Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nord72
csendes tag
A cool'n'quiet helyett használd az AMD processor driver-t.
Catalyst 9.2 Suite X64-re :
64bites driverek stb XP-re :
Hasznos dolgok teszteléshez, gpu tuning, stb. :
AMD Overdrive! :
Érdekes módon nállam a 2.14 hajlandó csak stabilan menni a 2.15 nem, 2.16-t
még tesztelni kell.2 érdekesség WLAN-hoz : atheros client utility, LinkMon (google - érdemes leszedni)
Nállam inditásnál eredeti BIOS-al úgy megy hogy startmenüből van inditva, de msconfig-ban is be lehet igy állitani.Korrekt kis notebook ez a 3515
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Tény hogy a procin paszta helyett rajtahagyták a vonalkódmatricát, de mivel amúgyis
felbővitettem 4 GB-ra (dual mód 800 Mhz Samsung DDR2 So-dimm) igy élből leszedtem és
raktam rá pasztát rendesen.
Egyébként egyenlőre (kopogjuk le) nem volt vele semmi gondom, Xp64bit Pro kellemesen muzsikál a 4 GB-val.
Ami érdekes lehet, úgy néz ki hogy a dedikált video RAM az 32 MB + 32 MB buffer ram
amihez jön a 256 MB rendszer RAM-ból levett igy össz 320 MB-t használ.
Ez azért is reális mert alapból az 1 GB ram-nál 768 MB-t ir a rendszerinfóknál.
4 GB RAM esetében 3.75 GB-t ir ki.
Viszont EVEREST ultimate szerint 448 MB-t vesz le összesen, érdekes ez hogy jön ki...
Egyébként érezhetően jól indul és fut rajta minden a mem.bővités után, ráadásul most
4 GB (2*2 GB) dd2-t annyiért lehet venni mint egy régi 512 MB 333-as ddr1-es noti mem-t.
Az Atheros chip-es WLAN-t teszteltem egy TP-Link WR-941ND Router-el és hibátlanul megy,
mondjuk abban is szintén Atheros (XSPAN) chip van.
Teszteltem a DVI-I --> HDMI -t is és hibátlanul viszi hardware-es gyorsitással az 1080P 60Hz-es felbontású HD videokat, filmnézés közben sem melegedett nagyon a rendszer.
A Hitachi LG dvdrw-hez még keresgélek firmware-t, amivel régiókódmentesiteni lehetne, de
ezen kivűl nincs gond vele irás közben, DL lemezeket is korrekten megirja (TDK).
Ha vkinek van még tapasztalata bátran ossza meg velünk
Sziasztok.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Nyugodtan cserélheted garivesztés nélkül, kb 8-10 csavart kell kiszedni az alján, de semmilyen matrica v. garvesztést jelző festés nincs rajta, szóval bátran megoldható,
Miután levetted a műanyag takarót hozzá lehet férni mindenhez (ram,hdd,wlan,stb)
Azért arra érdemes odafigyelni hogy ne egy pulóverben kezdj el kotorászni benne
Kiváncsi lennék rá, hogy vajon mindenkinél benne maradt a proci tetején ez a "matrica" ?So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz Magicradio #37 üzenetére
[ Szerkesztve ]
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Hi,
Akár 32bites akár 64bites XP-t akarsz felrakni, minden driver megtalálható hozzá.
A 64 bites XP-nek akkor van értelme ha 3 GB RAM fölé akarsz bőviteni, mert pl. 4GB ramnál már gondban vagy bármilyen 32 bites OS-el, mert nem fogja látni és kezelni a teljes
memóriát.
Az AMD proc.driver kb hasonló mint az Inteles gépeken a speedstep, full automatikusan
szabályoz terhelés függvényében, alaphelyzetben 2*1000 MHz-en fut és a Power Monitoron
jelzi is hogy éppen energiatakarékos üzemmódot használ.
Catalyst 9.3 van már fent AMD-nél, ez a Radeon HD 3200 IGP (integrált) kártya drivere.
2 változata van, a teljes (control panellel) és maga a driver + avivo codec pack hozzá.
AMD Overdrive! - finomhangoláshoz és tuninghoz (CPU+GPU+minden egyéb)
Power Monitor - jelzi a proc.használatot és az energimegtakaritás szintjét, magonként.
Dual-Core Optimizer - kétmagos procihoz kerneltámogatás (XP64)Számomra egyetlen egy dolog ami zavar, igaz megszoktam a régi Acer gépen, hogy nincs
rajta hdd activitás LED se caps lock se semmi (bár a többi nem is igazán szükséges)
Talán még a num lock de amennyit használva van nem létszükséglet.
Minden másban kellemesek a tapasztalataim.Az új Chrome iszonyat gyorsan fut a 64 bites XP alatt, pedig ez még nem is a 64bites
változat, viszont aránylag stabilnak is mondható.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Hi,
Nállam ciklikusan kapcsolgat a venti, alapterhelésen vagy ha csak torrent letöltés megy, szinte be sem kapcsol.
Most már kezdem komolyabban is "nyúzni" és kb fél napos FL Studio 8 buherálás után is
47 C volt a max és a magoknál ennél is kevesebb, pedig itt aztán ki lett használva a 64 bit
rendesen.
Szerintem érezhető a 64 bites rendszer előnyei még a 'native' 32 bites alkalmazásoknál is,
mivel a driverek mind 64 bitesek és a fájlkezelés terén ez sokat lendit a teljesitményen.Egy kis érdekesség amit találtam a driverek között, a belső kártyaolvasónál listázza a firewire támogatást is, elképzelhető hogy benne is van csak nincs kivezetve a port a gép oldaláára, nem lenne rossz ha csak egy "kábel" kéne hozzá és lenne iLINK csati a gépen.
Mondjuk nem nagy tétel egy FW pcmcia kártya sem manapság. (~ 3500,- )Visszatérve a teflonpasztára, az a gond hogy nem tudnám megmondani elötte milyen hőfokon ment mert én már az első este óta használom a proc. drivert és nem ment folyamatosan még akkor sem a ventillátora, szóval lehet hogy segitett, de lehet nem
is annyira számottevő, mindenesetre "stabil" a rendszer.AMD Overdrive-ban lehet stresszelni a rendszert ott is meg lehet próbálni ellenőrizni
mennyire melegszik a proci (meg a magok a procin belül )So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Én a madarasban vettem annó és ebben is a 8 cellás LiON akkumulátor van.
Ha jól emlékszem SONY van benne.
Egyébként ha jóltudom ez a gép már teljesen Fujitsu (A Siemensnek már nincs részesedése a cégben).So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Automatikusan kezeli a GPU mem-et a rendszermemória függvényében.
A gyári BIOS-ban annyi a plusz hogy a dedikálton felül manuálisan be tudod állitani mennyit osszon meg.
Nállam igy most 4GB-ból is el van 256 MB-val, nem használom játékra...So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Alapból 10 Mbit-re van belőve, nem tudom miért de nállam ennyin volt.
Elképzelhető hogy automatikus módban erre állitották be gyárilag a kompatibilitás
érdekében, vagy a fene tudja miért.
Simán át tudod állitani a hálózati driver tulajdonságainál hogy 100 Mbit full duplexen
menjen.
Mondjuk én AP-re csatlakozok wlan-al és igy nemigazán tudom megnézni neked, de
van egy olyan érzésem hogy emiatt lett érezhetően lassabb.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Hi,
Nállam minden gond nélkül ment az AVIVO.
Amire érdemes odafigyelni MKV esetében hogy ne az FFDSHOW-t használd,
hanem Haali-t vagy vmi mást mert úgy az elején nállam is kiakasztotta a procit.
Le kell tiltani a formátumok között mindent ami mp4, én még az avi-t levettem róla
arra ott van az xvid codec használja inkább azt, sokkal stabilabb.
Létezik egy CCCP codec pack azt még érdemes felrakni, abban benne van a Haali is.
AVC Core-al sem megy a hardveres gyorsitás, viszont képminőségben talán az egyik
legjobb codec.
Kicsit macerás életre kelteni az avivo-t az elején én is fórumokon néztem utánna a dolgoknak, vistában már alapból van ilyen, ott ezzel nem kell foglalkozni.
Egyébként állitólag van mód XP-re is DX 10-et felvarázsolni, mivel a Radeon ahoz lett
fejlesztve gondolom javitana a rendszer teljesitményén.Média lejátszónak a GOM playert merem ajánlani, szerintem az egyik legjobb tudású
és sokminden alapból benne van, annó mikor először próbáltam lejátszásra, Matrix 1080P-s változatot mkv-ben szemrebbenés nélkül vitte a rendszer.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
DirectX 10 64 bites XP-hez :
[link][ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
A leirás alapján ez 32/64 bites XP-re is felmegy.
[link]So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz csabesz123 #112 üzenetére
256 MB vRAM + 64 MB dedikáltRAM = 320 MB
Ennyi a max amit BIOS-ban megcimez, de emelett RAM méret függvényében dinamikusan lefoglal még hozzá ha szükséges (ha jól tudom).
Nállam 4 GB-nál 700 MB-t ir (256-os beállitással).So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Próbáltátok már tesztelni mit bir a 3200-as ?
Nállam a 2.7b4 nemigazán akart bármit is csinálni.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
A wifi kártya Atheros Chip-es, a belső ethernet szerintem miden gépen Realtek mivel ez az alaplapra van integrálva.
a wlan (wifi) kártya cserélhető microPCI-e, akár ndraft-es is belerakható (300MBps).
Xspan-es access point-al ideálisan megy az Atheros chipes változat.
A Realtek-es wlan mellé gondolom kompatibilis router/ap kell.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz bajusz_ati #129 üzenetére
Ajánlom figyelmetekbe ezt a software-t.
[ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
Active Smart 2.71
[link]So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Hi,
Felrakod a Driver Genius-t és automatikusan leszedi ami hiányzik v. frissitésre érett.
Keress rá google-on, rádbizom melyik verziót szeded leA kép amit előzőleg belinkeltem tartalmazza a szükséges driverek listáját.
Felülről a 2. az SM bus-hoz szükséges AMD driver (northbridge, southbridge).[ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
válasz pufancska #138 üzenetére
intézőben bemész a driver mappájába, megkeresed az egyetlen *.ini kiterjesztésű file-t.
Jobb egérrel kiválasztod 'telepit' és beilleszti az aktiv eszközök listájára.
desktopon (asztalon) : saját gép ikon - jobb egérrel - kezelés.
Bemész az eszközkezelőbe és jobb egérrel nyomsz egy 'frissitést' .
Gyakorlatilag most már működőképesnek kell lennie a drivernek.
Szükség esetén újrainditod a gépet.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
A webcam egy integrált usb-s logitech, windows xp alapból felismeri és telepiti hozzá a szükséges drivereket.
Kell hozzá a manager program ami az Fn + Fx ki-be kapcsolást végzi.
Ha a hangerőt fényerőt váltani tudod, akkor már sinen vagy.
Aktiváláshoz Fn + F7.
Kikapcsoláshoz ért.szerűen u.ez. a művelet kell.
Programoknál : USB webcam -ként szerepel ált.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Gondolom van trial v. demo változata is.
Ez egy 20$-os program,ha több géped is van szerintem megéri beinvesztálni.
Folyamatosan frissiti az adatbázisát és akár automatizálhatod is a letöltéseket, telepitéseket.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz cAspRo89 #159 üzenetére
A full HD filmeket az avivo codec-el szigorúan a GPU-val kell hogy dekódolja.
Ha Everestben 0% GPU kihasználtságot mutat lejátszás közben, akkor nem megfelelően van beállitva a rendszer és fölöslegesen terheli, fűti a processzort.HDD-t meg úgy lehet tehermentesiteni, ha letiltjátok a virtuális memóriát.
Persze ehez min. 2 GB ram javasolt.
Win7-ben szerintem pendrive-ról is lehet cache-eltetni a rendszert ha nincs fullra felbővitve a memória.
Én még egyenlőre nem raktam fel a Win Seven-t, de ha lesz rá időm megirom mit sikerült kihozni belőle.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz sorbit_4 #166 üzenetére
Ott vmi codec probléma lesz, én az FFDShow-t alapból letiltom, csak a gond van vele.
cccp codec pack-et fel kell rakni és a Haali-val érdemes a H264-es videokat inditani.
[ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
-
Nord72
csendes tag
-
Nord72
csendes tag
HD DVD (RC-1) demo teszteléshez - 1080P Video
-
Nord72
csendes tag
Nállam kissé macerás volt a 9.5 telepitése, mert első inditásnál BSOD volt, de manuálisan
driver frissités után már hibátlanul újraindult.Ha minden jól megy, igy néz ki a DXVA Checker-ben a HD 3200-as.
-
Nord72
csendes tag
HDDVD Video procihasználata (VC-1 video)
-
Nord72
csendes tag
Driver letöltésnél oda kell figyelni hogy a MEGFELELŐ csomag legyen kiválasztva!!!
Professional/Home - Integrated/Motherboard - Radeon HD 3200
[ Szerkesztve ]
-
Nord72
csendes tag
válasz sorbit_4 #190 üzenetére
" MTS, or 'multi television sound' is just another acronym for a stereo receiver plus that of a secondary audio channel (SAP) decoder built into the TV set. The SAP is usually mono, and is mostly used for Spanish language programming in the United States.
You need to convert MTS file to Wav. mp3 or any other format to use these files in your digital device. You can convert the mts file using MTS converter. Free Download http://www.avchdmtsconverter.com/ "
-
Nord72
csendes tag
válasz sorbit_4 #192 üzenetére
Nállad a Swap file (lapozófájl) miatt is terhelve vannak a procik szerintem.
Nállam a 4 GB ram miatt le tudtam tiltani teljesen.
Próbálj meg néhány szolgáltatást letiltani amiket nem használsz, azzal is fel lehet
gyorsitani a háttértárkezelést.
Nameg ilyenkor gyakrabban kell defragmentálni is.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
válasz sorbit_4 #192 üzenetére
Vmi terhelheti a háttérben nállad az egyik magot, lehet emiatt melegszik túl nálad a gép is.
Szerintem ez nem a 32 bit vs 64 bit miatt van, az max 4-5% eltérés lehetne.
A másik dolog nálad a memóriák milyen bios beállitással futnak (amire a rendszer beáll.) ?
Nállam pl. az unganged mode miatt a 2 mag átlagban jobb hatásfokkal működik.
És persze igy kevésbé is melegszik a rendszer.
Szerintem érdemes lenne neked is felrakni a 64bit XP-t egy próba erejéig v. Win7.ultimate.So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!
-
Nord72
csendes tag
Adobe Photoshop CS4® Extended
Accelerated image and 3D model previewing (panning, zooming, rotation) and 3D manipulations to photos, for example mapping an image onto a 3D object.Ebben már van GPU támogatás, a cpu magokat minimálisan terheli.
-
Nord72
csendes tag
Találtam még egy megoldást a DXVA-ra ha esetleg vkinél gondot okoz a dolog.
[link]Itt van OSX-re is GPU támogatás ha vki éppen azt használ a 3515-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest