Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
PQ
csendes újonc
válasz bandigyerek #17925 üzenetére
-
PQ
csendes újonc
Nincs élő téma, sem háttér. (Próbáltam,de először azt hittem az okozza, és letöröltem. De mielőtt feltettem volna, már volt ilyen merülése...)
Harmadikfeles programok vannak fenn, de az első héten még nem volt, és már akkor is jelentkezett.
Nincs facebook és társai, de még email szinkronizálás sem.
Igazából jó lenne valami szoftver, ami megmondja, hogy pontosan melyik process zabálja az akksit. Mert gondolom ez a főoldal csak elindítja az adott folyamatot, aztán a nevén marad az elfogyasztott energia. Van egy ehhez hasonló futó alkalmazások néven a fejlesztői menüben, de nem sikerült kitalálnom, hogy melyik folyamat fut.
Egyébként jellemzően megjavul, ha a telefonkezelőben csinálok egy optimalizációt. ki is írja, hogy bezárt egy-két alkalmazást, de azt nem tudom meg, hogy mit. Viszont csak jellemzően, mert vasárnap pl. csak az újraindítás segített.
Lehet, hogy factory reset kell, de már olyan jól belaktam. Talán majd a pie után... Átlag heti egyszer ragad bent valami. Kibírható, bár zavaró.Egyébként szervusztok!
Két hónapja vettem a telefont, és már vagy három hónapja olvaslak bennetek. L640-ről jöttem, ami vagy 3 évig húzta, és most beletettem a céges kártyát.Szóval nagy váltás volt! Feleségemnek tavaly vettem egy P9 lite 2017-et (szintén Lumiát hajtott addig) és tetszett a Huawei. Jobban, mint sógornőm A5-je, pedig elvileg egy kicsit rosszabb. Aztán ezt a fórumot is olvasva hagytam a P20-at (nem a Pro-t), és döntöttem mellette. Szerintem jó választás volt a fenti anomália ellenére is (biztos nálam van a hiba, különben a fél fórum ezért sírna). Az akkuidő is elég nagy lenne. Elmenne kb 4 napig, ha nem használnám egyáltalán. Ha kikapcsolnám az AOD-t akkor tovább is... (egyébként éjjel nem megy az AOD, és akkor szinte egyáltalán nem is ébred fel.)
Már többször hozzá akartam szólni a fórumhoz, de nem engedett regisztrálni a freemail-es címemmel (miért?). Így elég sok minden bennem van, amit most nem akarok mind kiírni magamból, mert akkor holnapig gépelnék.
De pl:
Az értesítő LED 5% alatt jelez pirosan, bár azt el tudom képzelni, hogy be kell legyen kapcsolva. (Mondjuk utoljára a 145-ös szoftverrel merítettem le annyira, de nem hiszem, hogy változott.)
Sokszor kérdezi itt több ember a függetlenséget. Tudom, hogy benne van az összefoglalásba. Viszont nekem úgy rémlik, hogy amikor tavaly ősszel kötelezővé tették, hogy ingyen függetleníteni kell a hűségidő lejárta után a szolgáltatóknak a telefonokat (persze csak kérésre), akkor abban a rendeletben (törvényben?) volt olyan is, hogy nem is lehet azután szolgáltatófüggő telefont eladni. (Mondjuk erről mintha olvastam volna, hogy mégis ki lehet játszani.) Ti nem hallottatok ilyesmiről?
És még több ehhez hasonló van a fejemben...[ Szerkesztve ]
-
PQ
csendes újonc
válasz mirci18 #17992 üzenetére
De elvileg elég. Bár én is egy ilyen "dokkoló" félét akarok venni hozzá.
Ebbe a dobozba bedughatsz egy USB hubot, amihez mehet egér és billentyűzet. Az USB C-n keresztül lehet tölteni a telefont. És a monitor (TV) nem csak HDMI-n keresztül csatlakozhat.
A doboz (dokkoló) nélkül is lehet egér és billentyűzet, de csak Bluetooth-os. A telefon két BT-s eszközt is kezel. Ha nincs, akkor a telefon használható tapipadként, vagy billentyűzetként. Ha a monitor (TV) nem HDMI-t akar, akkor létezik elvileg más, megfelelő átalakító kábel is. Az egyedüli, ami sehogy sincs a sima kábellel, az a töltés. A HDMI (vagy egyéb) felől nem kap tápot a telefon.
Tehát mind a két megoldás működik, de a "dokkoló" többet tud.
Te választhat. -
PQ
csendes újonc
Csak hirtelenjében találtam egy videót a kábelről:
[link]
Igaz P20, de biztos ugyanúgy működik.
A tapipad nehogy beégjen, mert pont az a lényege, hogy nincs semmi sem ábrázolva. A kijelző használata meg nem fog nagyon melegíteni, mert akkor folyamatosan meleg lenne, ha használja az ember. Mondjuk a HDMI meghajtásáról már elhiszem, hogy melegít, de igazából a futtatott alkazásokról tudom elképzelni...
Mondjuk ezt az eszközt azért nem nevezném dokkolónak, mert nem kell belehelyezni a telefont, nem tartja meg azt. Ez igazából csak egy hub, ahova be lehet dugni az egyes eszközöket, így a telefont és a megjelenítőt is. Ezért nyilván nem is tud hűteni sem. Elvileg ezzel reklámozzák is. Mármint azzal, hogy a Dexhez képest kis méretű, egyszerű egység. Főleg az átalakító kábel.
De szerintem az dönti el, hogy mire akarja az ember használni. Ha élmények a nagymamához, és még akarom mutatni az unoka legújabb képeit, videóit, és nem okos TV-jé van, akkor egy nagyon egyszerű és jó megoldás lehet a sima kábel is. Biztos jobban merül, de egy feltöltött telefonnak akkor is bírnia kell legalább 1-2 órát. Ha viszont munkaállomásként akarom használni a telefont, akkor egyértelműen a dokk a jó megoldás.
Azt meg mindenkinek magának kell tudnia, hogy mik az igényei, mire van szüksége... -
PQ
csendes újonc
válasz bandigyerek #18544 üzenetére
Beállítások > Rendszer > Fejlesztői beállítások > Automatikus rendszerfrissítések
Itt ki lehet kapcsolni. -
PQ
csendes újonc
Bocs kali, de szerintem nem.
Úgy tudom, hogy az USB 3.0 és USB 3.1 egyaránt kék. A csatik közt nincs is semmi különbség.
[link]
(A fenti linken elég jó leírás van az USB fejlődéséről.)
A lila szín az 5A miatt van. Alapból egy type C kábelnek "csak" 3A-t kell tudnia, az 5 A extra. Az már a Power Delivery teljes mértékű kihasználásához kell.Sőt! Akárhogy hegyezem a szemem, én nem látom a töltőkábel type A csatiján (töltő felőli vég) a plusz 5 kontaktot, csak a 4-et. Igaz a két szélső nagyobb, és jobb érintkezést biztosít, mint más csatiknál, de ez az 5 A miatt van biztosan. Ez viszont azt jelenti, hogy csak USB 2.0 kapcsolatunk van, azaz csak 480 Mbps, nem 10 Gbps. Persze lehet, hogy az én szemem rossz, javítsatok ki nyugodtan!
De ettől telefonunk tudja a nagysebességű vezetékes kapcsolatot, csak nem a töltő kábelét kell hozzá használni...
És arra jutottam, hogy valósak azok a képek, amik a Huawei ap71 típusú kábelt ábrázolják (a töltőkábel) úgy, hogy a type C csati előtt a gumi burkolat alatt IC is van. Hiszen e nélkül nem lehetne megoldani, hogy a töltő és a telefon beszélgessen egymással, mert azt a type C csati CC lábain kell, ami nincs benne az USB 2.0 type A csatiban. És nem lehet fixen huzalozva sem, mert akkor meg a sima USB kommunikáció nem működik. És e miatt a hiányzó illesztés miatt nem lehet a nem gyári kábellel szupertölteni.Más: Azt én is érdekesnek találom, hogy nem sikerül tölteni a telefont a nem gyári töltővel. Nekem pl most megy fel mindjárt a régi Lumia 640 töltőjére átalakítóval (750 mA), és mindig jó volt eddig. (Nem a szupertöltés/gyorstöltés ellen vagyok, egyszerűen csak az van fixen bedugva, és kiszolgálja mindhárom telefonunkat...)
-
PQ
csendes újonc
válasz zozzzzzzzzzz #20207 üzenetére
Szerintem nem csak itt olvashattad.
A pie alapból tiltja... -
PQ
csendes újonc
válasz beyruth82 #20761 üzenetére
Remélem nem csak biztonsági frissítés.
Nekem kb 1 hete ment fel a 156-os, és ma megjött a 157-es is. (Vodás, szolgáltatótól vett.) A 156-os nagyon gáz volt. Vagy legalábbis nem tudom másra fogni. Feküdt a telefon az asztalon, és egyszercsak felébredt és nekiállta zabálni az aksit. A Huawei főoldal és a rendszerfelület zabált. Nem segített sem az újraindítás, sem a cache törlés. Megevett 15-20%-ot, aztán lement újra alvóba. Majd pár óra múlva újrakezdte.Lehet az AOD is benne volt a buliban, mert csak akkor csinálta, ha az AOD be volt kapcsolva... Már azon gondolkodtam, hogy gyalulnom kell.
Tehát remélem a 157-es jó lesz... -
PQ
csendes újonc
válasz golyós #23007 üzenetére
Nekem hihető gyártási időt adott meg. Arra figyeltél, hogy a hónapot csak egy karakter jeleníti meg? Mi a szériaszámod 6-10 karaktere? Ha 18A05, akkor igazad van, de ha 18105, akkor az január 5-t jelent...
Bár szerintem nem ez a leglényegesebb dolog a telefonunkkal kapcsolatban. Viszont érdekességnek nem rossz, mennyire frissen kaptuk vajon meg...Nekem egyébként nincsenek rossz tapasztalataim a pitével. Az AOD is csak akkor esett le, amikor itt írtátok. Addig is furcsa volt, de nem jöttem rá, hogy miért...
Nekem december 24-én jött, és bár megfogadtam, nem csináltam FR-t. Azóta újra sem indítottam. Teljesen rendben megy. A gesztust használom, gyári fóliával és szilikon tokkal jól megy az oldalról besöprés is. A használat közbeni kijelzőidő nagyon jó lett. 25-26 óra használat után 30%-kal teszem töltőre, és közben van 6-7 óra kijelzőidő is (bár nem nagy fogyasztású alkalmazásokkal: főként Chrome, Youtube, és most sokat ment a HBO GO is). Alvó módban sem lett rosszabb szerintem, és eddig még nem jelentkezett az, ami miatt már az FR-t fontolgattam oreo alatt. Mármint amikor beakad a Huawei főoldal és/vagy a rendszerfelület nevű alkalmazás, és zabálja az aksit.Viszont érdekelne, hogy működik az intelligens tok. Azt gondoltam, hogy mágneses. De a minap szórakoztam a haverom P20Pro-ra vett tokjával (hogy nekem is működik), és bekapcsolva maradt az érzékelése. Aztán valamelyik reggel összefogtam a cégesként használt L640-el (a Lumia a telefon hátát nézte, és az aljuk egy síkban volt) és a kijelző akkor is átváltott a tokos működésre... Vagy a hangszóró mágnese elég lett volna?
[ Szerkesztve ]
-
PQ
csendes újonc
válasz Klaya1986 #23445 üzenetére
Engem viszont nem győzött meg. Igaz valamikor szeptember-október táján volt feltelepítve.
Azért amikor a teljesen feltöltött akksi lemerül 12%-ra és ez a progi szerint 1690mAh fogyasztás, amire 3414 mAh-t kell tölteni, hogy tele legyen, az érdekes.És az alatt a pár hét alatt szerinte az elején még 4200 mAh környéki kapacitásom leesett 3900 alá...
-
PQ
csendes újonc
válasz Klaya1986 #23451 üzenetére
Igazából az a gond, hogy ha az egyik érték láthatóan hülyeség (lehet, hogy csak a hardveresnek nevezett merülést méri?), akkor miért bízzak a másikban?
Valójában a gyorsan változó értékek (az akkor még csak 3 hónapos telefonnál) annyira frusztráltak, hogy úgy döntöttem nem idegesítem vele magam. Ha nagyon romlik az akku, azt úgyis észre fogom venni...
Csak a most újra felélénkült beszédbe dobtam be a programmal való tapasztalatomat érdekességként. -
PQ
csendes újonc
válasz zoleeno1 #26343 üzenetére
Végül is a ZTE-t tavaly már kb kinyírták. Igaz, ők a procit is Amerikától vették. Bár a Huawei sem csak Kirin procikat használ a telefonokban. És a korlátozás az alkatrészekre, így a Qualcommra is érvényes. Ők sem adhatnak el semmit a Huaweinek, csak Trumpék jóváhagyásával...
Igaz,a Huawei állítólag fejleszt saját oprendszert az android és Windows helyett is, de nem gondolom, hogy sikerülne életben tartani egy saját áruházat a saját oprendszer kedvéért. Ez anno a Microsoftnak sem sikerült. Bár talán Kínán belül működhet...
A legszebb az egészben, hogy ez az egész felhajtás nem is a telefonok miatt, hanem a hálózati eszközök miatt van. Hiszen azokon keresztül jön létre az 5G mobilhálózat, amiért most a versengés megy. A telefonkészülékek piaca csak egy jó pont, ahol bele lehet a Huaweibe rúgni... -
PQ
csendes újonc
Én azért eléggé borúlátó vagyok.
Bár amit a saját áruházról írtam, azt árnyalja az AppGallery megléte, de szerintem a saját oprendszer + saját áruház veszélyes és kényszermegoldás lenne.
És persze az is igaz, hogy a saját oprendszernek nem kell nagyon különböznie az androidtól... De így is necces.
Holnap meglátjuk, hogy értelmezik ezt Kínában. Aztán meg lassan kiderül, hogy mennyire fog ez valójában fájni. Például jön-e majd, és milyen szoftverrel a Mate 30 széria... -
PQ
csendes újonc
válasz Csabesz1 #26527 üzenetére
Nem lehet, hogy az intelligens feloldás csinálja?
Ha otthon vagy, és megadtad neki, hogy az otthon egy biztonságos hely, akkor elvileg nem kér hitelesítést feloldáskor. Csak, ha azt hiszem 4 órán keresztül nem nyúlsz hozzá. De lehet ugyanez akkor is, ha mondjuk párosítva van egy Bluetooth eszközzel...
És amilyen rendes a telefon, érzékeli hogy elég sok időt töltesz egy helyen (pl otthon), és felajánlja, hogy beállítja biztonságos helynek. Csak nyomsz az ekkor felugró kérdésre egy OK-t, és már ezt is csinálja...
A beállításokban keress rá az "intelligens feloldásra". -
PQ
csendes újonc
Én maradok elégedetlen. Legalább egy kicsit. Az rendben van, hogy 24 órás AOD. A plusz ikonok még színesek is lehetnek. (Mondjuk csak a Huawei saját ikonjait láttam eddig színesnek.) De ha valamiért megjelenik egy plusz ikon (pl. jön egy üzenetet) akkor miért kell eltűnnie a százalékos értéknek az akku ikonja mellől?
Persze az is igaz, hogy ez legyen a legnagyobb bajunk a telefonnal!
[ Szerkesztve ]
-
PQ
csendes újonc
válasz eurolac #29144 üzenetére
Hasonló volt nekünk is. Feleségem P9 Lite 2017 telefonjának gyengült már az aksija. Egy hónappal a két év előtt bevittük. Én nem vettem észre, hogy bármit méregettek volna az aksin. De ez lehet azért volt, mert úgy gondolták, hogy a két éves aksi már úgyis csereérett. Meg a méregetéshez is szét kellene szedni...
Nekem a poén az volt, hogy a feleségem nem akarta napokra otthagyni. Az ügyintéző csaj bement, hogy megkérdezze van-e raktáron alkatrész, és megcsinálják-e. Visszajött, mondta oké, de megkérdezte nincs-e baja a kijelzőnek is, mert úgy állítólag könnyebb cserélni. Őszintén bevallottuk, hogy leesett és bal felső sarka besárgult egy kicsit, de már másfél éve és nem terjed tovább. Erre ő azt mondta beégés, és gariban lett cserélve az is!
Másfél óra múlva mentünk vissza érte.
Budán, a MOM Parknál...[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest