Hirdetés

2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Graphics


Graphics
(Jómunkásember)

Kimaradt egy "az" a címből, nem? :)

(#2) cheatergs


cheatergs
(senior tag)

Írta ezt a pH!, ahol évente nincs 1 teszt. :))

Mindig minden mindegy

(#3) morgyi


morgyi
(veterán)

Azért én túlzásnak érzem, hogy egy céget egyetlen ügyvezető igazgató ennyire félrevihet. Nem látok bele az Intel működési struktúrájába, de az Intel nem Apple. Nem hiszem hogy minden egyes döntést és fejlesztési irányt magának az ügyvezetőnek kell egyesével jóváhagynia. Ott van alatta egy TOP Management aki ugyan úgy képes hibás döntéseket hozni, ha mást nem akkor a seggének a féltése miatt nem próbálja meg a CEO-val elhitetni hogy amit csinál az nem tesz jót a cégnek.
Ráadásul a fejlesztési költségekről szintén nem egymaga dönt, ahhoz kell egy egész vezetői testület, hogy a fejlesztésekre ne maradjon pénz, mert minden nyereséget kifizetnek a részvényeseknek. Persze alapból sok részvényes rövid távon gondolkodik, és pénzt akar látni, csak nem mindegy milyen áron.
Ha egyetlen ember hibás döntéseinek sorozata ennyire el tud vinni egy céget, ami nem családi vállalkozás egy rossz úton, akkor ott komoly bajok vannak

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#4) dokanin válasza morgyi (#3) üzenetére


dokanin
(tag)

Valahogy a Windows 8 is megszületett. Átment az ötlet, ki tudja, hány jóváhagyáson, hogy ugyan, minek az 'X' az ablakok jobb sarkában. Szüntessük meg, az asztallal és a start menüvel egyetemben, hadd tanuljanak újra mindent az emberek. Az élethosszig tanulás fontos.

(#5) morgyi válasza dokanin (#4) üzenetére


morgyi
(veterán)

Meg valahogy a Vista is, aminek az alapjaiból az igazán sikeres Windows 7 született. A Windows 8 alapjaiból meg a 10. A Win8.1 amúgy egy igazán jó OS volt, sőt helyenként ma is gyorsabb mint a 10. Ha a 8 annyira szar lett volna vesznek egy 360-os fordulatot, de nem vettek.
Az MS hitt benne hogy a tabletpiac felpörög, a Windows Phone meg a mai napig a legjobb GUI-val megoldott OS volt szerintem. Ízlések és pofonok.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#6) Graphics válasza morgyi (#5) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Én még mindig Win 8.1-et használok, mert kiforrott és stabil számomra, a 10 még mindig hektikussá tudja tenni a mindennapokat.

Nekem a Win10 még mindig egy hybrid megoldás, nincs teljes elszakadás a Win7-től, számos menü visszaköszön benne.

(#7) joey04


joey04
(félisten)

Meglepő vélemény ez itt. Ja nem.

(#8) snpetit válasza morgyi (#5) üzenetére


snpetit
(tag)

windows 7-ből lett a vista, nem fordítva.

[ Szerkesztve ]

(#9) Graphics válasza snpetit (#8) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Negatív, a Vista előbb volt. Ennek alapjaiból lett a 7

XP - Vista - W7 - W8 - W8.1 - W10

[ Szerkesztve ]

(#10) keIdor válasza snpetit (#8) üzenetére


keIdor
(félisten)

Vista: 2007. január 30
7: 2009. október 22

Took AMD 3 years to turn an i7 to an i3

(#11) -Skylake-


-Skylake-
(őstag)

Azért az már erős amikor olyan szegmensben is az ezotériára meg az ufókra akarnak alapozni, ahol EGZAKT mérhető az égvilágon minden. De minden.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#12) Graphics válasza -Skylake- (#11) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Még a végén felkérik Pataki Attilát termékmenedzsernek, vagy marketingigazgatónak, hisz neki amúgy is jó a földöntúli kapcsolatrendszere... ;]

(#13) [CS]Blade2 válasza Graphics (#6) üzenetére


[CS]Blade2
(addikt)

Sok tesztnek nincs értelme és nagyon félrevezető tud lenni, így mindig jó, ha valaki ellene beszél. A tesztek kellenek, de fontos, hogy ne tesztkörnyezetben tesztprogramokkal történjen, hanem valós összerakott gépekkel valós feladatokat végezve rajta.
Annak nincs értelme, amikor a mai tesztek 95%-ában bemutatják, hogy melyik CPU mit tud egymáshoz képest olyan feladatok alatt, amit a vásárló normális esetben sosem fog elvégezni vele.
Pl.: Kést akarok paradicsom szeletelésre. Megnézek egy tesztet 2 kiszemelt késről ahol történetesen tölgyfát csapkodnak vele. Az egyik 2x jobban bírja, ergó ugye még egyszer olyan jó, mint a másik. Két vásárló megveszi, és az egyik 10 a másik 11 évig tud vele paradicsomot szeletelni, ahol szempont volt mondjuk 80%-ban a tartósság, mert mondjuk a markolata ennyi idő után anyagában tönkremegy.
A teszt szerint az egyik +100%-al jobb, a valós felhasználásnál csak +10%-.al.
Ugyanígy a procinál is, ha az összesítőt nézed, akkor az alapján elemzed a történetet, hogy az idő 5%-ában renderel Cinebench-ben, 5%-ában 2 perces tömörítést végez 7Zip-ben, meg mit fogyaszt AIDA64 teszt alatt, meg a t*köm. 32Gb rammal, M2 SSD-vel, 2080ti-al.
Ennél sokkal valósabb teszt pl. egy youtube videó ahol egy emberibb konfig-al, házba építve, szobában, a gép és a program beállításait megmutatva láthatsz egy valós programfutást.

A legszembetűnőbb a VGA-knál amikor egy PH-s tesztben 20FPS az átlag, az egyik kártya tud 18-at a másik 20-at. A valós felhasználó nem akar diavetítést nézni, beállítja normál-ra, úgy meg mondjuk van, hogy 60-60, vagy épp 70-60-ra a lassabbnak kikiáltott kártya gyorsabb. Az ultra beállítással, a 4K felbontással vagy az irreálisan nagy élsimítással ilyen szinten betorzít egy PH teszt.

(#14) dokanin válasza morgyi (#5) üzenetére


dokanin
(tag)

A 360-at nem, csak 180-at vettek. Gyakorlatilag hátraarcot csináltak. Visszajött minden, ami a win 7-ben volt és mindent kukáztak, ami a win 8-ban "forradalmi" volt. Rövidesen még a csempék maradványainak is végleges búcsút mondhatunk és akkor tényleg visszatértünk kb a win 7-hez, ami a felületet illeti.

(#15) koko52


koko52
(addikt)

Volt már egy ilyen nemrég. Intel lenyilatkozta a zen+ megjelenésekor, hogy ne tesztprogramokkal mérjék a procik erejét, hanem játékokkal illetve általuk preferált programokkal. Azt hiszem a cinebench a problémájuk, amit addig nagyon szerettek.

Szerk, meg is van: [link]

[ Szerkesztve ]

A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

(#16) Fred23 válasza [CS]Blade2 (#13) üzenetére


Fred23
(veterán)

Játék mondjuk pont olyasmi, ami néha stabilitásteszt szinten terhel, és mindennapi felhasználási mód. Nekem ezért nem kell felsőkategóriás Intel proci. A fogyasztás és hűthetőség / melegedés zavar.

Középkategóriás Intel procit mondjuk mernék venni, de ott meg az ár-érték arány nem elég jó az AMD-jével szemben.

Intel helyében árat csökkentenék. Szerintem is tényleg szarban vannak most.

[ Szerkesztve ]

(#17) Pingüino válasza morgyi (#5) üzenetére


Pingüino
(kezdő)

"Ha a 8 annyira szar lett volna vesznek egy 360-os fordulatot"
Azért ismerve az agresszív stílusukat, ahogy tolnak mindent, ami szerintük jó, nem biztos az, hogy vettek volna egy 180 fokos fordulatot bármitől is.

[ Szerkesztve ]

A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs.

(#18) miqlas42


miqlas42
(senior tag)

... ejnye Intel! Savanyú a szõlõ! ;]

42

(#19) Graphics válasza morgyi (#5) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

A 360 fokos fordulat azt jelenti, hogy visszatérnek ugyanoda, mivel az egy teljes kör.

;]

[ Szerkesztve ]

(#20) Egon válasza joey04 (#7) üzenetére


Egon
(nagyúr)

Na ja.
Érdekes módon, amíg az AMD nézte az Intel hátát 10 évig, összesen nem született ennyi fikacikk róluk - pedig a LOLdozeren csak az nem röhögött pl. akinek nincs humorérzéke... ;] Várjuk az AMD lassan láthatatlan, fényévnyi lemaradásban levő VGA-üzletágáról a hasonló cikkeket - ja, hogy arra nem érez késztetést a cikkíró, hogy jelen cikkhez hasonlóan kéjelegjen a vörös oldal VGA-részlegének bénázásán... :C

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#21) Pingüino válasza Egon (#20) üzenetére


Pingüino
(kezdő)

Azért azt tegyük hozzá, attól függetlenül, hogy a csúcskategóriás VGA-kban az AMD nem rúg labdába, a közép és alsó kategóriában ár/érték arányban nem kínálnak olyan rosszat. Szóval bénázásnak nevezni talán picit túlzás. Mehetne jobban is nekik, ennyi.

A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs.

(#22) catlaca válasza [CS]Blade2 (#13) üzenetére


catlaca
(tag)

A paradicsom késes hasonlatot kiegészíteném.
A gyengébben teljesítő kés a drágább és a gyártója szerint a tölgyfacsapkodás hülyeség.
:DD

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#23) Sanya válasza Graphics (#6) üzenetére


Sanya
(veterán)

mert a vezérlőpult nincs meg a windows 8 és 8.1-ben ugye?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#24) Graphics válasza Sanya (#23) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Nem értem a kérdésed, nem írtam semmi ilyet.

(#25) morgyi válasza dokanin (#14) üzenetére


morgyi
(veterán)

Osztott képernyős mód maradt, kicsapták középről a huzigálhatós sávot cserébe el is baszták. Win8-ban ha a köztes sávot huzigáltad úgy méretezte a jobb és bal oldali ablakot. Most ha az egyik ablak szélét húzod csak azt kicsinyíti növeli. De mellé ugyan úgy feldobja hogy milyen ablakokat szeretnél kitenni. Win7-ben hasonló volt, nettó visszalépés.
A bal felső sarokból előjövő futó programok áttekintő nézetét megkapta a teljes képernyős feladatnézet. A start gomb jobb klikkes helyi menüje a 8.1-ből átjött.

Ami a bajom még mindig a 10-el hogy rohadtul inkonzisztens. Van ami a gépházban van, van ami még vezérlőpultban, van ami a vezérlőpult ablak szélén. Van ami külön beállítás ablakot nyit, van ami a vezérlőpulton belül nyílik meg, van ami átdob a gépházra. Katyvasz.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#26) catlaca válasza Egon (#20) üzenetére


catlaca
(tag)

A kritikát csak az érzi fikázásnak, aki valamilyen okból elfogult a kritizált termék gyártója irányában. Engem pl hidegen hagy a loldozerezés, pedig van még belőle kettő is. Semmi szégyenkezni valója nincs az amd-nek miattuk. Valszeg ugyanennyire ütötték az amd-t is akkoriban, meg ütik most is a vga részleg lemaradása miatt, ami azért vastagon el van túlozva. Az amd-nek annyi mentsége volt/van, hogy a zintel kb 10x akkora cég. Az Intel fejlesztés helyett maszatol és korrumpál. Ez van. Ezek csak használati tárgyak. A legjobb ár érték arányú kell venni, de nem kell egyikbe sem beleszeretni.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#27) Graphics válasza morgyi (#25) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Igen, ez a legjobb szó rá, hogy kagyvasz... Nincs semmi következetesség, nem akarnak a régitől sem elszakadni, de az újat se bevállalni...

(#28) Pingüino válasza morgyi (#25) üzenetére


Pingüino
(kezdő)

Na, nekem ez az egyik dolog, ami az általam használt linuxon (mert nem tudom, a többi disztrón és asztali környezetben hogy megy) hiányzik a windows-ból. Egyrészt hogy egy ablak dokkolásánál nem ajánlja fel a másik oldalra a kitehető ablakokat, a másik, ami valóban már a windows 10-ben sincs benne, hogy a középső rész húzásával mindkét ablakot méretezze.

(#27) Próbálnak ők elszakadni, csak még nem jött össze nekik. MErt nem arra fordítják az emberi erőforrást, amire kellene. Tele van a windows felesleges feature-ökkel. Ha helyettük a gépház, meg a frissítések rendberakására lenne átcsoportosítva a fejlesztőcsapat, sokkal jobban is menne ez.

[ Szerkesztve ]

A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs.

(#29) Abu85 válasza morgyi (#3) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem is. Korábban mindig két embert felelt a terméktervekért és a stratégiáért. Otellini mellett például Justin Rattner volt, aki ezeket intézte, és azért volt két ember, hogy meg tudják egymással vitatni a döntéseket. Csak Justin Rattner ugye Krzanich vezetővé választása után otthagyta a céget, majd Krzanich kinevezte saját magát a helyére. Ezzel gyakorlatilag a kétpólusú menedzsment megszűnt. Azóta (Krzanich kilépésével/kiléptetésével) Mike Mayberry vette át Rattner régi pozícióját, és volt egy olyan átalakítás, hogy CEO és CTO soha többet nem lehet ugyanaz a személy az Intelnél.

Egyébként önmagában nem ez volt a gond az Intelnél. Krzanich hatalommániás volt, ez világos, és sokan nem szerették. De ugye konkrét belharcot is generált azzal, hogy Perlmuttert elküldte, és emiatt lassan felálltak a cég legnagyobb koponyái: Renee James, Joel Emer, Rani Borkar, Kirk Skaugen, Keshavan Tiruvallur, Doug Davis, Andrew Lauritzen, François Piednoël. Egyszerűen nem értettek egyet azzal, hogy az új CEO első intézkedésként bosszút állt az ellenfelén. Ez volt a legfőbb probléma, mert egy rakás komoly szakember és mérnök ment el így az Inteltől, egy részük pont a TSMC-nél landolt. Krzanich pedig feltöltötte az állományt izraeli frissdiplomás gyerekekkel, ők sajnos nem tudtak úgy tervezni, mint az öregek, látszik is a 10 nm-es eljáráson.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) morgyi válasza Egon (#20) üzenetére


morgyi
(veterán)

A Bulldozerről csak az nem hozta le hogy szar, amelyik oldal AMD fanboy volt. Amúgy egy 2600k-hoz képest annyira nem volt szar. Csak hülyeség volt 8 magosként árulni. Jó volt az 8 threadnek is. Saját magát köpte szembe vele az AMD.
Mert 4mag vs 4 mag összehasonlításban nem volt vállalhatatlanul szar, csak sokat fogyasztott. Cserébe nem is kérték el érte egy Intel csúcsproci árát.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#31) sb válasza [CS]Blade2 (#13) üzenetére


sb
(veterán)

Meg is válaszoltad magadnak, hogy mi a gond azzal amit leírtál.
Nem a teszttel van gond. A teszt egy sematizált mérés arra teremtve, hogy egzakt számokat kapj egy valós problémáról de mégsem annak komplexitásával mérve.
Tehát:
1. Valós programmal nem lehet mérni, túl bonyolult. Erre jó a teszt.
2. Ha nem a valós program eredményeit adja egy egyszerűsített teszt akkor a konkrét teszt szar. Nem az elv, hogy a tesztet nézzünk.
(Gyk. tölgyfa csapkodás késsel.)

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#32) morgyi válasza Pingüino (#28) üzenetére


morgyi
(veterán)

Meg jönnének a vérgőzös megújulni képtelen IT adminok, akik fikázzák a gépházat. Pedig sokkal letisztultabb mint a régi vezérlőpult. Az egészet át kellett már volna írni a francba, nem pedig külön alkalmazásokkal bohóckodni. A hálózati beállítások külön win32 alkalmazás, a group policy meg a security policy is stb...
WinXP óta cipelt régi szarok.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#33) morgyi válasza Abu85 (#29) üzenetére


morgyi
(veterán)

Ennek ellenére ebben a részvényesek is sárosak rendesen, ők "kívülállók" befektetők, ritka mikor a rövid távú hasznot (új ferrarit vegyek vagy benthagyjam a cégben az osztalékom fejlesztésre) nézik a hosszú távú helyett. Elég kényelmes volt nekik hogy a pénzeket inkább osztalékban kivették a cégből, ahelyett hogy gondoltak volna a jövőre.
A német autógyárak is ezért vannak szarban, a válság ellenére a Porsche pl. kikényszerítette a BMW-nél hogy fizessen osztalékot mert az az egyetlen jelentős bevételük. Pedig egy befektetésnél ezzel kellene számolni. Ez nem bankbetét.
Mellette meg elég durva bejelentkezni az állami segítségnyújtásért hogy megmaradjanak a munkahelyek.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#34) Abu85 válasza morgyi (#33) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Hogyne persze. Krzanich ilyen szempontból okos volt. Eladta a cég jövőjét a rövidtávú eredményekért, ráadásul úgy, hogy sok részvényes még tapsolt is hozzá. Kihasználta az emberek pénz iránti vágyát, de nyilván amikor már látszott, hogy nemsokára beleömlik a szar a ventibe, akkor elég gyorsan kiderült, hogy tizenx éve félrekúrt. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) gbors válasza Pingüino (#21) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Nem jó ötlet belekeverni az árat, mert az elég széles paraméterek között variálható, és jelenleg az AMD oda áraz, ahová az NVIDIA engedi. Technológia terén pedig valóban elég súlyos az AMD lemaradása.

A cikkhez: szekunder szégyenérzet - rossz nézni, ahogy az Intel kínjában nem tud mit kitalálni, és ilyen hülyeségekkel vergődik. Meg hirtelen rögtön nem lett olyan fontos a fogyasztás sem, ld. 10000-es széria. Csakhát... valahogy nem tudom őket sajnálni.

"Here in my cell I can choose my addiction... while the spiders spin"

(#36) morgyi válasza Abu85 (#34) üzenetére


morgyi
(veterán)

Ja hát igen. De az is lehet hogy volt egy részvényesi kör aki zsarolta ezzel. Egy CEO jó ha ilyen téren feddhetetlen. Az már régen rossz ha zsarolható valamivel.
Mondjuk az AMD és a piac azért egy keveset köszönhet Krzanich bácsinak. Legalább hozott egy kis egészséges versenyt. Legalább a CPU piacon még van, bár látszik a tendencia, hogy az AMD is egyre merészebben áraz. Az Intel meg nem csökkent.
A GPU piacon ez látható egy ideje, az Nvidia tolja fel az árakat mert előnyben vannak, az AMD se nagyon akar alájuk árazni. Ennyiért is eladható.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#37) Zotya84 válasza morgyi (#32) üzenetére


Zotya84
(őstag)

Igazából tényleg gyorsulhatna az átállás rá. Viszont nekem vagy egy rohadt nagy bajom vele: sehogy sem sikerül belőle több futó példányt megnyitni, pedig ugyan nem túl gyakran, nem annyira nem is ritkán jól jönne. Én legalábbis szeretem követni a folyamatokat, és amikor mellettük még párhuzamosan kell dolgokat módosítani, akkor igen csak jól jönne...

(#38) gthomma


gthomma
(aktív tag)

https://itcafe.hu/hir/varga_judit_digitalis_szabadsag_facebook.html

"Nem lehet hozzászólni"

Óriás szerencse hogy nincs diktatúra és szabad a vélemény nyilvánítás. Igaz pajtások ;)

"Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt még egyszer nem engedheti meg magának az MDF" a csúti bűnöző

(#39) Duree


Duree
(veterán)

Próbál menekülni előre az Intel, de egyenlőre kevés sikerrel.Sajnos nem áll távol tőle a tisztességtelen üzleti magatartás is, amit szerintem megint elővesznek.

(#40) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Remelem akkor is ezeket nyilatkozza majd az Intel, amikor fordul a kocka.
Szanalmas bagazs. Egy patinans cegbol rohogni valo bohoc lett.

Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról! Ja, és az Intel egy csicska.

(#41) Graphics válasza Duree (#39) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Egyelőre, az egyenlő ez =

(#42) Carlos Padre válasza Abu85 (#34) üzenetére


Carlos Padre
(veterán)

A hedge fundok például imádták, az ő szemszögükből jobb CEO-ja soha nem volt és lesz az intelnek.

(#43) blackrulz válasza [CS]Blade2 (#13) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

"A tesztek kellenek, de fontos, hogy ne tesztkörnyezetben tesztprogramokkal történjen, hanem valós összerakott gépekkel valós feladatokat végezve rajta."

3950x vs 10900k hogy tesztelnéd? Mivel? Azzal mit mutatnál meg?

"Ugyanígy a procinál is, ha az összesítőt nézed, akkor az alapján elemzed a történetet, hogy az idő 5%-ában renderel Cinebench-ben, 5%-ában 2 perces tömörítést végez 7Zip-ben, meg mit fogyaszt AIDA64 teszt alatt, meg a t*köm. 32Gb rammal, M2 SSD-vel, 2080ti-al."

Egy átlag gép bő 90+%-ban alapjárat közeli terhelésen zakatol. Akkor erre kéne tesztelni?

A proci, vga, memória, etc tesztek lényege jobb esetben, hogy bemutassa mit tud a vas nyélen, amikor a proci, a vga, vagy a memória a limit. Értem én hogy nem valós felhasználás a cinebench a legtöbb embernek, mert nem egy túl produktív eszköz soho körülmények között, ettől még egy csgo 3950x vs 10900k-n konkrétan semmit nem mutat meg, pedig lehet azt többet fogja számolni mint mondjuk minden mást összesen.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#44) catlaca válasza Duree (#39) üzenetére


catlaca
(tag)

Valójában az egész cirkusz amiatt van, mert nem akarnak bérgyártatni. Valszeg úgy gondolja a vezetés, hogy kibekkelik addig, amíg a saját fejlesztések elkezdenek működni.
Különben már rég leadta volna a megrendelést a tsmc kapacitásának 250%-ára.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#45) morgyi válasza catlaca (#44) üzenetére


morgyi
(veterán)

Azért nem úgy megy az, a Huawei (bár az most kiesik) az Apple, az Nvidia és az AMD is nagy halat a TSMC-nél. Az Nvidia most foglalt be egy elég jelentős gyártókapacitást a TSMC-nél.
Azért pár piaci szereplővel ott kellene birkózni. Bár az Intelnek már előrelépés lennének a TSMC levedlett 10nm-es gyártósorai is ;] ;]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#46) catlaca válasza morgyi (#45) üzenetére


catlaca
(tag)

Jó, gondoltam. Azért hatalmas előny, hogy az Intel maga gyártja a termékeit. A bérgyártatás költséges szórakozás.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#47) koxx válasza gthomma (#38) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Poltopikban nyugodtan kifejtheted a véleményed.

(#48) koko52 válasza catlaca (#46) üzenetére


koko52
(addikt)

Intel árain nem tükröződik az olcsó gyártás.

A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

(#49) [CS]Blade2 válasza blackrulz (#43) üzenetére


[CS]Blade2
(addikt)

Valós, földhözragadt konfigon kell valós feladatokat végezni és ott mérni az időt, FPS-t, stb.-t.
Le kell mérni minden feladatcsoporttal minden kategóriát. A teljesítményigényest is, meg be kell mutatni azt is, ahol nem gyorsabb a 10x jobb sem. Utána a felhasználóknak kellene rájönni, hogy azzal jár a legjobban, ha magához igazítva a saját részarányaiban összegez.
Ha web-en nézzük, akkor akár úgy is meg lehetne csinálni, hogy mindenki pipálja, hogy mit összegezzen neki. Pl.: ha én tudom, hogy csak renderelni akarok, akkor az legyen lemérve egy valós feladattal lehetőleg hosszan, hogy abból egy reprezentatív adatom legyen. Ha 3-5 feladatkört akarok x és x %-ban figyelembe venni, akkor azt.

A tesztek 95%-a arra jó, hogy kihozza azt, amit jó eséllyel a technikai adatokból és a típusjelzésből bárki felállít közel pontosan teszt nélkül. Szóval a "nyélen mit tud"-al a technikai specifikáció szerint tudjuk besorolni.

Ergó, ha CSGO-t akar valaki számoltatni 10900K-n, az is reprezentatívan megmutatja, hogy mire lehet számítani. Ez egy lehetséges valós felhasználás, ebből megtudunk valamit.

Minden más túl szintetikus, túl mű. Már az, hogy nincs gépházban, vagy 64Gb ram van mellépakolva egy belépő kat. cuccnak, hogy mesterséges terheléssel mérünk fogyasztást, stb.
Az valós, ha én egy komolyabb tömörítést akarok csinálni, hogy az egyik 10 óra alatt végez, a másik 11 óra alatt, és ehhez tudok mondjuk egy fogyasztást, hogy az első mennyit tekert a villanyórába 10 óra alatt, a másik mennyit tekert bele 11 óra alatt.
Ezt nem lehet pontosan visszaszámolni egy mai cpu tesztből.

Egy mai teszt megmutatja, hogy labor körülmények között, egy nagyon vegyes és nagyon szintetikus teszt csomaggal x cpu 10%-al gyorsabb, mint y. Van aki eszerint konkrétan vásárol. Ha csak összegezné azt a 3 rész táblázatot, amire neki kell, akkor lehet, hogy kijön, hogy neki valójában +2%-ot hoz az a drágább proci. Az ár/teljesítményt meg kiszámolja mondjuk a 10%-ra, mert az még szakmán belül is általános.

(#50) Pingüino válasza morgyi (#32) üzenetére


Pingüino
(kezdő)

Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy sok dolog elég rendesen el van dugva a gépházban. De lehet, hogy csak én vagyok képtelen átlátni. Pedig mikor kell valami, először abban próbálom megkeresni, mert előbb utóbb csak ez lesz, de a vége mindig az, hogy nyitom a vezérlőpultot.

A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.