Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Tetszik ez az írás, elküldtem a linkjét pár isminek, akik csak felületesen ismerik a csatlakozókat, itt ha nem is pontos minden, de egész jól össze van foglalva, (még az RS232 is benne van pár szó erejéig.)
Am egy kérdés:
Mivel az alaplapomon van e-SATA, egy ideje használom. Tetszik, mert gyors.
Nemrég felfedeztem, h az előlapi kártyaolvasón az usb-k mellett van egy e-SATA is.
DE ennek mi értelme van egy előlapi panelban, ha nincs mellette táp-csatlakozó is a HDD-hez?A másik:
USB-nek miért van 5 féle csatalkozója? Nem lett volna egyszerűbb egyfélét használni? Adott ugyebár a szgépbe ami csatakozik, az a nagy, aztán a másik vége a telefontöltővel megyegyező mini USB. Aztán még ezen kívül 5 féle van, ahány fényképező, annyi típus.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Hmm.. hát... ennyi erővel az alaplapról egy sima SATA portot is ki lehetne vezetni, az mellé is kell táp..
És akkor sima SATA kábellel össze lehetne kötni.
Meg hát ha annyira mobil rack, akkor már inkább beleépítem a gépbe egy cserélhető fiókkal együtt. Szebb is, és nem kell áramforrással-kábellel bajlódni.USB. Igen, ez így logikus, csak az a kicsi... az ami zavar.. abból miért van 5-6- féle? Azt kellett volna szabványosítani, h csak egyféle legyen. Ne minden gyártó mást használjon..
Hmm... most néztem:
[link]USB A és USB B
Mini USB A és Mini USB B
Micro USB A és Micro USB BAz USB B van a nyomtatómon, scanneremen, bár nem értem, ezeken miért nem lehet sima USB A. Egyszerűbb lenne.
A mini és a micro között meg nincs túl nagy méretbeli különbség, nehezen képzelek el olyan digitális kütyüt, amin nem férne el a "mini" típus, de biztos van létjogosultsága a "micro" -nak is, különben miért is találták volna ki..
De hogy az A és a B változatokra mi szükség van..[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
veterán
Valahol írták már itt lejjebb a 16×-os PCI-E síneket.
AMD oldalon a legújabb chipsetes alaplapok között jóval 20ezer alatt is kapni már olyan lapokat, amik kettő darab 16×-os PCI-E sínt tartalmaznak.Kár, h Intel vonalon a P35-ös, P45-ös chipkészlet az ilyet nem tud (csak 1×16 és 1×4, vagy 2×8). Intel vonalon csak a drága X38, ill. X48-as chipkészlet bír egyelőre 2×16 PCI-E sínnel. De ezek a lapok nagyságrendekkel drágábbak 20ezernél.
Az más kérdés, h egy egyszerűbb AMD proci hogy hajt ki két gtx280-ast, így hiába az olcsó(bb) alaplap.. Talán majd az új Phenomok.
-
veterán
Ha jól emlékszem, Kínában az ottani kormány egységesítette a mobiltelefonok adatkábelét, megelégelvén a sokféle gyártó sokféle töltőjét, és az ezzel járó környezeti terheket.
Sajnos nem találok linket, de talán HVG-ben cikkeztek róla évekkel ezelőtt.
Minden telefonon egyforma csatlakozónak kell lennie, csak úgy hozható forgalomba.
Valamelyik mini USB-st használják.Ennek például látom értelmét.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen-igen, ez így van. És hány ember elhiszi, h két PCI-E sín az már maga a Menyország!
Ráadásul az AMD oldalon a jóval 20ezer alatti lapok is támogatják a PCI-E 2.0-át, míg Intel vonalon ezt csak a P4×-el kezdődő chipsetek tudják (jóval drágábban).
P35-ből ez még hiányzik sajna.(Nekem nem azért van P35 DS4, mert azon két PCI-E sín van; tudtam én, h a második nem 16×-os, ez csak egy olcsó (használt) lap volt anno, ezért vettem meg.
A második VGA is csak azért van benne, mert pillanatnyilag van nálam egy pluszban (mivel lakótársam is ugyanolyat vett anno, mint én, csak Ő közben már lecserélte), és ha már itt van, gondoltam kipróbálom alapon mellérektam. De mivel mindkettő csak 256RAM-os, különösebben nem profitáltam a dologból, de legalább elbírnak a 22"-os monitorommal. Egy VGA-val igencsak döcögött szinte minden.)Bár ezzel valóban én is kimerítem a p×rasztvakítás fogalmát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Formula-1
- Battlefield 2042
- Hálózatokról alaposan
- LEGO klub
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest