Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Milyen spéci megoldást tudsz ami így tönkreteszi a képeket?
Ha megnézed 1:1 méretben, nem lekicsinyítve azon a weblapon akkor azért látszik hogy enyhén szólva nem tökéletes...
Mindegyik nagyon életlen, a templomos kivételével be is mozdultak rendesen. A kiságy mellett az a fénykép az valami patchwork? Mert csak foltokból áll. Mindegyik kép rendkívül zajos, ég a szabadban készült is (a templom), azon látszik hogy nem csak a bemozdult képek homályosak.
Általában egy fényképezőnél a zajosság és a képélesség viaskodik egymással, van ahol élesebbre veszik a szoftverrel de akkor nem tudják annyira eltüntetni a képzajt, vagy jobban eltüntetik a zajt de az elviszi az élességet. Na itt úgy sikerült hogy az élesség elment viszont a zaj is erős, még kültéren napfényben is. Látszik hogy igen kis fényerejű, ha jobb fényerő lenne akkor napfényben nem kéne ilyennek lennie, a beltéri képekről nem is beszélek, ott muszály hosszú expozíciós idővel fényképezni hogy legyen ideje bejutnia valami kis fénynek, legalább annyinak hogy a zaj alatt a pacákat valamennyire fel lehessen ismerni de ez már olyan sok ideig tart hogy az ember keze bemozdul.
Aztán dinamikatartományról sem beszélhetünk, a legtöbb fényt kapott képen (templom) is az égbolt egy homogén zajpaca, az árnyékosabb részeken meg semmit nem lehet látni, belevész a sötétségbe. Se a világosabb se a sötétebb részekkel nem boldogul.
Úgyhogy én is azt az álláspontot képviselem hogy fényképezésre alkalmatlan a kamerája, maximum hirtelen bekövetkezett esemény gyors dokumentálására (úgyahog). Ennél egy 4-5ezerért megkapható tizenéves 2-3 MPixeles kompakt gép is körökkel sőt talán körtízezrekkel jobb pedig még azok is a fotózás alja... Még a Defy-m is jobb képeket csinál pedig az is egy kalap sz...
Lehet hogy ezért majd nekem esnek de szerintem fölösleges fényezni azt amit nem lehet. Azért még a teló az ok, én is rendeltem, tegnap tették repülőre, bele van kalkulálva hogy fényképezni nem jó, mint ahogy egyik mobil sem (na azok a 40-x megapixeles nokiák már kezdik de azok is az ócsókompaktokszintjét súrolgatják alulról).Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs