Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8) e-newsee


e-newsee
addikt

Ha azt nézzük, a helyben topogás nálam megvan.
Középiskola alatt (1998-2003) nyaranta egy faipari cégénél dolgoztunk diákmunkában napi 1000Ft-ért eleinte, később kicsit többért. Pláne, akik előző években is jó munkaerőnek bizonyultak.
Aztán fősuli, közben nem dolgoztam sehol diákmunkásként, otthon volt bőven tennivaló a ház körül.
Fősuli utolsó félévében gyakornokként dolgoztam egy mérnökirodában, ahol az autóiparnak gyártósori berendezéseket terveztek, és a cég egy másik részlegén pedig (néhány ember) autó alkatrészeket. Természetesen a diplomamunkámat is ott írtam. Ez már az első igazi, komolyabb munkahely volt. Be voltunk jelentve minimálbérre. Az egy jó korszak volt. Dolgoztunk, fizetést kaptunk (akkor 62.500,-Ft/hó), szakmailag fejlődtünk, mivel ellentétben sok gyakornoki hellyel, ez a cég a fizetésért cserébe tényleg foglalkoztatott minket, nem csak leültetett a sarokba. Meetingekre jártunk, cégekhez jártunk a tervezett cuccot ellenőrizni, átvenni, kisebb alkatrészek rajzait megkaptuk feladatnak, stb. (Ja, gépész voltam/vagyok of korsz :) )
Aztán fősuli után vissza a középsulis városba, ahol azóta is dolgozom (2007), mint mérnök, bár nem a szakmában. Egyelőre ez jó hely, nem tervezek váltani. Van feladatom bőven, és viszonylag változatos is.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.