Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgranc

    aktív tag

    válasz eszterencs #16 üzenetére

    Rómában voltam pár hete, szinte minden este pizzáztunk, de egyik este egy pici családi trattoriába estünk be, ahol nincs pizza. Böngésztem az étlapot, az egyik ételnél felismertem, hogy marha szerepel, a többi szöveget nem értettem, de nem is volt olyan drága, na mondom jó lesz az.
    Hát pacal volt, olasz módra: jó sok paradicsommal, egy kis parmezánnal megszórva... Legyűrtem nagy részét, de amikor a pincér félig gúnyos mosollyal vitte el a maradékot (gondolom nem az első turista voltam, akinek nem sikerült betermelnie), a maradék becsületemet mentendő azért elmagyaráztam neki angolul, hogy nem a pacallal van gondom, azt én szeretem, de itthon adunk neki egy kis fűszerezést is, nem csak paradicsomot...
    Olaszország itt van egy ugrásra, csomó tésztafélét átvettünk a konyhájukból, de azért egyem a gusztusukat, ott is fura módon esznek némely dolgot. Kolléga az ebédnél először betermelte a két tenyérnyi grillezett csirkemellet úgy magában, utána pedig megette kenyérrel és olívaolajjal a tányér paradicsomot. Még én voltam a fura, hogy egyszerre eszem őket...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés