Hirdetés

2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bacsis


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Várjuk a hír bejelentésére a Dogecoin erősödését :)) szép lassan felkúszott 250Ft-ra de az utóbbi 1-2 napban nagyon gyengélkedik, vissza esett 170Ft körüli összegre :Y

(#2) Dißnäëß válasza bacsis (#1) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Sokan félreértik a "DOGE to the Moon" dolgot.
Musk meg szó szerint gondolja.

:)) :))

[ Szerkesztve ]

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#3) Tapsi


Tapsi
addikt

És az ár Dogecoinban is lesz denominálva? Mert ezt erősen kétlem. Gondolom meghatározzák az árat USD-ben, és napi árfolyamon ki lehet fizetni kriptóban is.

(#4) dabadab válasza Tapsi (#3) üzenetére


dabadab
titán

Nyilván nem, itt ismét Musk meglehetősen egyedi humorát látjuk akcióban, pont, mint a Boring corp (már maga cégnév :W ) nemlángszóróinál.

DRM is theft

(#5) D.Va válasza bacsis (#1) üzenetére


D.Va
senior tag

A híroldalak is tévesen (illetve nem néztek utána) azt hozták le hogy a Dogecoin bezuhant a Saturday Night Live műsor közben mert a Dogecoint Musk "szélhámosságnak"nevezte. (Ez ráadásul egy előre megírt műsor volt)
De nem ezért történt.

Eközben a valóságban az történt hogy Berry Shilbert Bitcoin milliárdos és a csicskái a Coinbase-től óriási sok milliárdos "kölcsönt" vettek fel hogy shortolják a Dogecoint. Ezt twitteren előre be is jelentette, hogy shortolás lesz. Ez a berry egy pöcs, ennyi. Neki a Bitcoinban van pénze, a Bitcoin viszont csak egy helyben toporog lassan 2 hónapja, miközben a Dogecoin feljött a top kriptók közé, és most minden hír a Doge körül forog. Ez meg kicsi Berrikének nem tettszik. Csak sajnos van annyi pénze ennek a csicskának hogy tönkretegye (shortolással) szinte bármelyik kriptót amelyik nem tettszik neki.
Ezért zuhant szinte pár perc alatt kb 30 százalékot a Doge. Óriási milliós eladásokkal lenyomták az árat. Amire az emberek is elkezdtek pánikolni és eladni.

A műsorban mikor szóba került a Doge, egy pillanatra mindig felugrott egész nagyot az árfolyam de a shortoló banda sokkal erősebb volt és azonnal rátolt milliós eladásokat hogy csökkenjen az ár.
Sajnos sokkal nagyobb milliós eladásokkal szemben nem volt elég vásárló erő.
Eddig is mindig felfele ment az ár amikor Musk tweetelt valamit a dogeról... Az SNL közben is csak felfele ment volna az ár, simán meg lett volna az 1 dolláros Doge, ha ezek a B*zi milliárdosok nem shortolják.

[ Szerkesztve ]

(#6) D.Va válasza D.Va (#5) üzenetére


D.Va
senior tag

Az összes bulvármédia meg persze szokás szerint nem az igazságot terjeszti hanem egy sokkal nagyobb felháborodást keltő clickbait hírként azt terjesztik hogy az Elon Musk SNL miatt bezuhant a Doge... A Shortolást meg érdekes módon sehol nem említik meg még a legnygyobbak sem (cnn, bbc, stb...)

(#7) dabadab válasza D.Va (#5) üzenetére


dabadab
titán

El tudnád magyarázni, hogy egy előre bejelentett shortolás miért lefele nyomta az árfolyamot? Vagy hogy a short pozícióból hogyan tud eladni?
(Lásd még: Gamestop)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#8) D.Va válasza dabadab (#7) üzenetére


D.Va
senior tag

Magasan volt az ár, ott eladja. Lemegy az ár a béka segge alá, ott meg visszavásárolja. Alacsony áron sokkal több coint tud visszavásárolni mint amennyije volt mikor eladta. Mikor újra vissza fog emelkedni az ár, visszaadja a kölcsönt, neki meg egy rakás plusz coin ott lesz a zsebében. Sokkal több mint mielőtt lenyomta az árat.
Az előre bejelentett shortolás meg azért nem keltett előre pánikot mert a Doge tulajdonosok közül szerintem kb senki nem követi Berry Silbert twitterét (Ellenben Musk-éval...), így kb senki nem hallott róla és senki nem számított rá hogy le fogják nyomni az árat hatalmas eladással. Szinte percek alatt az SNL adás alatt amire mindenki várt 2 hete...

Az első pár percben elmagyarázza mi történt, hogy shortolták a Doge-t:
[link]
Illetve itt is szó esik róla:
[link]

A Gamestop esete meg egy kicsit más, mert ott akkor kezdték el a felvásárlási akciót mikor már lent volt a béka segge alatt. Tehát ott pont akik shortolták, azok nem számítottak még csak véletlenül sem arra hogy a gamer sereg felháborodva elkezdi majd felpumpálni az árakat...
Teljesen más a Gamestop esete.
Itt már eleve a csúcson volt az ár mikor, pár milliárdos óriási mennyiségű doge eladásával elkezdte lenyomni az árat... Semmi köze ennek az esetnek a Gamestop esetéhez.
Illetve itt is ki lehetne végezni a shortolókat ha a Doge-t elkezdenék hirtelen vásárlással felpumpálni. Csak hogy ehhez mr itt óriási pénzmennyiség kellene, mert már eleve fent van az ár. Ember, a Top 4-ik coin a Doge, hova pumpáljon hatalmasat felfelé? :U :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9) dabadab válasza D.Va (#8) üzenetére


dabadab
titán

Az adatok nem nagyon támasztják alá ezt az elképzelést, nem nagyon ugrott meg a dogecoin eladások volumene, márpedig egy ilyen dump azt kellett volna, hogy okozzon.

Ez sokkal inkább a klasszikus "buy the rumour, sell the news" stratégia volt szimpla eladók (és nem shortolók) részéről.

Itt már eleve a csúcson volt az ár

Most akkor döntsd el, hogy alulértékelt volt és feljebb kellett volna mennie, vagy a csúcson volt és onnan egyértelmű, hogy hova vezet az út.

DRM is theft

(#10) D.Va válasza dabadab (#9) üzenetére


D.Va
senior tag

Tőlem sokkal okosabbak (mármint tőzsdéhez jobban értők) mondják hogy ez történt, szóval nem fogom most itt a dolgot tovább magyarázni. Ráadásul bizonyíték sem kell. Maga az elkövető posztolta ki hogy shortolni fogják, és meg is tették. A számadatokat meg vissza lehet nézni, hogy valaki milliós nagyságrendben adta el folyamatosan a dogecoinjait az SNL alatt mikor megemlítették a Dogecoint, ezzel óriási árcsökkenést idézve... Többet nem fűzök hozzá.

(#11) dabadab válasza D.Va (#10) üzenetére


dabadab
titán

Ráadásul bizonyíték sem kell. Maga az elkövető posztolta ki hogy shortolni fogják, és meg is tették

Ez eddig oké, de abból önmagában nem történik semmi. Elég sokáig pl. a Tesla a legshortoltabb részvény volt, ehhez képest nem zuhant be.

A számadatokat meg vissza lehet nézni, hogy valaki milliós nagyságrendben adta el folyamatosan a dogecoinjait az SNL alatt

Ahogy említettem, pont az nem látszik, hogy akkor különösebben nagy forgalom lett volna.
Inkább úgy nézett ki, hogy a várakozás fújt egy lufit, ami egy kicsit leeresztett, ami tök normális piaci reakció.

DRM is theft

(#12) -Skylake- válasza D.Va (#5) üzenetére


-Skylake-
addikt

Ez ám a komment. Csak mondom, hogy a shortolós buzi milliárdos meg a longolós buzi milliárdos közt nincs különbség, csak gondolom Neked fáj kicsit mert felteszem van DOGE-be pénz... Ha azon jót röhögsz, hogy a pénzed értéknövekedése attól függ, hogy volt e 10 perce Musknak fotóboltolni valami fasz mémet egy kutyával, akkor azon röhögj jót amikor valaki meg poénból a földbe állítja ezt a szart.

Már nem azért, de elég nagyon WTF a sértettséged. Mit vártál , de őszintén , kiválasztasz egy instrumentumot amire gyak. semmilyen törvény vagy szabály nem vonatkozik (ez a crypto) , majd a tízezer crypto közül kiválasztod azt, amelyik még saját magáról is azt mondja, hogy egy vicc. Aztán meg itt sírsz, hogy nem lettél azért milliomos, mert valaki UGYAN ÚGY rángatja azt a vicc szart mint a Musk , csak ő épp a másik irányba.

Vegyél dollárt, azt nem állítja a földbe a Berry gyerek... Konkrétan fájdalmas volt végig olvasni amit írtál.

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#13) doeeg válasza -Skylake- (#12) üzenetére


doeeg
senior tag

++

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#14) D.Va válasza -Skylake- (#12) üzenetére


D.Va
senior tag

Ez esetben örülök hogy fájdalmat okoztam :CTe aztán okosakat írtál lol.
Van más kriptóm is szóval nem kell kiosztani, szerinted ennyire hülye vagyok hogy egy meme coinba teszem minden pénzemet? És nem sírok hogy nem lettem milliomos úgyhogy vissza vegyél az arcodból de gyorsan! Egyébként meg még így is megtripláztam dogeban is a pénzt hogy most visszább zuhant. Szóval STFU.

[ Szerkesztve ]

(#15) D.Va válasza -Skylake- (#12) üzenetére


D.Va
senior tag

Ráadásul nem én találtam ki azt amit leírtam, hogy mi történt, szóval duplán vegyél vissza az arcból.

(#16) dabadab válasza D.Va (#15) üzenetére


dabadab
titán

Ráadásul nem én találtam ki azt amit leírtam, hogy mi történt

Most éppen arra hivatkozol, hogy leírtál valamit, amit nem is értesz, és emiatt ... ezt nem szabad kritizálni, mert nem érted?...

DRM is theft

(#17) Velen válasza -Skylake- (#12) üzenetére


Velen
addikt

Köszi, mindent leírtál helyettem is.

[ Szerkesztve ]

(#18) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Ennek a nevét vagy sokan nem értik, vagy én nem értem. Egy kutyával illusztrálják. Dogecoin.
Dog e-coin vagy Doge coin? Mert a doge mást jelenthet, ha jelent valamit. (A Google fordító dózsét ír rá.)

(#19) UnA válasza janeszgol (#18) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez a kutya ugye egy netes mém, szándékosan hibás helyesírással.

(#20) janeszgol válasza UnA (#19) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Világos. Akkor értem már. Köszi.

(#21) @tco@ válasza D.Va (#14) üzenetére


@tco@
aktív tag

Te mit keresel ezen a fórumon? Vegyen vissza az arcából? Mi történik ellenkező esetben? Ember, szedd már össze magad.
Amúgy meg igaza van -Skylake- kollégának, spekulációs asset, ez van.Haladd meg önmagad, ismerd be hogy ez most nem jött be, aztán lépj tovább.

[ Szerkesztve ]

(#22) btprg válasza -Skylake- (#12) üzenetére


btprg
aktív tag

+1

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#23) D.Va válasza @tco@ (#21) üzenetére


D.Va
senior tag

Hogy mit keresek itt? Akármit. Itt vagyok már tizen pár éve. Nem szoktam így beszélni csak ha valaki gyökér stílusban válaszol arra amit írtam.
Én tök normálisan leírtam valamit. Nem én kezdtem el bunkó stílusban a másikat sértegetni meg fikázós stílusban válaszolni. Csá.

[ Szerkesztve ]

(#24) Velen válasza D.Va (#23) üzenetére


Velen
addikt

Nevetségessé tetted magad, Skylake leírta miért.
Ezzel az újabb hozzászólásoddal (sőt, az eddig ide írt bármelyikkel) csak fokoztad ezt.

Az a baj, pont reprezentálod azt, mennyire torz ez az egész mém-kriptó-piramisjáték ami mostanában megy, és hát mivel te ezt a reprezentációt büszkén és önként tetted, ezért ne csodálkozz, ha a racionalitás megtalál és megrakja a hátsód. No offense.

[ Szerkesztve ]

(#25) kymera


kymera
senior tag

Kár vitatkozni olyasmin , ami közel sem kézzelfogható tény :)

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.