Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bakter24


bakter24
őstag

Én nagyon ritkán veszek noname dolgokat, de amikor mégis, akkor meg is szívom papírforma szerűen. Legutóbb egy noname (skil legolcsóbb) excenteres csiszolót vettem, 3 (három!) percig működött. Egyszerűen leesett a feje, ami az érdemi munkát végzi működés közben. 3 napon belül voltam, visszavittem, és vettem egy Bosch-t. A különbség - túl azon, hogy ennek nem esett le a feje - óriási. Egyszerűen élmény használni, minden jól kitalált helyen van rajta, érezni, hogy a mérnökök nem csak maradék cuccokból dobták össze unalmukban. Szóval megint bebizonyosodott, hogy ezen nem spórolok soha, inkább megvárom, míg összejön a pénz a minőségire. Amúgy a gagyi kerül 13k-ba, a bosch meg 25k-ba. Szóval az olcsóbb nem is volt annyival olcsóbb, nem tudom, miért vettem egyáltalán meg.

Szóval az én tapasztalataim mindenben igazolják az eredeti felvetésedet, ne vegyünk gagyit.

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#2) updog


updog
senior tag

Én 13 éve kezdtem gitározni, 17 éves zöldfülűként. Amikor bementem a hangszerboltba, mondtam, hogy a rockzene érdekel, és egy használt elektromos gitárt szeretnék (volt náluk választék bőven).
Addig-addig győzködött az eladó, hogy "de az nem kezdőknek való", "hólyagos lesz az ujjad", "tanulj meg először a könnyebben", hogy végül rádumált bődületes áron (akkor 25.000 körül) egy új, noname nylonhúros klasszikus gitárra (jobb fajta használt elektromos gitárok ott voltak felakasztgatva 20.000 körül).
Így esett, hogy drop C-re hangolt klasszikus gitáron tanultam meg a System of a down számokat :DD

A tanulság kb. ugyanaz amit írsz. Pár évre rá beszereztem egy gyönyörű, kényelmes 97'-es Ibanezt, azóta a gitárok jöttek-mentek (sajnos mostanában már csak mentek), de ő örökké meg fog maradni :)

A témához lazán kapcsolódva: a fillérb***ást nem tudom még megérteni.. ha nem telik valamire, gyűjtsünk rá, ha telik, akkor meg ne fukarkodjunk hogy a sz*rt megvesszük, hogy lássák hogy mi aztán spórolunk.

Az irodában van, aki a harmadik csereakksit rendeli sáomi csodatelefonjához, két alaplapcsere után.. a vámot nem úszta meg, gari nincs, és talán a hardware és a felszereltség ami esetleg indokolná ezt a mennységű szívást, de "neki csak telefonálásra kell". Brávó :C

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#3) Wesder válasza updog (#2) üzenetére


Wesder
félisten

Kifogott egy hibàs darabot, + ha itthon is megvehető garanciàval, akkor a kintről rendelés a fillérb@$zàs.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#4) updog válasza Wesder (#3) üzenetére


updog
senior tag

Nyilván csájnából rendelte, mert nehogy már a szemét lehúzós magyar cégek gazdagodjanak meg rajta :D Igaz, hogy pl. black fridayen magyar garival olcsóbban megrendelte volna mint aliexpr.-ről vámmal együtt, de ennyire nem adunk ugyebár, mert így csak 130$ volt !!!4 és még egy 2$-os kupont is fel tudott használni hozzá :DDD Ja hogy +vám, +az azóta rendelt pótakksik, +az alaplapcsere, +az ősz hajszálak.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#5) Csapoati válasza updog (#4) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Eddig 4 Xiaomit rendeltem Kínából (+ még pár egyéb kütyüt is tőlük), egyiknek sincs semmi baja. Egy darabból levonni következtetést, hát... mondjuk úgy hogy nem túl reprezentatív. :)

Azzal viszont egyetértek, hogy tényleg nem szabad fillérbaszónak lenni, ha nem egyszerű használati tárgyakról van szó (gondolok itt mondjuk egy fűszertartóra).

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.