Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Von Guldi
csendes tag
Sziasztok !
Nagy dilemmám van : ugyanabban az árban (kb. 80e ft) hozzájuthatok egy új, S II -hez, illetve egy használt S III - hoz 3 hónap garanciával, amely állítólag makulátlan, karcmentes a teló.
Nem igazán tudok dönteni, az S II mellett az originál állapota szól, ám az S III mégiscsak okosabb, szebb, gyorsabb, nagyobb.
Megéri használtan is az S III, nem faragok rá ha emellett döntök ?
-
Von Guldi
csendes tag
Urak !
Múlt hét péntek délután vettem egy GSM boltban független, elmondásuk szerint gyári új Galaxy S3- at.
Vasárnap lettem figyelmes arra, hogy a képernyő közepén lila kör alakú "beégés" látszik - pixel hiba. (Addig csak sötét hátterű képernyőket láttam, a GPS világos képernyőjén tűnt fel.)
Éltem a gyanúperrel - akksi le, 2012. novemberi gyártású. Az akksi alatt egy felragasztott vékony matrica, kézzel írt számsorozattal.
A névjegyet megtekintve az Android verziószáma 4.1.2 - ez is a idősebb, 2012.októberi.
Ami még gyanús : a kernel verzió - 3.0.31 - 1042355
se.infra@sep-84 #1
dátuma : Mon Mar 2011A kernel verziószáma és dátuma mond valakinek valamit ? (Már hogy mókolt e például - 2011 -ben ugye még csak ICS -el adták az s3-at.)
Úgy tűnik, egy használt, valahonnan visszavett, vagy zöldhatáron behozott, már szervizelt, újként eladott s3 tulaja vagyok.
Áldozat e vagyok ?
Amúgy a készülék teljesen makulátlan, egy karc sincs sehol, minden funkció műkszik - csak hát a az pixel hiba...
Mondjuk a 3 munkanapon belül vagyok - így go to üzlet, pénz vissza, vagy egy másik teló.
Ha tudtok okosságot mondani, előre is köszönöm !
-
Von Guldi
csendes tag
válasz kelzsoca #63673 üzenetére
Tiltások nincsenek, minden működik GSM szolgáltatás működik, net kapcsolat is szépen muzsikál. A függetlenítést legalább "jól" megcsinálták.
Amúgy direkt rákérdeztem, hogy gyári független, nem mókolt készülékről van e szó, mikor előzetesen GS3 után érdeklődtem..... állította hogy nem.
Annyira nem is volt olcsó, hogy az ára alapján trükközésre gyanakodtam volna....
-
Von Guldi
csendes tag
válasz PeterPH #63675 üzenetére
" "dátuma : Mon Mar 2011"
Olvasd el mégegyszer. Az 2013 március 11 hétfő lesz.
Amiket leírtál, az mind stimmel egy gyári független nem mókolt S3-nál."Jogos, a kernel dátuma idén márciusi. Attól még az mókolás adott, mint ahogy a többiek rámutattak....
a francba...mindenesetre példálózni fogok a Btk. -val, ahogy az egyik kolléga javasolta.
-
Von Guldi
csendes tag
válasz balazs1022 #63690 üzenetére
Természetesen. Mások okulása képpen is.
-
Von Guldi
csendes tag
válasz balazs1022 #63690 üzenetére
A szám a matricán nem is többtagú mint ahogy a linkelt oldalon az IMEI szám kinéz - egy 10 karakteres számsorozat, és kész.
0130604090
-
-
Von Guldi
csendes tag
válasz #59816064 #63713 üzenetére
Köszi a tanácsokat, így fogok eljárni.
Hasonlóképpen gondoltam, hogy ilyen mederben folytatom a beszélgetést, felépítve a folyamatot. Így a gondolatokat összeszedve, ahogy leírtad segítséget jelent mindenképp.
Kolléga / Cimbora jön velem, már elmúlt 30.
Közben eszembe jutott, elvileg állíthatja azt is, én írtam át az IMEI számot, és most visszahozom....
...bár ez törvény / rendőr előtt nem igen áll meg gondolom, mert igencsak életszerűtlen.
Rokon rendőrrel lehet, azért még konzultálok......
Ja, Százhalombattán, egy 2 fős GSM boltban vettem. De állítólag Érden is van boltjuk, az "új" készüléket onnan hozták át nekem - az orrom előtt telefonált, hogy megvan e még az új kék s3.
-
Von Guldi
csendes tag
válasz #59816064 #63715 üzenetére
Ha az akksi alatti IMEI szám megegyezik azzal a papírral amit garanciaképpen kaptál (mert arra elvileg rá kell írni az IMEI számot) akkor egyértelmű hogy ők mókoltak. Ha meg azt mondják hogy te változtattad meg akkor beütöd a *#06* -ot és megmutatod hogy a telefonba is az van
A telefonban lévő IMEI szám teljesen más : az 15 + 2 karakter.
Ami az aksi alatt van, 10 szám összesen.
Hogy a gari papírra mi van írva sajnos nem emlékszem, az'asszony pedig ne veszi fel egyik telefonját sem....
A papírt is csak átfutottam - ilyen a pszihológia : el vagy bámulva az új kütyütől, ha valami pici rossz érzésed van, elnyomod, csak kézbe vehessem már....ezt ki is használják.
Amúgy át szoktam minden papírt nézni, most nem : Murphy bácsi röhög a markába...
-
-
Von Guldi
csendes tag
válasz havri1 #63738 üzenetére
Nos, Urak !
Végeztem az ügykezeléssel a boltban.
Még a jegyzőkönyv írásig sem jutottunk el, levette a srác hogy mi a tényálladék.
Az elején féllvállról vette a mondandómat - "áhh, nem lehet pixel hibás, hát új az."
Még jó, hogy hazafelé jövet letöltöttem Play Áruházból egy Dead pixel progi változatot, s végigmutogattam neki, hol látszik a hiba. "Háát ez tényleg pixelhiba, garis javítás.."
Na, ezt nem kértem, említettem a 3 munkanapot kezdésként, illetve egyáltalán tudnak e bontatlan dobozos, korrekt IMEI számos készüléket adni ? Ugye nem, ugyanis ennek a telónak is IMEI szám problémája van :
eleve hiányzik az IMEI szám / matrica az akksi alól; az adásvételin szereplő IMEi szám és a telefoné ugyan egyezik, de nem egyezik a dobozon szereplő IMEI számmal. Valamint nem ment át az IMEI szám a szemantikai ellenőrzésén egy olyan siteon, ahol a régi omniám és sokak IMEI száma korrekt volt. Nem is beszélve a kézzel írt matricáról a telefon alatt. Úgy hogy maradjunk annyiban, nekem a pénz kell.
"Jaa, a matrica az a sajátjuk, mert alaplap cserés volt a teló. De ettől még új !"
Háát attól már nem új, s az IMEI matrica nem az alaplappal jár együtt, ugye.....
Summa - summárum, nem tanúsított ellenállást, adta a pénzt (közben mondta, hogy majd kinyomozzák, hogy került a telefonra "hibás" IMEI szám ), én meg a telót.
Köszönöm mindenkinek a sok - sok segítséget, nagy hasznomra volt minden bejegyés és jótanács.
Aprópó, kéne egy új SG3.....
-
Von Guldi
csendes tag
válasz Von Guldi #64441 üzenetére
Izé, elnézést, a szöveg lemaradt....a kép a második kérdésemhez kapcsolódik....
Sziasztok Hölgyek, Urak !
Örömmel jelenthetem, múlt7 péntek óta ismét egy új Pebble Blue S3 tulaja vagyok...tudjátok, én volnék az a jóember, akinek a telefon megvétele után esett le, hogy mókolt, átütött IMEI számú, használt telefont sóztak rá...de másnap visszakaptam a manit.
Nos, tuttira mentem : az *digital-nál rendeltem egy újat, 2 év prémium garival.
Öröm, bódogság... és plusz 15e Ft.
Viszont első androidos telóm, úgyhogy kérdeznék :
1.Ha nincs elérhető közelségben Wi-Fi, s az adatcsomagomat tökre lenulláztam (előző S3-ra app.letöltögetéssel ), az jó megoldás, ha teló pc-re feldug, böngészőben elnavigálok a https://play.google.com/store/apps -ra, és onnan letöltöm a megfelelő appokat a telefonra, majd direktben onnan indítom ?
2.A Térkép ill. a Navigáció funkció nagyon bicebócán dolgozik : ugyan a pozíciómat megtalálja kb (5 perc), de a térkép felbontása csapnivaló, pedig bekapcsoltam az utcaszintű megjelenítést is vagy mit.
Most pl. a tartózkodási helyem körül kb. 10 km környezetben részletesen ábrázolja a térképet, de ha arrébb húzom a térképet kb. 20 km. el, ott már elnagyolt, a térképrajzolás (értékelhetetlen) Ez miért van ?
Illetve egy tesztben láttam az alábbi térkép megjelenítést : ezt hogy sikerült az illetőnek ?
Előre is köszönöm az okosságokat !
-
Von Guldi
csendes tag
Ahaaa.....szóval nem sima google térképpel történt a teszt, hanem rátöltött program/térképpel navigált a teszt írója.
Persze, be van kapcsolva a GPS -be van kapcsolva a mobil netes helymeghatározás is, a GPS- műholdak kapcsolóban az utcaszintű helymeghatározás, illetve a Helyadatok és a Google keresés is.
Most éppen Dunaújvárosban ülök az irodában, itt került kb. 3-5 percébe míg pozicionált. Utána elhúztam a térképet Százhalombatta felé ott már "szétesett" a kép sok 9idelyébe került míg részletesen kirajzolta.
Most ismét próbálkoztam, az M6 vééig BP felé gyorsan kirajzolta a részleteket, továbbhúzva az északi M0 -t már nem, ott megint "szétesik".
Nem az történik hogy ahova pozicionálok a térképen, mivel még nem használtam elkezdi letölteni az a térképrészletet. Mivel épületen belül vagyok, s a mobil netem is lassú (ha azt is használná a teló a pontosabb pizícionáláshoz.) sokiig tart a művelet.
Én pedig egy atom gyors GARMIN-hoz vagyok szokva, a gépsárkányban azt használom default.
-
Von Guldi
csendes tag
Üdv Urak !
1 éves független telefonomra figyelmetlenségem következményeképpen (nem akartam frissíteni,
sajna mellényomtam) KiesAir -on keresztül feltelepült a 4.3 XXUGMK6 verzió.Azóta lassabb a teló, az akkumulátor 2 töltés közti élettartama csökkent (kb. 30-40 %-al). Emellett kifagy, méghozzá speciális szituban,
ilyet még nem is olvastam a fórumon : ha egyszerre van aktiválva a WIfi és a GPS, abban a szent pillanatban,
mikor az értesítési sort "lehúznám", elszürkíti a display-t (háttér még látszik), brutálisan el kezd
melegedni a telefon alsó harmada (gondolom ott figyel a proci),s csak akksi kivétellel lehet újra indítani.
Ha újra indulás után ismét az értesítési sorhoz nyúlok (kikapcsolandó a WIFI/GPS funkciót), 10 esetben 8x ismét kifagy.
Amúgy ekkor az értesítési sor átlátszósága is véletlenszerűen megszűnik.Ha kicsit várok az újraindítással (proci hűtés), nagy eséllyel már működik az értesítési sor.
Ilyenkor az akksi töltöttségből másodpercek alatt képes 10-20 %-ot levenni.
Ezen túlmenően az eddig korrekt sávszéllel, jelerősséggel bíró wifi kapcsolatra is jelzi, hogy bizonytalan a kapcsolat.Sőt, a frissítés óta random (de elég gyakori) jelleggel előfordul, hogy a hívás felvételekor , vagy beszélgetés közben nem hallom a hívó felet, ő meg hall engem.
Amennyiben kihangosítom, illetve aktiválom a hangerő emelés funkciót (kis zöld telefonszimbólum a hívásablak sarkában), hallható a hívó fél.
Deaktiválva a hangosítást, ismét működik default módban is, hallani a hívót. Aztán megint... ( Kocsiban BT-on is minden tökéletesen műkszik).Igaz, hasonló jelenséget produkált régebben is, de akkor engem nem hallottak : ez akkor esett meg általában, mikor sikerült aktiválni a külső zajszűrést.
Nem tudom hogy ezeket a hibákat a 4.3-as frissítésnek tudhatom be, vagy hardwer hiba ???
Eddig a tökéleteshez tartó (99%) módon működött a teló.
Sokszor nem is ejtettem fejre, tokban van, nincs agyon nyúzva....s a hibákat nem előzte meg a telefon frisbee-ként való használata.A leírt szimptómák alapján mint hozzáértő Kartácsok tudtok ötletet adni, hogy merre induljak el ?
Ha ez hardwer hiba, garanciába elhárítható ? (1+1 év gari van rá, Extreme Digitaltól vettem)
Ha mégis a 4.3 verzió a "ludas", lehetőségem van visszaállni 4.2 -re vagy 4.1 re ? Vagy segíthet esetleg egy Factory Reset ?
A segítő hozzászólásokat, tanácsokat előre is köszönöm, s örömmel fogadom !
Üdv :
Von Guldi
-
Von Guldi
csendes tag
Igen, utólag olvasgatva a fórumot, sejtettem, hogy ha nincs EFS mentés, akkor elbuktam a visszaállást.
Egyébként működési anomáliát haldokló akksi nem okozhat ? Gondoltam már erre is...
Ahogy néztem, a nekem feltelepülő 4.3 nem a legelső, hibás verzió volt, de ennél van már frissebb is....azt célszerű feltenni ugye ? Esetleg linket tudsz, tudtok adni ? Köszönöm előre is...
-
Von Guldi
csendes tag
Üdv Urak !
2 nappal ezelőtt adtatok tanácsot a 4.3 -as frissítés utáni működési anomáliákra : csináljak Factory Reset-et.
Most 7végén elkövetném - viszont szeretnék a telóról mindent lementeni amit lehet. (akár EFS mentést is késziteni, jó ha van, ugye...)
Kérhetem, hogy javasoljatok appokat, amikkel korrekt módon lementhetem mondjuk SD-re a Névlistát,
SMS-eket, híváslistát, a telepített appokat, stb....Ja, és javasoltátok azt is, ha a factory reset nem jön be, rakjam fel újra a 4.3-at ODIN-nal. Ebben az esetben nem kell előtte root-olnom a telót ?
Illetve melyik ODIN verzió lesz az én barátom ?Előre is köszönöm az okosságokat....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest