Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) FRENK1988


FRENK1988
veterán

Képek holnap :)

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#2) FRENK1988 válasza FRENK1988 (#1) üzenetére


FRENK1988
veterán

Pár képpel frissítettem a bejegyzést :C

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#3) El Kebir válasza FRENK1988 (#2) üzenetére


El Kebir
őstag

"nincs Szin torzulás"

Az első képen már látszik, hogy van...a prohardver sárga kimelései felül sötétebbek, lent már világosabbak, de az egész oldal teteje sötétebb tónusú, míg lent világosabb minden szin. :)

Ez abból adódott, hogy egy nagyon minimálisan felülről fotóztad a monitort. Sajnos ilyen kis mértékben mozgatja az ember a fejét is, ebből pedig következik, hogy normál használat során is látható kell legyen a szinek torzulás. (dinamikusan változó sötétedési sáv)

Persze ezt sokan észre se veszik, pedig az összes tn ilyen.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#4) betonfelhő


betonfelhő
tag

Frenk, azt a fent sötétebb lent világosabb sárgát, ebből a szögből szabadszemmel látni? Érdekel a monitor, ha forgatod a fejed és dülöngélsz előre-hátra mint egy gyogyós akkor látható zavaró változás mint a fényképen? Nem tudtam még személyesen szemrevételezni, és nem csak full szemből figyelem a képernyőt.

(#5) FRENK1988


FRENK1988
veterán

Nekem az az érzésem h maga az oldal sárgája ilyen. mert ha behozok egy homogén sárgát akkor ezt nem veszem észre

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

(#6) El Kebir válasza FRENK1988 (#5) üzenetére


El Kebir
őstag

Mondjuk ennek egyszerűen utána lehet járni, megkérdezed az ebben kompetens prohardveres személyt.

A forráskód stílusát böngészve én úgy látom, elég láma vagyok benne, hogy azonos szín van hozzárendelve mindegyik oldalsó sárga háttérhez. (és az én monitoromon is azonos színűek :) )

Van benne egy kihúzott világosabb szín ami a legalsó reklámsávban lévő sárgát adja ("Portáljaink" "Céginfó" "Online vásárlás" "Partnereink" szövegek szinét)

De az oldalsó fő témák háttérszine (a képeden fent a "Legfrissebb anyagok" és lent a "Általános témák") azonos szinű kellene legyen.

Ez a torzulás egységes színű lapon is látható kellene legyen, hiszen erről szól pl a prohardveres monitortesztek végén lévő betekintési szögeket tesztelő fotó, nézd felülről a képet és onnan "mozogj középre", úgy láthatod a szinváltozást.

Nem lehúzni akarom a monitort, hanem csak furcsa volt, hogy kijelented, hogy nincs szintorzulás, mikor a fényképen egyértelműen látható.

Ennyi pénzért, ezt adják a gyártok, ha valakinek jobb kell azt meg kell fizetni.
(én is szeretnék TN áron, IPS szinhelyes, xVA kontrasztú monitort, de sajnos ilyen nincs....így marad az ips mint minőségben a legjobb alternatíva, még elérhető áron.)

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#7) Pandaboy


Pandaboy
tag

Én is ilyen monitort vettem múlt héten, és elégedett vagyok vele. 42.700 Ft-ért jutottam hozzá DVI kábellel együtt, mert azt is vettem. Csak az apró betük zavartak először a nagy felbontás miatt, de már mindent nagyÍtok 110-120%-ra, így jól olvashatóak a weblapok. A játékok lassabban futnak a Full HD miatt, mivel régi a gépem. A szinek rendben vannak, még nem csináltam szín kalibrációt, de majd beállítom. Ha valakinek van egy beállítása vagy a neten talált hozzá, az írja be ide. A dinamikus kontrasztot ki szoktam kapcsolni ne villogjon a fényerő.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD

(#8) KvPt


KvPt
tag

Sziasztok
Én is most vettem egy ilyen monitort, és az lenne a kérdésem, hogy nektek is ad sípoló hangot amikor a színkalibrációt végzitek? Mert nekem a 3., 4. csíkozott képnél elkezd, sípolni, igaz sehol máshol nem jött még elő ez a probléma csak ebben a tesztrészben, de azért mégis jó lenne tudni, hogy csak nekem ilyen, vagy másnak is, és ez egy tök általános(?) dolog.

(#9) kpal


kpal
veterán

Szuper a monitorod gart hozzá :R . De én nem rég cseréltem le a 19"-os CRT-t de neke már az 1440-en is túl kicsi a betű lehet megszoktam a régit.

[ Szerkesztve ]

(#10) Kassadin


Kassadin
addikt

Szép monitor, grat hozzá. ;)

(#11) banhammer


banhammer
veterán

Kellemesen korrekt monitor.

Szerintem ennyi penzért megéri megvenni.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#12) FRENK1988 válasza banhammer (#11) üzenetére


FRENK1988
veterán

Ez tuti, bár most bántja a csőröm egy Dell IPS-es montior de nem lesz belőle semmit:D

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.