Hirdetés

2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) fererencz89


fererencz89
aktív tag
LOGOUT blog

Előre elnézést kérek, a közhelyek durrogtatásáért! :) :R

"The world loves to be amused by hollow professions, to be deceived by flattering appearances, to live in a state of hallucination; and can forgive everything but the plain, downright, simple, honest truth."

(#2) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Ez és egy HX-2 alkotta a régi tornyomat, egy RA6363S Videoton rádiós erősítővel. A lemezjátszó típusára már nem emlékszem, de az is Akai volt.
Szerettem.

(#3) Phülöp válasza fererencz89 (#1) üzenetére


Phülöp
őstag

teljesen rendben vagy

/az első cuccom: Akai AM2600 erősítő + Aiwa AD-F220 magnó deck + Videoton (2050?) hangfalak

[ Szerkesztve ]

Irodai Túlélőkészlet: https://logout.hu/blog/amea/index.html

(#4) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Gratulálok a deckhez! Szép darab. Emlékszem én is az első hifimre, hasonlóképp néztem állandóan, hogy pörög a szalag, hogy villódzik a folyadék kristályos kijelző,halgattam a zenék közötti szünetekben a mechanika finom neszeit. Aztán az a különleges, enyhe illat ami a bemelegedett készülékből áradt, szinte észrevehetetlenül. A meleg por, a fém, az alkatrészek illata. A kezelőszervek klattyanása. De jó is volt! :)

[ Szerkesztve ]

(#5) LamerGyuri


LamerGyuri
senior tag

Nekem a "zongorabillentyűs" Akai (is) volt, imádtam :K

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#6) doeeg


doeeg
senior tag

Húú azok a régi szép idők... anyáméktól lenyúlt, line-in bemenetes kazettás magnóját az első színes tv-nk RCA kimenetére valahogy rámókoltam, és mivel volt a falusi kábel tv-n német VIVA (hol álmodtam én MTV-ről, de végülis majdnem ugyanaz volt csak kicsit több német zenével :D), a suliban nekem volt meg először elejétől végéig minden aktuális zene, anélkül hogy a rádiós műsorvezetők beledumáltak volna, hiszen pontosan lehetett tudni hogy a zene vége előtt 14 másodperccel beúszik az elóadő-számcím-album infót tartalmazó layer, előtte meg mindig bemondták hogy mi jön...

Meg emlékszem, hogy amikor betegen ültem otthon (10 évesen simán otthonhagytak, 90-es évek közepe, részben kényszerből mert ugye akkor még annyira sem volt "otthon szeretnék maradni pár napot a gyerekkel", mint most), és oda-vissza hallgattam a Szimat szörény kazettát, ha meg meguntam akkor mehetett a Rajzfilmslágerek magyarul.

[ Szerkesztve ]

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik" - Road | "...Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!..." 5FDP: No one gets left behind

(#7) thesound


thesound
őstag

Információs túlterhelés és FOMO.
Nehéz észrevenni (bevallani) és elég veszélyes.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#8) Balika911


Balika911
félisten

Én nem érzek hasonló nosztalgiát. Idén nyárra tervezzük, hogy rendelünk egy konténert és többek közt az ilyen ősrégi szarokat is kidobáljuk végre a padlásról, pincéből, melléképületből.

Egyedül a famiclone-omat sajnálom, de az meg már nem kapcsol be.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#9) Somatom


Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Van egy walkmanem. Annak a kimenetét rádugtam a PC -re és úgy digitalizáltam a régi nyelv és válogatás kazijaimat. Most meg egy ilyenem, meg egy ilyenem van itthon.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#10) #25954560


#25954560
törölt tag

grat az akai-hoz! majd felirod te is a boritoba a szamlalo allasokat a szamcimekhez es kesz :D
a kazetta-tipus valaszto es a dolby kapcsolo csodakra kepes :)

en az elso fizumbol egy sony tc-k490-et vettem es rengeteg idot toltottem a megismeresevel

es nalam meg elomagnesezes-allitas is volt.

[ Szerkesztve ]

(#11) LamerGyuri válasza Somatom (#9) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Atyaég :Y SA-X fej, 2 motoros meghajtás, 4 féle kazettatípus, VU műszer, kazettához kalibrálható előmágnesezés, a JVC saját ANRS zajszűrő és dinamikatartomány növelő chip-jével....
....mindez 1980-ban otthon a szobádban. :K

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#12) Somatom válasza LamerGyuri (#11) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog (1)

Ez most is ott van. Elfér. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#13) BoB


BoB
veterán

"mindenhez hozzáférünk, még sincs mit hallgatni éppen"

A bőség zavara :K

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#14) Redneck


Redneck
veterán

A 80-as évek végén születtem. Gombok, potméterek, kallantyúk, és egyéb mechanikus vezérlőkkel nőttem fel, csupa analóg eszközzel körülvéve. Szeretem a modern vívmányokat, a digitális technikát, de agyrákot kapok ezektől a mai tapicskolós simogatós érintős szaroktól.

A régi cuccok nagyon hangulatosak, de már úgy vagyok az eszközökkel, hogy csak használni akarom őket, nem pedig ismerni, és bűvölni.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#15) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Valahogy én is így vagyok bekötve - persze "élvezem" az internet és infóáradat által megspórolt elvett időt.
Nekem sosem volt erősítőm-deckem, laptopot is akkor vettem, amikor szakdogát kellett írnom 20+ évesen, tehát kimaradt a C64 és társai, de fősulin Windows 95-ön (?) kezdtem el netezni (érdekes módon ez volt a BGF könyvtárában). Tetű volt, de élveztem.
Akkoriban persze még képeslapot küldtem anyák napjára, névnapra (2004-2005 talán). És nagyot néztem, hogy bankkártyával fizethetek - manapság mindenki "érint". És fiatalon (17-től 27 éves koromig) nem volt jogsim, de nem derrogált a vonatozás, meg bejárni fél Budapestet midnenféle buszokkal, metróval, HÉV-vel, ja meg az akkoriban kifutónak számító hordozható CD lejátszón hallgatni a cimborám által összeállított mp3-as CD-ket. Semmi mást, csak az, ami rajta van - 4db tölthető AA akksival bármeddig szinte.
Magnóm az persze volt.
A Spotify-t, Deezert, Tidalt mai napig nem bírom megszokni, megszeretni - amikor akciós, akkor pár hónapig előfizetek, de mondom is le. Bár az HBO Max-ot többre értékelem a UPC csatornakínalátánál.
Jelenleg sincs deckem, de sógoromnál a garázsban igen, meg egy pár Grundig hangfal, baromi jó hanggal, mélyekkel.
Szeretem a mai meséket is, persze olyan sebességgel hadarnak benne, és olyan pörgős a cselekmény, hogy ha a gyerek nézi, akkor a háttérmesézésből én semmit sem értek. Egy 101 kiskutyát hamarabb befogadok, ez kétségtelen - ellopták, hát szerezzük vissza, mind a 101-et... :D

(#8) Balika911: mielőtt minden megy a süllyesztőbe, dobj fel egy bejegyzést ide LO-ra, és hátha nekünk valami érdekes lesz.

Ja - én gyűjtök retró cuccokat, felújítgatom, szeretgetem őket. Hamár akkoriban nem adtott meg, legalább most örüljek nekik.

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.