Hirdetés

2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) parandroid


parandroid
nagyúr

Hehe, végre középpontban ez a sokakat érintő téma. Köszönjük...

Legalább lesz megint mit linkelni a ''Milyen notebookot vegyek'' topikban. ;)

Végigolvasva nagyon szép, összeszedett cikk, gratulálok hozzá.

Egyetlen dolgot hiányolok, ami rendszeresen felmerülő kérdés a kapcsolódó fórumtémában: lehet, hogy jó lett volna egy gyors áttekintés a notebookokban használt processzorokról, a videókártyákról szóló (remekól sikerült!) összesítéshez hasonlóan.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2) gorlin


gorlin
őstag

Az a 2. Asus Pundit az az én álmom!
Külső táp!!!(Tehát passzív),Kb olyan magas mint egy video magno,Kezdő HTPC-nek talán elmegy,de fantasztikus irodába mindenképpen!!!!

Nesze ,eddig örültem :(
nincs rajt tv kimenet...

[Szerkesztve]

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#3) AMD Power válasza parandroid (#1) üzenetére


AMD Power
titán

Jo kis cikk volt! Kosszonjuk Rudi! ;)

Suzuki SX4 1.5 VVT , Xbox Series X , Samsung A52 5G.

(#4) woland válasza parandroid (#1) üzenetére


woland
csendes tag

Valóban szép, összeszedett cikk, csak éppen nem túl informatív. :U
Például a kezdőknek szóló egy oldalban nyilván nem nagyon lehet leírni, hogy Celeron M vagy Centrino vagy mittudomén milyen processzornak milyen előnye, illetve hátránya lehet, illetve melyik procit kinek ajánlják.
Esetleg szót lehetett volna ejteni arról, hogy ha a pl. fontos valakinek az, hogy minél több ideig hálózat nélkül használhassa a gépet, akkor ezt mily módon érheti el (mit kapcsoljon ki, mit kapcsoljon be stb.).
Szót lehetett volna ejteni az AMD ill. Intel procikról szóló tapasztalatokról: melegedés, megbízhatóság, energiaigény stb.
Szóval szerintem ezt még lehett volna fnomítani...

A haladóknak szóló rész szerintem sokkal inkább a helyén volt, ha másért nem azért, mert lépten-nyomon felhívja a figyelmet az alkatrész-ellátottság fontosságára, ill. a az alkatrész-cserélhetőség problemítikájára.

Az viszont igaz, hogy talán középpontba kerül végre a téma.

Read between the lies...

(#5) woland válasza woland (#4) üzenetére


woland
csendes tag

Most látom, hogy a [link] link alatt nagyon szépen össze vannak szedve azok a pontok, amelyeket én hiányoltam.
Bocs.

Read between the lies...

(#6) Lotusz


Lotusz
tag

jujj de szep az az ASUS monitor

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

(#7) KrenAtesz


KrenAtesz
veterán

Jól néz ki a ferraris monitor :)

Ja, és egy apró hiba a végén: ''SLI a notebookben'' nem kukacoskodás, csak szóltam :)

(#8) jakobkacsa válasza Lotusz (#6) üzenetére


jakobkacsa
senior tag

szépnek szép, és jó is, ehető áron, én is szívesen látnék ilyet az asztalomon

de azt már nem értem meg, hogy az ASUS global főoldalán [link] az oldal tetején (most éppen) lévő pw191 banneren miért is az a jó egy 16:10-es monitorban, hogy elforgatva nézheted a 4:3-as fényképeket? összeszedett, átgondolt marketing....

Dyslexia for cure found!

(#9) LordX


LordX
veterán

Rudi, a notebook-felbontásos rész úgy hangzik, hogy mintha azt mondanád, hogy ''minnél kisebb annál jobb''. Azért ezt nem gondolod komolyan, ugye? ;)

(#10) rudi válasza LordX (#9) üzenetére


rudi
nagyúr

Inkább azt mondom (és mostanában a gyártók is kezdik belátni), hogy a baromi kis pixelméret nem éppen egészséges és ergonomikus. Nézz meg egy 1400x1050-es 15-öst, és ha nem vagy sasszemű, akkor fájni fog pár órán belül. Esetleg ha nem üt eléggé (nekem ütött rendesen, amikor kénytelen voltam csinálni), tegyél a noti elé egy külső billentyűzetet és úgy kódolj mondjuk egy-két napot. Az TUTI fájni fog! Ráadásul a mezei júzernek (nem a kódoló melósnak, hanem a netes szórakozónak) vastagon elgé a kényelmes 1024x768 @ 15 col. Weboldalak (egyelőre) ebben vannam meg általába mindent erre gyúrnak rá.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#11) parandroid válasza rudi (#10) üzenetére


parandroid
nagyúr

Ebben viszont nem tudok veled egyetérteni. Az nc8000-em 15'' SXGA+ felontsú volt, de soha nem okozott gondot az olvashatósága, sőt. Sokkal élesebb, szebb, kontrasztosabb képe volt, mint némelyik 17''-es SXGA asztali TFT-nek.

A honlapok pedig igaz, hogy 1024-es szélességre vannak belőve, viszont roppant kényelmes beállítani egy toolbart bal oldalra, és egyet jobboldalra. Nem is beszélve a grafikai programokról, ahol sokkal nagyobb munkafelületed marad akkor is, ha a szükséges segédmenüket kiteszed. A két toolbar között pedig szélességében kényelmesen elfér az 1024px szélesre optimalizált honlap, és még görgetned sem kell, hogy kapj egy vertikális overview-t is róla.

Nekem 2-es mínuszos szemüvegem van, de a lthatósággal soha nem volt problémám, a szemfájás pedig előtte is megvolt, és azóta is ugyanúgy megvan, napi 10-16 órát nem lehet büntetlenül ülni semmilyen monitor előtt, ez van. :(

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#12) norbiphu válasza rudi (#10) üzenetére


norbiphu
senior tag

Az HP nx8220-amnak 1650x1080 pixeles felbontása van (15.4'' os kijelző) és számomra nem zavaró. Mondjuk bárki más aki leült elé az mind megjegyezte, hogy ezt hogy tudod elolvasni :). (szemüveges vagyok, -0.5ös)
Szvzs egyén válogatja, ha kicsinek találja a dolgokat a kijelzőn vesz kisebb felbontásút.

peterkeT-vel értek egyet, grafikai alkalmazásokban és böngészőkben is jól jön az a plussz felbontás.

[Szerkesztve]

"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

(#13) rudi válasza parandroid (#11) üzenetére


rudi
nagyúr

No, válasszuk el a hobbijúzert a dolgozótól. A dolgozó kénytelen a kis pixelméretű, nagy felbontást használni, mert kell neki a felület (szerintem vegyen inkább jó nagy asztali TFT-t ha nem akar ártani magának, nálam 20 colon van 1600x1200 :) ). A hobbijúzer minek nézze két oldalon a 100-100 pixeles ürességet ha úgyis 1024-ben vannak a cuccok, amiket megcélzott. Mondjuk ebben van félúton (szóval mindkettőre jó, vagy egyikre sem?) a széles 15-ös 1280x800 amiben 1024x768 még éppen éppen elfér (mondjuk én tapasztalatból tudom, hogy 1024-es képet 1280x1024-em sem lehet 100%-os nézeten szerkeszteni mondjuk Photoshopban, és Mayahoz is gyér) és kifér 250 pixelnyi toolbar a széleken és még nem annyira apró.

Persze én továbbra is tartom, hogy aki komolyan és sokat kénytelen gép előtt ülni az vegyen egy b@szottnagy asztali TFT-t, mert megérdemli.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#14) Atlantis


Atlantis
veterán

Egyetértek az előttem szólókkal, már nem venném meg a jelenlegi, 1280x800-as kijelzővel szerelt noteszemet, min. 1400x1050, vagy nagyobb. Egyszerűen kevés az a 800 pixel, nem férnek el rendesen az eszköztáraim.

20''-on van asztali, 1600x1200-es TFT, de milyen áron?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#15) parandroid válasza rudi (#13) üzenetére


parandroid
nagyúr

Az utolsó mondatod mindezzel együtt nagyon igaz. :D
Kár, hogy nem te intézed a céges beszerzéseket. :(

Az első felével is egyetértek, de úgy látszik nemcsak én, mert egyre népszerűbbek lesznek a 15,4'' wide kijelzős gépek.

Én 15'' SXGA+-ról váltottam 12'' XGA-ra, néha azért hiányzik, de a hordozhatóság fontosabb szempont volt. Most nézegetem amúgy a wide 20''-es asztali TFT-ket, ár/értékben jó kompromisszumnak tűnnek. Azért írom le ilyen bátran, mert kedvesem épp nem áll a hátam mögött. :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#16) zsoltee10


zsoltee10
addikt

szerintem 14''-on is kényelmes az sxga+ felbontás. 15'' notim 1400*1050-es felbontású volt, aztán kicseréltem egy Dell D600-ra, és a legjobban a notiból a nagyfelbontású kijelző hiányzott, pedig én hobby júzerként használtam, nem programoztam rajta, még grafikai programokat is csak riktán használtam. egyszerűen 1024*768-as felbontáson nem lehet elférni. a szemem soha nem fájt tőle.

(#17) rudi válasza parandroid (#15) üzenetére


rudi
nagyúr

Biza a hordozhatóság drága és kompromisszumra kényszerít. Mondjuk egy erős (így baromi drága) szubnotesz és egy külső, nagy TFT (meg wireless desktop) talán a jövő nyerő megoldása, bár hangban nem veszik fel a versenyt egy okosan megtervezett desktop géppel. A 20-21-es TFT-k hozzák a kistévé képméretét, és ha a zasszony éppen TV-zne, akkor is el lehet menni kínlódni a 12 colon :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#18) LordX válasza rudi (#13) üzenetére


LordX
veterán

OK, válasszuk ketté :) De akkor magyarázd meg, miért a ''Notebookok haladóknak'' lapon írtad ezt, mert pont a haladók szeretik a nagy felbontást :)

(#19) rudi válasza LordX (#18) üzenetére


rudi
nagyúr

Mert nekem ez a véleményem, és az én nevem van a cikk végén :)
Persze ha neked nem tetszik ez a vélemény, itt a fórumban kifejtheted, de attól nekem még ugyanúgy fárasztó lesz a kis pixelméret és továbbra sem fogom lelkesen javasloni, sokkal inkább a külső nagy TFT-t fogom ajánlani, mint ahogyan korábban is tettem.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#20) shev7 válasza parandroid (#15) üzenetére


shev7
veterán

milyen lehet 12''on 1440*900?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#21) parandroid válasza shev7 (#20) üzenetére


parandroid
nagyúr

Na, az még nekem is kicsi lenne. :D

Rudi: nem fáraszt ez engem, pláne nem szenvedek vele, teljesen jó, csak a toolbarjaim nem férnek el sehogyse... :( No meg Photoshopban kicsit szűkös. Bár emlékszem én még, amikor 17''-es non-flat CRT-n photoshopoltam, az még ennél is sokkal rosszabb volt. A 20''-es TFT-re meg egyszer majdcsak meglesz a pénz.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#22) Dracula


Dracula
senior tag

Egy elírás a cikkben:

''VIA UniChrom Pro''

Úgy tudom, Unichrome... A 2. oldalon.

Üdv!

(#23) Dracula


Dracula
senior tag

Ja és a legjobb árú Viewsonic 20''-nál nincs ár... jó lenne, legalább $-ban! :)

Üdv!

(#24) rudi


rudi
nagyúr

Peccselve mindkét dolog. A Viewsonicnak meglehetősen jó ára van :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#25) Dracula válasza rudi (#24) üzenetére


Dracula
senior tag

:) :R

Valóban!

Üdv!

(#26) kenand


kenand
veterán

Nekem egy AMD Sempron Notim van Acer Aspire 3022, mindenben átlagos, de az ára nagyon jó volt 189 000 Ft ezért 512 RAM, Mobil Sempron 2800+, Radeon x600 64 Mbyte, DVDRW DL, 15'' VGA (1024 768) Wlan, LAN, Card reader, XP Home

Teljesítménye jó, méga Battl e For Midde Earth is fut megfelelő sebességgel, ja és most má az OSX 86 is fut rajta ;)
Akksi idelye nem a legjobb, de 200 000 alatti Notinál nem lehet többet elvárni, csak ha gagyi shared videoja van....


Szerintem jók az AMD-s gépek...

(#27) deniro555 válasza KrenAtesz (#7) üzenetére


deniro555
csendes tag

Tudnál segíteni?
Notebookot akarok venni.2 lehetőség közül melyik a jobb?
Compaq 3.0 Ghz Ati Radon X600 17''
LG 1.8 Ghz,de 2 magos Ati Radeon X1400 15,4''
Melyik éri meg jobban?

[Szerkesztve]

(#28) parandroid válasza deniro555 (#27) üzenetére


parandroid
nagyúr

Egyértelműen a második a kettő közül. De szerintem itt tedd fel a kérdést, forgalmasabb topik: [link].

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29) deniro555 válasza parandroid (#28) üzenetére


deniro555
csendes tag

Köszi!

(#30) aimettirlz


aimettirlz
tag

acer ár/teljesítményben jó de minőségben nm igazán...

® aimeTTi atticuS ™

(#31) DarknessHope


DarknessHope
senior tag

sziasztok... nem igazán találok más fórumot a kérdéshez talán ez a legjobb

már jó ideje nagy megelégedéssel nyúzok egy dell D630-at eddig tökéletes volt mert nem játszottam csak filmnézés (jellemzően HD és alatta) zene, böngészés stb. alap feladat. Most azonban új tükrös gépem okán videók vágása szerkesztése is fontos lenne erre viszont nem igazán alkalmas. olcsón szeretnék olyan gépet lehetőlen kisebb méretűt tehát 12-14-est de szükség esetén erről lemondok.... ami alkalmas a feladatra. elsősorban használt érdekel... az a lényeg minél olcsóbban egy tartós videószerkesztésre alkalmas gépem legyen. van aki tud segíteni? sony vegas pro és adobe premier pro-t próbálgatom eddig utóbbi el se nagyon akar indulni ezen a gépen. pedig ezt tartják elgjobbnak akiket kérdeztem... amúgy olyan program nincs, ahol az alkalmazott módosítások menthetők?

kifejtem: tehát én a videóimat lekonvertálom valami nevetségesen kis felbontásra, hogy elbírjon vele gépem... megcsinálom a vágást efektek zene stb részét hogy jó legyen.. hisz kis felbontásban még vissza tudom nézni amiket beállítok gondolom... aztán mikor kész kicserélem a nem lebutított fileokra a forrást és azon hajtatom végre a progival.. utána nekem már nem fájna ha 1 órát dolgozik a program. ilyesmi lehetséges?

köszönöm előre is annak aki időt szakít rám.

kellemes ünnepeket

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#32) Thrawn válasza DarknessHope (#31) üzenetére


Thrawn
félisten

Milyen notebookot vegyek?

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł

(#33) svensson


svensson
félisten

Hogy sikerül az ilyeneket megtalálni? :DDD

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • MSI Z370 alaplapot keresek: https://bit.ly/3FpmEJH

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.