Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsuri89
őstag
Ebbe a telefonba már akkor beleszerelmesedtem, mikor az első hivatalos képeket megláttam róla. Tuti, hogy a Galaxy Nexusomnak ez lesz az utódja. Külsőre jobban tetszik, mint a Nexus 4. Sose a kamerával készített fotók minősége érdekelt egy telefonnál, szerintem teljesen vállalhatóak a képek minőségei. Galaxy Nexus-nál jobbat csinál az tuti, úgyhogy ilyen téren is előrelépés lesz számomra. Egyedül a hangszóróra leszek kíváncsi, hogy az mit produkál. Galaxy Nexus se valami hű de hangos, de annál azért csak erőteljesebben szól remélem, legalább a vibert meghalljam.
Amit hiányolok belőle, az az Amoled kijelző, nehéz lesz majd másfél év után nélküle étezni. Tény, hogy az IPS-t jobban látni napfényben, de az Amoled színei jobban megtetszettek, főleg az erőteljes feketék miatt.Azért az "Ajánlott" plecsni mégis befigyel!
Ha valaki váltott Galaxy Nexusról már Nexus 5-re, az legyen szíves leírni, hogy zenei minőségben mit produkál fülhallgatón keresztül PowerAMP-pal? Jobb, rosszabb vagy egy kategória a két telefon hangzásra? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz Kunsztler #1327 üzenetére
Én meg pont annak örülnék, ha újra a Samsung gyártaná a következő Nexus-t. Két oka van, amiért ragaszkodom a Samsunghoz.
1. Számomra az Amoled az a kijelző típus, ami színvilágában tökéletesen megfelel, főként a fekete színekre gondolok. Van egy 2012-es Nexus 7 tabletem IPS kijelzővel, de nem dobtam magam tőle hanyatt. Annyi előnye van, hogy a fehér fehérebb és napfényben jobban látható.
2. Garancia. Egyik gyártó se tudja überelni a Samsung-ot ilyen téren. Alapból adnak 2 évet és ha regisztrálod a honlapjukon a készület még 2 hónappal megtoldják. A legfőbb ok, amiért kiemeltem a garanciát az a "Házhoz megyünk" szolgáltatás. Egyszer volt "szerencsém" hozzá és csakis pozitívan tudok a szolgáltatásól nyilatkozni. Hogy csak egy példát említsek, tegyük fel nyitva van a bootloader, a szervizes srác magasról letojta. Bármit kérdeztem tőle, mindenre válaszolt. Elküldöd a TeleMax-ba, úgy vonják meg a garanciát, hogy öröm nézni. Szó nélkül kicserélik a kijelzőt, bármit mondasz nekik, hogy ez és ez a bajod, például sávos, közben alig észrevehető. Pár pozitívumot még tudnék felhozni, de szerintem ennyi bőven elég volt, hogy miért is ragaszkodom a Samsung márkához.Nekem is tervbe van jövő február-március tájékán egy Nexus 5 vásárlása, de ez a rohadt 1 év LG garancia az, amitől a hányinger kerülget.
-
Dzsuri89
őstag
válasz Algotis #1360 üzenetére
Terveim szerint egyik haverom hozza Németországból, mert jelenleg ott melózik és a PLAY-ből meg tudná rendelni. Ebben az esetben is 2 év a garancia, amit itthon érvényesíteni tudok? Ha nem, akkor milyen üzletből kell venni, hogy 2 év garancia legyen?
(#1361) Scooter74
Már ne is haragudj, de most nagy baromságot írtál. Nexus készülékem van már több éve, így tudom mi hogy van és a Samsung honlapon is világosan ott van, hogy a Galaxy Nexus-hoz is él ez a Házhozmegyünk szolgáltatás.
Világosan ott van a Samsung honlapján, hogy melyik készülékekre érvényes az a bizonyos szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz Algotis #1364 üzenetére
Itthon is érvényesíthető a PLAY-ből rendelt telefon garanciája, még a topik elején volt erről egy írás is, ami IDE kattintva olvasható vissza.
(#1363) w333
Köszi szépen!
Megfordult a fejemben már ez a Media Markt-os vásárlás, csak ha normálisan megvehető 50 euróval olcsóbban is, akkor miért ne?! Messze van még a február, addig meg sok dolog változhat, de köszi az infót, jó így előre tudni. -
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Kedvenc téma jön, fólia...
Két fajta fólián gondolkozom. Az lenne a kérdésem, hogy a Spigen Ultra Crystal meg a Spigen Crystal mennyiben különbözik? Melyiket érdemes megvenni?
Elvileg az Ultra-ban 2 darab, míg a másikban 3 darab fólia van. Tapasztalatokat szívesen fogadok üzenetben.
Köszönöm!
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Január második felében szeretnék venni és is Nexus 5-t, csak a beszerzése kicsit macerás számomra, mert mindenképpen az osztrák Media Markt-ból szeretném venni. Esetleg ha valaki megy ki vagy épp jönne haza onnan, az dobjon rám egy privát üzenetet. Köszönöm!
-
Dzsuri89
őstag
Mától csatlakoztam hozzátok!
Galaxy Nexusról váltottam és azt kaptam amire számítottam... egy nagyon fain telefont!
-
Dzsuri89
őstag
Egy dolgot sírok vissza egy nap használat után a Galaxy Nexusból, az pedig a hangzás. Nem szól annyira erőteljesen a PowerAMP + Sony MDR EX-50 LP füles kombó. Nexus 5-ben kevesebb a basszus.
Másnak mi a tapasztalata?
-
Dzsuri89
őstag
Gyári töltővel nekem is kb 2 óra alatt tölti fel, meg is lepődtem. Előző telefonom egy Samsung Galaxy Nexus volt, de azt a gyári töltője nem töltötte fel ilyen hamar, pedig annak még az aksija is kisebb volt.
Elég érdekes, hogy valakinek 4 óra kell a töltéshez. Akinek ilyen problémája van, hol vette a telefont? Tudnátok mutatni képet a kábelről és a töltőfejről? Itt valami simlisséget érzek.
-
Dzsuri89
őstag
Biztos vagytok rajtam kívül egy páran, akik PowerAMP-ot használnak. Van egy olyan beállítás benne, hogyha csatlakoztatom a vezetékes fülhallgatómat, akkor folyatódik a zene onnan, ahol abba maradt, illetve szünetel, ha kihúzom. Előbbi nem igazán akar működni. Volt már példa, hogy elindult a zene, de az esetek legnagyobb részében kézzel kell rányomni a lejátszásra. Az összes eddig telefonjaimon használtam ezt a fajta beállítást hibamentesen, de a Nexus 5-ön nem igazán akar működni.
Nálatok mi újság ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsuri89
őstag
Egy utolsó próba...
Harmadszorra kérdezem már meg EZT!
Valaki legyen már kedves válaszolni, mert nem hiszem el, hogy senki nem használja a PowerAMP-ot.
Ezen kívül ma csinált olyat, hogy fogta magát lejátszás közben és leállította a zenét. -
Dzsuri89
őstag
Sokkal jobb, mert így legalább tuti nem fogok aludni.
Majd letörlöm, aztán újra feltelepítem, mert TB mentésből raktam vissza az előző telefonomról, hogy ne keljen a saját beállításokkal szenvedni. Lehet ez a hiba oka, majd kiderül.(#5946) adammkaa
A PowerAmp-ban pont azt imádom, hogy kiválasztok egy adott mappát és azokat a zenéket játsza le. A gyári zenelejátszó ilyet se, úgyhogy azért se szeretem. A Play Music Player eskü jobban szól EQ nélkül, mint EQ-val.[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
válasz ßrainiac #6109 üzenetére
Este 11-kor levettem töltőről 100%-nál, majd reggel 7-kor 98%-on volt a teló, átlagban ez szokott menni. 2 napja történt, hogy Titanic módjára merült. Ugyan az a szitu azzal a különbséggel, hogy reggel 68 %-on volt az aksi és az Android rendszer volt a fő fogyasztó...
Nekem az NFC be van kapcsolva.
-
Dzsuri89
őstag
válasz hakydakillah #6620 üzenetére
Én ezzel már a Nexus S óta így vagyok és tartottam is magam hozzá, hiszen azt követte egy Galaxy Nexus és most itt tartok N5-nél, de a következő is Nexus lesz, ha lesz még Nexus akkor...
Személy szerint imádom ezt a telefont, semmi kivetni valóm nincs vele. 2 hete használom (Dalvik) és még én se találkoztam laggal, ami azért eléggé jó dolog szerintem az androidnál. Ez a "lágyabb" rezgőmotor számomra bejön, mert legalább megérzem zsebben is, nem úgy mint a Galaxy Nexus-t.LED-es értesítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Light Flow van feltelepítve és néha csinál olyat, hogy amikor lezárom a képernyőt ilyen nagyon rövid időn belül felvillan több színben egymás után. Másnál is volt ilyen?
A másik dolog pedig, hogy a Hangouts SMS-t nálatok jelzi? Minden beállított alkalmazásra hibátlanul jelez, de ezt valamiért még sose jelezte. -
Dzsuri89
őstag
Srácok, fogjunk össze ITT!
-
Dzsuri89
őstag
Képzeljétek, ma járt nálam reggel a Deamon!
Sajnos jót nem tudok róla mondani, mert majdnem leszívta minden energiám...Valaki találkozott már a mm-qcamera-daemon jelenséggel? 100%-ról indultam otthonról, majd másfél óra alatt merült a telefon 38%-ot, amiben 30 perc netezés volt. Normál esetben ez 15-20% szokott lenni.
-
Dzsuri89
őstag
Mivel nekem tegnap volt ilyen először és azóta nem tapasztaltam, így nem tudom, hogy visszatér-e a dolog.
8801 mrdavid:
Én is néztem már Google-ben és páran írtak ezt a hibát. Nem telepítettem fel mostanában semmi új appot, csak a frissítéseket végeztem el. Mindig bezárom az appokat, mielőtt lezárom a képernyőt, úgyhogy azért is fura. Csodálkoztam is tegnap, hogy ezt a hibát eddig senki nem tapasztalta nyomott hagyva a fórumban közületek.[ Szerkesztve ]
-
-
Dzsuri89
őstag
válasz zsirfecske #9637 üzenetére
Lehet akár milyen Gorilla Glass, jelenleg még nincs olyan változata, ami a micro karcok ellen is véd. A por és homokszemek ellen csak a fólia véd. Anno még Galaxy Ace-em hordtam zárt tokban és fólia nélkül, de az is tele volt micro karccal pedig én aztán vigyázok a cuccaimra. Ezek a GG-k arra jók hogy az éles tárgyak meg kulccsomók ellen megvédjék a kijelzőt. Ezek a micro karcok csak tisztára törölt kijelzőn és erős fényben látszanak. Nem hiszem el, hogy valakinek nem micro karcos fólia nélkül... :-)
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Wi-Ft Direct működik valakinek?
A telefont össze tudtam párosítani a Nexus 7-es táblagéppel, de sehol nem dobja fel a rendszer a küldésen belül a Wi-Fi-s lehetőségét.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Aki úgy érzi, hogy keni-vágja Gravity Boxban a 2G/3G automata váltás beállítást, legyen szíves dobjon rám egy privát üzenet, mert lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Kösz
-
Dzsuri89
őstag
Köszönöm szépen a kielégítő választ neked, és obZen kollégának a 11105 számú hozzászólásban.
Reggel próbáltam mielőtt a hozzászólást írtam és pont abba a furcsaságba botlottam, amit obZen is leírt, hogy állandóan elment a térerő a képernyős dolog miatt. Furcsálltam is elég rendesen.
Most már tutin be van állítva a cucc és köszönöm szépen még egyszer, hátha jól jön másnak is ez a kis segítség.Nagyon jó ez a Gravity Box, mert pont azt kaptam, amire vágytam régóta. Sok extra szolgáltatás, amiket eddig csak főzött romokban lehetett elérni és mind ezt úgy, hogy bevált stabil gyári rendszeren.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Normál esetben, amikor csatlakoztatom az USB kábelt, illetve mikor kihúzom, akkor felvillan a kijelző. Mióta felraktam a Gravity Box-ot, azóta ez megszűnt. Hogy lehet visszavarázsolni? Annyit találtam, hogy hangot adjon az előbb leírt esetekben, de hogy a képernyő is világítson, olyat nem találtam.
-
Dzsuri89
őstag
A Beautiful Widgets nálatok is behalt az óraátállítás miatt? Telefonon meg tableten is minden áron egy órával kevesebbett mutat, pedig direkt újra is indítottam mind a két eszközt. Automatikus időbeállítást használok.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Egy kis hibára lettem figyelmes, ami eddig sose jelentkezett. Utóbbi pár napban kezdte el a telefon, hogy random nem rezeg a készülék, gondolok itt írás, képernyőnyitás stb... alatt. Rövid időn belül újra jó lesz, anélkül hogy csinálnék valamit a telefonnal. Egy hete raktam fel a Gravity Box-ot, ha ez lényeges. Más tapasztalt ilyet?
-
Dzsuri89
őstag
Pár hete írtam már erről, de akkor senki nem reagált a kérdésemre, úgyhogy most újra felteszem.
Valakinél nem jelentkezik olyan hiba, hogy véletlen időközönként eltűnik a rezgés rövid időre a telefonból? Teljesen változó idő múlva visszajön magától. Nem rezeg például feloldáskor, gépelésnél és egyéb rezgéses funckióknál. Gravity Box van fent. (Azóta vettem észre ezt a hibát, mióta GB fent van.)
Tegnap este frissítettem a GB-ot és ma nem tudtam felvenni egyszer a telefont. Eltűntek a navigációs gombok is.
-
Dzsuri89
őstag
válasz GrooveHero #14184 üzenetére
Én már biztos megvártam volna a helyedben a következő referencia mobile-t.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsuri89
őstag
Van egy TP-Link WR841ND típusú routerem már jó pár éve és hibátlanul tette a dolgát eddig. Tegnap éjjel felraktam telefonra én is 4.4.3-at, de miután bebootolt a rendszer és választottam volna ki a Wifi-t, nyoma se volt az általam "Punci"-nak elnevezett SSID-nek. Táblagépem látta, fater S2-je is látta, csak a Nexus 5 nem. Toltam egy gyári visszaállítást a routeren, onnantól a Nexus 5 is látta újra. Valaki futott már ilyenbe bele? Vajon mitől lehetett?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest