Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, amire eddig nem találtam választ a korábbi thread-ek alapján.
Tegnap kaptam meg az amazon.com-tól vásárolt Global Motog G-met (16gb).
Ment bele rögtön a SIM kártya és bekapcs.
Rögtön fel is ajánlotta, hogy telepítse az új rom-ot (Kitkat-et)
Minden szép és jól működik, csak egy szépséghibát tapasztalok: jobb felső sarokban mindig "csak" 3g-t jelez, nem vált át H betűre, a gyorsabb fokozatra.
Ez mitől lehet? Olvastam, hogy másnak volt hasonló problémája, de az egyedi esetnek tűnt.
Köszi előre is
Dani -
mindanee
tag
válasz architect26 #5867 üzenetére
Ha az Xperia acro S-emből indulok ki, akkor nem tök ugyanaz, ott megy mind a két jelzés, mikor éppen melyik (gondolom jelerősségtől függően).
A kérdés tehát az, hogy a moto g esetében ez hogy van.
Remélhetőleg úgy, ahogy te mondod
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Lassan fél éve (talán már több is) vagyok egy moto G büszke tulajdonosa, azonban azt tapasztalom az utóbbi időben, hogy belassul a jószág.
Ilyenkor szokott segíteni a felesleges appok eltávolítása. De ez is csak idei-óráig megoldás, hiszen mindig van olyan újdonság (appok), amiket érdemes kipróbálni.
Kérdésem felétek, hogy tudtok ajánlani olyan ROM-okat, amiket nyugodt szívvel ajánlotok?
CyanogenMod olalán körülnéztem, nekik elvileg nincs stabil megoldásuk, ezt meg tudjátok erősíteni/cáfolni?
Illetve ismerő ajánlotta a slimROM-ot, neki Samsungja van, de csinálnak moto G-re is. Ezzel van valakinek tapsztalata moto G-n?
Illetve ha van bármilyen egyéb ROM ajánlás, azt szívesen veszem
Köszi
DaniUI.: tényleg segítsetek, mert már ott tartok, hogy iPhone lesz a következő telefonom
-
mindanee
tag
válasz TechArtist #12521 üzenetére
Egyszer utána mentem ennek a témának, mert én is hasonlóan érintett voltam, mint te.
focvis kolléga jól mondja, egy minőségi töltővel nem fogod tapaszalni a jelenséget.
Egyébként konkrétan akkor jelentkezhet ez a probléma, ha nem földelt töltőt használsz, akkor ugyanis valahogy jut a kakaóból a kijelzőnek is, ami miatt hülyén érzékeli a dolgokat.
(Szintén amazonról rendelt moto g-m van )
-
mindanee
tag
válasz ronin79 #12536 üzenetére
Sziasztok!
A leírással kapcsolatban kérdés:
Jól értelmezem, hogy semmilyen bootloader/root okossággal nem kell foglalkozni?
Tehát ha nem 4.4.4 GPE-m van, akkor simán át tudok állni a GPE-s 4.4.4-re (teljesen szűz rendszer lesz) és aztán 5.0.1-re a leírás szerint, ugye?
Lehet buta kérdés, de még nem érzem magam otthonosan a telefon buherálásában és inkább rákérdezek
-
mindanee
tag
válasz ronin79 #12754 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen.
Egy kicsit megszenvedtem vele, de sikerült felrakni.
Viszont egy furcsaságot tapasztaltam:
Ha az "Adaptive brightness"-t bekapcsolom, a fényerőt pedig a nulla közelébe húzom, akkor a képernyő háttérvilágítása elkezd pislákolni.
Nem teljes fényerővel pislákol, csupán - feltételezem, hogy - azzal a minimálissal, amire a csúszka be van állítva. (Tehát nem stroboszkóp lesz ilyenkor a telefon, hanem halványan villódzik a backlight.)
Ami még kell hozzá az a teljes sötétség, normál fényviszonyok között nem látható ez a pislákolás (bár akkor maga a kijelző sem). Szóval az éjszaka/teljesen sötét szoba kell, hogy előjöjjön a bug
És akkor az első kérdés: érthető a jelenség, amit tapasztalok?
Második: van aki szintén belefutott hasonlóba?
Kieg.: Eddig nonGPE 4.4.4-em volt, azon nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Ha van valakinek tippje, hogy mi ez, illetve hogyan lehet javítani, az ne kíméljen
-
mindanee
tag
Leszek első cáfoló
Eddig csupa pozitívum a lollipop, sokkal intuitívabb lett az egész rendszer, még szoknom is kell az új beállítási lehetőségeket.
Performancia terén még nem nyilatkozom érdemleges tapasztalat híján - még nem laktam be teljesen a frissen telepített szűz rendszeremet -, bár talán a teljesen "üres" lollipopról is elmondható, hogy gördülékenyebben megy, mint a teljesen üres 4.4.4.
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: a root-olástól nullázódik a telefon vagy nem?
Sajátkezűleg telepített 5.0.1-em van, tehát a bootnoaderen már túl vagyok.
Illetve amennyire utána tudtam nézni, úgy emlékszem, hogy a rootolás az egyben fr-t is jelent.
(Ami egyébként számomra nem tűnik logikusnak, úgyhogy remélem, hogy rám tudtok cáfolni )
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
-
mindanee
tag
válasz Sutee89 #13021 üzenetére
Nekem konkrétan ilyen tokom van.
Mindig meglepődök, hogy mennyivel vékonyabb, "kecsesebb" telefon a tok nélkül.
Ezt az érzést szeretném megtartani a kellő védelem hiánya nélkül.
Erre lehet jó a Grip Shell tok, ha jól sejtem
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Arra tudtok valami megoldást, hogy hogyan lehet beállítani a rezgés hosszúságát, intenzitását?
Ha van rá mód, hogy kicsit "lágyabb" legyen a telefon rezgése, az nagyon jó lenne, mert néha azt hiszem, hogy egy tank kezd el megindulni felém, pedig csak pl. SMS-t kaptam.
Van aki jártas ebben a témában?
-
mindanee
tag
válasz Klaymen #13287 üzenetére
Hali!
Lock screen: ez nem bug, hanem feature (tudtommal). Eleinte engem is zavart, aztán hamar túllendültem rajta a trusted places-nek (vagy mi a pontos neve) köszönhetően:a megadott helyeken (pl otthon, munkahelyen) nem kér patternt a lollipop
A másik kettőhöz nem tudok hozzászólni, illetve a kérdésem az lenne, hogy milyen webes felületről van szó? Nekem ez új
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Azokhoz fordulnék, akik a CM12-vel már próbálkoztak a moto G-jükön (XT1032-es verzión )
Honnan szeditek le a CM12-t?
Még nemigen vagyok jártas a témában, a következőket látom:
A hivatalos honlapon egyelőre csak "nightly" verziók vannak. Ami ráadásul napi szinten kerül frissítésre, így bizonyos, hogy még erősen félkész termék lehet.
Másik csatornának az XDA-t láttam, ott custom ROM-ok vannak CM12 néven futtatva(?).
A kérdésem, hogy Ti honnan melyik/milyen verziót szedtek le?
Milyen alapvető hiányosságai vannak a CM12 alapú rendszernek?
(XDA-n egy-kettőbe beleolvastam és a Hotspot talán egyik verzióban sem működik még, ami azért nekem fájó volna.)Tudtok valami irányt mutatni, hogy merre, mit érdemes próbálgatni?
Jelenleg GPE-s 5.0.1-em van felrakva, BL, root nyitott (ezt a verziót én tettem már fel ronin79 leírása alapján).
Ha van tippetek, akkor jöhet
Köszi
-
mindanee
tag
A slimrom lolli-s alfáját kipróbálta már itt valaki?
-
mindanee
tag
Hali,
ez nem lollipo sajátosság, hanem CM 12 sajátosság
Hétvégéig GPE 5.0.1-en voltam, aztán felraktam a legfrissebb CM12 nigtly-t, nekem is feltűnt, hogy sokkal gyengébb a LED világítás, mint lollival.
A hivatalos XDA-s topic-ban többen is jelezték már ezt, de nem láttam érdemleges választ, illetve javítást sem, sem pedig a gyengébb LED fényerő okáról szóló leírást.
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem
Sikerül az internal storage-ot wipe-olnom, úgyhogy most nem túl sok mindenre jó a telefon
TWRP-be be tudok lépni, amik viszont nem mennek (még nem jöttem rá, hogy miért):
adb sideload-nál "device not found"-ot kapok, nem látja az adb a telefont, pedig a PC igen, próbáltam driverek újrapakolásával is, de az sem segített.
OTG-n keresztül sem tudok ROM-ot installálni TWRP-ben: nem tudom kiválasztani az OTG-t Storage-nak, azt írja, hogy 0 MB van OTG-n, pedig ott van a pendrive benne..
Ha valaki járt már hasonló helyzetben, az igazán megoszthatja a tapasztalatait
Köszi
-
mindanee
tag
Azt esetleg tudjátok, hogy az mitől lehet, hogy visszaálltam gyári 4.4.4 GPE-re, minden oké is volt.
Fel is ajánlotta az 5.0.1-es frissítést, aztán kért restart-ot a telefon, bebootolt, aztán a TWRP jött be, ahol a log-ban ez volt pirossal:
error executing updater binary in zip '/cache/update.zip'
Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond?
Egyáltalán miért jön fel a TWRP? (A 4.4.4-gyel teljesen újraraktam a telefont.)
-
mindanee
tag
Köszi a linket
Mivel nem vagy elájulva?
Én most egyébként SlimLP-ről (5.0.2-es alap) térek vissza a gyárira, kíváncsi leszek a különbségekre.
A SlimLP-vel egyébként érezhetően sokkal gyorsabb volt a telefon, mint a gyári 5.0.1-gyel, sajnos a stabilitásával azonban voltak gondok, 1-2 naponta random újraindult. (Alpha állapotú még, úgyhogy remélem utolérik magukat egy stabilabb verzióval, mert akkor tuti leragadok a SlimLP-nél )
[ Szerkesztve ]
-
mindanee
tag
A lelkes 5.1-et tesztelőket kérdezném, hogy jelent-e gyakorlati előrelépést a rendszer a gyári 5.0-hoz képest.
Gondolok ezalatt a teljesítményre (memóriakezelés? ), meg persze az új funkciók használhatóságára.
Illetve valahol olvastam, hogy az 5.1-ben már lehet majd manuálisan is módosítani a quick settings-en megjelenő gyorsbeállításokat, ezt valóban tudja vagy félreinformáltak? (Utóbbira gyanakszom...)
Valamint van olyan 5.x-en alapuló custom ROM, ami lehetőséget ad a quick settings manuális módosítására? (Vagy majd meg kell ezzel is várni majd az 5.2-t/6.0-át )
[ Szerkesztve ]
-
mindanee
tag
A CM-ek mióta tudják ezt és hogyan az lp-n alapuló verzióban? Másfél hónapig használtam (amíg meg nem untam a stabilitási gondokat), de nem jöttem rá, hogy lehet állítani a QS panelt.
Például el lehet tüntetni a Wifi mellől a BT-t? Nem használom csak szökő évente egyszer, így lekapnám onnan ha lehetne
[ Szerkesztve ]
-
mindanee
tag
Az általad említett két ROM mennyiben tud többet a gyárinál?
Eddig számomra a CM-ek és a Slim ROM-ok jelentették az elsődleges fókuszt a custom ROM-ok esetében.
Most pl. SlimKat van fent, eddig ez a legstabilabb, amit használtam.
CM12 még nagyon instabil volt, gyári LP egyszerűen lassú, SlimLP-ből Alphát próbáltam (újabb még sajnos nincs), azzal volt a leggyorsabb, csak a stabilitás még híján van ott is sajnos.
Most úgy vagyok vele, hogy ha lesz stabil SlimLP, akkor tuti az kerül fel a telóra, viszont kíváncsivá tettél ezzel az Euphoriával és Resurrection-nel.
-
mindanee
tag
válasz juhiimi #14883 üzenetére
Sziasztok,
a most éppen legfrissebb CM-et (12.1-et) nyúzókat kérdezem, hogy van-e benne olyan bug, rendellenes viselkedés, ami miatt mindennapi használatra nem igazán alkalmas.
Kicsit OFF-kanyar, de CM-hez kapcsolódó kérdés: az OTG összekötés megy vele? A GPE ROM-ok elvileg nem tudják, nem tudom, hogy ezt hogyan kezeli a CM.
-
mindanee
tag
Sziasztok,
arra van jó tippetek, hogy egy ROM zip fájljából, hogyan lehet kikotorni az alapértelmezett csengőhangokat/alarm hangokat, illetve konkrétan ezeket a hangfájlokat?
(Melyik fájlban tárolódik, mivel tudom az adott fájlt megnyitni, stb.)
Ha tudnátok adni egy kis iránymutatást, azért nagyon hálás lennék
-
mindanee
tag
válasz szpali #14920 üzenetére
A már telepítettre gondolsz (tehát a telón) vagy a ZIP-en belül?
Az első verzió számomra most nem opció, mert nem az a ROM van rajta, amiből ki akarom túrni ezeket a fájlokat. (Csak emiatt meg nem akarom visszarakni.)
A második opció meg a jelen ROM esetében nem játszik, a system mappán belül csak egy bin mappa van 3 fájllal.
(Egyébként ahogy néztem a CM-eknek sincs külön media mappája a ZIP-ekben, ahogy azt írtad.)
-
mindanee
tag
válasz ronin79 #14924 üzenetére
Köszi a linket
Meg kell védenem magam, hiszen helyesen kérdeztem
Ha a válasz nem terjed ki arra, hogy mivel/hogyan nyissam meg az adott cuccost (a kérdésem ennek mikéntjére is kiterjedt), akkor feltételezni fogom (KitKat-es tapasztalatok alapján is), hogy a kolléga szerint nem kell semmi extra a fájlok eléréséhez.
Az általad linkeltek alapján viszont kell még művészkedni egy kicsit
-
mindanee
tag
Sziasztok,
egy kicsit megint tanácstalan vagyok, hátha tudtok megint segíteni
SlimKat volt a telefonomon múlt hét végéig, azon használtam a Shazam widget-et a főképernyőn, ami 1X1-es volt, tehát akkora volt, mint egy app-nak az ikonja.
Felraktam a CM aktuális verzióját (azt hiszem a 04. 24-i), telepítettem rá a Shazamot (clean install volt, nem volt semmi restore), viszont most csak 2X2-es méretű shazam widget van a widget-ek között.
Van bárkinek valami magyarázata arra, hogy miért nincs 1X1-es shazam widget a CM alatt?
Ha tipp van arra, hogyan lehetne elővarázsolni, az is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- Realme 13+ 12/256GB
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest