Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kefete


kefete
tag

Hát igen, az újfajta modellszámozások néha még azokat is megzavarják, akik állandóan a PH-n meg a többi hardveroldalon lógnak.

Amúgy eszembe jutott, h anno 1997-ben, mikor meglett az első gépem 13 évesen, egy Cyrix 200+ proci volt benne. Namost a Win95 nem ismerte ezt a procit, és 486-osnak írta ki a rendszertulajdonságokban, illetve a proci órajele 133 volt, azthiszem. Mi is visszavittük a gépet, h lassú, meg miért 486-ot ír ki a Windóz. :B Aztán a hatalmas 16 mega RAMot megtoldották ugyanennyivel, illetve kivették a Windóz háttéképét, h attól majd gyorsabb lesz a gép. :DDD
Ez a cég azóta tönkrement, ma már nem léteznek.

Tanulság: mindenki volt egyszer kezdő. :)

-= Répahegesztő kisiparos =-

(#2) lorcsi


lorcsi
veterán

asrock lap nekem is nagyon bejött. nagyon jó érzés az hogy mióta ősszel összeraktam csak annyit kell tennem hogy megnyomom a házon a bekapcs gombot és megy minden ahogy kell, sokszor napokig folyamatosan.
Viszont samsung winyókkal volt gondom -ok, persze egyetlen vásárló vagyok és ez nem mérvadó- de már a 2.-kal van olyan gond, hogy a smart nem olvasható ki :F .
a pioneerben én is nagyon bízok

(#3) [Vazz]


[Vazz]
tag

Tunning <-----> Antitunning

Előssször az antisról: Akinek problémát okoz a ház palástjának a leszerelése és nincs tisztában vele vagy nem néz utánna hogy az AMD-nek miért annyi az órajele amennyi az ne kezdje tunningolni még a biciklijét se. Aki meg rábaszik mert lesarkaz egy procit az meg megérdemli. És arról meg megint nem a tunnerek tehetnek hogy a hozzápiszkálók az eladók nyakát rágják hogy ugyan cseréld már ki haver. Itt az ideget ők eszik. Ez ilyen.

Ellenben a hobbitunnerkedésről (deszépszóez). Aki hozzányúl a géphez, hogy némi pluszt kihozzon belőlle (mint pl én is), mert sajnos anyagilag nem áll úgy hogy minden cimborájának hájgend gépet vegyen hetente, annak be kell válalni hogy ha elkúrja akkor az az ő sara. Ha szerencséje + pofája van akkor meg begariztatja.
Mikor megvettem a club3d 6600GT-met, maj szédbaszott az ideg mert 1,5 óra cod2 után kifagyot az oly régóta várt kari. A szobámban kifejezetten meleg van minden évszakban, még télen is gyakori a 30fok. Sajnos nem birta cérnával a 100 fok körüli meleget a zsír új csoda. Vissza hiába vittem volna gariztatni, mert ha kipróbálja a 17,5 fokos boltban, nyilván nem fog melegedés miatt kifagyni és max a szemembe röhög hogy bezze ennek semmi baja. Mivel pénzem ekkor is kevés volt, kénytelen voltam valami házi megoldást keríteni hogy használni tudjam a karit. Az egyik cimbitól szereztem egy valamikor jónak számító CPU hűtőt (amit csak később fizettem ki 1000Ft-ba egyeztünk). Aztán két óra fúrás, faragás, reszelés, flexelés, drótozás, csavarozás, krémezés után összeált a tunninghűtés. Viszonylag igényesre is sikerült. Azt a 100 fokot sikerült 45 fokra (terhelés alatt) lehúzni. Mondhatni rá voltam kényszeritve a tuninngra.
Egy szónak is száz a vége: aki nem érez magában kellő ambíciót és ügyességet a tunningra az ne kezdjen semmihez csak találja meg a power gombot, aki meg aszongya hogy na akkor majd most világrekordot akarok dönteni vagy csak ki akarja hozni a konfigjából a maximumot annak meg sok sikert. Ennyi!! BB!

(#4) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

Félig egyetértek, félig nem...
Asrockot én nem használok. Nekem a gyári, összerakott, egybe gép a mániám, szerver alaplap, szerver chipset, ibm felirat, x series. Ahova én gépet rakok, oda ez jó, nem az asrock. Biosban gyári alapértelmezés betöltése gomb, mentés, kész. Ha nem elég gyors, tuningol a programján vagy vesz nagyobbat.

Egyébként meg 1. számú aranyszabály: havernak, rokonnak gépet soha. Piszkáljon mást a bajával, annyit nekem nem ér.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#5) Agostino válasza [Vazz] (#3) üzenetére


Agostino
addikt

Aki meg rábaszik mert lesarkaz egy procit az meg megérdemli.

Miért érdemli meg? Bocs, de azért ez így kicsit talán erős.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#6) Speed® válasza Agostino (#5) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Abszolute nem erős. Ha valaki nemhozzáértéssel áll neki ilyesminek, megérdemli az oktatást. Okos ember a másén, hülye a saját kárán tanul.

(#7) Rover623


Rover623
félisten

Bevittem a nagykerbe másnap és a szervizes megnézte, mutatta az alaplapi foglalatot, hogy elgörbült egy láb. Kiderült, hogy a hűtő feltétele közben a cpu megmozdult és elfordított maga alatt egy lábat.

Hülyeség.

A hűtőt ugyebár csak lezárt leszorítókeret esetén lehet feltenni. A proci ekkor már képtelen bármilyen ''mélységi'' mozgást végezni mert felfekszik körben az aljzaton.
Megsérteni a lábakat max. extrém ügyetlenséggel lehet, még a behelyezés közben.

Százas nagyságrendben rak(t)unk össze 775-ös konfigokat.
Két alkalommal volt görbült érintkezős eset:
1. így jött a nagykerből
2. a nyitott procifoglalatba beleesett egy laposfogó


Asrock lapokkal soha nem volt gondom. Hoztuk s raktuk zsinórba. Iskolákba, kórházakba, hivatali intézményekbe. Nem jött vissza egy sem.
.
.
.
Asrock lap megeszik mindent, gond nélkül települ, időben kiszállítjuk, boldogan használják, nincs garanciális ügyintézés és még rendelnek is belőle úgy megvannak elégedve.


Szögezzük le: soxor elmondtam sok embernek itt a PH!-n! Irodába, belépő játékgépnek, fájdalommentes platformváltáshoz ideális alaplap az Asrock.
Rengeteg fogy belőle...

De hogy problémamentes lenne, hogy ''megeszik mindent''...ez nem igaz.
A DDR2-es memóriára kifejezetten érzékeny, de a DDR-ek esetén is van hogy játszani kell a BIOS-al hogy 400-on menjenek a 400-as memcsik.
A hibrid lapoknál vannak meglepetések VGA kártyák terén.

De!

Eladott darabszámra vetítve a problémák gyakorisága semmivel nem több mint a Giga, Asus, MSI, Epox, sőt Intel! lapoknál...és ez a lényeg, mivel alacsonyabb áron szerezhetők be!

[Szerkesztve]

primus inter pares

(#8) guga válasza Rover623 (#7) üzenetére


guga
Közösségépítő

Szerinted mennyi az esélye, hogy nem tudnék neked ellentmondani és azt bizonyítani :F :D
S értelme mennyi lenne? Csak leírtam a saját tapasztalatomat, ami nem követendő értékrend.

A nagykerben a mai napig hegyekben állnak az LGA775-ös lapok, amik a vásárlók hibájából sérültek és küldik vissza nekik úgy, ahogy beadták. Már csak ez az egy elegendő indok lenne ahhoz, hogy többet ne vegyek ilyen alaplapot. Jó volt az a 478-as foglalat, semmi pluszt nem nyújt az, hogy megcserélték a lábak helyét.

[Szerkesztve]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#9) guga válasza bambano (#4) üzenetére


guga
Közösségépítő

A brand gépek számomra is favoritok, az színtiszta haszon, mert munka nincs vele, a progikkal sem kell szívni és ha baj van jön a cég futárja és elviszi kicseréli.
De ezt általában nem tudják az átlagemberek megfizetni.
Kinek van 3-400.000 forintja komplett irodai gépekre mikor ugyanazt a szolgáltatást meglehet úszni 120-150.000 forintból és abban már benne van a jogtiszta szoftver is.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#10) bambano válasza guga (#9) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Most vettem karácsony előtt szervernek ibm x226-ost, 230 rugó volt. Ennyiből nem rakom össze, ha bemegyek kedvenc kacatszállítómhoz, normális cuccokért.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11) Male


Male
nagyúr

Vásárlói reklamálás, hogy nem annyin megy az AMD-re egyszerű megoldás, hogy zárójelben ottvan mindenhol a valós órajel...


Én életem első Socket754-es foglalatával szívtam... elötte jóideje csak Socket478-as procikat használtam, megszoktam, hogy csak föléviszem a procit (a megfelelő irányban természetesen), és egy-két miliméterről ''beleejtem'' a foglalatba. Gyors, és soha semmi gond nem volt. Socket754 persze kapásból ferdén ment bele, egy láb elhajlott... Visszahajlítom, megpróbálom óvatosabban, most a másik irányban ment ferdén, két láb ferde a túloldalon... ki, hajlítgatás újra, és harmadszorra végre a helyén.

Könnyen lehet, hogy eleve ferde volt egy láb (nem néztem meg), és első alkalommal nem sikerült rendesen visszahajlítani... mindenesetre a Socket754 nálam rosszul indított.

(#12) guga válasza bambano (#10) üzenetére


guga
Közösségépítő

Irodai konfignak kicsit zúzós lenne, hogy a körmeit reszelgető titkárnő pötyögjön rajta :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#13) guga válasza Male (#11) üzenetére


guga
Közösségépítő

Vásárlói reklamálás, hogy nem annyin megy az AMD-re egyszerű megoldás, hogy zárójelben ottvan mindenhol a valós órajel...

Az emberek 90%-a csak bekapcsolja a gépet és használja az általa megismert programokat. Sokan azt sem tudják milyen számítógépük van, akik meg tudják ha ilyen problémával találják szembe magukat, hogy alacsonyabb órajel, akkor egyből a jó magyar szokásra gondolnak, hogy átverték és alacsonyabb órajelő cpu-t raktak a gépbe.
Ilyenkor elsőnek nem engem hívnak, hanem egy ismerőst. Na akkor van baj ha az rátesz egy lapáttal a gyanakvására, olyankor már eleve indulatosan telefonálnak :D

Meglehet szokni :Y

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#14) rollins válasza guga (#12) üzenetére


rollins
őstag

Egy mai titkárnőnek, ahogy én látom, rengeteg dolga van, így nem ér rá a körmét reszelni. :)
Az Asrock lap meg tényleg nagyon megéri az árát, plug&play.
Az Amd meg mit írt volna rá, ha egyszer közel hasonló teljesítményt nyújt mint Intel társai.

[Szerkesztve]

(#15) Male válasza guga (#13) üzenetére


Male
nagyúr

Hogy lenne alacsonyabb az órajel? Az árlistán, a számlán, mindenütt ottvan, hogy xxxxMHz, a program is ezt fogja neki kiírni, tehát nincs mit észrevenni.


(Persze ilyen volt a DDR memória is... DDR266, aztán ki van akadva, hogy neki miért 133MHz-en meg, miért nem 266-on....)

[Szerkesztve]

(#16) guga válasza Male (#15) üzenetére


guga
Közösségépítő

Szerinted 100 emberből hány néz árlistát?
Én a számlára mindig csak azt írtam, hogy AMD 2500+ komplett multimédiás számítógép.

De tudod mit? Inkább rávilágítok kicsit közelebbről. Mond meg nekem, hogy mi a különbség a vékony ritz és a vastag ritz között ill. milyen tagolásból állnak, melyiket hova ajánlják és főként mik a meghatározó színek és az árnyékolás az felülről vagy alulról?

Nos gondolom te is hívtál már festőt a lakásodba. Annak ellenére, hogy volt a lakásotokban tisztasági festés, mégsem tudsz ezekről a dolgokról semmit.

Kb. ilyen helyzetben van a vásárlók zöme is, csak pislognak ha azt mondom 512mb memória. Jaj uram ne hozzon zavarba, azt sem tudom miről beszél, nekem ez kínai.

Úgyhogy ne értetlenkedj és ne magadból indulj ki, hanem másokból és értsd meg.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#17) Male válasza guga (#16) üzenetére


Male
nagyúr

Olvasd már el a mondatom, a számlára is ráíród, hogy xxxxMHz. Akkor miből gondolná, hogy átverték?


Naés ha nem tudom? Hogy jön ez ide?


Igen, fogalmuk sincs róla, de ami te írsz, az az, hogy megveszi 2500+-ként, ez van a számlán, a gép pedig kiírja, hogy 1833MHz... megnézi újra a számlát, ott 2500+ szerepel -> irány a bolt, átvertek. Ha viszont a számlán az áll, hogy AMD 2500+ (1833MHz), akkor nem fog min idegeskedni... Vagy szeritned igen? Mégis min? A számlán 1833MHz áll, a gép azt írja ki, hogy 1833MHz.

(#18) guga válasza Male (#17) üzenetére


guga
Közösségépítő

Na látod éppen ez a gond, hogy magyarázkodni kell :D számlán 2500+ és zárójelben (1833MHz) de miért :F :DDD

Aztán belefogsz egy hosszas magyarázkodásba + még annak is megvan az esélye, hogy lesarkazza a cpu-t egy fejlesztés vagy géptakarítás alkalmával.

Nekem legalább 30db olyan gépet hoztak vissza, amibe belenyúltak és fordítva rakták fel a hűtőt. Ha nem sérül a cpu nincs gond, mert a cpu áramellátása egy bizonyos hőfok elérése után kikapcsol, de ha megsérült akkor szopás van.

Ez mondjuk már múlt idő, mert akkoriban pont ezért nem raktam össze AMD-s konfigot.
Ha Intelt raktam össze, akkor a 2800 az 2800 volt és nem volt miért magyarázkodni, ráadásul a cpu sem sérült géptakarítás alkalmával.

Ma más a helyzet, most 775-ös konfigot nem rakok össze mert faszul oldották meg a tokozást, minek szenvedni vele. Az AMD nem tud kevesebbet csak megint magyarázkodni kell, hogy miért kisebb az órajel, mint ami rávan írva a procira :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#19) Noxy válasza guga (#18) üzenetére


Noxy
veterán

''Na látod éppen ez a gond, hogy magyarázkodni kell számlán 2500+ és zárójelben (1833MHz) de miért''

Qrvára igazad van. Mikor azt látom hogy ADSL Maximum Bruttó 2 007 Ft, alatta meg rögtön ott van hogy, Megrendelem na ilyenkor tudnám a noti fedelét lecsapni. [link]
Osszák el a picsába 12 hónapra azt a szar kedvezményt, oszt írnák oda becsületesen hogy ennyibe kerül 1 hónapra.

[Szerkesztve]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#20) Male válasza guga (#18) üzenetére


Male
nagyúr

2500+ a proci típusa, 1833MHz-en működik. Ezt nem magyarázkodásnak nevezném, hanem a vásárló tájékoztatásának...

A lesarkazást most miért kevered bele, semmi köze ahhoz amiről beszélek...

Amúgy mostmár ez a probléma a múlté, hiszen a C2D procik se 6xxxMHz-en mennek :)

(#21) Male válasza Noxy (#19) üzenetére


Male
nagyúr

Mégcsak nem is apróbetűvel van ott, meg csillaggal, stb:

''2 007 Ft (az első két hónapban)

9 900 Ft a harmadik hónaptól''

Aki a második szóig nem képes elolvasni, hogy mit rendel meg, az meg is érdemli...
(nem oszthatják el 12 hónapra, hiszen nem annyit fogsz fizetni)


Amúgy ennek mi köze van ahhoz, hogy az ADM modellszámozása nem egyezik a valódi órajellel???

(#22) guga válasza Male (#20) üzenetére


guga
Közösségépítő

Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett :D
Hiába mondanám, hogy a cpu 2500+ de valójában 1833MHz-en megy nem értene belőle semmit csak azt, hogy valamiért magyarázkodom :Y

A lesarkazást meg azért keverem bele, mert valós dolog volt és ...hú de hagyjuk, ennyi :D
Azt hiszem már leírtam a dolognak ezt a részét.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#23) Male válasza guga (#22) üzenetére


Male
nagyúr

Szerintem is :)

Nem kell mondani, elég feltüntetni a számlán és az árlistán (ezzel legalábbis azt a részét elkerülöd, hogy a vásárlás után problémáljon). Persze van akiknél semmi sem segít... na ők vették az 1700-as Celeronokat, mert ''az is P4'' :(


Persze, hogy valós, ezt nem is vitattam... (ezért nem értettem miért írod újra)
Igaz, Intelnél is meg lehetett oldani... FCPGA-nál és SECC2 tokozásnál aki ügyes volt, annak sikerült a sarkazás :DDD

(#24) Rive válasza guga (#22) üzenetére


Rive
veterán

Hiába mondanám, hogy a cpu 2500+ de valójában 1833MHz-en megy nem értene belőle semmit csak azt, hogy valamiért magyarázkodom
Tényleg így van. Ha az átlagvevőnek két szóval többet mond az ember, mint amennyit az már eleve tud, akkor zavarba jön és elbizonytalanodik. És ebből bizony utólag sok-sok probléma szok' származni.

[Szerkesztve]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#25) Overlocker válasza guga (#22) üzenetére


Overlocker
veterán

Ez nem magyarázkodás.. Male-nek igaza van..

Régen tőlem is kérdezgették barátaim,hogy hogy is van -ez, mert gépet akarnak venni..
Ennyit kell mondani: '' AMD bevezetett egy egyéni modellszámozást, mivel azonos órajelen sokkal gyorsabbak mint a P4 (régi széria), és hogy tudja,a tudatlan ember hogy az 1833Mhz-es AMD kb a 2500Mhz-es Intel szinten van, na ezért vezette be a +-ozást,barátom''

Ennyiből kb mindenki megértette..aki nem az magára vetett és Intelt vett :)[Szerkesztve]

(#26) bambano válasza guga (#22) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Pedig csak annyit kellene mondanod, hogy a 2500+ az a típusszáma, nem az órajele.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27) bambano válasza guga (#12) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Ez szerver kategóriás cucc volt. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az asztali is ilyen drága.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#28) ftc válasza Overlocker (#25) üzenetére


ftc
nagyúr

és nem jól magyaráztad el nekik :D

A Thunderbird nevű K7-hez viszonyitva volt a PR számozás illetve van...az tény,hogy inkább Intel féle Mhz őrület volt a kiváltó oka..

(#29) Male válasza ftc (#28) üzenetére


Male
nagyúr

Hivatalosan igen, ez a magyarázat, de amit ő mondott nekik, az is fedte a valóságot, és a számukra ez a verzió volt fontos.

(#30) Intelligencs válasza [Vazz] (#3) üzenetére

Azt nem teljesen értem, hogy mielőtt kijavítod más helyesírását, miért nem nézel utána, hogy valóban Te tudod-e jól? Konkrétan a tuning egy n, és nem kettő. Forrás: A magyar helyesírás szabályai.

[Szerkesztve]

The Amiga, Born a Champion

(#31) Intelligencs

Teljesen egyet tudok érteni az írással. Számomra mondjuk furcsa, hogy hozzá nem értő emberek bele mernek piszkálni a gépükbe. Igaz, hogy én csak szívességből rakok össze gépeket az ismerőseimnek, de eddig még senkinek sem jutott eszébe belenyúlni a gépébe. Mindig engem hívnak, ha valamit akarnak. :D

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.