Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Dehogy nincs eltérés: Én a Crysis 2-t akkoriban csak úgy tudtam Ivy Bridge i5-tel érdemben játszani, ha minden energiatakarékossági vackot, különös tekintettel az Intel EIST-re és C6 state-re kikapcsoltam. Ellenkező esetben az átvezető videókban a hang masszívan laggolt.

Ez persze viszonylag egyedi eset, de nem tartom kizártnak, hogy legyen még pár játék, ami háklis az energiatakarékosságra.

[ Szerkesztve ]

(#2) Kolondrum

Régen küzdöttem ez ellen és folyton maxon járt a cpu. Most meg örülök ha sokat elmegy akikról. Igaz kevertem most a kettőt, mert asztali folyton pörög még a noti 180 fokosba van és törekszem a kis fogyira ha nem használom aktívan. Változik az ember. 10 percet nem lennék képes játszani, kivétel pár game amivel küzdök, hogy fusson win7/10 környezetben.

(#3) #16939776


#16939776
törölt tag

Érdekes dolog a micro-lag kérdés:
Volt egy "alulfeszelt" és egy "húzott" Ivy processzor mindkettőnél LinX-el kísérleteztem ki hogy "mi a jó" : CPU fesz., RAM fesz., késleltetés, PCH feszültség...
Bekapcsolva hagytam a CPU energiagazdálkodását és a Speedsepp-et is, jó pár W-ot jelent főleg a húzott CPU mellett.
Mindkét esetben CPU limites beállításokkal, magas FPS-el toltam a játékokat. A LinX-re optimalizált beállításokkal nincsenek micro-lagok játék közben. És ez biztos, mert arra nagyon allergiás vagyok.
Mindkét processzornál alap beállításokkal nem volt olyan egyenletes és magas a GFlops mint ahogy én beállítottam a feszültségeket/késleltetéseket, illetve érezhetően hullámzott a kép fordulásnál(Vsync OFF).

[ Szerkesztve ]

(#4) flash-


flash-
veterán

Ivy bridge-nél érdemes használni?
azt vettem észre hogy terhelés alatt is le le ugrik az órajel folyamatosan ha a speedstep be van kapcsolva.

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.