Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz FehérHolló #7368 üzenetére
na igen... elment vele 4-5 óra.
-
diegho
nagyúr
válasz bullseye #7370 üzenetére
na igen, de főnöknek ismerőse... amúgy azt se értem, hogy játékokkal miért kell engem zavarni? minden gépet úgy adok el, hogy tesztelem 3dmark-al legalább, hogy nem melegszik, nem hibázik a kártya stb. innentől meg már, hogy egy tört játék fagy, vagy mittudomén az nem érdekel. legjobban azokat szeretem akik jönnek, hogy töltsek le nekik játékot mert, hogy itt tuti tudok. ja... én is tele vagyok illegális játékkal, hát persze, amikkel játszok mind eredeti, most próbáltam ki a neverwinter 2 motb kiegészítőt törten (itthon még mindig nem kapni pedig több mint fél éves game) de kapásból hibás volt a törés, ment is le a gépről, majd angliából hozatok haverommal, addig meg elvagyok a többivel.
-
diegho
nagyúr
ezért szoktam úgy kezdeni a laptopot vásárolni szándékozóknak a mondókát, hogy mindent tudok szerezni kivéve fusi-t, mert azt nem vagyok hajlandó rendelésre se acer honlapról már reflexből szedem le a drivereket, de fusi honlap az rettenet 1-2 szempontból, na meg ugyebár fusi-val én nem fogok futkozni neki gariztatni, ezért se foglalkozunk ezzel a "márkával".
-
-
diegho
nagyúr
msi-ból eddig talán 3db-ot adtunk el és most is kért valaki valami fiatalos kinézetűt 140ből és msi-t találtam ami megfelel az igényeknek (dupla mag, 2 giga ram, 160gb, x1250 és 2 év gar) ha lesz velük valami gond leállunk róluk, de eddig semmi gond nem volt azzal a kemény 3db-al. ilyen albatron, ecs laptopokkal még gariztatás szinten sem foglalkozunk, adunk egy címet telószámot ott lehet érdeklődni.
-
diegho
nagyúr
szalagkábel törés elég gyakori náluk, de nem csak ez a gond, hanem maga az lcd panel megvilágítás problémás sok esetben, amit csakis úgy lehet orvosolni, hogy cserélik az egész panelt. mindenesetre fusi kerülendő, nem hiába olyan olcsó, akinek olcsó és jó kell az vegyen acer-t, abból lehetőleg amd chipseteset, ugyanis az intelesek közül sok not xp compatible.
-
diegho
nagyúr
én azt meg se merném számolni mennyivel cseszett át a vodafone. márciusi számlán szeptemberi tételek... lejárt az előfizetés aznap szüntettem is meg és felhívnak hogy ugyan miért? anyátokért azért. most liláknál vagyok 3 szor annyit beszélek legalább és még a felét se fizetem.
-
diegho
nagyúr
szomszéd tegnap nyúzott, hogy nézzem meg a gépét. hiányzó ntldr, na mondom örülök nektek most hozták be, próbáltam helyreállítani, de az istenért nem akart menni, pedig írta hogy sikeresen helyreállította bcupdate2-vel, de továbbra is hiányzó ntldr, nem akartam cigánykodni, hogy nesztek itt a rendszerindító floppy ezzel elindul rendesen a win most telepíthetem újra, pedig már 4 éve nem volt újrarakva
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
-
diegho
nagyúr
ha lett volna javítás opció megoldódott volna, de nem volt írtam neki boot.ini-t és ntldr-t is kapott a win telepítő \i386-ból de akkor meg restartolgatott, egyszerűbb volt újratenni, hiszen nemrég takarítottam a gépet és alig volt fent 1-2 progi, végeztem vele ~35-40 perc alatt.
-
diegho
nagyúr
válasz P@trick #7435 üzenetére
nem gond hogy segíteni próbáltál, de ez azért egyértelmű szerintem, hogy az ember ezzel próbálja legelőször és mivel boot menüs a lap ezért biosba menés nélkül kiválasztom hogy a vinyóról bootoljon, de nem akarta a jót.
mondjuk az érdekes volt, hogy win indítólemezzel tökéletesen felállt az op, de ahogy manual megírtam a boot.ini-t és adtam neki egy ntldr-t már csak restartolgatott.
-
diegho
nagyúr
nem minden telepítésnél ajánlja fel a javítás opciót hiába megy mondjuk rendesen a win. nem tudom miért van ez, de már többször belefutottam ebbe, hogy nuku J betű pedig még futott a win, csak problémák voltak vele, vagy jelen esetben is egy rendszerindító simán indította és működött is tökéletesen vele. mondjuk szerintem itt konkrétan a mbr-ban is lehetett valami probléma, de fogalmam sincs, így a 4 év szemete is kitakarodott ami netán még bent maradt a pucolás után, most újabb 4 évig ellesznek vele (remélem) 4 évente újrarakni meg nem nagy gond, azt a 35-40 percet kibírom.
-
diegho
nagyúr
hú de értetlen vagy. 40 perc alatt minden frissítéssel és driverrel feltelepítem az xp-t plusz minden program fent van. kb 20 perc maga az xp install onnan chipset 2 perc, vga 2 perc, hang 2 perc amíg ezek települnek közben felmegy total commander, winamp, codec-ek, lejátszók. restartokkal vagyok 30 perc alatt és már minden filmet, zenét lejátszik, plusz erre rájön az openoffice, meg a nero, ha van. legyen 5 perc és kész, ha nincs net, ha van net akkor egy firefox, 1 perc közben lejön avg, felmegy 3 perc alatt, közben spyware terminator és 40 perc alatt kész is van. egy új gépnél lemértem dobozokban voltak az alkatrészek és 52 perc múlva ezek mind fel voltak rakva a gépre, tehát összeszereléssel együtt 52 perc volt a win install.
saját gépet évente kb 50 szer cserélem.
-
diegho
nagyúr
és hallottál már arról, hogy én fogtam egy eredeti xp install lemezt, feldobtam rá az összes frissítést és amikor telepítem az ügyfél kódját tolom rá és máris minden frissítéssel települ fel az xp? és arról hogy sp3-al rövidebb a telepítés? és arról hogy makro-ban megírom a progik feltelepítését és elindítok egy cmd file-t és az magától felteszi a total commander, codec, winamp stb okosságokat? tavalyi kb 500 telepítésből csak tudom.. de tuti hazudok. most 10:47van 10:40-kor tettem be az xp lemezt a gépbe, hogy telepítsem most villant fel, hogy kéri a kódot. 3800 am2 512ram!!! 250gb sata2.
-
diegho
nagyúr
és restartol a gép, kész a telepítés
amúgy poén de a legtöbb a cd olvasón múlik. egy normális olvasóval sokat lehet spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
kész volnék. codec pack, total commander, avg, nero, firefox fent van. erre nem kellett office. amúgy nem minden esetben megy ilyen gyorsan, de a tőlünk származó gépeknél így szokott menni. driverekről meg annyit hogy van pár driveres újraírható cd-m, kiválogatva hogy s462-től gyakrabban előforduló laptípusokhoz külön mappába rakva a chipset driverek, külön hang driverek, hálókártya driverek, vga driverek, mindegyik gyártótól 2-3 driver, a tapasztalataim alapján adott típushoz legmegfelelőbb, tehát ha tehetem nem szenvedek gyári lemezzel, azt nehezen olvassa, időt spórolok így. és persze ez az 1 lemezes xp trükk se működik mindig. mikor egy nap gyakran 10-14 gépet kell összerakni és feltelepíteni muszáj automatizálni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
xp EE? úristen ez csak vicc ugye, hogy te olyanokat fel mersz tenni a valakinek? ez mindent el is mond a szakértelmedről, remélem nem te vagy az aki a környéken mindenkinek ilyen szemeteket telepít fel mert a hozzánk hozott szoftverhibás gépek 75%-án ilyen szemetek vannak és csodálkoznak hogy miért lassú, miért akad, miért fagy stb. én nem is írok többet erről, szórakozz csak az illegális szarokkal, hajrá.
amúgy miért mondanám, hogy mit hogyan csinálok? szerintem alap, hogy informatikusok vagyunk és a saját munkánk könnyítésére hajlandóak vagyunk előre dolgozni pár percet, vagy nem? kérdezem a többieket ők ilyen xp telepítős dolgokat hogyan szoktak csinálni? nekem előre vannak a driverek töltögetve a népszerűbb lapok driverei és nvidia/amd driverek is, avg-t hetente cserélem pendrive-on, hogy azt se kelljen leszedni mindig mivel már 45mega. driverek feltevése után pillanatok alatt feldobok minden codec-et, lejátszót, vírusírtót, böngészőt. amúgy ha behoz valaki gépet, hogy újra szeretné telepítetni mindig másfél órát mondok neki, mert ki tudja milyen alaplap, ha netán pont olyan driver kell hozzá ami nincs letöltve akkor azt még vadászni is kell hozzá, vagy tvtuner, hangkártya stb driverek.
-
diegho
nagyúr
meséljek? nforce 6 chipset + 5ös szériás nec író plusz xp ee megírod a lemezt nem olvassa vissza. ugyanaz az író másik gépbe téve visszaolvassa, másik író abba a gépbe téve nem olvassa vissza. ati régi szériás kártyákhoz újabb driver feltétele driver felmegy, nem ismeri fel rendesen a kártyát, fagy, használhatatlan. terratec hangkártya driver nem lát hangeszközt pedig ott van ismeretlen eszközként másik gépbe téve azonnal lehet telepíteni, normál windowsra tökéletesen feltehető ugyanarra a gépre, de még sorolhatnék millió ilyen problémát. az hogy 1-2 gépen elmegy az nem jelenti azt, hogy használható is, amúgy ha megvan eredetiben az xp-d és felteszel egy ee-t akkor ugyanúgy bűncselekményt követsz el, mivel nem azzal a cd kulcsal telepítettél, tehát ugyanúgy rádvernek mindent.
-
diegho
nagyúr
semmilyen lemezt... 10ből tizet nem olvas vissza. kiveszem az írót lemezestől a gépből átteszem normális xp-s gépbe és máris olvassa. akkor minek a hibája ha nem az oprendszeré? de én befejeztem, hírdesd máshol a "szakértelmed" ez a cd kulcsos dolog meg elég poénos lévén az ilyen szarok nem kérnek cd kulcsot, de legyen igazad, használd csak, majd ha kapsz egy ellenőrzést megtudod hogyan is megy ez a dolog a valóságban.
-
diegho
nagyúr
eddig gépre telepített verzióban már egy rakás fajtát láttam, magát telepítőlemezt eddig csak 2 fajtát, egyiket használom is, mert van rajta hirens boot cd amit szoktam használni, de telepíteni max az ellenségeimnek telepíteném fel. régebben mikor egy rakás hasonló konfigot adtunk el akkor fogtam nlite-ot és beintegráltam a drivereket az xp-be, így azzal se kellett foglalkozni. amúgy egy ilyen xp ee összerakása nem nagy munka ahogy néztem a leírásokat, hogyan kell, de valamiért nem csináltam meg (talán akkoriban lettem beteg meg kórház műtét egyebek és azért maradt el) majd ha megint rámjön csinálok egy olyant ami a legális alapdolgokat felteszi ezzel is könnyítve a munkámat.
-
diegho
nagyúr
tegnap:
bejön egy nagyobbsági srác, hogy vett nálam egy dvd írót múlt pénteken és akkor nála volt az övé amiről azt hitte nem garos, de kiderült, hogy igen (persze nem nálam) és nem venném-e vissza a dvd írót, mert tetszik neki egy ház a kirakatban. jó mondom egye baxa visszaveszem mert jófej vagyok. mondja tegyek bele egy 8as meg egy 12es világítós ventit és akkor ráfizet 2000-et a házra (táp nélküli valami plexis hulladék) mondom okés. Szétszedtem a házat, beleraktam a ventit. Jön is vissza nem sokkal később, hozza az írót (2 másik nagyobbságival), de közli, hogy nincs annyi pénze (2000ft) hogy vegyem ki belőle az egyik ventit. Megjegyeztem neki, hogy mondom lehet nincs kedvem neked ki-be pakolgatni a ventiket inkább megveszem magam a házat 5000 példányban kb-ra. Na kiszedtem a ventit, mondom így 1000ft lesz. Erre nincs nála 1000ft se és elkezdi fűzni az egyik vele lévő okoskát, hogy adjon neki, 5 percig az üzlet közepén álltak és könyörgött neki, hogy adjon 375ft-ot mert nincs neki pénze. nagy nehezen összeszedték ezt a hatalmas összeget és sikerült eladnom a házat, bár azt hittem sose lesz 1000ft-ja.
bejön kedvenc hallássérült (hallókészüléke van és kicsit furán beszél, de alapból jófej) emberkénk, akivel nem lenne gond, ha nem gondolná magáról, hogy ért hozzá... pedig nem... nagyon nem. Sztori. Nem frissít a dvd író (egyik se). Kérdezem mit nem csinál? Azt írja ki a tdk nyomtathatóra, hogy illegális lemez és kidobja. Na azon biza firmware-t kellene frissíteni. De eddig jó volt csak másik lemezzel. (kezdett fájni) Elmagyarázom (vagyis azt hittem) neki, hogy a firmware miatt van nem ismeri a lemezt az író ezért nem tud írni rá, ha az frissítve van akkor menni fog. Erre jön azzal, ha feltenne egy másik windows-t akkor tuti jó lenne, mert az újraírja gyárira az írót. Mivan??????? Elküldtem haza pihenni, hogy majd megnézem hátha találok az nd1300a-hoz és a 3520-hoz firmware-t.
plusz rámakadt valami 18 éves kiscsaj és mindenáron járni akar velem miért mindig engem találnak meg? (nem bejövős sajnos, különben nem sírnék miatta, hanem... )
-
-
diegho
nagyúr
válasz FehérHolló #7517 üzenetére
kérdezzétek már meg érdekel-e ez az egész közbeszerzéses sztori!?
-
diegho
nagyúr
válasz FehérHolló #7523 üzenetére
tény, hogy élőben már úgyis elküldtem volna a fenébe, mert hol érdekel engem ez az egész. én csak arra reagáltam amilyen példával itt jött, látszik, hogy köze nincs a dolgokhoz, erre írt nekem egy 1 oldalas privátot, ami szintén nem érdekelt, el se olvastam. de tudod mit kedves "barátom" hogy örüljön a fejed nem írok ebbe a topicba többet egy sztorit se, mert tegnap mertem írni egy 2 soros off-ot az 1 oldalas sztori végére, amire mindenki elkezdett irogatni és fellendült a topic. még mielőtt kifejtenéd a véleményed nem érdekel, mert ez egy kib@szott kiskeres topic nem pedig rendeltem valami sz@rt és már lebeszéltem velük, hogy kicseréljék, de azért ideírom mert az nekem jó topic.
-
diegho
nagyúr
xp home-ot le lehet tölteni valahonnan legálisan? mindegy honnan, kód van, matricával mindennel, tehát teljesen legálisan lezárt gép stb csak előző kollégám lenyúlta a telepítőt az üzletben meg prof van és origi csomit meg nem akarok ezért megbontani.
-
diegho
nagyúr
válasz sutykuru #7610 üzenetére
nem jól mondod az árukapcsolást... amikor apuci és csinos leánya hozza be a gépet mert vírusos és nem megy az msn és apuci nem akarja megvárni amíg kész van, hanem szól hogy majd csörögjön rá a lány, aki megvárja mikor kész a gép, akkor meg kell jegyezni, hogy - itt áll kint a kocsim, az a szép nagy, hazaviszlek, ez benne van a szervízköltségben - ó milyen rendes vagy, meg hát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- LG V30 ThinQ SILVER 4/64
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Manli GeForce RTX 3080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest