Hirdetés

2024. február 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) deliveryman


deliveryman
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsotokat, véleményetek szeretném kérni, tapasztalatot cserélni az itthoni álláspiac "milyenségével" kapcsolatosan.
Van Budapesten/Magyarországon olyan programozói vagy nevezzem inkább informatikai meló, ami kutatással párosul? Vagy egy picit tágítsam ezt a megfogalmazást: amiben valami újat találsz ki?
Ami különleges? Illetve, ha igen, akkor hogyan lehet ezeket a melókat megtalálni?

Olyan érzésem van, jelenleg az álláspiacot böngészve, hogy mindenhol "kódgenerátor" emberkéket várnak, akik termelnek, de az "érdekes" része a dolgoknak vagy valahol máshol van a világon, vagy ki van találva/le van fejlesztve, és a körítést adják itt hozzá. Tudom ez valószínüleg annak is az eredménye, hogy sok globális cég leányvállalata van itt, ahova kiszervezik az ilyen/olyan melókat, és azt is is tudom ez bizonyos százalékban normális, de túl nagynak tűnik ez az arány.
Mondjuk, ha építkezéssel hoznék párhuzamot, akkor egy olyan melót keresnék, mint példáúl egy új Duna híd építése ("különleges") és mind olyan melók vannak, amik 4--8 emeletes irodaházakat építenek("átlagos").

Főleg multiknál dolgoztam eddig (ok, tudom ez is hozzájárul ehhez az egész kérdéshez), ahol akármilyen "menő" projekten is voltam, azt éreztem, hogy nem igazán kell itt kitalálni, vagy elgondolkodni semmin, hanem a nagyrésze a melónak futószalag jellegű dolog, s azt éreztem nem igazán használom az agytekervényeim, hanem inkább csak gépelek. Van hasonló élményetek? Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha túráznál, de nem volna "cél/eredmény" a túra végén, nincs kilátás, nem értél el sehova, csak folytatod utána is a gyaloglást.

És nem hiszem erre a válasz, a "menj egy startuphoz", mert startupok nagyrészénél is ugyanez megvan.

Szóval van valami tippetek? Ötletetek? Hogyan keresel te kreatívabb/jelentőségteljesebb/ésszerübb munkát?

Köszi!

(#2) user12


user12
őstag

Van Budapesten/Magyarországon olyan programozói vagy nevezzem inkább informatikai meló, ami kutatással párosul?

Talán az egyetemeken. A profitorientált cégeknél a cél a bevétel növelése és/vagy az ad-hoc dolgok megoldása - ezek kb ki is töltik a munkaidőt. A kutatáshoz szükséges eszközöket/forrásokat nem hinném, hogy önzetlenül biztosítanák. Sok helyen még egy 20.000 ft-os nyomtató beszerzése előtt is megtérülést számolnak.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.