Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
veterán

Ha esetleg mégis tégla lenne, akkor be kell tenni 15 percre a fagyasztóba, majd kivéve gyorsan megpróbálni átírni az eredeti értékre. Esetleg télen, kültérben.
Telóval jártam már így. :) Kicsit túlságosan undervoltoltam.

(#2) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Azt azért oda kellene írni, hogy ez milyen routernél, milyen HW verziónál és milyen eredeti órajelekről történő emeléssel történt, mert ugye egy router sem egyforma, még az én RT-AC68U-s routeremből is jó pár hardver verzió jött ki ahol bizony processzor és RAM különbségek is vannak.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#3) CJ4567 válasza ncc1701 (#1) üzenetére


CJ4567
veterán

Én a volt LG G2-m 2.26GHz-ről 2.8-ra tuningoltam benchmarkok miatt, szerencsére túlélte. :D

No Sana No Life

(#4) ArthurShelby válasza zsolt501 (#2) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Direkt nem konkretizáltam, mivel minden routernél ugyanaz a parancs kell, csak az értékeket (cpu, ram órajele) kell változtani hw-től függően. Ezért magyaráztam el a parancsot, hogy melyik a cpu és melyik a ram órajele, és azt is írtam, hogy mindenképp nézzenek utána a router eredeti értékeinek.
Vagy ez nem volt elég érthető és világos?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#5) zsolt501 válasza ArthurShelby (#4) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Már csak azért sem teljesen jó, mert az első szériás A1-A2-es HW verziós RT-AC68U router esetén az 1200Mhz instabil működést eredményez, ezeknél az 1000Mhz a jó választás ezen a frekvencián még stabilan megy, ha főlémegy akkor sokszor újraindulás vagy kifagyás jöhet elő, itt a Broadcom CPU-k közt kell keresni a különbséget, illetve a stabilitás (instabilitás) okát.
Újabb HW verzióknál már nincs ilyen gond, ott tud menni már az 1200Mhz is, de itt is számoltak be néha újraindulásokról, de már lényegesen kevesebben.
Ja az első szériás routerek esetén létezett egy gyári program (nem tudom ez a program megtalálható e még valahol, illetve az új szoftverekkel működik e még) amivel a RAM frekvenciáját is lehetett emelni 800Mhz-ra.
A legújabb HW verziós AC68U routerek már 1000 és 1200Mhz-n mennek, illetve létezik még egy ASUS RT-AC68U Extremett ami 1800Mhz-n megy, a tuning szintén értelmetlen itt.

Pár darab ASUS RT-AC68UF verzió is bekerült az országba illetve van még a ASUS RT-AC68P verzióból is, a WikiDevi nem írja, de az új HW verziók a RT-AC68U esetén már 1200Mhz-n mennek, sajnos nem találtam még pontos leírást ezekről a HW verziókról.

[ Szerkesztve ]

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#6) ArthurShelby válasza zsolt501 (#5) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nyilván a több hw verzió bekavar, de én abból indultam ki, hogy mindenki tudja mi van neki pontosan.
Mielőtt ezt a hozzászólásodat olvastam volna, módosítottam a bejegyzést azzal, hogy le lehet kérdezni az eredeti értékeket (nvram get clkfreq) (nem kell kinyomozni), így lehet tudni, hogy mire kell gond esetén visszatérni.

Nekem most kéne táblázatot csinálnom, hogy melyik router melyik hw verziója esetén mik az ajánlott értékek? Vagy leírni egy szabályt, hogy a cpu frekvenciát kb minden esetben emelhetjük 200MHz-el, extrém esetben 400-zal, de a középút a 300MHz, és a ram frekvenciának mindenhol jó a 800MHz?

Esetleg kéne írni valamit az újrapasztázásról (én nem csináltam, de másoknál javította a hőmérsékleti értékeket)

Írjatok kritikát, mert azzal lesz jobb a bejegyzés!

Érdekes ez az Extreme verzió, erről még nem hallottam. Kb egy ac86u lehet 3 antennával nem 4-gyel :) .

"főlémegy"
fölé megy

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#7) zsolt501 válasza ArthurShelby (#6) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Nem kell táblázatot készíteni, max annyi hogy megjegyzed, hogy A1 és A2 HW verzió esetén a max CPU frek 1000Mhz az ajánlott, B1 től mehet az 1200Mhz is, a memóriát 800Mhz fölé ne emeljék, mert kifekszik a router.
A HW verzió könnyen kideríthető a routeren lévő matricából amin a router adatai megtalálható.
Újra is lehet pasztázni, volt is aki megcsinálta itt a PH-n és a Merlin fórumán is, és bizony hűvösebb is lett a készülék, mert ezek a hővezető párnák sajnos nem túl jó hővezetők, vagy a borda nem túl jól tervezett, de olvastam olyat is aki az RF árnyékolót távolította el ami az antennáknál található, és így a hő könnyebben távozott a routerből.
Az extreme verzió bizony a nagy testvérhez van közelebb egy két különbséggel.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.