Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Hieronymus válasza Cathfaern (#50) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Bográcsgulyás nyilván nem ilyen, meg a töltött káposzta se."

De ez nem is baj.
Több adagot kell egyszerre elkészíteni. A felesleget porciózni kell és lefagyasztani.
A fagyasztásra elhasznál energia egy jelentős része visszanyerhető, ha a hűtőszekrényben olvad ki. Ennyivel kevesebb energia szükséges a hűtőszekrény hidegen tartásához.
Este átteszed a hűtőbe a másnapi adagot, amit majd percek alatt étkezési hőmérséklete melegítesz.

Több előnye is van ennek a megoldásnak. Pontosan tudod mit eszel. Pontosan tudod mit tartalmaz és hogyan készült. Biztos lehetsz benne, hogy senki sem nyomott bele fél liter sárgát, a harcosok klubja mintájára.

Arra azért vigyázni kell, hogy 2-3 hónapnál egyetlen étel se maradjon hosszabban a mélyhűtőben.
Ha nincs gyors fagyasztó része a mélyhűtőnek, akkor jeget kell előtte fagyasztani, a fagyasztásra szánt rekeszben. Szakaszosan, kisebb mennyiségekben. Ez segít majd, hogy ne növekedjen drasztikusan a fagyasztó hőmérséklete.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#52) hobizoli válasza updog (#31) üzenetére


hobizoli
nagyúr

anyamek voltak a "a nagyi palacsintazoja" nevu vendeglato egységben, de meg tavaly vmikor
aszondja, olyan rozsdas volt a huto ajto a pult mogott, hogy csak nezett
(asszem ket honapja meg is zsanettoztak pl ezert is oket)
ez alapbol buko amugy egy Köjál-s ellenorzesen
regebben iskolai konyhan volt tálaló, ott minden rozsdamentes acélból volt mar a 90-s evek elejen is (amikor odakerult)
neki is kellett HACCP vizsgat tennie (nekem is van, mert elelmiszeriparos vagyok)

nem hiszem el, hogy a sima festett feher ajtos, de vhonnan reg kiszuperalt félmagas, kb 120literes hutore van csak lovetta egy "felkapott" belvarosi kajaldaban

otthon nem hasznalek ilyet, nemhogy egy etteremben :F

több drón kell ;P

(#53) kenwood válasza D1Rect (#49) üzenetére


kenwood
veterán

Emberfuggo.
Joparszor ettem mar vendegsegben,es az emberek kb. fele 40-50 eves korara sem jut el arra a szintre, hogy a kozepesnel csak egy fokkal jobb fozeleket keszitsen.(mondjuk lencset a kifozdek sem tudnak csinalni,jot en meg nem talaltam sehol. fozelekfalo,don pepe es tarsai a meg viccnek is rossz kategoria)

Egyik haverom nagyon jol foz, de az almas pitere 1.5 ev es 10 sutes utan mondta azt, hogy mostmar rendben van.
Nyilvan meg igy is vagy 20 olyan hely van csak pesten,ahol klaszisokkal jobban keszitik el.

Aki szerint a fozes-sutes ugy mukodik, hogy patikamerlegen kimered az osszetevoket,majd stopperrel betartod a receptet, akkor az tokeletes lesz, az nem csak fozni nem tud,de izlese sincsen.
Nyilvan vannak trukkok,technikak, amiket meg kell tanulni, anelkul meg egy hagymat sem tudsz megpiritani,vagy rantast elkesziteni, de ez csak az egyik fele.
A masik az,hogy a felkesz kajarol tudd, hogy hol tart,merre kell tovabbvinni.
Ezt egy bizonyos pontig fejlesztheted, fole csak akkor jutsz,ha orokeltel ra affinitast.

Pont tegnap commentelte be valami okostoni egy ettermes cikk ala,hogy fozzel inkabb otthon.
Nyilvan haszons tanacs ez egy vadidgennek.
Latatlanban megmondta rola, hogy :
jobban fozz a varos/orszag/vilag osszes chefjenel, rendelkezik az osszes szukseges konyhai eszkozzel,geppel (5-10 millio volt csak a konyhaja), es megvannak azok a beszerzesi forrasai is,amiket egy normalis etterem kiepitett.

Szerencsere mara sokat fejlodott a gasztro itthon,es mar 2000 forint alatt is lehet olyan eteleket napi szinten venni, ami par eve meg a 4-5000 forintos ettermekben is ritkasagnak szamitott.

52: az egyik Nagyi palacsintazotjat iden bezarattak az ott uralkodo allapotok miatt.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#54) adalbert1


adalbert1
veterán

Szerintem ezt viszonylag egyszerűen megkerülheted - viszed magaddal a dobozodat, kikéred ott fogyasztásra, majd az asztalnál átlapátolod a dobozodba. :) Persze nem a legelegánsabb megoldás.

(#55) Hieronymus válasza adalbert1 (#54) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

... és adócsalás is, mivel a helyben fogyasztott ételek adóját fizeti meg, az elszállított ételek adója helyett. :C :D

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#56) Armahun válasza Hieronymus (#55) üzenetére


Armahun
addikt

A maradékot viszi el amit nem bír megenni ott. Be is aszna ha meg akarnátok mondani, hogy menyit kell ennem.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#57) gzbotii válasza total90 (#6) üzenetére


gzbotii
veterán

Pontosan. És még olcsóbb is, tudod is mi kerül az ételbe (nagyjából).

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#58) gzbotii válasza kenwood (#18) üzenetére


gzbotii
veterán

"Raadasul a fozes muveszet, mint a festes,vagy az enekles. Nem vagyok kiemelkedo benne, mar egy kozepes etkezdeben is klaszisokkal jobban foz a szakacs,mint en."

Gyakorlás kérdése. Pár próbálkozás után bele lehet jönni.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#59) mephi666 válasza távcsőves (#26) üzenetére


mephi666
nagyúr

bölcsődébe pont 1 hete vittünk tortát: oda is csak úgy lehet, ha pl bevásárlóközpontban megveszed és rajta van a címkén minden összetevő és csomagolás napja :K (szerencsére felénk a hipermarketben kimondottan finom tortát készítenek: még talán üti a sokkal drágább "menő cukrászda" tortáját is)

amúgy nagyon gáz ez a túlszabályzás...nézegessetek nébih-es videókat ...ilyen oldalon kellene inkább tisztogatni

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.