Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe8719
senior tag
Sziasztok!
Tegnap padlóig esett az állam mikor megláttam hogy mennyiért vesztegeti a Té dominoban.. Megérett az elhatározás, hogy ha a hétvégi alapos utánaolvasás után továbbra is megmarad az instant get-érzésem, hétfő reggel rendelek egyet.
Soha nem volt még WP-s cuccom, kezdetek óta szemezek vele, de mostanra tartom már megfelelően kiforrottnak annyira, hogy beleugorjak. iOS volt már, az nagyon bejött, rájöttem, hogy az androiddal soha nem leszek elégedett, míg az utolsó kis szirsz@r vackot is le tudom rajta cserélni, soha nem fog tetszeni igazán.
Az iOS meg úgy volt jó ahogy volt, tetszett ahogy folyt a rendszer a kezem alatt, és nem kellett semmihez nyúlni, mert minden ott volt pont jó helyen, ahová rakták.WP-n ugyanezt a filozófiát vélem felfedezni, nem tudom miért lett ez a jó hirtelen (öregszem? ), de úgy érzem itt az ideje egész más filozófiai alapokra helyezni a techszokásaimat, droidon nem találom a helyem nagyon, ami meg ott is álleesős, annak az ára is az, amennyit fél év alatt sem tudnék összekuporgatni.
Viszont ezért a készülékért 25ezer forint első ránézésre is az eddigi legnagyobb bestbuy, amit valaha láttam a T-nél.
Mitől kezdjek el félni, ha komolyan átköltözöm droidról? Már érzem, hogy vagy olyan érzésem lesz hogy többet nem kell másmilyen, vagy utálni fogom. Ennyi pénzt pedig megérne hogy megtudjam végre.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz nicu71 #14802 üzenetére
Igazából csak gmailt használok ami nagyon fontos, meg néha Gtalk. Utóbbi úgy tudom macerás vagy nem is lehet, végülis le tudok mondani róla.
Ami még fontos lenne, hogy a komolyabb játékokat tényleg nem tudom sdre telepíteni? Így azért finoman szólva nem lesz örökös az a tárhely..
Gtalkhoz esetleg nincs külön app? Droidon IM+ -t használok mindenféle chatre (már symbianon is ez volt a legjobb, aztán elkísért iOS-en is, zsírság lenne WP-n is. )
Ismertebb böngészők vannak, vagy csak explorer? Operát használok ősidők óta.
Hirtelen ennyi
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
A normális divxlejátszás megoldódott már wp-n?
Tehát ha felrámolok egy avis filmet az sd-re, meg tudom nézni valahogy úgy, mint droidon?
-
gabe8719
senior tag
Sziasztok!
A tegnapi nappal én is boldog tulajdonosa vagyok egy 520-nak, mit ne mondják,keresem az állam egyelőre..
Olyan kérdésem-kérésem lenne,hogy aki nagyon járatos a developer unlock témában, az megkeresne privátban? Az angolom már nem a legjobb, lámáskodni meg nem szeretnék nyilvánosan, plusz lesz még sok kérdésem.
Előre is köszönöm!
-
gabe8719
senior tag
Az első tapasztalatok a belakás után nagyon pozitívak, ez a telefon egyszerűen remek; droid után tényleg felüdülés használni. A dizájn szerintem nagyonállat, a kamera szvsz egyáltalán nem gáz, az enyém sehol nem nyekereg, a kijelzőn is csak akkor látok alul egy icipici bevilágítást, ha fullra feltekerem, és koromsötétben valami teljesen fekete hátteret nézek. Ha nem célirányosan idézem elő a fórumban írtak hatására, sosem tűnt volna fel.
Az ugyan nem a telefon hibája, viszont bosszantó, egyenesen elszomorító, hogy szinte minden értelmes app fizetős.. Azért az, hogy egy divxlejátszóért is több mint 700 forintot kéne kicsengetni, az elég gáz..
A kártyám meg már droidon sem működött vásárlásra, mondjuk ott mindenből volt vállalható ingyenes alternatíva.. Sosem voltam warezpárti, de olyan körülmények között, ahol még egy normális videólejátszóért is számottevő összeget kell fizetni (a készülék árához képest), kicsit érvágásnak érzem, hogy semmilyen megoldás nincs.. Ez így nem biztos, hogy hosszútávú együttműködés lesz, pedig az első örömök után már azt mondtam, hogy ezek után az életben nem kell többet droid, max. egy komolyabb lumia.A tárhelyem is vészesen fogy, arra van valami megoldás, hogy az 'egyéb' dolgokat törölni lehessen? Gőzöm sincs, mi foglal el 1,2GB-ot..
A térképek sd-re mentése ahogy láttam külön nokiás alkalmazással lehetséges, ilyenem sajna nincs, legalábbis a megjelölt helyen nem találom. Valaki ki tudna segíteni? Privátban is köszönettel veszek minden infót.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
-
gabe8719
senior tag
válasz kezman #15343 üzenetére
Nos, nem dohányzom, így nem érint. Meg az egy kicsit más tészta szerintem.
Egyébiránt külön kiemeltem, hogy a készülék árához képest drága. Mert az. Szvsz.
Plusz csomó utánajárás lenne a banknál alkalmassá tenni a kártyám az online vásárlásra, ami nálam külön gond úgyhogy ezért keresek ingyenes alternatívát.Nem a szoftvertolvajok mellé álltam azzal amit írtam, csak kinyilvánítottam, hogy ez így számomra kellemetlen. Ez minden.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
Hagyjuk már ezt a szájkarate stílust, mert kicsit személyeskedő, és akkor még finoman fogalmaztam.
El lett már mondva, hogy nem a warez a lényeg, hanem hogy amíg ugyanaz a cég egyik platformon ingyenessé teszi a cuccát, más helyen meg tökugyanazt fizetőssé (pl AB), addig ne legyen már sértő senkinek, ha a frissen épp kialakuló véleményemben ezt is leírom. Az pedig, hogy mi sok és mi kevés egy appért, majd mindenki maga dönti el, nem kell ez a fikázódás.
Sub-Zero:
Kicsit furán értelmezted a lényeget. Igen,mint írtam, már ott tartottam, hogy soha többet droid, de ha a készülék árát rá kell költenem hogy meglegyen amire szükségem van, az elgondolkodtató. Igen, nyilván ha lesz lehetőségem beruházni mondjuk egy 1020ra, nyilván nem fog zavarni az a plusz párezer forint, de ez már tökmás téma.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz Sub-ZeRo #15378 üzenetére
Te nem voltál személyeskedő, csak teljesen félreértettél. Az intelligens keretek között maradó vitával semmi gond nincs, úgyhogy erre még pusztán a pontosítás végett reagálok - egyébként én sem szeretném szétoffolni a topikot, úgyhogy szerintem sem kell nagy csinnadratta ennek.
"A 700 Forint még 1000 forint sincs, de kiadnál egy 120 ezres telefonért pénzt, meg akkor már költenél is 700 Forintot egy nyamvadt appért, de 24-38k közé eső telefonhoz nem adod ki..."
Ha megtehetném? Naná hogy kiadnám, mert akkor már eleve nem 520-at vettem volna, hanem minimum 920-at. Ebben az esetben pedig pont nem érdekelne, hogy mennyibe kerülnek rá a számomra fontos dolgok.
Nem az a lényeg, hogy ehhez a telefonhoz nem adom ki az adott pénzt - mondván ez csak egy olcsó cucc és minek -, értelemszerűen tisztában vagyok vele, hogy későbbre is megmarad amit megveszek, ergo tökmindegy. Pontosabban annyiban nem mindegy, hogy perpillanat azért vettem 520-at mert erre volt keret, droidnál valami élhetőbbet akartam, ebben az ársávban pedig ez volt az egyetlen - hozzáteszem egyébként szuper - lehetőség.Pusztán annyi történt (és egy szóval sem több), hogy egy hsz-ben összefoglaltam a 2napos tapasztalataimat a droid után, amiben véleményként megemlítettem, hogy a droidhoz képest itt bizony az eddig alapvetőként megszokott dolgok zöme is fizetős (nyilván nem csak 1 darab 700 ft-os appról van szó, hanem magáról a koncepcióról), amit ha tudtam volna előre, alaposabban átgondolom, hogy a jelenlegi gazdasági lehetőségeimmel erre a platformra váltok.
Ennyit állítottam, erre egyetlenegy fórumtárs volt az, aki nem abból indult ki azonnal, hogy "némmá', megint egy ingyenélő" és normális alternatívát mondott, a többieknek azonnal céltábla lettem.
És most ha félreteszed azt a nyilvánvaló prekoncepciódat, hogy egy elégedetlen warezbajnok vagyok és újra elolvasod amit írtam, egész biztosan kitisztul a sztori.
kezman:
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz Bence717 #15384 üzenetére
Azért egy iPod hangminősége a kompakt lejátszók mezőnyében szvsz. verhetetlen, úgyhogy fogod hallani a különbséget. Én egy Livesounddal használom, azzal meglepően jól szól, a fórumban írtak után kialakult várakozásaimat messze felülmúlta. A mélyek nem ütnek annyira, viszont nagyjából minden tartomány szépen átjön, telt, kellemes hangja van. (ha standard apple fülessel használtad az ipodot, itt is várhatod kb. azt a szintet egy tényleg jó fülessel).
A gyári fülest ki sem érdemes bontani, egyedül a kábele tűnik valamelyest időtállónak, úgyhogy nekem is csak arra lesz jó, hogy forrasztok rá egy pár normális sony hangszórót, és lesz egy normális headsetem - bár azt a fránya felvevőgombot végképp nem kellett volna lespórolni róla, ha már adtak hozzá fülest egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz Zoli133 #15389 üzenetére
Mondjuk tényleg nem próbáltam még mindent, nekem ilyen téren eddig a megboldogult iPod Touch 4G-m volt a legjobb az összes cuccom közül, az istenített Wolfson DAC-os holmik is elbújhattak mögötte.
duo:
Rákerestem, tényleg állatul néz ki.. Én ezt nyüstölöm másfél éve minden nap, azóta gyűrtem már zsebbe, bogoztam ki a kulcscsomómból, ültem rá, léptem rá, lógattam bele véletlenül sörbe és főzelékbe, semmi baja, ugyanolyan tökéletes hangja van, mint újkorában. Az 520-ból is megdöbbentően sokat hozott ki, bajban leszek ha egyszer le kell váltani.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz kezman #15392 üzenetére
Az nem lenne rossz ha tényleg működne sokáig, de nem hinném hogy állandóan így marad.
Alapértelmezettként a kipróbálási lehetőség 1 hétig él (legalábbis tudomásom szerint), vagy ha az app gyártója megad többet, gondolom akkor annyi.Szerk.:
A hozzászólásoknál van aki egy hónapot ír, van aki 15 napot, mindenesetre akkor az 1 hónap tűnik valószínűbbnek, tehát jövő szerdán rá kell nézni, hogy aktív-e még.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz Sub-ZeRo #15405 üzenetére
Az alapján volt teljesen nyilvánvaló, ahogyan félreértetted/félremagyaráztad amit mondtam. Ha nem eleve így közelíted meg, szvsz. meg sem születik ez a pár plusz hsz feleslegesen.
Persze hogy nem mondtad ki konkrétan, az már személyeskedő lett volna. Így még belefér, de attól még egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz #40993792 #15418 üzenetére
Ott sajna nincs ilyen, még a speciális fül alatt sem.
Közben ahogy nézem, nálam is megötszöröződtek a zeneszámaim valamiért, ez meg így élvezhetetlen.
Tényleg csak a hardreset oldja meg ideig-óráig? Most laktam be..Azt is megcsinálnám, hogy akkor mindig kártyaolvasóval másolok fel cuccokat (így amúgy is döglassú nálam), akkor viszont annyiszor kéne letépkedni a hátlapot, hogy egy hónap múlva le fog esni magától.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
Egyre jobb.
Köszi, az itunest már megszüntettem mert utáltam, sajna valami más lesz, mert ez így egy rettentően buta hiba.
A billentyűzetre a GDR3-mal lesz megoldás? Kicsit idegesítő, hogy a kedves MS ráerőlteti a júzerre a beépített szótárt hogy fejleszthessék, de addig kikapcsolhatatlan.. Áh mind1.zsoltek:
Köszi. Itt sem kétszereződött, hanem ha valami tökmás dolog miatt rádugtam PC-re a telefont, mindig eggyel több lett kb. Nincs valami olyan app esetleg, amivel mindent wifin keresztül másolhatok?
[ Szerkesztve ]
-
-
gabe8719
senior tag
válasz zsoltek #15428 üzenetére
Zenéket is engedi? Ezzel így már be is érném.
Szerk.:
nincs ahogy látom, úgyhogy arra is külön app kell akkor.
Mindezt azért, mert valami ostoba hiba miatt nem dughatom be a pcre a telefont, mert sokszorozza a zenéimet.
Ügyes. Kíváncsi vagyok mikor lesz javítás..[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz Bence717 #15479 üzenetére
Szerintem bőven.
Zenész lévén az átlagnál kicsit jobban audiofil vagyok, és így mondom azt, hogy egy normális hangkeltővel nem fogsz csalódni benne, én is féltem tőle. Mondjuk ha szereted a tuctucc dolgokat, kevés lesz a mély, én a hangszeres zenét kedvelem, arra utazáshoz megteszi.
A végfokja tökrendben van, a saját fülesem elég nagy impedanciájú, mégis úgy meghajtja, hogy nem bírom 2/3adnál hangosabbra venni, mert már túl hangos. (az ipodot simán felvettem vele maxra)
A hangzásképével semmi gond nincsen, nem zajos, nem torz, tisztán szól.
EQ ugyan nincs, de csak feleslegesen torzítaná a hangképet, részemről jobbszeretem ha mindent egyformán hallok (egyedül pici mélyhangkiemelést szoktam használni ha van, a manuális mindig 0-n áll).Hifiminőséget ne várj, de arra az mp3 szvsz. úgysem alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz old rocker #16722 üzenetére
Talán buta kérdés, de HR előtt inkább felteszem: a felhőbe eltett biztonsági mentés ugye a névjegyeket is eltárolja?
[ Módosította: mukibuci ]
-
gabe8719
senior tag
Na jó, most komolyan bepöccentem.
A tényállás a következő:
Kaptam kb. két hónapja egy mailt egy csatolmánnyal, amit szerettem volna előhívni. Gondolom ez azért nem egy egetrengető feladat..A kliens úgy volt beállítva, hogy csak az elmúlt 7 nap leveleit szinkronizálja, csakhogy mivel így cseszik rá hogy mit kaptam két hónapja, és még véletlenül sincs rajta olyan gomb, hogy rányomhatnék hogy "további üzenetek" és betölt még 10et, kénytelen voltam rámenni a szinkronizálásnál, hogy "időkorlát nélkül", máskülönben nem hajlandó megjeleníteni.. Ezzel viszont gyakorlatilag kivégeztem a telefont, mert nekiállt a teljes, elmúlt 7 évnyi (!) levelezésemet kilistázni. Persze a mutatvány előtt megpróbáltam böngészőn keresztül elérni a csatolmányt, de akkora balf@sz az egész, hogy mobilnézetben nem lehet a csatolmányhoz férni, desktop nézet nincs (!), másik böngészőn sem. Másik mailkliens ami használható: Nincs.
Mondanom sem kell, két vállra feküdt az egész telefon, laggol mint az állat, és hiába töröltem az egész gmail fiókot, maradt utána másfél gigányi törölhetetlen ajándék a belső memóriában.
És akkor most csak azért mert szerettem volna megnyitni egy két hónappal ezelőtti levelet, most lett egy jól kinéző papírnehezékem, amit hardresetelhetek. Amocskoséletbe.
Most azért kedvem lenne előszedni a mailfelelőst, letörni a kezét és addig ütni vele, amíg másik nem nő helyette.
Bocs...
-
gabe8719
senior tag
+ pitius:
Köszi srácok, próbáltam azt is, de gmail alatt egyszerűen nincs rá mód, legalábbis nem találtam.
Az exploreren pedig hiába állítom desktopra a nézetet, gmail alatt ott sem férek a csatolmányhoz.Vicc. Egyszerűen a jelenlegi állás szerint nem tudok gmailben nemhogy normálisan push üzenetet fogadni (jó, tudom, a google sara), de hogy még egy két hónapja jött mailt se tudjak megnyitni rendesen.. Szomorú.
Annyi csatornán vagyok a gmailhez kötve, hogy nem tudok teljesen hotmailre váltani.. Mérgemben már megpróbáltam átirányítani a leveleimet, kiírja a google hogy minden rendben, erre cseszik megjönni, amit gmailre küldenek. Süket az egész.
Továbbra is hosszú távra tervezek(nék) a WP-vel, nem sírom vissza a droidot, de könyörgöm: 2014 van, és olyan okostelefonom van, ami a rendszerének hála olyan szinten hülye a gmailhez, hogy még rákeresni sem tudok a korábbi levelekre. Nem hiszem el, hogy még ezt is a google tiltja le, a fiókhozzáférés megvan..
Az a gyanúm, hogy a helyzet inkább az, hogy csessze meg a júzer ha eddig microsoft termék helyett google-t használt, most majd kénytelen lesz átnyargalni, ha normálisan akarja kezelni a leveleit.
Erre meg az a válaszom, hogy majd akkor kényszerítsenek ilyenre, ha fejlettségben ott lesznek, ahol a konkurencia. Addig meg.........
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz pitius #18397 üzenetére
Köszi, már háromszor megcsináltam ugyanúgy az átirányítást, nem ment; most negyedszer végigkövettem újra ugyanazokat a leírt lépéseket, most meg működik... Mindannyiszor le volt tiltva az átirányítás, hiába klikkeltem be, hogy "egy példány továbbítása ide:", és mentettem el a módosítást. Most úgy látszik menni fog.
Sub-ZeRo:
A szinkron nálam is ment, nem azzal volt a baj, hanem hogy a kliens olyan lebutítottan kezelte a gmailt, hogy a legalapabb dolgokon kívül semmire sem volt használható. A 7 napos szinkronizálást nem nagyon szeretném felemelni, közel 45ezer levelem van, így nem szívesen tárolnám mindet a belső memóriában csak azért, hogy vissza tudjak keresni közöttük normálisan.
Az átirányítás nagynehezen összejött, úgyhogy vissza sem tettem a gmail fiókot, csak a hotmail van fenn, de már jönnek rendesen a levelek és kezelni is tudom őket.. Végül is csak 3 nap szívásba és csomó felesleges idegeskedésbe telt (nomeg mókolásba), hogy működjön egy ilyen triviális dolog.
Ejj de jöhetne már az a 8.1...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest