- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ilyen kombinációra nem gondoltam, pedig adja magát
Köszi a felvilágosítást
Hasonló élmény volt nekem is az első PC-m a zöld Herculessel. Annyival előrébb voltam, hogy ezen penge 720x350 felbontás is adott volt
https://www.youtube.com/watch?v=BEkDRa--YaY -
sidi
aktív tag
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
A CGA-ról nekem a 4 színű paletta jut eszembe, hivatalosan nem is tud többet grafikus módban. Az más kérdés mit ügyeskedtek ki belőle 30-40 évvel később.
@sidi, köszi, szerintem is Hercules lehetett.
-
-
sidi
aktív tag
Köszönöm az írást, nagyon jó volt olvasni
Nekem zöld Philips CGA monitorral, de 386SX volt az első gép. Ezt a zöld-fekete színvilágot kifejezetten szerettem, DOS-ra jó volt, később én is rácsodálkoztam, hogy ezek a játékok színesek -
Nem véletlenül.
Az akkori kártyák Hercules néven futottak és hatalmas 720 × 350 felbontással. A kártya bemutatásakor 499 dollárt kértek el egy darabért.A színes változat első körben a CGA volt 320 × 200 felbontással, 16 szín megjelenítése volt lehetséges Szó szerint borzalmas volt, de színes volt a kijelző.
A következő generáció az EGA lett. A 640 × 350 felbontás és 16 szín már jónak tűnt.
Nem sokkal később jelent meg a VGA. Ez a megoldás már örök életű maradt, legalább is a nevében.
A szegény ember budget megoldása a monoVGA monitor volt. Immár szinte végtelen szürke árnyalatban lehetett nézni a monitort. A Herculest váltották ezek a monitorok a még a cégeknél egy részénél is, mert a munkához nem kellettek a színek. -
-
-
Volt olyan korszak is Az majd egy másik bejegyzésben
-
-
updog
őstag
Valahogy ez most durván beütött, hogy ez a játék színes volt
Anno kizárólag monokróm monitorokon játszottam vele, az maradt meg hogy fekete-fehér (néha zöld
).
-
Zsír cucc a gép
Amúgy az F1GP-ben ha ahang minőségét leveszed, az is hozhat gyorsulást, legalábbis nekem mintha hozott volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Quadro FX 570 eladó
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged