- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most találtam rá...
Jó kis teszt.
Grat a ramokhoz,és az iráshoz is.
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
Köszi Mindenkinek, aki elolvasta.
-
Srodney
senior tag
én mondjuk egy cl7en 1600mhz-en ketyegő ddr3 ramot nem neveznék közepesnek.
-
Apika
addikt
Köszi a tesztet! Elég jók, és jól néznek ki ezek a ramok...
-
raus
aktív tag
Gratula a cikkhez, tök jó és jók ezek a ramok!
Úgy látom hogy hozza magát a papírforma, sokkal fontosabb a RAM időzítése mint a nyers órajel. Ez látszik az AIDA teszteken. Egyébként ugyanígy alakul s775 platformon is X48 északi híddal. Jelenleg a Mushkin Ridgeback ramokat 1600-on 6-8-6-21-1N mellett hajtom PLVL 5-ön 1.65V-on és semmi értelme mondjuk 1800-ra tenni rosszabb időzítésekkel, lazább PLVL-lel és esetleg több fesszel mert nem gyorsabb.
Le a kalappal a Sandy elött, a s775 10k körül olvas és ír, nálad meg a dupláját -
rviktor25
tag
Mint irtam azzal nincs bajom, h megtaláljam a max. sebességhez tartozó min feszt., (ez -0,04 volt), csak az a -0,04 pont elég ahhoz h "sebességváltásokkor" valameik alacsonyabb értéknél instabil legyen
Jobban szerettem ilyenben a core2quad-omat, ahol minden szorzóhoz én tudtam manuálisan hozzárendelni feszültséget, mert igy gyakorlatilag downclockolás miatt kell max. tempón kb. 6% extra fogyasztást "elviselnem"/elviselnie a procinak.(de ha ezt a 6%-ot nem akarnám, akkor cserébe üresjáraton fogyasztana 3x annyit és lenne 5-6fokkal melegebb)
-
haddent
addikt
nekem is csak DVID lehet... de loadline calbiration off, minden feszkó manuális, és addig addig játszom, amíg ki nem jön amit akarok... pl most 4.0GHz, és DVID -0.140V, és így jön ki az 1.2V biosban, aida64 pedig 1.16V ot ír LinX alatt. Ergó alapfeszkó. Szóval szívás mert szar, de ki lehet játszogatni...
-
rviktor25
tag
válasz
lizakattila #10 üzenetére
Figyelembevéve, h 4GB vs 8GB csodálkoztam volna, ha az enyém olcsóbb
-
rviktor25
tag
bocs, nem néztem meg az összes képet
5GHz-en télleg kell már neki a kakaó
@lizakattila:
Tetszenek a memóid, mennyibe fájtak?
Én Corsair Vengeance -im sajna csak CL10-en birják az 1866-ot, 1,5V-on is meg 1,6V-on se birnak többet(mondjuk a 8giga ára nem is volt több 11k-nál)
-
lizakattila
senior tag
Elvileg AVX-es linx ez is. Ezt használtam.
Láttam, hogy van akinél kiírja, hogy avx edition, nálam ilyet nem.
A cpu így megy 24/7 (4,5G 1,25v).
De most inkább a memória volt a lényeg, hoy mit tud.
Azok 1866@CL8-ban mennek 1,5v-on.
Egyelőre nem bántam meg, hogy ezeket választottam.(#1) NovaBlue:
-
rviktor25
tag
Nálam tudod mi a szivás?
Olyan lapom van, ahol csak DVID -et lehet állitani (avagy extra offsetet az autobeállitásról). +0.0V -ra kell raknom (ami load alatt olyan 1,28V) csak azért mert üresjáratban túl alacsonyra veszi a feszt.
Amúgy ha berakom, h végig max. sebességen maradjon, akkor nekem is kb. 1,24-en birja Lyxn/prime 'pseudo'-stabilan (csak 2-2 órát teszteltem, elégnek éreztem arra amire kell). (Csak hát az a ~20W üresjárati fogyasztás a ~60W ellenében nem hazudik)szerk.:
@hpeter10: Én manuálisan lockolom 1,6-ra amig nem kell az extra kakaó
csináltam szépen 5 profilt: 1,6G, noOC, max4G, max4,5G, mindig4,5G azt két kattintással ugrik több mint 180%-ot a sebesség ha kell -
haddent
addikt
Bírják vagy sem én 1,4V fölé nem mennék, ha nem lenne pénzem évente-két évente új prockóra
Am beteg, hogy 1,248 -on 4,5Ghz -et fut
Bírja a LinX AVX gyűrést is így?
-
rviktor25
tag
Intel 1,52V VID-ig adja a "safe" range-t
(ami úgy kb. 1,46-1,48V VCore-nál ér el load line calibration-nel; anélkül terhelés alatt olyan ~1,44-1,46)
Egy évnyi tapasztalatok azt mutatják, h 1,4-1,42V -ig nagyon jól birják 24/7-ben normális hűtéssel.
Saját gépemet 24/7-ben tekintve mondjuk konzervativabb vagyok: (2500k)
4,5GHz / 1,38 VID - 1,34 idle - 1,28 load (avagy semminemű llc)
de teszt erejéig azért meg kellett nézni igy is:
5GHz / ~1,46 VID - ~1,42 idle - ~1,41load (llc on)
szerk.: azt hozzá kell tenni, h az idő 95%-ban 1,6GHz-en használomde amúgy hol olvastad az 1,4V-ot?
-
NovaBlue
aktív tag
Na menj a pi... 5GHz-en egy 2600K-t
nem sok neki az az 1.4V?
Remek ramok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged