Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz cherockee #3 üzenetére

Ebbe most ha kérhetném ne menjünk bele, az előző topikban is ráugrott valaki erre a témára, de nincsen értelme, van aki semmibe veszi ezt az egészet, van aki elismeri, végülis mindegy, mert létezik és ha számodra ez nem zenélés, az sem baj, csak ne kritizáld és fogadd el, hogy ezt is legalább olyan nehéz művelni, mint megtanulni játszani egy hangszeren.

https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.

• Hugo85

aktív tag

válasz cherockee #6 üzenetére

De jó ez a magyar fingom sincs róla nem is szeretem de azért fikázom mentalitás... most vesszenek össze a költők és az írók, hogy verset írni sokkal nehezebb mint egy szar regényt, mert arra mindenki képes és amúgy is az egyik mély érzelmeket fejez ki, a másik pedig csak üres mekegés, sorok egymás utánja, aminek a célja az üresfejű tömegek szórakoztatása?
    Miért van az, hogy akik nem tartják sokra az elektronikus zenét illetve a DJ ''műfajt'', azok mindig bőszen telitorokból hangoztatják ezt, még akik szeretik azok sose mennek ''elavult'' klasszikus hegedűnyekergést fikázni, amitől lehet 5 perc után megfájdul a fejük? Lehet mégis ők az intelignesebbek... ki tudja
    Egyébként is attól hogy valaki megtanul egy alap, viszonylag könnyen elsajátítható szintet mindekettőből, attól még se klasszikus zenében se DJ-zésben nem lesz népszerű se elismert és nemfogják szeretni. Egyébként is a keverés egy kreatív műfaj és nem hasonlítható össze azzal, hogy valaki leül a kotta mögé és eljátsza azt amit más emberek papírra vetettek. A DJ maga komponálja a stílusát, szedi össze a zenéit, sokszor akár ott a helyszínen improvizál.
    És akkor még nem is említettem az elektronikus zene másik érdekes vállfaját a Live Act-et, de itt befejeztem. Nem fogom az időmet pocsékolni arra, hogy vegetíriánust faragjak egy tigrisből.
    Gyűlölöm az olyan embereket akik szubjektíven lenéznek valamit, amihez semmi közük és ezt még objektív szintre is emelik magukban.
    A zene, a festészet, a költészet és minden művészet maximálisan szubjektív (az is hogy mit lehet annak nevezni, lásd grafitti) mindenki máshogy ítéli meg és, akik mégis nagy objektív igazságokban hisznek ezzel kapcsolatban azok beszűkült és szegényes emberek.

Elnézést az OFFért, ezzel a POSTal az volt a célom, hogy ez legyen az utolsó ezzel a témával foglalkozó és innetől a cikkről írjunk, ami szerintem nagyon jó!

Szal mindenki kapcsolja be magában a toleranciát, kapcsolja ki az okoskodást vagy ha nem megy a gépét :( és koncentráljon a célra, amiért ez a topik létezik.

[Szerkesztve]

• The DJ

addikt

válasz cherockee #10 üzenetére

Igen, valószínűleg lesz folytatás és azt a timecode-os rendszerekről írom majd :)

https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.

• Hugo85

aktív tag

válasz cherockee #10 üzenetére

Még mindig tartom, hogy lenézel olyat amit ezek szerint szerinted ''ismersz'' szerintem meg ebből a hozzászólásodból lejön az, hogy maximum csak részeit. Én nem nézem le vagy kisebbítem az instrumetális/komoly/klasszikus zenét (főleg a Jazz-t nem ami ugye ennek a szórakoztató, ''könnyebb'' ága volna) csak, azért mert mondjuk csak igen ritkán vagy egyáltalán nem hallgatok olyat és nem tartom értéktelennek. Tény, hogy az elektronikus zene közel sem csak a DJ-zés, ezt maximálisan elismerem, de egy igen szerves része az én megítélésem szerint.
    ''viszont rokkerverést és a megyünk-dizsibe-cigánytverni elégszer látott jelenség számomra...'' <--- elmondanád, hogy ez mégis hogy jön ide? Egyébként meg költők igenis csináltak forradalmakat, agitáltak népet, had ne folytassan, ez egyáltalán nem tartozik ide. Egyébként is azért huzzunk már meg egy vonalat jó... a faulvégi istálódizsiben Dj Jani a hegyrűl azért nem egy kategória mondjuk Matt Darey-vel, a közönség meg olyan amilyen, arról nem feltétlenül (csak) a zene tehet.

A különbség köztünk ott van, hogy az én értelmezésben az általam nem szeretett dolog nem univerzálisan szar és értéktelen. Maximum nem megyek el hangversenyre, de, hogy bemenjek a Bach topikba agitálni, hogy elavult és szar az egész, nos ez elég visszásan hatna és ugye érzed, hogy te pont ez tetted. Még a véleményeddel sem lenne baj, de az, hogy másokat kijavítva és főleg itt hangoztatod na az szerintem egy igen érdekes döntés. Főleg azzal az első egysoros hozzászólással amit elsőnek idedobtál. Egyébként nem tudom mi a ''zene'' mint szó definíciója, de kétlem, hogy a te malmodra hajtaná a vizet.

A Graffiti csak egy példa volt a művészet szubjekivitására, nem foglaltam állást ezügyben (egyébként hasonló a te álláspontodhoz, de ez megint nem tartozik a témához) csak szerintem ez az egyik legjobb sarkalatos példa erre a jelenségre a mai világban.
    A különböző szélsőséges csoportokat most hagyjuk, annak nem feltétlenül van köze a zenéhez, bár a hipp-hopp, a RAP, illetve a sátánista death-metal más tészta, de erről nem fogok itt és most véleményt alkotni. Az elektronikus zene jellemzően ideológia mentes (kivéve a GOA hippi gyökerű ''make love not war'' hozzáállást, ami nehezen ítélhető el).

Igazad van. Valóban nem tisztem, se kötelességem, se semmilyen jogom itt bárkit bármire utasítani. És bár mondtam, hogy ez az utolsó OFF(om) a témában ez sem volt igaz. Ám úgy éreztem reagálnom kell a hozzászólásodra. És még a véleményed is elfogadom, csak azt nem értem miért jöttél ide ezt nagyban hangoztatni. Meg akarsz másokat téríteni vagy szerinted egyetemes igazságokat hirdetsz :F
    Egyébként nem feltételeztem rólad, hogy nem olvastad el a cikket, az elég erős lett volna...

''Olvasd majd el egy fél év múlva, és adj megint magadnak teljesen igazat.'' <---- ezt nem értem, meg egyáltalán hogy jön ez ide?
    ''Belőled meg tudom, hogy egyszer lesz még sokkal jobb ember is mint én most vagyok, csak az egy másik dolog, hogy mikor.'' <---- ez céltalan és nagyképű személyeskedés, amire szerintem okot sem adtam, de reagálni sem fogok...

Nos én nem szeretném szétoffolni a topikot már így is túl sokat írtam ide, amiért mégegyszer elnézést kérek.
    Igyekeztem nem újabb kérdéseket felvetni, csak reagálni a reakciódra, de ha szeretnél még velem valamit megosztani, javaslom, hogy inkább vagy másik topikban (bár nem tudom erre mi lenne a legalkalmasabb) vagy inkább priviben tegyük. Persze ez se parancs, csupán javaslat. :U

• dabadab

titán

válasz cherockee #13 üzenetére

Nahat, ebbe nekem is bele kell beszelnem :)

Egyreszt, tenyleg szerencsebb cim lett volna mondjuk a ''Keveres PC-n'', v vmi hasonlo, csak hogy tudja az ember, hogy itt mondjuk nem a CuBase-rol meg softsynthekrol lesz szo.

Masreszt viszont van nekem az az elmeletem, hogy a DJ eppen ugy zenesz, mint mondjuk egy zongorista, csak nemileg masabb szinten mukodik. Persze, mondhatjuk azt, hogy a DJ ''hozott anyagbol'' dolgozik, a zongorista meg nem, de ez nem teljesen igaz: a zongorista is ''keszen kapja'' a zongorajat, ott van elotte a 88 billentyu meg a harom pedal, abbol kell valamit kihoznia: a kulonbseg ott van, hogy a zongorista az egyedi hangok szinten hoz letre valamit, mig a DJ egy szinttel magasabban, par perces darabokbol rak ossze oranyi zenet - es ez is lehet kifejezo, muveszi tevekenyseg, eleg csak - es itt eszrevetlenul egy kicsit arebb csuszunk - Tarantino filmjeinek a soundtrackjeire gondolni, ahol a zene szerves resze a filmnek, nem csak kiseri, hanem plusz jelentest is ad hozza.
    Na, ez az en elmeletem :)

''Ugyan az elektronikus zenét ideológia mentesnek tekinted, szerintem nem az...Az élj a mának, repülj, legyél szép, stb...''

Itt azert egy jo vastag altalanositas van. Az, amit mondasz, igaz lehet az - Uj Peter kifejezesevel elve - a lakossagi trance-re, de mondjuk a goanak mar teljesen mas uzenete van (ok affele keleti filozofiak/new age/vilagbeke neohippi vilagkepben utaznak), de - hogy komolyabb vizekre evezzunk - elektronikus zene mondjuk a Recoil is, ahol mostanaban - elnezest a kifejezesert - spoken word artistok matatnak az emberi lelek es a tarsadalom mely bugyraiban.

DRM is theft

• Hugo85

aktív tag

válasz cherockee #13 üzenetére

Na ez a hozzászólás kifejezetten teszett, korrekt volt. Kicsit csak mindketten megnyugszunk a végére, ''az nem lehet baj'' (Copyright Belga :DDD ) :)

Ami a zenét illeti, nos az nálam is életem része (bár tény hogy inkább az elektronikus főként trance, vocal trance, goa, new age, néha igényesebb house (ebben van a legtöbb ratyi gagyi tömegtermék), rave-et is szeressük és modernebb barátját a hardcore-t ha hangulat van hozzá, a D'n'B szintén ilyen, breakbeatből is bejön egy vonal, progresszívet is halgattam már (például egész előző héten 24 darab Global Undergroundot), na a techno az amit kifejezetten nem szeretek és nem tartok túl igényesnek, mert szerintem ritka monoton és dallamtalan), ha itthon megy a számítógép szól valami, Diva Gem barátom (immár 2 gigás SD karival) már 3 éve figyel e zsebemben :B most éppen efgy Koss - The Plug társaságában ;] és amég mások vagy nem szeretnek utazni, vagy olvasnak közben én zenét hallgatok folyamatosan :)
    Fásiék és barátaik-hoz való megnyilvánulásoddal csak egyetérteni tudok, szerintem nem feltétlen a műfaj vagy stílus határozza meg hogy valami igényes-e. Ott van például a Náksi meg a Brunner aki szintén egyfajta... no mindegy, náluk vannak sokkal rosszabbak is.

És megértem hozzáállásod, az általad gondolt zene fogalmának megvédésére, de nekem meg pont az a vesszőparipám, hogy megvédjem az elektronikus zenét, mert én azt nagyon szeretem és A-C-ig (majdnem) minden vállfajához volt szerencsém. Igen hallgattam Mike Oldfiledet is ugyanúgy mint Prodigy-t vagy Scooter ugyanúgy ahogy Oakenfoldot vagy voltam Paul van Dyk fellépésen de GOA-ból is végighalgattam a fél létező repertoárt ;] Sőt némi kisérleti zenéhez is volt szerencsém... de szerintem az elektronikus zene leginkább (főleg az igényes, nem feltétlenül csupán szórakoztató célú) a ''hangok művészete''-ként fogható fel.

Azzal eléggé egyetértek amit dabadab kolléga szólt utánad. Azt hiszem nagyjából az én állaspontom is majdnem ugyanez.

''<---- ez céltalan és nagyképű személyeskedés, amire szerintem okot sem adtam, de reagálni sem fogok...'' - olvasd újra, mert elég durván sértésnek vetted, amit nem kellett volna. <---- elnézést ha félreértelmeztem, de nekem mélyen ironizálónak tűnt. De persze itt jön ki nagyon, hogy miért is vesznek össze fórumokon az emberek oly gyakran... mert ugye maga a szöveg csak komminikációnk ~8%-át teszi ki, de itt csak ez van, se a beszéd módja, se testbeszéd, így pedig sok minden félreérthető. Összevissza pedig nem írtál semmit. ;)

Az aláíráshoz annyit, hogy saját találmány (na jó barátommal toltuk össze ketten egy jófajta korcsolyázás alatt a jégen :DDD, de az érdem és az ötlet nagy része az enyém :P ), szal keményen kopirájt, főleg ha valaki ezt akarja írni a Linux ping-win-je hasára, csengessen csak jogdíjat szépen, 1 közepes méretű ping-win-re a vám egy rekesz sőr vóna' :Y ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés