Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
Hi!
Milyen helyzetben kell az ISO értéket nagyra állítani és mikor alacsonyra?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy eddig 2000 mA-os elemeket használtam a gépembe és a napokban cserélődtek le 2450 mA-osra. Az érdekelne, hogy ezeket meddig kell tölteni? A 2000 mA-osakat 12 órát töltöttem... Ezeket tovább kell?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Hello!
Kaptam egy Samsung S760-as digi gépet és érdekelne, hogy a beállításoknál mi az az expozíciós érték? Most 0-n van, de lehet mínuszba pluszba menni is. A többi beállítás az világos, de ezt nem tudom, hogy micsoda.
-
total90
veterán
-
total90
veterán
Gyakorlatilag pár hete fotózok, most lett erre alkalmas gépem is és a napokban vettem egy könyvet az amatőr digitális fotózásról. A könyvet a pixinfo adta ki és a A digitális fotózás műhelytitkai 2005 a könyv címe. Azt írja rajta, hogy amatőröknek és hobbifotósoknak... no, gondoltam ez nekem milyen jó lesz, mert amatőr vagyok. Elkezdtem olvasni, de olyan érzésem volt, hogy jól fejbe kellene vágni a könyv íróját... ez annyira fotós nyelven van, hogy néha csak nagyokat pislogok, hogy mi mit jelent. A könyv végén van "kislexikon", de kb. mint a könyvben olvasnék, nekem sok helyen érthetetlen. Szóval érdekelne néhány dolog emberi nyelven
Alulexpontál, túlexpontált... sejtésem van, de leírom mit ír a könyvben: "A fénymérés értékétől kevesebb expozíció (kisebb rekesz és/vagy rövidebb záridő)". Wtf
Ebből kifolyólag érdekelne mi az a rekesz és a záridő. Az expozíció az a megvilágítás időtartama a könyv szerint, de ezt sem vágom teljesen. Egyelőre ennyi lenneHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Hi all!
A hétvégén megyek fotózni kispályás focit és valami olyan képeket szeretnék lőni, ahol nem lesznek bemozdulva az emberek majd pl. futás közben. Fujifilm S1500-as a gépem és milyen beállításokat ajánlanátok?
Ugyanezen a hétvégén lesz egy beltéri előadás is, kevés fénnyel... ide is 1-2 tipp kellene beállításról. Vaku kilőve, gondolom zavaró lenne ha előadás közben villognék
-
total90
veterán
válasz Szten Márs #3070 üzenetére
Tudom, hogy nem erre terveztetett ez a gép, de azért lett ez a gép, mert egy sima kis kompakttól többet akartam, viszonylag részletesebb beállítási lehetőséggel, mert meg akarok tanulni fotózni. Majd ha már kinövöm a gépet, akkor valami komolyabbat is szeretnék, de addig elég ez is.
Köszi a beállításokat, remélem összejön valami használható
-
total90
veterán
Hello!
Láttam 1-2 érdekes képet a neten és gondoltam én is megpróbálom. Erről lenne szó:
Miként lehetne elérhető, hogy minőségibb képet kapjak? Állványról fotózok, időzítővel, ISO 64 és még is picit mosódott az üvegen a címke (mint ha bemozdult volna). OK, most a tömörítés során még jobban romlott a kép, de az alap verziónál sem valami szuper.
-
total90
veterán
válasz SpongyaBob #3118 üzenetére
Szia!
Besötétítettem a szobámban, egy fekete állványra raktam egy üveget, majd mögé fekete vásznat raktam. Azután belőttem a gépemen a max záridőt (digimen 8 másodperc) és katt. Ja, a piros fénye... bringám hátsó lámpáját egy cérnára kötve mozgattam... az elülső lámpával (fehér) meg alulról megvilágítottam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest