Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Mi lesz a közös név? LG-sung vagy Sam-LG

(#2) gulupeti válasza KaiotEch (#1) üzenetére


gulupeti
senior tag

Az LG visszavált a régi nevére, így nagy valószínűséggel a közös név a SamStar lesz. :D

(#3) mad823 válasza gulupeti (#2) üzenetére


mad823
őstag

Esetleg GoldSung

(#4) Cassi válasza KaiotEch (#1) üzenetére


Cassi
senior tag

Samsung :DDD

(#5) Chiller


Chiller
őstag

Nagyszerű.
Akkor jöhetnek is a 42" 1080p HDR oled tévék 300 euró alatt.
És a 65"-os HDR 4k oled tévék 700 euró alatt.

;]

(#6) jozsef8 válasza Chiller (#5) üzenetére


jozsef8
aktív tag

Azt várhatjuk sajnos :D

(#7) hunspikey


hunspikey
őstag

Ha van egy kis eszük akkor azonnal nekilátnak egy QD-OLED-MLA 3.0 panel közös fejlesztésének. A mostani 2nd gen QD-OLED a samutól iszonyú jó primér RGB csatornánkénti színfényességet produkál, több mint duplája az LG féle WOLED képességeinek, ha ezt megfejelnék LG féle MLA-val az akkorát szólna, hogy a miniledes TCL nem kéne a kutyának se, a gyökér szoftverével meg a zónákkal :D

Idén az LG a G4-el, illetve a Samu a S90D? -vel szerintem eléri a natív panel WB esetén (10k kelvin környéke) 3%-max 5%-on mérve a 3000 nitet. Ez a valós D65-re kalibrált WB esetén is lesz bőven 2000, de inkább kicsit több is.

A két említett technológia, tehát MLA+QD-OLED együtt viszont simán elhozná a natív 4000 nites fényesség megjelenítést azaz végre annyi sok év után nem kéne tone mappingelni a 4000 nites mastereket, azok teljes pompájukban tudnának megjelenni. Ez brutál lenne - még a mastering monitorok sem nagyon tudják, pl kivétel a Sony hx3110.

Ha ehhez még hozzá veszem az LG gyártási minőségét és a jó szoftvert, a nagyon vevőpárti és minden világrészen kényelmesen elérhető garis hátteret, akkor kijelenthető, hogy megszületne a tökéletes TV - egy ami mindent visz.

Persze kérdés, hogy utána mit adnak majd el. Ha ez a TV elkészül, az életben többet nem akarsz majd újat venni, amíg működik. :Y Nekem 77G3-mom van, nem nagyon látom hogy lehetne igazán jobb - előtte 65C9 volt azon még vastagon tudtam mondani mit kéne fejleszteni...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#8) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Azt olvastam szaros...

Mert ez nem most lesz büdös, hanem majd pár év múlva...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#9) Viktor81


Viktor81
senior tag

Az a legszomorúbb az egészben, hogy ezt a japánok nem tették meg ellenük...
Ha a Panasonic-Sony-Pioneer-Fujitsu-Hitachi-JVC-Toshiba fejében is megfogant volna hasonló 20 éve, nem tűntek volna el, nem lenne elkoptatva nevük és mi igényes szórakoztatóelektronikai termékeket kaphatnánk. Most meg ami maradt, azt vehetjük kínai LCD vagy LG OLED panellel, prémium áron.

(#10) Graphics válasza Viktor81 (#9) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Japan Display a neve.

Megtették. Csak akkor már későn volt, habár a kezdetekben elég komoly tényezők voltak.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#11) wallace 234 válasza Graphics (#10) üzenetére


wallace 234
őstag

Japan Display a neve.
Amit említesz az oled összefogás volt ,amikor tinta sugaras eljárással akartak ,panelt gyártani . Próbálkoztak de aztán csőd lett a vége. Lcd vonalon nem történt ilyen jellegű összefogás.

[ Szerkesztve ]

(#12) hunspikey válasza Viktor81 (#9) üzenetére


hunspikey
őstag

A gazdaságban is működik az evolúciós elmélet. A kínai TV egy új faj aki most nagyon agilis és nagyon akar. A lusta civilizált kifejlett ős pedig a japcsi TV csártók voltak, akik már nem is kérdőjelezték meg saját gőgös hegemóniájukat. Aztán elevenen felfalták őket mire észbe kaptak volna. Az LG talán okosabb, Samu is. És a verseny alapvetően jót tesz, bár a kínai olyan agresszív, hogy az valós gondot jelenthet konkurencia kihalás miatt. Valószínűleg marad a kórea vs kína tengely. Dönthet majd mindenki, hogy drágán prémium kóreai vagy egy picivel gyengébb, full olcsó kínai. Nehéz kérdés hol van a határ amikor azt mondod majd vagy persze akár én, hogy jó az a TCL, miközben tudjuk, hogy kicsit gyengébb a kép, kicsit röcög a GUI, de csak fél áron van...

Itt egyedül az mentheti meg a szitut, ha az R&D ténylegesen elviszi a pénzét a kínainak. Ugyanis ők alapvetően lopd/másold üzleti modellre vannak berendezkedve, de ez ilyen technológia esetén nem megy. És ha ő is betette rendesen a tudást akkor meg már nem is lesz olyan olcsó és inkább maradsz a jól bevállt kóreai cuccnál. Ennyi. A japán meg simán hülye volt és kihalt. LG panellel adtak dupla áron TV-t kicsit jobb szoftver mellett... ez kit érdekelt? Ebből nem lehet megélni...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#13) gulupeti válasza hunspikey (#12) üzenetére


gulupeti
senior tag

Hol találkoztál mostanában full olcsó kínai tv-vel?
Ami azokból is jobb már 4-500k-nál kezdődik.

(#14) wallace 234 válasza hunspikey (#12) üzenetére


wallace 234
őstag

Ugyanis ők alapvetően lopd/másold üzleti modellre vannak berendezkedve,
Ez a megállapítás már rég nem állja meg a helyét! Ugyanis a Kínai gyártók ,jó ideje elég sok innovációt tettek le az asztalra . Lásd TCL mini ledes tvk. Az a modell ,hogy lopunk másoljuk a dolgokot ,nem fenntartható hosszútávon. És ezek a cégek már bizonyítottak,hogy tudnak . Lehet őket fikázni meg szidni de ma már az olcsó vagyok dologgal nem lehet fejlődni.

(#15) hunspikey válasza wallace 234 (#14) üzenetére


hunspikey
őstag

Ezesetben viszont nincs miért aggódni. Ha tényleg kutat/fejleszt akkor nem lesz olcsó. Most az, hogy egy csúcs TCL x955 ugyan annyiba kerül mint egy LG ha a képernyőméret arányosan nézzük, szerintem már senkit sem csábít már el, hiszen nincs érzékelhető árelőny. 1M alatt van egy 77G3 és 1.7M egy 85 colos TCL X955. Most még a nagyobb méret miatt lehet valaki azt választaná, de lesz 83" G4 ami megintcsak kifogja a fingot a kínai vitorlájából hál istennek. Pontosan ezért mentek a kínaiak a horror méret felé, mert a közép méretben- értsd 85"-ig bezárólag nem lesz számukra árversenyre lehetőség ha a minőséget is hozzá teszik. 98" és felette fognak próbálkozni, de szerintem ez egyenlőre egy rettenetesen szűk piac. Csodálkoznék ha a TV eladások akár csak 0,1%-a ide esne.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#16) HoldChore válasza KaiotEch (#1) üzenetére


HoldChore
tag

Mindegy mi lesz a nevük. Emlékszik még valaki a Sony-ra, Philips-re? :)

"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/

(#17) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

Bizonyára Lee Jae-yong és Koo Kwang-mo személyesen dolgozta ki a koncepciót és véletlenül se az alattuk dolgozó megannyi salarymen tette bele az időt és energiát. :))

Nem minden vándorút céltalan...

(#18) wallace 234 válasza hunspikey (#15) üzenetére


wallace 234
őstag

Nem is olcsók azok a tvjük,amibe van fejlesztés. Egy biztos ha azonos áron lesznek ,akkor valóban el gondolkodik az ember,hogy mit vegyen. Ha annak idején ezt a japók felismertél volna ,akkor más lett volna a helyzet. De ők inkább abba a hitbe voltak az emberek a drágábbat fogják venni ,mert az jobb . Hát nem jött be. Igen ha nincs árelőny akkor minek is választják őket ? Egy biztos izgalmas évek előtt állunk .

(#19) Partz válasza hunspikey (#7) üzenetére


Partz
senior tag

Az MLA technológia kizárólag woled panelekben alkalmazott "bottom-emission" technológia felsőbb rétegeiben keletkező fényveszteséget/látószög veszteséget kompenzálja.

Mivel a Samsung a qd-oled paneleknél "top-emission" technológiával dolgozik, így egy esetleges MLA réteg beiktatása gyakorlatilag semmi plusz fényerőt nem jelentene.

Ezzel szemben jövőre, CES-en utaltak rá (pl. az LGD 3700 nites prototípust is vitt), mindkét oled panel gyártó a 4000 nitet célozta meg. Csak ez ugye nem publikus, mert ki venné az idei tv-ket.

(#20) Joachim21 válasza Viktor81 (#9) üzenetére


Joachim21
senior tag

Dolgoztál már Japán cégnél? A legostobább faj/nemzet keleten mind közül. Minden agyon bonyolítva, széthúzva, lelassítva, kb. azzal a céllal, hogy az ember kitöltse a cégnél az idejét este 10-ig, ami után már nem szégyen hazamenni. Van ez a mítosz körülöttük, mindig szétnevetem magam ha hallom. Eleve embert nem szabad kirúgni náluk, legyen az bármilyen alkalmatlan is. Pár év után pedig jár az előléptetés, hogy az életkorhoz méltó fizetése legyen az embernek. Ez jól hangzik, de tele vannak kamupozíciókkal és alkalmatlan vezetőkkel a japán cégek. Általában csak japán cégektől vásárolnak külföldön is, jóval drágábban mint a versenytársak. Ami megint csak jól hangzik, hiszen japán japánt erősít. Csak közben oda a versenyképesség. Nem véletlen hogy véget ért a dominanciájuk.

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#21) hunspikey válasza Joachim21 (#20) üzenetére


hunspikey
őstag

hmmm, 12 éve német cégnél dolgozom és mindösszesen egyet tanultam meg. A német nem precíz, se időbeosztásban, se munka morálban, cserébe sokkal hülyébb és sokkal jobban el van tunyulva mert azt hiszi hogy ő az über... tudjátok. Aztán amikor a nádültetvényes django előáll egy ötlettel amit elsőre meg sem ért a begyöpösödött agyával akkor rettenetes méretű köröket kell futni, hogy végül úgy tűnjön mintha ő találta volna ki. Ha ez nem sikerül akkor az ötlet bármilyen jó is legyen, megy a lecsóba - django nem lehet okosabb mint ők - szerintük...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.