Hirdetés

2020. április 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

OK!
Ingyen tanács nem orvostól.
Amikor baj kezd lenni valamelyik térdeddel, keress egy olyan széket/ülőhelyet, amiről már nem ér le a lábad és tudod lóbálni a minden irányban.
A terhelés nélküli mozgás a legnagyobb sebességű természetes regeneráció.

Az operáción sokkal több pénzt tudnak kihúzni az egészségbiztosítóból, mint az injekcióból, kezelésből és kontrollból megszerezhető bevétel.
Rajtad kívül senkit sem érdekel az egészséged. A jó beteg meg beteg. Nagyon beteg.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#2) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

CrossFit + CrossFit COACH vagyok másodállásban, ezek mellett futni, túrázni kerékpározni járok vagy is jártam.

Ezeket kellene ilyen térdekkel elfelejteni örökre. Persze ha nem akarsz megbénulni mondjuk, vagy mindenképpen protézist.

(#3) kurion válasza Lauda (#2) üzenetére


kurion
(senior tag)

Igen csak ha ezeket elfejeltem mi marad :F

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#4) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Pm.

Kétféle ember költözik lakásból kertes házba. Az egyik pihenni szeretne, a másik flexelni szeretne.

(#5) Kisgépkezelő válasza kurion (#3) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Ismerek olyat aki térdműtét után évek óta tud újra hasonszőrű edzéseket végezni, persze sokkal megfontoltabban, a gyakorlatokat tényleg helyesen, szabályosan végrehajtva és némileg kisebb súlyokkal. De egyébként ahogy olvasom, látom, hallom, tapasztaltam, ezek a manapság elterjedt gyors eredményt hozó edzésformák sajnos nagyon gyakran sérülések (beleértve mindenféle kopást is) terén is viszonylag gyors eredményt hoznak elég sok embernél. Ha még egy kis túlsúlyal egy-két tartásbeli rendellenességgel, merev izületekkel, bokasűlyedéssel, kezdi el az ember, akkor meg tényleg nem sok esélye van szegény izületeknek. Mindenesetre mihamarabbi jobbulást kívánok neked!

(#6) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Most utána tudtam nézni kicsit, nekem hasonló problémánál, (bár nekem inkább az állómunka okozta), először fizioterápiát aztán Condrosulfot írtak fel. A fizioterápiától én nem éreztem pozitív változást de a felírt gyógyszer is ilyen izületi folyadék regeneráló cucc. Az, meg rengeteg pihentetés úgy tűnt, hogy jó hatással van rá. A térdet érő terhelést csökkentendő nagyobb munkákhoz azóta térdgumit is hordok. Nyilván ez így legalább háromféle dolog ami közül nehéz kiszűrni, hogy mi okozta a pozitív változást. A pihenést mindenképp ajánlom, mert az mindig jól esik és még ingyen is van. :D

(#7) kurion


kurion
(senior tag)

Köszönök minden tippet, jelenleg a mindent is kipróbálok fázisban vagyok. Az injekció gyenge kezdés utáni erős visszaesést produkált. Első 2 nap bevizesedett térd volt jellemző, harmadik nap orvosi engedéllyel elmentem kicsit mozogni, hogy tényleg megérte a dolgot. Edzés után az addigi panaszok megszűntek, a közérzetem javult.

Majd 2 nap múlva, a tünetek megváltoztak. Az eddigi fájdalom ami lépcsőzés hatására keletkezett megszűnt, cserébe nagyon elkezdett vizesedni mind a két térdem(Nem értem miért mind a 2, gondolom törekszem a szimmetriára). Ennek hatására estére már nem is igazán tudtam hajlítani a lábamat.

Mivel jelenleg ülő munkát végzem és van lehetőségem ezért felpolcolt lábbal tudok dolgozni így a pihentetés megoldható, esténként vizes ruha és néha némi jegeléssel lepem meg magam.

A mai nap konzultáltam az orvossal, hogy ez így most normális, mert a keddi találkozónkig nem szívesen szenvedek át minden napot. Javasolta, hogy keddig pihentessem a lábam, és vizes ruházzam( Itt látszik a rutinom, hogy nem először vizesedik a térdem), illetve javasolt egy Diclofenac nevű gyógyszert, vagy is kenőcsöt, hát próba szerencse.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#8) Hieronymus válasza kurion (#7) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elején írtam, hogy a terhelésmentes mozgás a legjobb gyógyszer.

Van idős, térdproblémákkal küzdő rokon a családban. A pihentetés jó, de nem elegendő. Terhelés nélkül kell mozgatni a lábakat. Magyarul lóbálni kell. Ez javítja a vérkeringést és segít elszállítani a felgyülemlett folyadékot.
Az aktív gyulladást segít csökkenteni a Voltaren vagy hasonló gél, tapasz, ... De sokáig nem érdemes használni ezeket a gyógyhatású termékeket. Valamelyik belső szervet elkezdik kikezdeni.

Nagyon sokat segít a járás javítása. A lábat sohasem szabad teljesen kiegyenesíteni járás és futás közben.
Meg kell tanulni a sarok helyett elsőre a lábujjakkal érinteni a talajt. Lábbeli nélkül automatikusan így jársz. Próbáld ki. A sarokra érkezés extra terhelést jelent a térdeknek, még a legjobb futócipő esetében is.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#9) snecy20 válasza kurion (#3) üzenetére


snecy20
(veterán)

Ezek nélkül is van élet.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#10) Doky586


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

A ma korszerű szervizelési technika műszaki téren: Ez a panel nem működik megfelelően: ki kell cserélni egy új panelra. (TVben, videoban, PCben)
Az orvosi rendelőben is ugyanilyen hatékonyság lenne elvárt. Csak azt hallod hogy az orvos felkiált: - - Nővér! Kérem hozza a fűrészt! A kedves beteg megérdemel egy acélerősítésű műanyagbevonatú vadonatúj műlábat! ;]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.