Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Tegnap a szemem láttára váltott át a telefon kijelzője egy ocsmány módba, ahol a 0% fekete még vak fekete, de a sötétszürkék nagyon világos szürkék, és van egy nagy adag banding (finom átmenetek helyett sávos, és ramaty minőségű, mint ha 6-bit mód lenne 8 helyett), szóval ki van fakulva az egész és ocsmány (nem csak a színek fakók, de úgy általában k@ki).
Ez vajon software, vagy hardware? Lehet értelme egy Reset-nek?
Ez egy éven belül már a 3. telefonom (a másik kettő összetört apró zuhanástól).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Péntek hajnalban ellopták a telefonomat (és kierőszakolták belőlem a kijelzőfeloldó kódot). Mikor szombat délre hazavergődtem, kértem a Google fiókból és a Samsung fiókból is a készülék letiltását.
A Google szerint még nem volt azóta online a telefon.
Eltűnne a Google fiókomból a telefon, ha kijelentkeztek rajta a Google fiókomból, vagy itt marad nálam offline?A Samsung fiókomból mára eltűnt a telefon. Ez mire utal? Lehetséges, hogy még offline kijelentkeztek a Samsung fiókomból, és mikor legközelebb online mentek vele, akkor nem történt meg a letiltás, hanem egyszerűen kijelentkezett? Vagy eltűnik a telefon a listáról akkor is, ha letiltódik? (Ez valahogy nem logikus, csak reménykedem.)
Ha nincs róla számlám, akkor lehet értelme IME alapján kerestetni rendőrökkel?
Illetve ha kérem a szolgáltatónál az IMEI tiltást, az minden szolgáltatóra érvényes lesz (megosztják egymás közt), vagy csak a Telekom-os SIM-ekre?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Sajnos nagyon bonyolult a story.
Beszéltem aznap reggel rendőrökkel, mert a benzinkúton, ahol kidobtak, ott kihívták őket.
Viszont biztos voltam benne, hogy valamilyen drogot kevertek az italomba (éreztem magamon, és a benzinkúti mosdóban láttam, hogy teljesen tágak a pupilláim - gondolom ezért is hívták rám a rendőröket, miközben a tankoló vásárlóktól próbáltam segítséget kérni, hogy pénzért hazavinne-e valaki).
Ezért féltem beszélni a rendőrökkel, nehogy az legyen a vége, hogy engem zárnak börtönbe drogfogyasztásért, így inkább tereltem mindennemű válaszadást (főleg a drogokat). Ezt biztos látták (a szememet) és érezték rajtam, így szerencsére drogteszt helyett elengedtek mindenféle ügynyitás nélkül. Úgy éreztem, hogy megmenekültem.
4 ember vallomása lett volna az enyémmel szemben, akinek drog van a vérében. Nem tűnt jó ötletnek, ahogy még most sem, miután már kijózanodtam.
Szóval jobban átgondolva még most is félek feljelentést tenni. Több bajom lehetne belőle, mint amennyit a telefon ér. Szóval szerintem nem fogok feljelentést tenni, csak érdekelt, hogy kell-e számla/adásvételi (mert az nincs, itt vettem hardveraprón).
Amúgy pedig egy ilyen értékű telefonért amúgy sem szeretnék bíróságra menni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
A Samsung fiók az, amit nem egészen értek (hogy eltűnt a fiókomból a telefon). Abból ki lehet jelentkezni úgy, hogy a következő online-á lépés után nem a zárolás lép érvénybe, hanem a kijelentkezés? Ez logikusabbnak tűnne, hogy ilyen esetben a zárolás a prioritás az első online interakció során.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz pusszycat #42292 üzenetére
De úgy tűnik nyertek, mert úgy néz ki, hogy mire hazakeveredtem, kiléptek a Google és Samsung fiókból is, így nem tudtam letiltatni a telefont (csak a SIM-et).
-
janos666
nagyúr
válasz samu74 #42294 üzenetére
Na, erre voltam kíváncsi, hogy ki lehet-e jelentkezni jelszavak nélkül, csak elfelejtettem külön rákérdezni. A Google és a Samsung is kér jelszót kijelentkezéskor?
A jelszavakat végül is tudhatták, mert el voltak mentve a Chrome-ba, amit turkálhattak. Bár ez már szakértelemre vall.De eltűnik a Google fiókomból a telefon, ha kijelentkeznek rajta, vagy itt marad offline?
Egy másik topic-ban írták, hogy akkor is eltűnik a telefon a Samsung fiókból, ha átütik az IMEI számot. Bár ezt nem igazán értem, hogyan. Mármint miért nem marad ott a fiókomban egy telefon a régi IMEI számmal, amit már nem lehet letiltani, mert nem elérhető?
-
janos666
nagyúr
Gondolom másoknak is eltűnt a "Ne zavarjanak" ikon a felső sávból, mikor aktív?
Azt hittem bug a software frissítés után, de mikor ellopták a telefonom és másik S9-re cseréltem, akkor factory reset után laktam be újra, és most sem tűnik elő a "behajtani tilos" tábla az értesítések sávban. Ezt vajon miért vette el a Samsung?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Nálam nincs. Az előző S9-emről valamimkor az ősszel tűnt el, az újon pedig már eleve nem volt ott (pedig ezen reset-elve volt a telefon, mielőtt belaktam, és azóta nem frissült a szoftver).
-
janos666
nagyúr
válasz Rinocerosz #42328 üzenetére
Kértem, hogy állítson vissza mindent, amit tud.
#42329 Evo50 -> Ó, ez volt kikapcsolva. Köszönöm! (Nem tudom mikor lőhettem ki.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Mivel a Samsung már rég nem frissíti tovább a 960FD-met , ránéztem újra a LineageOS-re, és a leírás azt a benyomást keltette, hogy most már működik a VoLTE/VoWiFi (kitér rá, hogy csak akkor fog működni, ha legalább egyszer "aktiváltam" a gyári szoftverrel, hogy megkapja az IMS regisztrációs számot), úgyhogy nagy bőszen fel is tettem a legújabbat (v20).
Alapvetően simán feltelepült, de nem igazán látom nyomát a beállítások közt se VoWiFi-nek, se VoLTE-nek, csak annyit, hogy a hálózat státuszánál hangra és adatra is LTE-t ír.
Ha felhívok valakit, akkor nem ír ki semmi olyasmit, mint régen a gyári szoftver, hogy VoLTE, HD Audio, vagy ilyesmi (már nem emlékszem, pontosan mit írt ki ilyenkor).
Akkor most végül is van VoLTE LineageOS 20-al 960FD-n, vagy nincs? (Dual-SIM, de csak 1 SIM-el használom.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Ó, köszönöm, akkor felrakom ezt a NOBLE (bár elég bonyolultnak tűnik, nem igazán tudom hogy használjam a patch-elt TWRPT-t, mert zip és nem tar, úgyhogy az ODIN nem fogadja el). Felraktam a hivatalos TWRP-t, hátha abból majd települ a zip file (most még pendriver-ra backup-olok mindent, mert partícionálni is kell majd...).
Egyébként konkrétan a LineageOS WiKi-n olvastam, hogy működnie kéne a VoLTE-nek:
https://wiki.lineageos.org/devices/starlte/installWARNING: Make sure that you can send and receive SMS and place and receive calls (also via WiFi and LTE, if available), otherwise it won’t work on LineageOS either! Additionally, some devices require that VoLTE/VoWiFi be utilized once on stock to provision IMS.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Már túl vagyok rajta, a 3.4-essel fut a telefon. Egyedül az OTP bank app nem működik valamiért (elindul, és megáll a logón, nem fagy ki, nem ír ki semmit, nem lehet bezárni). Ez lehet, hogy a Magisc/root miatt van? (Lineage-en működött, szóval annyira azéért nem parás a custom OS-ekre, de a Lineage-re nem telepítettem Magisc-ot, ami itt bundleként jött.)
Tudom, hogy nem sok minden történik már az Android-al, de picit csak piszkált a gondoat, hogy nem kapok már biztosági frissítéseket.
#43255zelos - Igen, nagyjából tudtam, csak már olyan rég kínlódtam ilyennel, hogy egyszerűbbnek tűnt felrakni a vanillát ODIN-al, aztán TWRP-ből a custom-ot.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Az Universal SafetyNET modul engedélyezésén túl még a Magisc-ot is el kellett rejteni. De így már működik az OTP Bank app.
Viszont a POWER gomb nem hozza be a kikapcsolás/újraindítás menüt (a képernyőt lezárja egy nyomásra, letartva semmit sem csinál). Lehet, hogy a telepítés során hagytam ki egy modult, ami ezt intézi, mert nem tudtam, hogy pontosan mit csinálok (csak "okosan tippelgetve" mentem végig a telepítésen)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest