-át és belekóstoltam a "NG+"-ba is, nagyon tetszett!Az egyik story mission-től a végén még borzongtam is, egy horror játékban is simán megállta volna a helyét, máskor pedig, olyan érzésem volt, mintha a CP2077-ben menekültem volna. A DLC-re biztosan vissza fogok térni hozzá :K

14# @homerhamm: +1. Nem az én játékom, ahogy a HP világa sem, de az alapján, amit összehoztak a fejlesztők és a gameplay videókból láttam-parádés játék lett. :K Rengeteg olyan játék jelölve van, amik engem sosem foglalkoztattak, de ettől lesz sokszínű a felhozatal. Csak legalább a nagyobb nevek kellő mértékben, 'tisztelettel' lennének reprezentálva az egyes kategóriákban... Egyébként mindig is "hunyorogva" nézek erre a gálaműsorra, egy szórakozásnak fogom fel a haverokkal.

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#17) Bad Pritt válasza Neurotoxin (#16) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Jelenleg 7 pontot átlagol Steamen és Metacriticen is, mivel egy kidolgozatlan, félkész játék milliónyi hibával mindkét platformon, felszínes, középszerű sztorival, három generációval ezelőtti játékmechanikákkal az állandó töltőképernyőzések között. Nagyjából ezért nem jelölték semmire.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#18) Neurotoxin válasza Bad Pritt (#17) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Sosem használtam a Steamet bevallom, ezért nem tudom, a 7 pont ennyire rossz eredménynek számítana :F Metacritic…az új rendszer kicsit javított a ‘hater’ “lepontozáson”, mindent elhiszek, de most komolyan, a sorozatos balhéik után még érdemes rá relevánsan tekinteni?Csak kérdezem. Story: Kinek mi, de legalább nem kell könyvtárban 1000 oldalt elolvasnom, “tudjukhol”. Felszínes? Csöppet sem. Egyik-másik karaktertől viszont kiakadtam (pl: Sam Coe, Matteo Khatri). A három generációval ezelőtti játékmechanikákkal mondjuk egyetértek, a fémek, lézervágóval bányászása nekem teljesen ilyen, inventory használata (tárgyak mozgatása) dettó. Állandó töltőképernyő: Ha nem így lenne megoldva, akkor meg sokan azon lennének felháborodva, hogy a szemük láttára rajzolódik ki a táj - ebben is van igazság tény, ezért sincs a bolygófelszíneken semmilyen igénybevehető járgányunk..A bolygóról való manuális repüléseket már elengedtem. Az átvezető videók pedig a Frontierrel rendben vannak ;)

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#19) Bad Pritt válasza Neurotoxin (#18) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A 7 pont egy épp csak jó játék, de nem TGA-n megszórjuk jelölésekkel kategória.

A sztorija egy kliséhalmaz, valós mélység nélkül, nincs igazán tétje, nincs kihatással a világra, bohóckodsz néhány szikladarabbal és a végén meg történik valami, aztán ennyi.
A töltőképernyőkről itt egy szösszenet. 2015-ben az Arkham Knight megoldott egy teljesen seamless open world-öt látványos pop-in nélkül, szóval 2023-ban ez a működés vérciki, ahol meg nincs töltőképernyő ott nézheted a kopár tájat pár gazzal vagy sziklával.
De ezek mellett is ott vannak a mellékküldetések, amik egy-két kivételtől eltekintve max középszerűek, rengeteg fetch questtel, az írást mintha óvodásokra bízták volna, a különböző játékelemek jelentős része felesleges abból a szempontból, hogy nincsenek kapcsolatban a nagyobb világgal vagy egymással, bányászgathatsz a magad szórakoztatására, építhetsz komplett városokat, ha úgy tetszik, de igazából teljesen felesleges, küldetés nincs hozzá és nem fog történni semmi, ha ott hagyod.
Az RPG részére is ráférne egy masszív újratervezés, a skill fa pocsék és sandbox szempontból hülyén van megoldva a fejlődés, kevés a fegyver, a jedi képességekhez nem kapcsolódik semmi, ezt a companion rendszert meg már az első Mass Effect is lekörözte másfél évtizeddel ezelőtt.

És most csak summáztam a játékosok által sok helyen részletezett problémaköröket, amik miatt valszeg a zsűri sem gondolta úgy, hogy bármilyen jelölést érdemel a játék, e mellé jön a támogatás elmaradása, patch-ek alig jöttek az első másfél hónapban, pedig elég ramaty állapotban volt és az a nyilvánvaló hozzáállás a Bethesdától, hogy majd a modderek összerakják a játékot.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#20) Neurotoxin válasza Bad Pritt (#19) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Szerintem az inkább “szerencse”, hogy a különböző játékelemek nem lettek a játékosokra erőltetve, ha valakinek űrbázist vagy überűrhajót van kedve építeni, megteheti. A skillfa hiányosságait inkább elengedtem, a leglényegesebb tulajdonságokat upgradeltem, nem hozott lázba az alien-hús ezerféle elkészíthetőségét lehetővé tevő skill kimaxolása és az n+1.-ik telepatikus skill megszerzésének lehetősége sem, de aki ennyire el akar mélyedni benne, a lehetősége megvan rá.

Megvásároltam a fizikai Premium Upgradet, így megjelenés előtt játszottam már vele és bátran állítom, hogy a Bethesda első olyan játéka, ami megjelenéskor is minimális bugokkal érkezett és bőven játszható volt.

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#21) Ninten


Ninten
csendes tag

Őszintén, szerintem elég stabil lista jött létre a GOTY jelölésre - egyedül a Spider-Man 2-t érzem kicsit gyengének, mármint iszonyat messze van a rossztól, de így eléggé "more of the same"-nek tűnik, amit persze lehet mondani a Tears of the Kingdom-ra is, de szerintem ott eleget variáltak (új toolkit, új helyek), hogy abszolút ne érződjön 1:1-nek az experience.

Én speciel a Diablo 4-ről tökre megfeledkeztem, hogy kijött idén, a Hogwarts Legacy pedig, legyünk őszinték, főleg az amúgy röhejes boycott miatt volt olyan felkapott premierkor, utána pedig sokan meg is feledkeztek róla, meg szvsz nem annyira kiemelkedő játék - legalább érződik a passion a fejlesztők részéről, hogy szeretik az IP-t.

Magyarország legnagyobb Megaten rajongója - Megaten Hungary Discord szerver linkért küldj PM-et

(#22) Bad Pritt válasza Neurotoxin (#20) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De nem az a baj, hogy rá van-e erőltetve a játékosokra bármi, hanem hogy sikerült a Fallout 4-es erőltetés véglete után eljutni a másik végletbe, mikor a játék jelentős része céltalan.
Én is Premiummal kezdtem és Xboxon elég felemás volt a játék minősége, több lehetetlen buggal is összefutottam (példa és példa), a töltésidő pedig graduálisan nőtt, ahogy haladtam a játékban és az fps-t sem tudta tartani.
Tényleg azt tudom mondani, hogy nézz meg pár in depth Youtube videót, menj fel Redditre vagy olvass bele a Steam értékelésekbe, rengeteg helyen összefoglalták már, miért teljesen érthető, hogy kimaradt az idei jelöltek közül.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#23) Neurotoxin válasza Bad Pritt (#22) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Értem amit írsz, én is XSX-en játszottam, relatíve kevés buggal találkoztam már az early access-ben is, gamebreaking buggal pedig talán egyszer (a Vault ajtaja nem akart kinyílni). A 30 FPS-t még lenyeltem, a töltési idők szerintem elfogadhatóak voltak. A Redditen követem én is Starfield topicot...fel fogok menni a Steam felületére is, csak hogy elolvassam az ottani értékeléseket is. Rendben, ne legyen GOTY, de ha már szóba került (és neked is Premium upgraded van), ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy kiadtak mellé egy elég decens [Starfield Digital Artbook & Original Soundtrack] , önállóan(!) futtatható kiadványt, olyan artworkökkel, hogy szabályosan lemásznak az OLED TV-m képernyőjéről, közben pedig a háttérben a játék zenéje szól egy playlisten. Még nem tudtam én sem végigböngészni teljesen..Ha ezekután a kedves TGA "zsűri" nem képes nominálni egy "Best Art Direction", továbbá egy "Best score and Music"-be, hát az egészen felháborító! Melyik "csatornát" nézik? (Továbbra is tartom, hogy "Best game Direction" és "Best narrative"-ben is ott lenne a helye.) A válasz egyébként nagyon egyszerű: A Sonynak nem tetszik, hogy a Micro exklúúzívváá tette (ami szó hallatán a kék oldal már egyből katatón izgalomba kerül..) és ezért nem is jelölhető a fenti kategóriákba. Bezzeg, ha PS-re is megjelent volna!
Először éreztem úgy, hogy végre kiegyenlítettek lesznek az erőviszonyok és nem arról fog szólni a műsor fele, hogy milyen minőségi játék a God of War és a Pókember....A tavalyi GoW-os szinkronszínészes bohóckodás is feleslegesen lett elnyújtva, már én éreztem magamat kényelmetlenül.

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#24) Bad Pritt válasza Neurotoxin (#23) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ez már olyan konteó kategória, amihez én nem tudok hozzászólni. :D Jelölhető lett volna, ha elég jó, de egy ilyen erős évben nemhogy az év legjobbjai között nincs, de még szeptember hónapban se fért fel a legjobb rpg-k dobogójára.
A zenét én is jelöltem volna, de az art directiont semmiképp, Alien az egész Fallout alapokon.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#25) myckey


myckey
veterán

látom témánál vagytok
nincs új a nap alatt,
még jó, hogy már legördült a függöny ( mármint a megmondást illetően ) ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#26) janeszgol válasza kicsako (#1) üzenetére


janeszgol
félisten

Szerintem is a BG3 egy nagyon régen látott mestermű. 20 éve nem készült ilyen összetett, profi játék. De!

Az Alan Wake 2 zseniális lett. Utáltam az egyet, mert nem volt jó, a Control már ok volt, az AW2-vel még nem játszottam, de sokat órányi videót láttam már belőle. Fájó szívvel írom, de a BG3 fölé emelkedett.

(#27) Neurotoxin válasza janeszgol (#26) üzenetére


Neurotoxin
őstag

A Control koncepciója az irodaházzal elsőre nem tetszett, de idén az Ultimate X|S upgradelt kiadást végigjátszottam, végül nagyon tetszett, nem bántam meg. A John Wake 2-őt is be fogom szerezni! :K

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.