Hirdetés

2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Erre annyit mondanék, hogy az influenzafertőzések következtében fellépő légúti betegségekre visszavezethetően évente mintegy 290.000 – 650.000 ember veszti életét. Lefogadom, hogy erről az emberek 90%-a nem hallott. A koronavírussal pedig teleszarják a médiát, szinte mindenki ezzel foglalkozik, erről beszél.

(#2) icemad válasza Lauda (#1) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy még az a 650 000 is rohadt kevés. Így is túl sokan vagyunk.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#3) t72killer válasza Lauda (#1) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Dehogynem hallottam róla. Többszázmilliós, akár milliárdot elérő szintű fertőzésszámból. A normál influenza mortalitási aránya (=halálesetek/összes lezárt eset) 0.1% alatt van, a nagy számok abból jönnek ki, hogy influenzaszezonban minden 2.-3. ember elkapja, sokan többször is.

Ha ez a vírus a mostani(, a zsákbamacska Vuhanon kívül számolt) kb 1.5%-os halálozási aránnyal végigfertőzné a világot, abból nem párszázezer, hanem többtízmilló haláleset lenne.

#2: Thanos-féle "rendcsináláshoz" ez a vírus kevés, főleg, hogy eleve az időseket támadja leginkább, akik már nem osztanak-szoroznak a további szaporodásban.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) Amazonas válasza icemad (#2) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

Mind szép és jó, amikor valaki a túlnépesedés miatt aggódik, de amikor esetleg a közvetlen szeretteit, a családját érintené a dolog, akkor természetesen nem rájuk érti.
Haljanak meg emberek, mert sokan vagyunk, de persze nem mi... No comment.

[ Szerkesztve ]

(#5) Agyturbina válasza Amazonas (#4) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog

Tudod sok mindent végig gondoltam az életembe, de ha én ilyet jelentenek ki akkor nem gondolnám, hogy kivétel lennek, vagy akar ki is kivételt képezne.
Valahol Anti szociális vagyok nem kicsit, de pont ez ami engedi látni azt, hogy ez be fog következni így vagy, úgy, mert ugye nincs végtelen erőforrás, és a szaporodás mértéke lassan exponenciális jelleget mutat.
Vagyis ha lehetne választani, most legyen rossz de hosszútávon túlélünk, vagy később legyen rossz és nem biztos(Mint társadalom és mint faj)?
Vagyis tedd fel magadnak a kérdést, mennyi szenvedést akarsz meg elhozni a következő generációkra, ezzel a saját utódaidra????
Vagy meggyőzzük az embereket, hogy mertekkel szaporodjanak, vagy megoldódik másképp, csak elodázva a problémát.
Vagyis igen radikális amit a kolléga irt, de azért mert nem lat más megoldást egyelőre.
A kérdés, TE látsz más megoldást, és ha igen latod-e hogy folyamatban lenne a kivitelezése?
Mert ha nem akkor úgy is ez fog történni.... :(

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#6) RudY


RudY
(őstag)

A gazdasági és kereskedelmi hatásai is érdekesek. Sok területen már most jelentkeznek a problémák, mivel nemcsak a nagy gyártók, de a közepesek is a kicsik is sorra állnak le. Bizonyos termékeknél már jól látszik, hogy a mostani készletek minimum fél év múlva lesznek pótolhatók, feltéve, ha lesz ellenszer. Megrendelés, konténer összeállítás és hajóztatás eleve ugye 3 hónap.
Ugyanakkor az európai gyártók jócskán felpöröghetnek, mert megugrik az igény. Itt viszont az a kérdés, hogy ha most munkaerőt és logisztikát is bővítenek, akkor mégis mennyi és milyen forrást áldozzanak be, amit vissza kell majd venni, ha újraindul a kínai termelés. Egyelőre kevesen merik meglépni most még a komolyabb bővítést. Pl. a lengyelek most nagy lehetőséget kapnak, náluk egyébkén is piszok jól működik a műanyag-, a szerszám-, és a textilipar is, de gyakorlatilag nem győzik a megrendeléseket. :((

Xbox Gamertag: RudY HUN; PSN ID: RudY_HUN

(#7) Hieronymus válasza t72killer (#3) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"a nagy számok abból jönnek ki, hogy influenzaszezonban minden 2.-3. ember elkapja, sokan többször is."

sokan többször is.

Erre dobnál egy megbízhatónak tűnő linket?
Az eddigi ismereteink szerint az aktuális influenza vírusra kialakult immun reakció után, nem felejti el az immunrendszer a vírusok megsemmisítésének módját.
Magyarul, ha másodszor kerül ugyan az a vírus a testszövetekbe, tünetmentesen és gyorsan avatkozik be az immunrendszer.
Az évenkénti járvány oka, vírus mutálódása. Ezzel védekezik az addig megszerzett gazdatest immunitásai ellen. Egy adott törzs, áltlában nem képes évenként vissza térni, mert nem elegendő mértékű a mutálódása.

A korona vírus eddig is ismert volt. Most egy agyon életképes mutációja kezdett el terjeszkedni.
A HIV teljesen új volt az emberiség számára. Mára a mutáció okán több alfaja kelettkezett.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#8) t72killer válasza Hieronymus (#7) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Magamról tudom, hogy simán van h egy télen 2-3x is csúszok taknyon. Sőt, védőoltás után is, uis a normál influenza elég tempósan mutálódik. Utóbbira gugli a barátod, kb 40-50%-os védettséget ad az oltás aminek leírtad az okát: gyorsan mutálódik.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) cskamacska válasza t72killer (#3) üzenetére


cskamacska
(addikt)

A gond igazából itt van:

"A study on 138 hospitalized patients with 2019-nCoV infection, published on February 7 on JAMA, found that 26% of patients required admission to the intensive care unit (ICU) and 4.3% died, but a number of patients were still hospitalized at the time.

A previous study had found that, out of 41 admitted hospital patients, 13 (32%) patients were admitted to an ICU and six (15%) died."

Ha az össz betegek 20-30%-át kórházba kell dugni, és nem tábori priccsre 100 sebtében felállított katonai sátor sarkában minden ellátás nélkül, hanem orvossal, gyógyszerrel, ápolóval, akár lélegeztetőgéppel ellátva, akkor nekünk reszeltek. :(

Mármint az egy dolog, hogy nincs Pesten több tízezer ágy összesen, nem hogy csak súlyos tüdőgyulladás kezelésére, de ha dugig lesznek a kórházak nCoV beteggel, akkor sima vakbéllel is meg fognak halni az emberek, mert nem lesz orvos aki ellássa őket, hisz még a portás is lélegeztető ballont fog nyomkodni.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#10) Lauda válasza t72killer (#3) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Értem amit írsz. :) Ha megnézzük a "sima" influenzát, akkor nagyjából ezeket a számokat kapjuk:

Az influenza folyton változó vírustörzsei évente egymilliárd embert fertőznek meg világszerte, ebből 3-5 millió eset súlyos lefolyású. Évente mintegy 650 ezer ember életét követeli a vírus légúti szövődmények miatt. [link]

Brutális. Nemrég olvastam, hogy eddig körülbelül 50 millió ember halálát okozta. Ezekkel a tényekkel mégsincs tele a média. Ha magad nem keresel rá, tulajdonképpen nem is fogsz róla tudni. Kérdezd meg a környezetedet hallott-e már erről. Gyanítom nemleges válaszokat fogsz kapni. :) Holott te, vagy bármelyik rokonod, kollégád, szomszédod (ez persze rám is igaz) is bent lehet az évi 650 ezerben. Nézd meg mit művelnek a koronavírussal. Pöppet érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#11) t72killer válasza cskamacska (#9) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ez igaz, sokan nem számolják bele, hogy igazi terjedés esetén a világ nagyrészén, incl. Ny-EU rosszabb lenne a helyzet mint most Vuhanban, ahova volt külső kapacitás felrántani féltucat új kórházat egy hét alatt. Mo.-gon tartok tőle még honvédségi sátor se jutna elég.

#10: újra írom: a korona ha kiszabadul - és erre megvan az esélye - akkor EGYETLEN körben, fél év alatt több halottat fog hozni, mint az influenza 100év alatt. Egyetlen mentsvárunk (pontosabban a 60 feletti korosztály és a dohányosok egyetlen mentsvára) a karantén.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) Lauda válasza t72killer (#11) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Értem ezt is. Ez egy lehetőség, vagy megtörténik vagy nem. Az influenza következtében pedig minden évben biztosan meghal 250-650 ezer ember. Olyan, mint pl a környezetvédelemnél. Ha mondjuk "felrobban" az atomerőmű, rengeteg halott lesz/lehet. A szénerőművek működése következtében pedig minden évben meghal x százezer ember. Ez ami biztos.

[ Szerkesztve ]

(#13) t72killer válasza Lauda (#12) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Igen, az tény, hogy a sajtó a szenzációra utazik - de itt azért nem baj, ha felhívják a potenciális pusztításra a figyelmet.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#14) Lauda válasza t72killer (#13) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

;)

(#15) f(x)=exp(x)


f(x)=exp(x)
(őstag)

"- Az eredeti góc Hubei tartományon kívül nem extrém magas a halálozási arány, jelenleg Kína Hubei-n kívüli része+egész világon van 106 halott és 6'977 gyógyult, (Febr 21, 2019) ami 1.5%-os mortalitási rátának felel meg."

2020 a helyes évszám, ha jól gondolom.

(#16) t72killer válasza f(x)=exp(x) (#15) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Javítva:R

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) cskamacska válasza Lauda (#10) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Ezért nem hallasz róla:

alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

Korházba menet nagyobb eséllyel csap el az autó, mint hogy meghalnál végül influenzában itthon. :P Ott komoly gond ez ahol egyébként sincs semmilyen egészségügyi rendszer, és egy megfázásba is bele lehet halni mint mifelénk jó 100 évvel ezelőtt. :U

Magyarországon tök ingyenes az influenza oltás a veszélyeztetetteknek, és ez idén le is lett tesztelve, mert véletlen elfelejtődött a beadási pénz az asszisztensnek, és nem szólt senki semmit. :DDD A szuri pedig 100%-ig hatásos, aki kapott a családból oltást az max gyengén megfázott, semmi 1-2 hetes taknyanyála lábadozás otthon. Idős szülők vagy kisgyerek közelében mindenkinek ajánlott(mert nem minden oltásellenes laposföldhívő, a minekaz sokkal régebbi dili :U ), mert a továbbfertőzést is kiválóan megelőzi. :K Házipatika szerint most kb 2860 forint körül van, plusz beadás.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#18) Pearce


Pearce
(aktív tag)

Annak lehet valami alapja, hogy a nyár és a meleg kinyírja a vírust vagy csak humbug az egész?

(#19) dugo_ válasza Pearce (#18) üzenetére


dugo_
(veterán)

Általánosságban a koronavírusok a hideg, nyirkos időt szeretik, ezért van télen influenzaszezon, nyáron pedig elpusztulnak a száraz melegben.

(#20) t72killer válasza dugo_ (#19) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

+1, az tuti, hogy gazdatesten kívül töredék időt maradnak életben, mint télen.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) Hieronymus válasza t72killer (#8) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Az első találat: Az influenza elleni védőoltás, eredményessége Magyarországon, 2010---11

"A 2010-11-es háromkomponensű influenzaoltás mintegy 75%-ban volt eredményes a laboratóriumi vizsgálattal megerősített influenza megbete-gedés megelőzésében."

"A 2009-10-ben kapott pandémiás influenza elleni oltás a 2009-10-es influ-enza szezonban még 79,06% (95% KI: 12,82 -94,97) védettséget nyújtott az influenza ellen, ám ez a védettség—újraoltás hiányában—a következő szezonra gyakorlatilag megszűnt."

Itt meg adják a választ, mennyi ideig lehet hatásos a védőoltás. Egy szezont jó hatásfokkal tudnak teljesíteni. Szerencsével kettőt is.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#22) t72killer válasza Hieronymus (#21) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Amcsi adatból indultam ki (CDC): "During seasons when the flu vaccine viruses are similar to circulating flu viruses, flu vaccine has been shown to reduce the risk of having to go to the doctor with flu by 40 percent to 60 percent."

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#23) cskamacska


cskamacska
(addikt)

mótvá?

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#24) t72killer válasza cskamacska (#23) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Kicsi az üveg:))

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) villamos


villamos
(őstag)

Zállatorvos:
[Koronavírus (COVID-19) összefoglaló, mert még tutira nem unod...]

az idők szavára hallgatva, március 30-án a fürdőkádat televettem benzinnel. Na az agyam, az mindjárt lelökte a szíjat, képzeld el, ott a kádban a benzin, gondold el. Jajj! Anyósom meg leengedte, azt hitte, öblítővíz! Hogy nem szakad rá a... Leengedi a benzint!!! Úgy sajnáltam, hogy nem gyújtott rá.

(#26) cskamacska válasza t72killer (#24) üzenetére


cskamacska
(addikt)

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#27) syberia válasza villamos (#25) üzenetére


syberia
(veterán)

Beszélhetett volna a dohányzással kapcsolatos kockázatokról is, mivel sebezhetőbbé teszi az érintett lakosokat a betegségre.

(#28) t72killer válasza syberia (#27) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Legalább ezt a mocskos szokást kitakarítja a kór a világból.

A család időseiért és 2 asztmásáért aggódom, úgy tűnik olaszországban elszabadult a balhé.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) syberia válasza t72killer (#28) üzenetére


syberia
(veterán)

Ugyan a kínai statisztikák nem annyira megbízhatóak, de az kiderült belőlük, hogy a koronavírus-fertőzöttek között kevés a gyerek. Ennek hátterében az állhat, hogy a kicsik annyira gyorsan meggyógyulnak, hogy nem is diagnosztizálják őket, de szerepet játszhat benne az is, hogy légútjuk egészségesebb, azt a légszennyezés és a cigarettafüst nem tette még tönkre. A dohányzás rizikónövelő hatását mutatja az is, hogy az érintettek 70 százaléka férfi, és csak 30 százaléka nő (Kínában szinte minden férfi dohányzik, a légszennyezettség pedig nagyon komoly problémát jelent). A dohányosokat nagyobb arányban érintik a krónikus tüdőbetegségek, gyakori náluk a COPD, eleve kisebb a működő tüdőfelületük. Emiatt ők értelemszerűen jobban fulladnak, hamarabb alakul náluk ki tüdőgyulladás. Ha ezeket az eseteket kiemelnénk a statisztikákból, vélhetően tovább csökkenne az új koronavírus-fertőzés 1-2 százalékos halálozási aránya.
[link]

(#30) Amazonas válasza Agyturbina (#5) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

"nincs végtelen erőforrás"
Ezt ki mondja? Azért, mert az emberi elme nem képes felfogni a "végtelen" fogalmát, illetve azt sulykolják az emberek fejébe, hogy a bolygó erőforrásai végesek?
Kb. a '80-as években volt divat kb. mostanra vizionalizálni azt, hogy elfogynak pl. a kőolajkészletek, aztán mégsem, pedig a felhasználás mértéke azóta csak nőtt, sőt, új lelőhelyeket fedeznek fel. Emlékszem, utána jött az elkövetkezendő jégkorszak rémképe, a 2000-es évre pedig úgy tekintettek, hogy akkor aztán már tényleg itt lesz a világvége.
Most éppen a globális felmelegedés a mumus. Mi lesz a következő? Mintha valakiknek érdekében állna állandó rettegésben tartani az embertömegeket...
A jelenleg jövőbe mutató és fenntartható, megújuló megoldásokként számon tartott napenergia, illetve az abból eredeztethető szélenergia gyakorlatilag végtelenek.
A legjobban az "tetszik", amikor a németek osztják az észt a környezetvédelemről, aztán meg beülnek a 2 literes Bömbijükbe, hogy 200-al küldjék neki az Autobahn-on.
Vagy a globalizációellenes tüntető, aki a Nike cipőjében az iPhone-ját nyomogatva repül az éppen aktuális tünti helyszínére, miközben szénnészósőlmédiázza magát - BTW: mennyi is lehet a Facebook, Twitter, stb. fenntartásának CO2-footprint-je? Szerverparkok fenntartásának, illetve a kliensoldali elérés (az eléréshez használt PC-k, telefonok millióinak) energiaigénye?
További két példa, hogy sokszor a dilettáns "divatzöldek" maguk okoznak nagyobb kárt:
Ezen cikk utolsó szakasza
Az ausztrál tűzvészek margójára

"most legyen rossz de hosszútávon túlélünk"
Miből gondolod, hogy a népesség jelentős megfogyatkozása az emberiség hosszú távú túlélésének a garanciája?

"mennyi szenvedést akarsz meg elhozni a következő generációkra"
Ezt nem értem, fejtsd ki pls.

"A kérdés, TE látsz más megoldást"
Nem, nem látok, és nem is érzem úgy, hogy azt írtam volna. Talán, amit te is írtál, hogy "meggyőzzük az embereket, hogy mertekkel szaporodjanak", viszont pl. kishazánkban most mintha pont ennek az ellenkezője lenne a központi cél.
Egyébként, szerintem, nem a népességszám a gond, hanem az egyensúly hiánya: az, hogy az emberiség egy szűk rétege élvezi az erőforrások legnagyobb részét. Pl. a Dubai-jelenség vs. Banglades vagy afrikai éhező gyerekek.

[ Szerkesztve ]

(#31) t72killer válasza Amazonas (#30) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

A bolygó tömege véges = erőforrásaink itt maradva akkor is végesek, ha fejreállunk. Ha más nem is, az értelmes élettér fogy el, már most sem lehet normális ingatlant kapni olyan helyen, ahol normális meló és suli is van a gyerekeknek.

"A legjobban az "tetszik", amikor a németek osztják az észt a környezetvédelemről, aztán meg beülnek a 2 literes Bömbijükbe, hogy 200-al küldjék neki az Autobahn-on."
+1, ezenkívül marhára zöldnek mondják magukat a nehézfémes, esőmosta napelemfarmjaikkal (amik helyéből ugye ki van vágva az erdő!), és cégeik lelkesen gyártatnak kínai hőerőművek mellett.

Fészbúk-twitter-komplett webes agyhalál: nem is muszáj elmenned a szerverparkokig, persze azok is megérnek egy misét. Mi is kell ahhoz, hogy a gyakorlati infót (email, weboldal szövegtartalma és a konkrétan hozzátartozó képek) feldolgozd? Nagyjából egy 10évvel ezelőtti windóz mobil telefon ereje. Ehelyett most mi megy? Bármit próbálsz olvasni, nekiáll a lítiumakksit (atacama, kongó) nyúzni a proci, hogy át tudd verekedni magad a hirdetőmaffián. Slusszpoén pár éve a szintén kínai szénen számolt semmi, a kriptodevizák.

Témába vágóan: még MINDÍG van Peking-Budapest közvetlen járat :W

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#32) Amazonas válasza t72killer (#31) üzenetére


Amazonas
(senior tag)

Péntekenként biztosan nem fertőz... ;] :O :O

(#33) Hieronymus válasza Amazonas (#30) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Egyébként, szerintem, nem a népességszám a gond, hanem az egyensúly hiánya: az, hogy az emberiség egy szűk rétege élvezi az erőforrások legnagyobb részét. "

Az a kérdés, hogy Te mennyit engednél a jelenleg felhasznált erőforrásaidból el a kiegyenlítéshez?

A dohányzás okozta légúti problémákkal minden dohányos tisztában van. Legalább is az első néhány év dohányzás után. Már az "egyszerű" baktérium okozta "megfázás" komolyabb tüneteket produkál okoz.

Olaszországban robbantót a vírus. két halott már karanténba került legalább két település. A védekezést nehezíti, hogy a fertőzés indulási pontjai egymástól messze vannak.
Francia országban halt meg az első olyan áldozat, amelyik már Európában fertőződőt meg. Nem járt Kínában.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#34) syberia válasza t72killer (#31) üzenetére


syberia
(veterán)

No komment. Tényleg.

(#35) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Az olaszok rákapcsoltak, már nem csak Lombardiában és Venetoban van beteg. Ötödük intenzívre szorul.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#36) Jablocskov válasza t72killer (#31) üzenetére


Jablocskov
(csendes újonc)

Ausztrália a járvány kitörése után megtiltotta, hogy az ott tanuló kínai egyetemisták a szünidő után visszamenjenek az országba. Most akarják feloldani a tilalmat úgy, hogy az érkezőknek két hetet karanténban kell tölteni.
Debrecenben az Interspar esténként tele van kínai egyetemistákkal akik lehet, hogy a múlt pénteki járattal érkeztek.

(#37) Amazonas


Amazonas
(senior tag)

Most olvastam egy mai cikk végén: "A témában keressük a MÁV-ot is, terveznek-e óvintézkedéseket az északolasz régióból érkező utasok esetében, válaszukat várjuk."
Eszembe jutott egy fiktív, jövőben hír 2020. szeptemberéből, miután már a járvány - gondolom - végigtombolt mindenhol: " A MÁV leállítja az észak-olasz régióba induló vonatokat" ;] :W

(#38) doeeg válasza Amazonas (#37) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Szerintem nincs teendő, letelik a két hét karantén a vonaton, és még egyszer ennyi míg megteszi a Zákány-Budapest távot :DDD

El Hopaness Rom Tic || "Success is my only motherf*ckin' option, failure's not" - Eminem || "I feel bad about the bad things, I feel good about the good things. But I wouldn't change a thing." - Dave Grohl

(#39) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Ezen az oldalon eddig folyamatosan lehetett követni a terjedést. Gondolom szándékosan leálíltották, nehogy lássad mi történik. :W
[link]

Tud valaki olyat ahol lehet látni a terjedést?

(#40) t72killer válasza nullpoint (#39) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Látom, áttértem erre.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#41) nullpoint válasza t72killer (#40) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Köszi. elkönyvjelzőztem.

(#42) Graphics válasza t72killer (#11) üzenetére


Graphics
(félisten)

Mi alapján jelented ki ezeket ennyire biztosan?

Mármint puszta spekuláció?

(#43) t72killer válasza Graphics (#42) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Mutass egy területet, ahol rendelkezésre áll olyan kapacitás, mint Kínában ÉS annyira koncentráltan jelenik meg a vírus? Csóri olaszok ha lezárják Lombardiát és Veneto-t, kb ki is tehetik az államcsőd táblát. Németo talán még kiheverne egy-egy regionális nagyváros lekapcsolását, de nem vagyok biztos benne, hogy képesek lennének napok alatt felrántani féltucat új kórházat.

Ha a kérdésed a második bekezdésre irányul: a Vuhan-on kívüli (=VIP egészségügy) halott/lezárt eset aránnyal (kb 1,5%) kalkuláltam, a mezei influenzánál szokásos 500M-1milliárd fertőzéses esetre.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#44) Hieronymus válasza t72killer (#43) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Németo talán még kiheverne egy-egy regionális nagyváros lekapcsolását, de nem vagyok biztos benne, hogy képesek lennének napok alatt felrántani féltucat új kórházat."

Ha a nagyváros, tartományi főváros, Stuttgart, München, akkor fele - fele a válasz.
A kórházi kapacitás megduplázása nem gond. A menekültek problémája megtanította, hogyan lehet kezelni a helyzetet. A személyzet hozzá nehézségbe ütközne. A lélegeztető készülékeket sem tudnák a semmiből egyetlen nap alatt leakasztani. Viszont gazdasági K.O: lenne a fél Európának.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#45) samujózsi válasza t72killer (#8) üzenetére


samujózsi
(tag)

Kellett az újabb pánikolós, konteós téma.
Felső légúti betegséget n+1 vírus és baktérium okozhat.
Ha influenzád van, az végtag fájdalommal, magas lázzal is jár. A többi az egyéb eredetű.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#46) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Úgy néz ki a spanyolok lesznek a következő "Olaszország":(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#47) icemad válasza t72killer (#46) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Mégis miért?

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#48) t72killer válasza icemad (#47) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Növekedési ütem. Halottak száma is kezd elszállni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#49) Thome válasza t72killer (#48) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Felmerül bennem a kétség ilyenkor, hogy vagy kína hazudik a számokról vagy az olasz (és spanyol) brigád áll csupa dilettánsból? Vagy mindkettő. :U

(#50) t72killer válasza Thome (#49) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Az esetszám erősen függ a tesztelés alaposságától, csak a halálos áldozatok és az intenzívre szoruló esetek számát lehet 1:1-ben összehasonlítani országok között.

Az olasz brigád dilettantizmusa a karanténnel való késlekedésben nyilatkozik meg: ennek köszönhetően feltehetően a valóságban többmillió tünetmentes és lábon kihordható (=nem hajlandók az olaszok tesztelni) eset lehet az országban, amiből bizony bőven sok áldozat jöhet.

Az olasz halandóság másik fő oka, hogy kifutottak a humán és anyagi tartalékokból, döntenek ki kaphat lélegeztetőgépet és kit hagynak sorsára. Mivel hagyták gyorsan felfutni a járványt, egyszerre kapták nyakukba a dömpinget.

A kínai számokat lehet csavargatták, nekem reálisnak tűnik: bár még Vuhan-ban sem tesztelték le mind a 10millió lakost, szval a valós fertőzöttszám náluk is random x-szer több. A halottak számával nem hiszem, hogy trükköztek, az valszleg kitudódott volna már.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.