Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #81750 üzenetére
Ezért is hagytam fel a kertes házas álmommal, és a 6 fős családdal megkerestük az elérhető legnagyobb alapterületű használt társasházi lakást (nem volt kis feladat, amikor manapság simán készítenek 27-35nm-es komplett lakásokat), és azt vettük meg, miközben mindenki kérdezgette, hogy miért nem vesszük fel a CSOK-ot, és építkezünk És akkor a kertes házhoz telek is kell, amit elérhető áron, csak a városon kívül lehet venni.
Építkezzen 4 gyerek mellett a tököm, meg csinálja a kertet (mert nálam is a füves kert lenne az alap), akinek két anyja van.
Így meg viszonylag közel a belvároshoz (ha pesti lennék, azt írnám, hogy a belvárosban), szépen nyugodtan, jól elvagyunk, pedig a 4 gyerek logisztikája még így se mindig triviálisÉn kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Az vajon mitől lehet, hogy az egyik legnagyobb magyar torrent oldal esetében a NAS-omon lévő Transmission mindig azt írja ki, hogy tracker nem található. Miközben minden más torrent oldal torrentjeivel szépen működik. Ergo túzfal szabályok rendben vannak, hiszen akkor más oldalak torrentjeinek se kellene működniük?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz pulutodurumo #81821 üzenetére
Én is ilyesmire gyanakszok, de nem igazán értem, ráadásul mozgásterem se sok van a NAS-on használt torrent kliensek terén
Miközben meg ott van a tracker wikijén a Transmission is felsorolva a támogatott kliensek között.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz martonx #81824 üzenetére
Hopsz közben megtaláltam:
cat /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.0.1 - ez a routerem
nameserver 8.8.8.8 - ez meg a google dns szervereA windows-os gépem is a routert használja DNs szervernek.
Közben futtattam nslookup-ot a trackerre:
Ez a windowsos eredmény:Server: UnKnown
Address: 192.168.0.1Non-authoritative answer:
Name: c.ncore.cc
Addresses: 62.210.189.108
163.172.224.122Ez meg a linuxos:
Server: 192.168.0.1
Address 1: 192.168.0.1Name: c.ncore.cc
Address 1: 163.172.224.122 c.ncore.cc
Address 2: 62.210.189.108 c.ncore.cc[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Érdekel valakit az ilyen notebookom? 2015-ös Acer V3-371 13.3-as méretű i5-5257 CPU, 8Gb Ram, 256Gb SSD
Jogtiszta Windows 10 Pro van rajta, fehér színű. Azt hiszem minden fontosabb paraméterét leírtam
100K környékére tippelném az árát, de nekem az is segítség, ha segítetek beárazni, hogy mibe kerülhet, hogy legalább tudjam mennyit kérhetek érte.Kicsit se sürgős eladnom, de már 3 éves, és kinéztem az utódját.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Hopsz, nem gondoltam volna, hogy az előző hszemmel kiírtom a szegedi topikot
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #81851 üzenetére
Egyébként, ahogy utána szét is néztem a hardveraprón, az árat egészen jól lőttem be, viszont döbbenetes mennyiségű hasonló gépet láttam, szóval érzésre ez a gép élete végéig velünk fog maradni, majd a gyerekek youtubeoznak rajta, ha már másra nem lesz jó
Nincs kedvem azért árulgatni, hurcolni, mutogatni, hülye kérdésekre válaszolni, hogy végül árában adjam el. Áron alul szabadulni se akarok tőle, mert egy jó gép.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
T-Home-ról váltottam Invitel-re pár évvel ezelőtt, érzésre jóval stabilabb. Amire nagyon figyelj oda, hogy a gyárilag kiadott modem + routerek ultra gagyik, pláne ha több eszközt is akarsz velük kiszolgálni.
Azaz érdemes csak modemet kérni (ezt szerződés kötéskor tudod jelezni), és a modemhez egy saját normális routert társítani.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #82027 üzenetére
Ó jó kis router ez, nekem is pihen egy ugyanilyen OpenWrt-sített a fiókomban mióta TP-Link Archer C9-re cseréltem. Valahogy ezek a szolgáltató által adott routerek nálam mindig szarakodtak (vagy a lakás túl nagy, vagy mi vagyunk rá túl sokan, túl sok eszközzel? ).
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz sarkanyolo2 #82082 üzenetére
Tudom tök szubjektív, meló helyen van Ipad és Samsung Tab is. Én ezerszer inkább választanám a Samsungot, mint Apple-t. Sőt, mióta megjött a teszt Galaxy Tab 3, komolyan elgondolkoztam egy hasonló beszerzésén itthonra.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz Ted_Beneky #82087 üzenetére
Ja, hogy az most volt? Nem jövő héten lesz? Nálunk szvsz szimpla atcseszes, ellentetben usaval, ahol készlet kisepresre használják, és gyakran tényleg szinte ingyen lehet kapni ezt azt.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82119 üzenetére
Nem akarok senkit megingatni a hitében, de nálunk az asszony védőnőként (előtte ápolónőként dolgozott) választotta az otthon szülést, pont az előző 3 szülés tapasztalatai alapján. Sajnos a magyar egészségügyben talán a szaktudás még nem ment ki teljes egészében külföldre, de hogy az eszközpark soha nem is volt rendben az egészen biztos
Szóval én továbbra se tanácsolom senkinek az otthon szülést, csak a múltkori kérdésre válaszul leírtam, hogy 4 gyerekes apaként miért nem tudok mégis javasolni normális nőgyógyászt.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82121 üzenetére
"4. gyereknél az anyukában lévő rutin sem garancia mindenre" - nyilván nem, ezért is hangsúlyoztam többször is, hogy ajánlani pláne nem merem senkinek, rajtam aztán végképp ne kérjen számon senki semmit. Ez mindenkinek az egyéni döntése (kellene, hogy) legyen.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
és még kétszer át is vezetik a főúton, hogy azon a 6.2km-en biztos kétszer le is kelljen lassítani 60-ra
Komolyan ezért nekünk kártérítést kellene fizetnie az államnak, nemhogy még az állam fizessen ezért bárkinek is 500 milliót, hogy évekig építgesse, de úgy, hogy garantáltan életveszélyes lesz a bicikliseknek, az autósokkal meg legalább cserébe jól kicsesznek, hátha csak összejön évi pár fasza halálos gázolás.Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Ajándékba adnék két sárga fülű ékszerteknőst őket szerető gazdinak. Járna velük egy 25 literes akvárium is (plusz némi teknős kaja). Szeretjük őket, csak az a baj, hogy kezdik kinőni a meglévő terráriumukat, és nagyon nincs helyünk a lakásban egy mondjuk 100 literes akváriumot elhelyezni. Plusz a fiam is ritkán gondozza őket, így a gondozás nagyja ránk hárul feleségemmel.
Szóval aki szeretné meglepni magukat egy ingyen teknős párral (fogalmam sincs, hogy milyen a nemük, talán két lányra tippelnék), és nem riad vissza egy nekik való nagyobb terrárium beszerzésétől, annak odaajándékoznánk őket!
Jelentkezőket privátban várom!
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz DeFranco #82255 üzenetére
Pedig de. Nálunk a kollégák folyamatosan mindent az irodába rendelnek (az egyik már elment kolléganő volt ennek a koronázatlan királynője, nem múlt el nap, hogy ne jött volna 1-4 futár csak az ő cuccaival, még a zöldséget a piacról is az irodába rendelte), pont ezért, mert ha nem is vagy ott, valaki úgyis átveszi. Sőt többnyire még a fizetős csomagokat is átadják (nyilván kifizetjük egymásét).
Mondjuk lehet, hogy ez a munkahely jellegén is múlik.Én kérek elnézést!
-
-
martonx
veterán
Én is Kellemes Ünnepeket Kívánok minden "topiklakónak"!
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #82552 üzenetére
Attól függ mennyi pénzed van. Én a plaza-s GymClassban fogadnék egy személyi edző csajt (legalább biztos nem kell a terem túlvégébe nézni, ha jó csajt akarsz látni), legalábbis eleinte biztos, hogy elmagyarázza, mit hogyan érdemes, összeraktok egy edzéstervet, aztán hagy szóljon.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #82560 üzenetére
Én akkor pláne a gymclass-t javaslom, nem frekventált időpontokban.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #82597 üzenetére
A vegtáriánus testépítők kiló szám tömik magukba a fehérjeport. Hiszen az nem állati eredetű (talán többnyire tojás, ami a vegtáriánusok többségének simán belefér).
Nekem több vegetáriánus ismerősöm is van, akiknek ha épp húsos lenne az ebéd, inkább isznak fél liter fehérjeport, és le is tudták az ebédet.Én kérek elnézést!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest