Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sanzi89


sanzi89
(PH! addikt)

Bármilyen hibát találtok, jelezzétek. Köszi!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2) brd válasza sanzi89 (#1) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

A mentés helyének nem muszáj külső tárhelyet kiválasztani, nyugodtan tehetjük arra a partícióra is, amit menteni szeretnénk, de ha van rá lehetőség érdemesebb nem terhelni a háttértárat az írással is, főleg ha éles környezetben vagyunk.

Hátööö..., éles környezetből eleve nem így mentünk (én legalábbis), mert ugye a mentés közben/után is kerülhetnek rá adatok. Azok hogyan fognak átmászni a virtualizált gépre?

Nagyon fontos figyelnünk arra, hogy amennyiben esetleg még be szeretnénk üzemelni a fizikai hardvert, semmiképp se fusson együtt a két rendszer.

Én inkább azt javasolnám, hogy a fizikai vas lehetőleg egyáltalán nem fusson már úgy, hogy látszik a hálózaton. Ugyanis az még csak egy dolog, hogy régi adat lesz rajta, de ha AD-ben is van, akkor időutazás érzése lesz a gépnek/AD-nek, és probléma lesz az authentikációval.

The only real valuable thing is intuition.

(#3) sanzi89 válasza brd (#2) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)

Az első esetben inkább csak azért írtam, hogy lehet a saját lokális meghajtóra tenni, mert érdekesség, hogy tud magára menteni. Természetesen nem ez a javasolt megoldás, de kicsit átfogalmazom akkor.

A második esetben igazad van, ezt is kicsit átfogalmazom.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#4) xTc


xTc
(fanatikus tag)

Kellemes írás köszi! Ami felmerült bennem, hogy működik-e a migráció vajon Azure alá is, egyre kevésbé látom a létjogosultságát annak, hogy egy cég saját fizikai szerverrel rendelkezzen. Sajnos a munkahelyemen se használjuk ki a cloud jelentette előnyöket leszámítva egy-két CDN megoldást. Másrészt pedig nem tartom túl jó ötletnek egy-egy szerveren tárolni a fájlokat, inkább valami storage megoldás felé hajlanék. Persze tisztában vagyok azzal is, hogy ott szeret bármelyik cég vezetése spórolni ahol tud, és ez 99%-ban az infrastruktúra rovására megy.

[ Szerkesztve ]

MacBook Pro 13" (2018), Dell U2717D, iPhone 7 128GB, Synology 416play, PS4 Pro, AppleTV 4K

(#5) sanzi89 válasza xTc (#4) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)

Sajnos ezzel kapcsolatban - még - nincs tapasztalatom, de a Microsoft Virtual Machine Converter 3.0 elvileg tudja ezt a funkciót.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#6) qwertly


qwertly
(PH! addikt)

Szia!
Csak most olvastam az írásodat,mert kíváncsi voltam miket írsz azok után,hogy elolvastam ezt a bejegyzésedet és ez is tetszik.Több ilyet várok még ha van rá mód.

Üdv

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.