Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én épp a napokban ültem le egy ismerős vadi új notebookja elé, természetesen Win8... sikítófrászt kaptam a hülyeségeitől, Modern UI-n szinte semmilyen mélyebb beállítás nem érhető el, ellenben minden eszközzel megpróbál megakadályozni abban, hogy előcsald a hagyományos felület elemeit. Még soha nem küzdöttem ennyire egy OS-szel, pedig kipróbáltam már elég sokat az évek során. Igaz egyiknek sem azt volt a koncepciója, hogy megakadályozzon abban amit csinálni akarok.
Amit kimondottan szórakoztatónak találtam, az a Live account aktiválása, küld neked e-mailt, aztán rögtön várja MUI-n a kódot... mintha lenne rendes multitask azon a hulladékon."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Amikor épp "egy másik csempében vagy"? Touchpaddal? Rendkívül kényelmes... de az még hagyján, utána visszamászni ugyanabba a csempébe, ami nincs kint a start képernyőn, hanem a jó ég tudja hova van eldugva. Kimondottan hatékony.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
"...egy fejlettebb OS-nek gyosabban illene futnia a gépen, nem lassabban."
Adott hardware-t figyelembe véve ez soha sem működött így, és nem is fog, a ritka kivétel pedig csak erősíti a szabályt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Annyi ideig soha sem kellett küzdenem a Win8-cal, hogy megszokjam, ha rajtam múlik nem is fogom, nekem a M$ OS-ek már most a múltat képviselik. (utoljára DOS-nál éreztem kényelmesebbnek az alapvető műveletek elvégzését egy külső alkalmazás segítségével)
Szerintem a Win8 sok szempontól visszafejlődés, azt, hogy érzésre gyorsabb én részben ennek is tudom be."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Den Hadnagy #33 üzenetére
A Bartont nem a HDD akasztja meg, pláne nem az, hogy IDE vagy SATA, hanem a 768MB ram, aztán persze vad swapolásba kezd amikor kifut belőle. Nem feltétlen jó ötlet ezt SSD-vel elfedni, mert a sok swap nem fog neki jót tenni. Inkább tolni kell bele 2GB memóriát és akár egy sima HDD-vel is élvezhetően elfut a Win7. Persze ha ezen felül kap egy SSD-t is akkor egész fürge lesz. Kérdés nem-e jobb ötlet egy használt, de újabb lap+proci, amibe olcsóbb a RAM, és mondjuk eleve egy komolyabb IGP-vel jön, hogy egy lyútyúb ne fogjon ki rajta.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Den Hadnagy #46 üzenetére
Ha folyamatosan swappol a gép akkor ott röpködnek a GB-ok, simán túllépheted azt az értéket, amivel a gyártó kalkulálta a várható élettartamot, és az sincs kőbe vésve, annál sokkal hamarabb is kimúlhat aktív használat mellett. Szerintem annyira azért nem olcsó egy SSD, és a használt RAM sem olyan drága, hogy ezzel érdemes legyen szórakozni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz fordfairlane #48 üzenetére
Nyilván minden egyéb, főleg Andriod, iOS, némi Linux, MacOS.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz fordfairlane #50 üzenetére
A Gemiust nem érdekelte, tőlük nem fogod megtudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest