Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaffa75
őstag
Sziasztok!
Erősen szemezek a telefonnal, illetve azzal, honnan vegyem meg! A kérdésem pusztán annyi, hogy független mindegyik, mint a Motorolánál, vagy sim-lockolják? Akinek szolgáltatós van kérem segítsen ha tud...
Kösz előre is,
Jaffa
-
Jaffa75
őstag
Sziasztok!
2 napja vagyok tulajdonosa az Sxs-nek. Az egyik fórumtárstól vettem, független a iivas. Sárgulás nem érdekel, de sajnos többeket már alacsony hőmérséklet mellett is károsan érintett.... Az akksifogyasztás viszont kicsit problémásabb, én szeretem nyomkodni, használni :-)! Eddig egy defyt hajtottam, az elég jól bírta, bár a kijelző az ehhez képest messze volt! A proci nem annyira a gyári 800-hoz képest 1200-n vígan és stabilan ment.
Az észrevétel itt jön, hisz az egyik gond (sajnos az órajelet nem látjuk) a fogyasztásnál az lehet, hogy hamar vált fel a proci, vagy a setvsel értékek magasak... Amit néztem még, hogy aránylag keveset van a teló deep sleepben, amivel igazán tudnánk spórolni a szuflával! Jamesb2 (remélem jól emlékszem :-) ) írta, hogy az ICS-ben már gyúrnak erre, de eddig a GB-nél is a 'szakácsok ' remekül rátapintottak erre, és sokat javítottak az üzemidőn. Még egy kérdés, ha zárt a bootloader, attól még ugye lehet root és recovery egy Sonyn? Motorolán ment, itt nem tudom..
Bocs ha hosszú lett, de mire végigolvastam a hsz-ket, ezek már kikívánkoztak..[ Szerkesztve ]
-
-
Jaffa75
őstag
válasz Jamesb2 #3623 üzenetére
A root nagyon kellene! Mehetne a Titanium Backup 'chuck norris' üzemmódban, egy csomó felesleges appot jegelhetnék, vagy törölhetnék ! Az ébresztésről már szót sem ejtek.
Kicsit nehezményezem, hogy a gb alapú főzött romok alapból tudták a hangerőgombos ébresztést, itt még az ICS sem tartalmazza majd!
a juice defender sem kell majd, ha a deep sleep igazán jó lesz! Még egy kicsit hagyom fent a juicet, egyenlőre nincs elég tapasztalatom róla! Még egy hete sincs meg a teló.. ;-)[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Jamesb2 #3642 üzenetére
Nem is vettem lebeszélésnek... .
Ki kell tapasztalni ezt is, teljesen más, mint a defy volt! Mondjuk érthetetlen módon "zabál" repcsiben is, 9 óra alatt 5%-ot esett! Ez a defy-nál max 2% volt! Ez azért meglepett , hiszen szinte mindent lekapcsol! Az utolsó ciklusban 50% volt a kijelző energiafelhasználása, és végre kiírta a defendert is 7%-kal, ami pont annyi mint az android rendszer fogyasztása (böngésző csak 5-öt evett)! Valóban nem oly kevés, de majd meglátjuk!
A defy-nál volt egy telocation provider nevű része a romnak (miou-wiui vonalon), ami nem hagyta aludni a telefont, itt ezt nem tudom van-e?
Az ICS verziónál ha meg tudod csinálni a "minimál" romot, az maga lenne a csoda... !
-
-
Jaffa75
őstag
válasz Jamesb2 #3748 üzenetére
Akkor ha jól értem ezek egy moddolt (főzött ) ICS rom eredményei voltak?
Roland :
Csak a tisztánlátás kedvéért defy-on is a gyári rom 1 Ghz-re húzva csak 10-15%-kal volt gyengébb a főzöttnél! Pedig az egyik GB, a másik Froyo volt! Egyébként nem tudom egyáltalán érzékelnénk-e a különbséget?[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Roland861010 #3755 üzenetére
Nem kioktatásként írtam, de sajnos úgy látom támadásként vetted... Nem annak ment, inkább más Androidos tapasztalatnak szántam...
A rendszer stabilitása többet ér, mint a benchmark, legalábbis nekem! Az általad leírtak alapján nem volt Galaxy S-re rendesen optimalizálva a Froyo, és hagytak benne tartalékot bőségesen a javulásra, amit a GB kihasznált...A defy-ra is volt olyan rom, ahol a felső freki 800 volt, mégsem laggolt be, viszont volt rom ami 1200-on is megröccent! Inkább az optimalizáltság szvsz a jobb - ha meg húzva van, úgyis éhesebb lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Maxentius #3783 üzenetére
Nézd a jó oldalát! 2-3 hónap után jön rá az ICS..;-) . Motoroláéknál a nagyszámú defy-nél a csodálatos support odáig jutott, hogy a Froyo-t kiadta rá! GB még csak a pluszra volt, illetve a főzöttek jöhettek szóba!
Ahogy Jamesb2 írta, kicsi lassulás várható, nem vagyok benne biztos, hogy azonnal frissítek! Mivel downgrade nincs, van 'kockázata ' -
Jaffa75
őstag
válasz vipnolf #3971 üzenetére
Ha ennyi gondod van vele vidd vissza..!
A negatív tapasztalatod sajnálom, de ha lehet kérnem, ne csak ezzel legyen tele a topic !
Mindenki ezen lovagol, közben 100x ki lett tárgyalva, és le lett írva... Jöhetne az ICS, vagy néhány főzött rom, hátha kicsit másról is szól a topic! Peace!
-
Jaffa75
őstag
válasz vipnolf #3974 üzenetére
Ha visszaolvasott volna a kolléga egy picit nem kevés hasonló hsz-szel találkozhatott volna. Az a baj, hogy a keresőt nem használják, egyszerűbb x-szer ugyanazt a kérdést feltenni! Nekem velük van gondom, nem azzal aki válaszolna segítőkészen...
Tényleg vidd vissza ha ennyi gond van vele, jobban jársz!
Ha nyitják a bootloadert , akkor a főzött romok mehetnek ! Az ICS a függetlenekre még 1 hónap, sajnos a T-mobilosokra kitalálhatatlan, hisz még a 73-t sem adták ki..
Még mindig Peace
-
Jaffa75
őstag
válasz Ljózsef #3980 üzenetére
Az ICS még vár ránk... Ez legalább aktuálisnak mondható.
Nem kevés véleményt olvashattál a kijelzővel kapcsolatban, még 10 megerősítés szvsz felesleges, erre kívántam felhívni figyelmed.
Nem szívmelengető dolog ezeket a dolgokat olvasgatni sokadszorra, pláne ha neked is ilyen telód van, ezt elhiheted... -
Jaffa75
őstag
válasz Gabesz77 #3981 üzenetére
Élve a bíztatással...
Az egész topic elolvasását elkezdtem ,amikor megvettem a telefont az egyik fórumtárstól. Független, április elejei kiadású. A sok sárgulásról szóló hsz után kipróbáltam, 42 fokon nem volt nyoma sem.
Meg vagyok vele elégedve, gyors, nem laggol, nincs hotboot! Kicsit sokat eszik, de ez a kijelző ennyire energiaigényes. Nem gond, hétköznap kihúz egy napot, mert nincs időm nyomkodni, hétvégén még van idő töltögetni! Gps villámgyors, bár a sygicból csak egy régebbit tudtam elindítani rajta. Ma az első indításnál épületen belül kb 2-3 másodperc alatt talált jelet !
Már csak egy autóstartó kell, és hibátlan..[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Ljózsef #3983 üzenetére
Szerintem a gond az inkább, ha először kérdezel, és csak utána olvasol. Én nem voltam rest, és mikor megvettem igyekeztem az általam összes fontosabbnak ítélt hsz-ket végigolvasni! Ha még venni is szeretnél akkor még végképp, hiszen több ember véleményére érdemes adni! Szerintem...
Frost82: az enyém már frissítve volt, a defy-nél ilyenkor még egyszer rátoltam, ez általában segített. De ez a Sony-nál is beválhat!
[ Szerkesztve ]
-
-
Jaffa75
őstag
Sziasztok!
Szeretném javasolni az első hozzászólás kiegészítését....
A root nélküli firmware frissítésnél (by rchee) a .OD32 -t ajánlott inaktiválni, mert a flashelés nem indul el! /Nálam nem ment! / a flashtool-ból is van már 8.-as verzió, amiben van már S-es driver! Az installálás után a flashtool\drivers mappában érhető el !
-
-
Jaffa75
őstag
válasz Petyb00 #4729 üzenetére
Szia!
Mint olvashattad az előző postokban jövő hétre várható rá az ICS! A szolgáltatósokra valamivel később, várhatóan néhány hét, de biztos infó nincs még!) A Sony kihagyta a 4.0.3-as release-t, azonnal a 4.0.4-t adja ki, elkerülve az előző kiadás bugjait-mérgeit!
Igen van főzött (=cooked) ROM rá, tegnap tettem fel pont Jamesb2 kolléga hathatós támogatásával... igaz, ez még GB alapú, viszont eddig nagyon bejövős!!!
Jelen állás szerint a főzött Romokat csak nyitott bootloaderes telóra telepítheted, viszont a szolgáltatósok bootloadere még nem nyitható ![ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Maxentius #4735 üzenetére
Szia!
A 76-os ment nálam (az enyém független), semmi gond nem volt vele az égegyadta világon napi használat mellett!! Sőt, mintha egy picit még gördülékenyebbnek tűnt! Nem csináltam Antutut, viszont most a főzöttnél igen... a lényeg inkább a rooton volt, illetve, hogy a TB már mehet is rajta - na ez a nagy királyság !
redbiro: a legjobb tudomásom szerint még (!) nem oldották meg ezt sem, mint ahogy a oneclickroot-ot sem! Dolgoznak rajta, biztos nem egyszerű feltörni... , gondolom azért előbb-utóbb megoldják! Igen a főzöttet csak nyitott bootladeresre lehet feltenni (magyarul szolgáltatósra jelenleg nem!)
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz Petyb00 #4739 üzenetére
Szia!
Megpróbálok sorban válaszolni...
Nekem is problémaként merült fel hogy elvesznek a DRM kulcsok... valahogy nem volt még annyira sem érdekes, hogy kipróbáljam (ez a saját álláspontom, nem bíztatásként!).
PS3 meg van a gyerekeknek otthon, így Playstore is...A gyári gari és a független az 2 különböző dolog! A gyári gari (2 év) a hivatalos viszonteladóknál van (sony üzletek, sony webshop...) és a hivatalos szolgáltatóknál érhető el.
Ha szolgáltatónál veszed, akkor zárt a bootloader, mert függő (ugyanúgy mint ahogy nem tehetsz T-be Vodás kártyát), azaz főzött romot nem tehetsz rá, nem tudod rootolni sem. Egyenlőre, nyilván próbálják nyitni a zárt bootloadert is...A független teló megvehető a Sony-nál, illetve más mobil üzletben, itt viszont a garancia nem 2 év , hanem 1 vagy csak 1+1 (1 év a készülékre+ 1 év szoftveresen - ezt mondják bolti garinak)... nyilván érdemes megnézni hogy mégis honnan, hiszen a garancia fontos dolog... ha baj van, akkor meg sokat érhet!
Ha függetlent veszel, az nyitott bootloaderes, azaz mehet rá a főzött rom, root...A bootloader kioldás (a függetleneknél) hivatalos, hiszen az IMEI számod megadása után kapod meg a Sony-tól, de egyébként ez az első hsz-ben is bent van! Egyébként visszazárható, így "csak" a DRM-kulcsok ugranak, utána más mindenben ugyanúgy működik a telefon!!
A szolgáltatók és a Sony is ugyanoda viszi javításra (ha helyben nem tudja megszögelni), a Cordonhoz a Széchenyi térre Újpestre - ez az egyetlen szervíz Magyarországon!
Bootloader: oprendszert tölti be, talán van aki többet tud erről mint én...
Recovery: ehhez rootolni is kell a telót hogy meglegyen a lehetőség elindítani. Innen különféle extra alkalmazásokat tudsz feltelepíteni a telefonra (pl. zip kiterjesztésűeket), amiket a gyári romban nem tudsz megtenni! Egyedi felületeket, appokat tehetsz fel vele...
Ha rootolt, onnantól kezdve pl: egy Titanium backup appal tudsz mentéseket csinálni, bármelyik programot (ami nélkülözhető a rendszer működése szempontjából) törölheted, jegelheted...Szerintem (!) a gari nem ugrik a bootloader nyitásával, bár konkrétan én sem olvastam hivatalos oldalon...
remélem tudtam egy picit segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz redbiro #4749 üzenetére
Szia!
Igen a flashtoolal fel tudsz tenni ftf kiterjesztésű firmware-kat (ezek hivatalos Sony fejlesztések!) a telefonra mindenféle nyitogatás nélkül. Itt nincs downgrade probléma (mint Motoroláknál), azaz van lehetőség visszatenni az alacsonyabb (korábbi kiadású) verziókat is!
Ha "frissíted" újabbra, akkor a T-s appok megmaradnak, úgyhogy szerintem ez nem okozhat gondot! A telefonról mentést én még nem csináltam flashtoollal, viszont a menüben az adatvédelemnél van erre lehetőség (én még nem nagyon használtam, most hogy van Titanium backup illetve recoverym nem is fogom, majd inkább azokkal!)...[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
írtam is volna! Telefont felejtsd el, az életben nem veszik fel!!
Inkább az alábbi mélcímre írj! Az egyik defy-os srácnak intéztem ugyanott a garit, ez a fószer aránylag gyorsan, általában 1 napon belül válaszolt:
jozsef.pataki@cordongroup.hu
Csak normálisan velük, mert egyébként gyökerek bírnak lenni (azért hajtani lehet őket az segít - de komolyan, megalszanak néha!)
-
Jaffa75
őstag
válasz S_xperia_S #4918 üzenetére
Szia!
Van persze, visszateszed a 75-ös firmware-t flashtoolal...
-
Jaffa75
őstag
válasz Szellem. #4990 üzenetére
Szia!
Akkor sorban...
- mennyire jó? - inkább zsír, az S3-hoz képest igényes anyagból... sorry, de bementem az MM-be és megnéztem azt!
-4.04.gyári ICS van rá
- a mostani kiadásoknak már nincsenek gyakori hibái, az előzőknek voltak magasabb (>38C) felett gondjai) problémái, gyári javítással!
- mehet animált/nem animált háttér, ez ízlés kérdése csak
- nekem defy-om volt előtte, a hangminőség rendben van..az igazi előnyei?
- felbontás, képminődség
- dpi, amely leveri az Iphone S4-t
- kamera (szubjektív)
.- belső memo sebessége, nagysága
-... -
Jaffa75
őstag
válasz petymeg #5001 üzenetére
Nekem is szakadozott a 67-73-75-76-os verziókkal!! Egy nokia bh-503-m van, egyébként hibátlan...
A problémát sikerült orvosolni úgy, hogy feldobtam a telóra egy doom féle főzött romot ! Tegnap a kertben dolgoztam, full hibátlanul ment 1,5 órán át!!! Tuti, hogy szoftveres a probléma. -
Jaffa75
őstag
Az Antutu alapján igen... Tudott hogy nem ez dönti el, de egyfajta mérés!
Gb tudott olyan 6300-at, az ICS olyan 6700 körül, a GB főzöttel pedig 7000 felett!Jelezném még egyszer, hogy sokkal simábban futónak jelzik a fórumtársak a 73-as vagy a 75-ös romot! Én nem tudom, mert nem tettem fel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest