Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DanielLong


DanielLong
senior tag

Hasznos és részletes írás lett! Már régóta tervezem, hogy egyszer összehozom a Boblightot, de ez a megoldás azért így jóval menőbb és van is ESP32 a fiókomban. Külön öröm, hogy kitértél a LED-ek vs. TV RGB problémára, mert ezen már gondolkoztam korábban is, így akkor megvan a megoldás.

A késleltetésre mondjuk kíváncsi lennék, de nem hiszem, hogy számottevő volna, főleg, hogy egy átlagos 60Hz-es kijelzőnek is van vagy 15ms válaszideje.

A LED színeinek számításához esetleg nem lenne egyszerűbb, ha a kezdeti 4K képet átméreteznéd rögtön mondjuk 100x50-re, amit aztán a tartalom képarányának megfelelően croppolsz és utána csak kiolvasod az első és utolsó sort/oszlopot? Annyira nem vagyok képben a képfeldolgozás számítási igényével, így lehet, hogy felesleges optimalizálni...

Amúgy mi ismerjük egymást az egyetemről, KTK 834 HD :)

(#2) razorbenke92 válasza DanielLong (#1) üzenetére

Igen-igen, megismertelek a másik topic alatt már :D

ha a kezdeti 4K képet átméreteznéd rögtön mondjuk 100x50-re

Az első nekifutás így nézett ki, ahogyan leírtad. A sebességgel nem is volt baj, viszont jelentősen pörgette a processzort, amire igazából a laptop felbőgő ventije hívta fel a figyelmem.

Némi debug után megtaláltam, hogy az átméretezés ilyen számításigényes, és a terhelés együtt nő a képmérettel. Ezért hatékonyabb még külön-külön egymás után 4 kisebb képet egyenként átméretezni, mert a középső - jelentős méretű - területet nem kell feldolgozni.

Persze a legmenőbb lenne ezt a részt kiszervezni a GPU-ra, mert annak ezek a műveletek szerintem meg sem kottyannának.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.