Hirdetés

2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Teljesen egyetértek.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) <stdio.h>


<stdio.h>
csendes tag

Szép meg jó az amcsi foci de nekem még mindig túlzottan primitív és monoton a rögbihez képest.

(#3) gyurkikrisz


gyurkikrisz
őstag

Néha láttam a Sport1-en amerikai focit, de mindig úgy voltam vele hogy hagyjuk, úgy sem tudom mi ez. De most, hogy tudom hogy mi ez, lehet megnézek 1-2 meccset, köszönjük ezt az írást!

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#4) EczkE


EczkE
addikt

Super Bowl mindenképp nézős, de nálam első helyen mindenképp az európai foci van. :K

Asszem mindenféleképpen!

(#5) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

az elnyomás eszköze... ha nem lennének olyan ostobák, mint amik, rég észbekaptak volna és eltörlik ezt a játékot a föld színéről.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6) Lenry válasza bambano (#5) üzenetére


Lenry
félisten

ez a hozzászólás annyira primitív hozzád képest, hogy iróniának könyvelem el

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) bambano válasza Lenry (#6) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem volt benne irónia. kőkemény szociológia, csoportelmélet, stb. az igen.

melyik részét hitted primitívnek?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8) ilyen_85 válasza bambano (#5) üzenetére


ilyen_85
senior tag

:Y

ezt most mire, vagy hogy? Hol itt az összefüggés? Mitől lesz ez az elnyomás eszköze?

Kérlek ne hagyj nyomorban, mesélj miről van szó

egyébként utálom az összes focit, de ezt most nem sikerült felfogni

[ Szerkesztve ]

(#9) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Biztos mást tapasztaltunk, de szerintem kurva unalmas. Tavaly előtt volt alkalmam megnézni a szezonnyitót egy amcsi kocsmában. Bakker... Három és fél óráig tartott, 1 óra játékidővel, a maradékot reklámmal töltötték fel. Azt nézni órákig, ahogy azon szenvednek hogy tíz jardot arrébmásszanak, egyszerűen nevetséges. Kb mint a nascar.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#10) JColee


JColee
őstag

A játék lényege gyakorlatilag az, hogy lenyomjad az ellenfeled, még jó, hogy nincs színészkedés. Boxban van színészkedés?
Egyébként meg rohadt hosszú, és tele van reklámmal. Utólag leadják a meccseket reklám nélkül, az már nézhetőbb.

[ Szerkesztve ]

(#11) bambano válasza ilyen_85 (#8) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az amcsik szeretinek ilyen kis finom, tudatalatti küszöbéhez közelálló manipulációkat bevetni az emberek ellen. az egyik ilyen jó példa, hogy régebben a rajzfilmekben a negatív hősök mindig akcentussal beszéltek, így nevelték bele a kölkökbe a külföldiek és a bevándorlók utálatát.

itt meg arról van szó, hogy az egész játék arra nevel, hogy fogadd el a posztot, amit kapsz és ezen belül próbálj meg tenni valamit. A csapat felépítése olyan, mint a társadalmuké, van egy irányító, aki sikeres, okos, sztár, stb, meg van 10 másik, akit bedobnak a darálóba, már-már embertelenségbe hajló szituációkba és ezt tűrje el, fogadja el, éljen ennyi lehetőséggel.

amikor megszokja a tömeg ezt a helyzetet, akkor fel is adja a társadalmi mobilitási igényeit és megül csendben a seggén. erre van kitalálva.

egyébként meg, ahogy írták már, az ilyen 'pörgős' játékoktól falra mászok, hogy szaladnak 15 másodpercig, tollászkodnak 3 percig, mindezt az egészet beszuszakolják a reklámszünetek közé. láblabdának hívnak egy játékot, ahol kézben viszik a labdát... bár ők az indycart is autóversenynek hiszik, de ez másik történet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12) #56573440 válasza bambano (#11) üzenetére


#56573440
törölt tag

ez ebben a formában kb igaz az összes sportra, amit egynél többen játszanak...

1: az európai fociban is ez van nem? ha egy r=1 sportrajongónak azt mondod hogy mondj 3 focistát, abból sanszos hogy lesz 0 kapus, 0 védő, 0 középpályás.

2: curling: vannak akik csak söpörnek. nem mindenki lökdösi a köveket

3: kosárlabda: megvannak a posztok itt is, ami nem átjárható. az irányító irányító marad, a center meg center

4: rallyban is megvan a gyártói csapaton belül sokszor hogy ki az elsődleges pilóta, a szerelőknél meg dettó, aki motort szerel nem fog kereket cserélni, aki meg tankolja a kocsit az nem fog túrbót barkácsolni éjszaka.

5: kerékpározás: van 1 sztár, és egy tonna ember körülötte, akik blokkolnak, draftolják, stb. a mögöttem ülő kolléga eléggé otthon van ebben a sprotban, megkérdeztem mondjon már 3 embert akik armstrong mellett tekertek. 2 jött segítség nélkül...

6: krikett, baseball, kézi/vizilabda.... meddig soroljak olyan sportágakat, ami csapatjáték, és bebetonozott posztok vannak?

modjál már egy olyan sportot, amit csapat játszik, és átjárhatóak a posztok, mindenki mindent csinál. nagyon kevés van... pont azért, mert nem véletlen ez a felépítés. nem elnyomni akarnak embereket, nem elültetni bennük az osztályharc fölöslegességét, hanem pl maradva az amerikai focinál, aki a falban jó, az általában irdatlan nagydarab, lassú, de kemény kötésű ember. ez nem fog pontosan dobni (túl kötött), pontosan rúgni, főleg nem futni. ez nem várható el tőlük, viszont a falba meg tökéletes a 160 kilós is.

egyébként meg nettó baromság már bocsánat hogy amerikai fociban csak az irányító sztár. brandon browner pl quarterback és baromi népszerű, michael griffin söprögető és dettó ismert, justin houston meg elég ismert védőfalember. de még én, aki alig néz ilyet is ennél több nem irányítót is fel tud sorolni, kint usákoknál ez még inkább menne...

az meg hogy a gyerekekbe hogy ültettek el mit érdekes kérdés. nézd meg a gonoszok vonásait is. mennyire éles, a jóké meg kalácskerek. aztán van egy tonna színész hasonló arcberendezéssel mint szörnyella, mégse akarja egy állatvédő szervezet se lemészárolni. bár lehet hogy a prérifarkasok szép lassan kihaló fajának kérdésére megadtad a választ ezzel

(#13) <stdio.h> válasza bambano (#11) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

Buta vagy mint a föld.

(#14) JColee válasza #56573440 (#12) üzenetére


JColee
őstag

A quarterback nem az irányító :F

(#15) #56573440 válasza JColee (#14) üzenetére


#56573440
törölt tag

nem mondtam hogy nem :D csak írtam hogy ismert, de utána írtam két másikat aki nem irányító. de jogos hogy félreérthető így, írhattam volna mondjuk wide recivert helyette és akkor korrektebb :B

(#16) Sztbeni


Sztbeni
őstag

Szerintem nem egy nagy szám. Párszor belenéztem, és szerintem a sima foci sokkal izgalmasabb. Még a kézilabda és a kosár is jobban érdekel az amerikai focinál.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#17) Fáraó


Fáraó
őstag

Ez egy elég flém topik lesz. :)
1: -De szép ez a piros!
2: -Hülye vagy! A kék sokkal szebb és jobb!
3: -Mennyire rossz az ízlésed! A piros tényleg király!
4: - Vakok vagytok! A kék az igazi! A pirosat be kellene tiltani!
és így tovább...

Csak egy apróbb megjegyzés a cikkhez: az edző nem az egész csapathoz beszél rádión, kicsit nagy lenne a kavar. A QB(irányító)-val beszélhet egy kis ideig [link].

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#18) lapa


lapa
veterán

baseballban meg röpiben is van pörgés, nem? egyikhez se értek, csak így rémlik.

amúgy nem kéne a versenysportot összekeverni a sportággal (brinyózás pölö). brinyózásnál te vagy, a tekknika meg a főd.

az amúgy igaz, hogy mindig a jót akaró feka rontja el az ami filmekben a dolgot. nem fogok példákat mondani, lehet lesni, sok ilyen apró van. nem azt mondom, hogy központilag szervezett.

(#19) bambano válasza #56573440 (#12) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"ez ebben a formában kb igaz az összes sportra, amit egynél többen játszanak...": van, amelyikben többé, van, amelyikben kevésbé igaz. például a kosárra akár igaz is lehet. nem véletlen, hogy amcsiban pont azok a sportok terjedtek el ennyire, ágazódtak be ennyire az életbe, amelyek ezt a szisztémát kőkeményen nyomják.

Oké, curling: mennyire meghatározó a curling? ha nem B.A. melleivel reklámoznák, te sem tudnád, hogy létezik, következésképp a társadalomra gyakorolt hatása kb. nulla.

Európai foci: az itteni fociban nem cserélik le a teljes sort, amikor védekezésből támadásba fordul a pozíció és fordítva. Az egyéni kezdeményezésnek is sokkal nagyobb szerepe van, nem is lett népszerű amcsiban.

A kerékpárt hagyjuk, a gyógyszergyárak mozgó laboratóriumai más kategória.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#20) #56573440 válasza bambano (#19) üzenetére


#56573440
törölt tag

tehát akkor hogy értsem, így magamnak összefoglalom ha nem gond: az a baj az amerikai focival, hogy külön sorok vannak támadásra és védekezésre, ezért bebetonozza a nézőt a társadalmi helyére, ehhez hasonló a kosár, amiben nincs komplett sorcsere, pörgős, virtuóz megoldásokkal teli, sokat számít az egyéni képesség és pillanatnyi forma, az egyéni kezdeményezések, de nem hasonlít az európai focihoz mert őőőőőőő namindegy.

a bicósok koxolnak ez tény de ez meg nem volt faktor eddig, illetve akkor rohadjon el az összes úszó, és úgy az összes sportoló, mert profi szinten egy olyat nem tudok mondani a profi szinten aki 100% hogy semmit nem szedett soha...

a foci az ugyanaz mint a kosárlabda ilyen szinten, mindkettő ugyanúgy egyéni megoldásokra épít de csapat kell és ki kell szolgálni azt az egyet, posztokra osztott, ugyanúgy a befejezőemberek a sztárok, ha ez a kettő meg ugyanaz akkor mehet a halmazba a vízilabda és a kézi is alsó hangon de ott van még a hoki... úúú abban is gyakoriak a cserék.... mindegyikre igaz az amit a focira írtál...

ellentmondásos ez a kommented nagyon :(

[ Szerkesztve ]

(#21) Lenry válasza bambano (#7) üzenetére


Lenry
félisten

hasonlítsd össze a #11-el. az egy kifejtett, érveket is tartalmazó hsz, míg a korábbi egy trollszintű ideböffentés. a tőled megszokotthoz képest primitív.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22) lapa válasza Lenry (#21) üzenetére


lapa
veterán

mármint? eddig komplikáltabban böfögte a trollkodást, vagy hogy érted?

(én csak visszakérdeztem most, nem mondtam semmit.)

(#23) Lenry válasza lapa (#22) üzenetére


Lenry
félisten

trollkodni is lehet stílusosan, a fentebb jelzett hozzászólás stílustalan volt, mint valami kocatrollé.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#24) lapa válasza Lenry (#23) üzenetére


lapa
veterán

azt sugallod ezzel, hogy.... mindegy, csak hülyülök.

(#25) bambano válasza #56573440 (#20) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"ellentmondásos ez a kommented nagyon": ha arra vársz, hogy az ilyen manipulációkat kiírják a szereplők homlokára, akkor az nem fog megtörténni. Ezek apró dolgok, arra jók, hogy statisztikailag kicsit odébb lökjék az emberek érzelmeit, nem pedig arra, hogy szélsőséges eredményt hozzanak ki.

viszont ha nem azt várod, hogy ezeket a dolgokat nyilvánvalóvá tegyék, akkor látható a korreláció, hogy azok a sportok a nagyon népszerűek (amerikai foci, kosár, baseball, hoki), amelyeknél ez a fajta irány legalább nyomokban fellelhető, és azok nem népszerűek, ahol kevésbé látható.

emiatt az, hogy az állításom ellen szóló érveket is fel lehet hozni, helyesen, nem csorbítja szignifikánsan az állítást.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#26) Sztbeni válasza bambano (#11) üzenetére


Sztbeni
őstag

Ez szerintem is igaz

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#27) #56573440 válasza bambano (#25) üzenetére


#56573440
törölt tag

és ezzel hogy fér össze a nagy amerikai álom hajszolása? hogy mindenki feltörjön, hogy nagy házban sok kocsid legyen, hogy hawai-n legyél nyugdíjas és társai? mert azt is erősen hallatszik már a kezdetek óta, és nem azt sugallja hogy ne vegyél részt az osztályharcban, maradj a helyeden az a jó neked, hanem hogy akarj többet, fogyassz sokat, érd el a nagy usa álmot.

aztán persze a tiéd is egy meglátás, de annál hatékonyabb amit itthon alkalmazunk, hogy ne tanulj mert úgyis hiába úgyis 100k nettónak örülnöd kell, váltani meg nem akarsz mert vagy nem lesz mire, vagy az még nagyobb szívás... és ehhez csak sport se kell.... és ahogy látom a környezetemben bevált.

"van egy irányító, aki sikeres, okos, sztár, stb, meg van 10 másik, akit bedobnak a darálóba, már-már embertelenségbe hajló szituációkba és ezt tűrje el, fogadja el, éljen ennyi lehetőséggel."

egyébként kb ez minden társadalomra igaz, tőlünk nyugatabbra is. egy vezet, aratja a lét, max eltart maga mellett egy kisebb sleppet, aztán valaki az alján nagyon izzad a semmiért.

[ Szerkesztve ]

(#28) bambano válasza #56573440 (#27) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az amerikai álom a marketing rizsa. ez olyan, mint amikor leírják neked, hogy milyen szép és jó is lesz neked, ha windowst raksz a gépedre :P

másrészt meg az amerikai álom kapta a "kivétel erősíti a szabályt" szerepet. kell, hogy időnként, a hibaszázalékon belül, egy-két ember ki tudjon törni, hogy lehessen mivel marketingelni a többieknek, akik nem tudják, hogy az ő pályájuk régen le van fektetve, kitérők nincsenek.

volt erről egy jó átejtős sorozat év végefelé az indexen: találtak négy startupot, akiknek összejött, csináltak velük egy többrészes videósorozatot. az egész azt sugallta, hogy csak rajtad múlik, meg ilyenek, ordas nagy kamu volt az egész. Akkor lett volna objektív, ha a 4 sikeres startup mellé odateszik azt a másik 4000-et, akiknek nem jött össze, pedig megtettek mindent.

olyan ez, mint a lottó. én a hülyék adójának hívom, fizeted, néha csepeg valami, hogy ne búsulj és tolják a hírekben, hogy évente 1-2 embernek sikerült.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#29) adalbert1 válasza bambano (#11) üzenetére


adalbert1
veterán

Ezt továbbgondolva NBA-ban is van kb. minden korszakban pár sztár akinek még a laikusok is tudják a neveit (pl. Jordan), meg ezer akinek nem. :)

Sportnézéshez: múltkor kilátogattam életemben először egy jégkorong meccsre, nekem az tetszett nagyon... Winter Classic volt a Városligeti Műjégpályán, a Fehérvár 6-3-ra verte a Salzburg csapatát. Focival összehasonlítva ég és föld volt a különbség, sokkal pörgősebb, akció (és nem utolsó sorban gól) -dúsabb, nagyon pozitív élmény.

(#30) #56573440 válasza bambano (#28) üzenetére


#56573440
törölt tag

na te most azt mondod hogy a gonosz amcsi sportokkal bebetonozzák az embereket ott, de az ellenkező kommunikáció az hülye marketingduma és elbagatelizálod?

az amsi álom ha csak rizsa akkor is azt sugallja hogy akár te is képes lehetsz rá. ahogy a sport szerinted meg pont azt sugallja hogy nem leszel. attól még mindkettő kommunikáció, se több se kevesebb

mindkettő az, pont azért hoztam hogy ezt is ugatják azt is. és az ellenpélda, hogy máshol meg mondani se kell mégis evvan...

(#31) bambano válasza #56573440 (#30) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

pontosan fogalmaztál, az amcsi álom tényleg csak *sugallja*.
miközben a valóság az, hogy az egész társadalmuk osztályokra van osztva és ez át is itatja a mindennapjaikat. Kitörni belőle nehéz, egyeseknek kivételként sikerül, mert ez az érdekük, de tömeges osztályelhagyás nincs.

tehát a marketing duma az amerikai álomról azt sugallja, hogy te is kitörhetsz, ami igaz, mert nem nulla a valószínűsége annak, hogy sikerül, a sport meg azt, hogy fogadd el, ami van.

fontos megjegyezni, hogy az amcsi álom, mint pozitív marketing duma, publikus, a manipuláció meg, ami a negatívumot akarja elfogadtatni veled, nem az. nem is jönnek rá sokan.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#32) lapa válasza bambano (#31) üzenetére


lapa
veterán

azért nincs osztályelhagyás, mert a paraszt szülők nem tanítják-fejlesztik a gyerekeket és azok ezt a mintát látják, így ugyanolyan parasztok maradnak statisztikai átlagban természetesen.

fél google indiai, miről beszélsz?

[ Szerkesztve ]

(#33) #56573440 válasza bambano (#31) üzenetére


#56573440
törölt tag

"miközben a valóság az, hogy az egész társadalmuk osztályokra van osztva"

az elejétől kb ezt mondom. ezzel se az usa se más nincs előrébb. vagy azt hiszed van egy boldog pontja a földnek ahol ez nem így van? mond meg, indulok, és ezért mondom hogy aztán ebbe hatalmas manipuláció kell hogy ott rohadjon az ember ahova született...

csak azt érteném meg miért gondolod hogy ehhez manipuláció kell ilyen téren, ennél hatékonyabban is beszorítható az ember. ezért nem értem miért gondolod azt, hogy egy ilyen célhoz mondjuk egy ilyen ördögien kitervelt sport kéne...

(#34) bambano válasza lapa (#32) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

azért nincs osztályelhagyás, mert úgy van összerakva az oktatás, hogy ne tudd megfizetni a magasabb osztályhoz tartozó iskolát. és ezt megspékelik a látszat meg a marketing kedvéért néhány kivétellel.

(#33) blackrulz: ott rohadsz meg, ahol születtél, ez tény, a manipuláció ahhoz kell, hogy a megrohadás mellett boldog legyél, hogy megrohadhatsz és ne kezdj el lázongani.

tudod, politikus az, aki úgy küld el a francba, hogy várod, hogy elindulhass. nem elég, hogy sz.r helyzetben vagy, még legyél is vele boldog. erről szól az egész.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#35) lapa válasza bambano (#34) üzenetére


lapa
veterán

most már látom én is, amerika a sporton keresztül tör a zemberek életére.

(#36) Flashback


Flashback
addikt

Azt hiszem kissé elkanyarodtunk a témától... Nem kicsit ^^

Peace! :R

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#37) Tecsa


Tecsa
aktív tag

Az edző nem az egész csapathoz beszél, csak egy két játékoshoz (többnyire a csapat kapitányhoz, vagy offense részről az irányítóhoz). NFL-ben egy zöld matrica jelzi a sisakon azt a játékost akihez beszél. A vezető edző még kapcsolatban van az edző stáb más embereivel is akik jellemzően a stadion egy magasabb pontján nekik kialakított helyen figyelik a mérkőzést, a jobb rálátás érdekében.

Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.