Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
válasz Georgi156 #1458 üzenetére
Az új firmware az elsőben van (ami 1,9 GB-os). Azt a legfontosabb letölteni és telepíteni!
A másik kettő, ha jól sejtem, az előre telepített appokat tartalmazza (a minden verzióra rákerülőket és külön az EU készülékekre szántakat). Azok a készülékeden most is rajta vannak, csak esetleg egy-egy proginál újabb verziót tesz fel a telepítőcsomag.
De most töltöm le én is mindhárom csomagot, ha már belenéztem, remélem, meg tudom erősíteni (vagy cáfolni) az előbbieket.
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
válasz dokee78 #1719 üzenetére
Én is ezt akartam írni, de előtte megnéztem a telefont...
Tudod mi az érdekes? Sem az Email, sem pedig a Gmail app NINCS a védetté tehető alkalmazások listájában. Ezt tehát hiába ajánlod Ace Venturának.
Egyet tehet: Beállítások >> Alkalmazások >> Speciális >> Optimalizálás mellőzése >> Itt az Emailt és az Exchange szolgáltatásokat bepipálni. (A Gmail innen is hiányzik)
-
ctibor
senior tag
válasz Ace Ventura #1728 üzenetére
Így lenne a jó, hiszen az engedélyezés ez esetben azt jelenti, hogy bekerül azon appok közé, amiket nem lő ki a memóriából optimalizálás címén.
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
válasz malnabokor #3461 üzenetére
Nekem (pontosabban a nejemnek) egy hete már a B131 van a telóján.
-
ctibor
senior tag
Szerintem is jó a tiédre, az enyémen (nejemén) is ez van fenn.
Mi is B101-el kezdtük és egyszer sem mutatott a telefon OTA frissítést. S.k. tettem fel először a B120, nemrég pedig a B131 romot. Nincs rá panasz.
Changelogot most nem tudok linkelni, nézz körül az XDA Honor 8 topikjában.
[ Szerkesztve ]
-
ctibor
senior tag
válasz mirci18 #4682 üzenetére
Én EZT a Huawei gyorstöltőt vettem tartalékba, 7,70 USD volt, most megnéztem, azóta felment az ára 9,90-re.
De tényleg eredeti Huawei és tökéletesen gyorstölti mind az én P9+, mind pedig a nejem Honor 8 telóját.
-
ctibor
senior tag
válasz rozsi71 #4984 üzenetére
Szerintem ez nem fura, és főleg nem bug, hanem természetes, mivel DUAL AKTÍV a telefonotok.
Így jelzi neked is és a hívó félnek is, hogy a másik vonalon téged keresnek. És így legalább elhiszi, akivel épp beszélsz, ha hirtelen azt mondod: bocs, fontos hívást kaptam a másik számon, le kell tennem...
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Igen, megfelelően, hiszen azt írta, hogy a névjegyzékben jól jelenik meg. Csak a tárcsázott számoknál van fordítva. És ez így van a nejem Honor 8 telóján, éppúgy, mint az én P9+ telómon. Nézd csak meg, a tiéden is így lesz.
Sajna ez Huawei, pontosabban EMUI bug. Nem lehet vele mit kezdeni. Legalábbis egyelőre.
-
ctibor
senior tag
Ezek szerint a szolgáltatói ROM verziókban már figyeltek erre?
Nekünk mindkét telónk független, de az én előző telefonom is Huawei volt, egy G8-as, és abban ugyanúgy megvolt ez a hiba. Ezért állítottam olyan nagy bizonyossággal, hogy általános jelenségről van szó -- elnézést!
-
ctibor
senior tag
Azt meg kell szokni, hogy a Nougat egy főverzió váltás.
Ennek jele az is, hogy a képernyő lezárási (3rd party) appok, és minden más, ami "készülékfelügyeleti eszköz" aktiválást igényel, csak rendszergazdaként működtethető, ezért kell a kód.
De vannak más változások is. Pl. észrevettem, hogy az ES File Explorer Pro Android 6 alatt látta a gyökér könyvtárat és annak az almappáit (persze a root jogot igénylők kivételével), most, a frissítés után viszont NEM LÁT SEMMIT, csak virtuális SD kártyát, amit a gyári fájlkezelő is mutat.
-
ctibor
senior tag
válasz Darksiders84 #7756 üzenetére
Ne aggódj, nekem P9 Plus van, ami a Huawei legdrágább csúcskészüléke (legalábbis a Mate 9 megjelenéséig az volt) és még erre sem jött Nougat. Január közepét ígérték, de eddig semmi...
A nekem H8 telójára tegnap megjött a B360 OTA-n. Fel is tettük, eddig minden OK.
-
ctibor
senior tag
válasz Mátésum #8394 üzenetére
Gyerekek, ne legyen tévedés! Az OTA frissítéseket (újabban) NEM LEHET FELTENNI 3 gombos módszerrel, illetve más, a 'dload' mappából automatikusan induló upgraddel. A Huawei más módszert talált ki ehhez.
A FULL romok, de csak azok, továbbra is felmennek a dload mappából.
-
ctibor
senior tag
xda-developers.com Honor 8 és P9 / P9+ fórumai.
Nem lehetetlen az OTA-t "mesterségesen" feltenni, de elég bonyolult folyamat. Ott is van valami mappa, hülye nevű (HWuo - valami ilyesmi), de nem is folytatom, mert nem mélyedtem el az ügyben, eldöntöttem, hogy én csak teljes romot fogok feltenni.
Így az én telómra még várom a Nougatot... (Lenne hozzá 320-as béta Nougat, de az sem teljes rom, igy nem probálkozom) A nejem H8-ára "kézzel" tettem fel a 131-est, de utána szerencsére azonnal jelezte a HiCare a 360-as frissítést.
-
ctibor
senior tag
válasz FrankMonzano #9001 üzenetére
Ez az Android 7-ben és EMUI 5.0-ban van, tehát a Nougat romos Honor 8-ban is benne kell legyen.
-
ctibor
senior tag
válasz FrankMonzano #9008 üzenetére
Igen, ez az ígéret volt az időközben megszületett EMUI 5.
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Szia,
A nugátban ez már sajna másképp működik, külső appoknak nem engedi a kérenypernyő lezárást, csak ha utána kóddal oldod fel. Én is szivtam vele, mert én minden telómon kiteszek a kezdőképernyőre egy 'Screen off' nevű kis progit, hogy ne gombbal kelljen zárnom. Na, Nugát óta ugyanugy működött nekem is, ahogy írtad.De találtam megoldást! A nugát romba a Huawei gyárilag beletett egy widgetet, ami ugyanazt csinálja: ha ráböksz, kialszik a képernyő. Most azt használom és tökéletes. Ez nem zavar be az ujjnyomat-feloldásba.
Neked is javaslom. Nem kettős kopp, de jobb, mint a gomb nyomogatás...
-
-
ctibor
senior tag
válasz danee992 #10471 üzenetére
Ha kiderül egy készülékről hogy lopott, akkor IMEI szám alapján technikailag letiltható, az más kérdés, hogy megteszik-e a szolgáltatok.
Ha viszont arra gondolsz, hogy pl. T-mobiltól vetted, de Telenor + Vodafone kártyákat teszel bele, ez semmiféle gondot nem okozhat, ettől ne félj!
[ Szerkesztve ]
-
ctibor
senior tag
válasz atosan #14890 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű. Én úgy vettem észre, hogy 'dload' mappás telepítésnél CSAK az update.app tartalmát flasheli a rendszer, pedig egy csomó más adat is van a zip-ben.
Én már jártam úgy, hogy emiatt fontos appok (pl. a Huawei saját alkalmazásai) hiányoztak az új rendszerről.
Azóta csak a Firmware Finder proxy módszerét használom frissítésre.
-
ctibor
senior tag
válasz #95687424 #16056 üzenetére
Töltő ügyben én a biztos megoldást választottam. Rendeltem az Aliról egy eredeti Huawei gyorstöltőt, ami azóta is szépen tölti a nejem Honor 8-át és az én P9 pluszomat egyaránt. Tényleg eredeti, ugyanazt kaptam, mint aki a teló dobozában volt.
Én ITT vettem, de elég sok ajánlat volt fent.
-
ctibor
senior tag
Nem tudok neked segíteni sajnos, de annyit megjegyeznék, hogy a ROM verziószám elején lévő AL betűk a Huaweinél mindig a kínai belpiacra szánt készüléket jelölik.
És innen erednek a problémák. Egy ilyen telóból elég nehéz Európában jól használható mobilt faragni. Nem lehetetlen, de némi szakértelem és sok mókolás kell hozzá...
-
ctibor
senior tag
válasz stickermajom #17496 üzenetére
Én minden telón / tableten évek óta úgy csinálom, hogy csak az egyik Google fiókot hagyom teljesen szinkronizálni (naptár, címjegyzék, Keep, stb.), a másiknál csak a mail van kijelölve. Igy nincs probléma.
-
ctibor
senior tag
válasz stickermajom #17504 üzenetére
Az a lényeg, hogy műxik!
-
ctibor
senior tag
válasz Darksiders84 #17509 üzenetére
Bocs, de azt ne írd, hogy "FRD-L09 frissítés" mert ez butaság. FRD-L09 a telefonod típus száma és minden firmware ezzel a karakterlánccal kezdődik. De hogy konkrétan melyik ROM-ról van szó azt a megjelölés VÉGÉN találod: pl. FRD-L09C432B380. (A C432 pedig a régiót, ez esetben Európát jelöli)
-
ctibor
senior tag
Ez nem (csak) egy csomagküldő bolt.
Van címe, ott van a belvárosban. Be kell menni, kézbe kell fogni a telefont, megnézni a dobozát is: vajon EU verzió vagy más piacra gyártott, ha az utóbbi, akkor milyen frekvenciákon dolgozik (pl. van-e benne LTE B20), stb.
Egyébként az egyik legrégibb budapesti GSM bolt. Asszem lassan 20 évesek. Ettől még persze lehet trükk az ajánlatban, lehetnek tisztességtelenek. Ellenőrizni kell. Ennyi.
-
ctibor
senior tag
válasz Pandimakaay #20966 üzenetére
A Honor 8 nem nyomás-érzékeny. A én telóm (lásd lent) tudja ezt.
-
ctibor
senior tag
válasz Razzor two #22126 üzenetére
Nekem dual simes P9 Plus van és teljesen meg vagyok elégedve vele. Nagyon jó telefon és még szép is
-
ctibor
senior tag
Sziasztok. Nejem Honor 8 telója eddig viszonylag normálisan fogyasztott: reggel levéve a töltőről estére 40-50% maradt, tehát így is naponta kellett tölteni, de biztonsággal végig dolgozta a napot.
Most viszont már második napja rohamosan merül: ma reggel 7-kor 100 %-ból délután 5-re 8% maradt! Megnéztem a fogyasztási adatokat: 36% hardver, 64% szoftver - ez gondolom normális. A hardver részletezése nem mutat szokatlant, de a szoftvernél a Médiaszerver a teljes fogyasztás 33,5 százalékát vitte el. Ez nagyon nem normális.
Úgy emlékszem a topikból, másnál is előfordult ilyen. Mit lehet tenni ilyenkor? Előre is köszi a tanácsokat.
(A legfrissebb B389 ROM van rajta és az előzőnél csináltam HR-t is, elég sokáig jó is volt vele...)
Szerk: memóriakártya NINCS a telóban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest