Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #117922 üzenetére
Az általam ismert 30-asok zöme amúgy nem is nagyon dolgozik. Érdekes, sokan tőzsdéznek pl, és nagyjából megélnek belőle, meg van sok tartós munkanélküli is "by choice", akik amúgy simán elmehetnének dolgozni, de helyette ráakaszkodnak a rokonságra, és valahogy hónapról hónapra összeszedik belőlük azt a minimumot, hogy ne haljanak éhen/kifizessék az albit. Kajak több munkanélkülit ismerek jelenleg, ha a 25-35 közötti életkorú ismerősöket "megolvasom" darabra, mint dolgozót. Az állami statisztikák viszont meg pont nem ezt (engem) igazolják, hanem hogy minden frankó, egymillióval többen dolgoznak, mint az előző garnitúra idején, meg még a kerítés is kolbibólvan
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
senior tag
Én a 39.-re már el is váltam egyszer
Pedig a közös kertesház már megvolt. Most fizethetem a maradék hiteltörlesztőt, szerencsére nincs már sok belőle, az ingatlanárak meg felmentek mint állat. Áh, cs.sszemeg, nem mindig lehet ám előre látni, merre kanyarodik veled az élet......Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
senior tag
Nekem baromi érdekes módon csinálták a pénzügyi nevelésem (húgomnak dettó), az ilyen karácsonyi meg húsvéti pénzajándékokon kívül, amit egy-két rokon adni szokott tárgyi ajándékok helyett, mást sose kaptunk a szülőktől. Apám viszont felajánlotta (sok céget képviselt vállalati jogtanácsosként is, ügyvédként is) 14 éves koromtól, hogy amelyik céghez csak szeretnék, nyáron, mikor sulinak vége van, elküld diákmunkásként 4-6-8 órában, ahogy én kitalálom, dolgozni. Nyilván éltem is vele, de első reakcióm az volt természetesen, hogy nagyon gyorsan leadtam az igényeimet a számtalan mindenféle tárgyi jellegű hülyeségből, amikről korábban totál meg voltam győződve, hogy a megvásárlásuk nélkül nem tudok létezni Gyakorlatiasabban: ha napi 6-8 órán keresztül szaros szennyvízstrangokat bontasz ki az épületgépész cég melósaival a helyi buszpályaudvar renovációs projektjén, akkor kissé leértékelődik az új bringa az ember fejében, és felértékelődik a megkeresett minimálbér alatti lóvé. De megmaradt bennem pl. a helyi állatkert bejáratának a felújítása is, ott pl. életem első munkahelyi balesetét láttam, meg talán először középkorú férfit zokogni, hogy hogyan fogja fenntartani a családját amíg gipszben lesz (aztán szerencsére vhogy megúszta a törést és csak pár napra esett ki ha jól emlékszem)
Nemtom, hogy ez jó vagy rossz irányvonal volt-e, én már nem biztos, hogy így csinálnám, ha lenne saját gyerekem, de tény az, hogy 14 éves korom óta megértem, és tudom kezelni a pénzem. Anno a devizahitelek "erőltetésénél" is elég hamar átláttam a lehetséges buktatókat, ami ismerjük, hogy mennyi családot megszopatott, és szépen felvettem forintalapon a családi házra a vételár felét.
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
morcosharcos
senior tag
válasz Mecy_Lacee #118050 üzenetére
ezt az agysejtek is kímélték........
-
morcosharcos
senior tag
Jó reggelt, skacok! Várjuk a faxa agyrohasztóhirdetés-dönpinget
-
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #118231 üzenetére
Deák.
-
morcosharcos
senior tag
"Nemrég volt rinyálás, hogy Indiában tömegek veszítenék el a megélhetésüket, ha a Tiktok nem dobálná fel a videóikat embereknek."
Az persze meg sem fordulna a fejükben, hogy elmenjenek dolgozni.
-
morcosharcos
senior tag
válasz KROK640 #118302 üzenetére
Na még erre, bocsi hogy így telef0stam a végét a topicnak: te hogy kerülöd el, hogy az "unlockolt" youtube verzióval összeakadjon a ublock o.? Nekem ha mindkettő fut a böngészőn (mozilla), akkor prémiumosként bejelentkezve néhány videó el se indul, nemprémiumosként meg az ublock működik flawlessly.
-
morcosharcos
senior tag
Itthon. India kissé potensebb gazdasági hatalom, a férfi munkanélküliség ott általában még válságok idején is 8% alatt van A nőknek ott más a társadalmi megítélése, úgyhogy őket mondjuk nem érdemes ideszámolni, nagyon sokat nem enged a családja dolgozni.
-
morcosharcos
senior tag
De ha Mo.-ra értetted, akkor totál helytálló a megfigyelés, ahelyett, hogy nagyobb munkahelyteremtő ipari beruházásokat folytatnánk, öntjük bele a pénzt a vergődő akkugyárakba, vendégmunkással+ erőltetjük ezt a semmire nem jó közmunkaprogramot.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #118354 üzenetére
Cigi letételével max. a cukorbajjal társított érszűkület kialakulása odázható el (meg nyilván a cukorbajtól függetlenül számos más betegség esélye csökkenthető, ez egyértelmű), de sajnos akinek elkezd rosszalkodni a hasnyálmirigye, az elvileg azzal jár a legjobban, hogyha nagyon pontosan beszedi a gyógyszereit meg tartja a cukor-célértékét, azaz sokszor mér. Kb. mint egy magasvérnyomás-betegségnél is, mérni, meg gyógyszert szedni. Ja, és nyilván az se mindegy, hogy milyen típusú cukorbaj, az 1-es mögött van egy autoimmun folyamat, ott végképp nem sok semmit segít az "élvezeti szerek" letétele, megintcsak a nyilvánvaló egyéb! egészségügyi pozitív hozadékától függetlenül, de 2-esnél mondjuk el tudom képzelni, hogy pl. az alkoholfogyasztás elhagyása komolyan segíthet az ilyen betegnek a cukorbajával is. Van diabetológus a családban, neki nagyjából ez a fenti a tapasztalata betegeivel.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Trailblazer #118390 üzenetére
Helyes
-
morcosharcos
senior tag
Áh, ez, amit én írtam, webshopoknál a kötelező postai szolgáltatás-feltüntetésnél megadott ár volt.... pár hete másoltam be ide, ebbe a topicba. Persze magánszemélyként is rohadt drága, nem véletlen hogy aprón mindenki a foxpostot preferálja. Nekem pl ha az eladó azt írja, hogy neki nagyon kiesik egy foxpost-automata, nem tudja úgy, hanem csak postán/gls-sel feladni, általában meg szoktam köszönni és tovább keresgélek.... mondjuk ritkán veszek nagyobb értékű cuccokat itt.
-
morcosharcos
senior tag
-
morcosharcos
senior tag
Ne stresszeljetek, a világon semmi nem ér annyit, hogy megemelje a vérnyomást
-
morcosharcos
senior tag
válasz Alusky #118601 üzenetére
"Anyám se különb, építőanyagot vettünk, kimértük a faszival centi pontosan segítettem neki, még adott is egy centi ráhagyást, elkezdi vágni anyám meg lábbal megrúgja a gépet az meg beakad és kiugrik, és mondja neki, hogy odébb vágja mert a vonalnál nem jó. Te mondom hol vágja odébb mikor így is van egy centi ráhagyás? Meg a faszi is mondta hogy nem kéne rugdosni a gépet, mert nem volt olcsó, meg az ujjait is szeretné megtartani. Még bent a pénztárnál is mondta a többieknek, hogy ezt nem hiszi el."
XDXD
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118785 üzenetére
Szarakodik a foxpost folyamatosan, hivatkozd meg a hivatalos közleményüket sztem. Már ha a vevő reklamál.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118785 üzenetére
Attól meg nem kell besza.ni, ha mondjuk feljelentéssel fenyegetőzik vki, ha te becsületesen megcsináltad eladóként a dolgod, akkor 2 dolog történhet. 1: tényleg elkallódik a csomag, kikéred a csomagküldő összes dokumentációját, ott lesz valahol egy elismervény, ha eltűnt/megsemmisült, és ezt bemutatod bíróságon, 2: a hülyéje úgy nyom fel, hogy meg sem várja, hogy megérkezzen a termék (vagy egyenesen át akar verni, és "benyeli" a cuccod, azt kamuzva, hogy pl. üresen érkezett a csomag), nos, ez esetben még egyszerűbb a dolgod, ugyanis azonnal fordul a bizonyítási kötelezettség, ha! készítettél fotót vagy videót feladáskor a termékről. Általában sima fotó is jó, de nyilván a mozgókép a leghatásosabb, csinálsz egy 10mp-es kis semmiséget amikor a csomagautomatába, vagy a futárnak átadod, úgy, hogy egyértelműen kivehető legyen a termék, és onnastól ez leszend a világ legerősebb bizonyítéka, hogy te feladtad, vevő meg hazudozik. Kb. minden bíróság azzal a lendülettel szünteti meg az eljárást, hogy bemutatod, és mehet a viszontfeljelentés hamis vádra.
-
morcosharcos
senior tag
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118792 üzenetére
Mit akarsz eladni? Lehet nekem pont kellene olyasmi.
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118796 üzenetére
Ok
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118800 üzenetére
Lehet érdemes megvárni most már ősz elejét, én is vevői oldalról azt látom, hogy nagyon leült minden, kerestem egy gyári OC-s GTX 970-et vagy 1060-at uncsitesómnak most, hát ne tudd meg mennyit szívtam vele míg egy még élő hirdetést, nem elborult áron megtaláltam. Ősszel már sztem jobb lesz itt a helyzet. Vaterán meg FBmarketen is talán.......
-
morcosharcos
senior tag
Igen, ez is jó tanács, mert sajnos a retúr szállítás költségét is szépen kifizetteti a szolgáltató. (Ezért bonyolódik amúgy a felhívások ellenére HA-n is az üzletek jelentős része előreutalás+foxpost vagy más csomagautomata útján)
-
morcosharcos
senior tag
válasz Pikari #118809 üzenetére
Ezt vettem meg: Palit GeForce GTX 970 JetStream videokártya. Sztem így még nem számít idézésnek hirdetésből, hiszen csupán egy terméknév, de akit érdekel, megtaláljátok. Ez az egy van. Most a csavarmatricával kapcsolatban nincsenek illúzióim, nem érdekel különösebben, hogy ott van, de ránézésre tiszta volt (nem kell f.....t takarítani belőle fél óráig), youtube-on a szétszedését megnéztem, nem bonyolult ergo újrapasztázható kevés fejfájással, és a legfontosabb, hogy az órajelei elég magasak, ergo ha visszaveszem, hűvösebb lesz, ha meg hagyom, akkor majdnem 980-as szint. Majd eldöntöm, mi lesz vele. Az biztos, hogy uncsitesónál BG3-at fog futtatni jópár hónapig, nagyon ráállt arra a játékra Majdnem megvettem újonnan egy RX6600-at helyette amúgy, de megdumáltuk, hogy neki tökmindegy, hogy low-on 30-45 fps-el, vagy ultrán 60-nal futtatja, mert ez egy rpg, szal eléggé story-driven game. Nemtom.... én sose voltam nagy D&D-s, ismerem távolról, de annyi elég is. Eleget seggeltem életemben tankönyvekből, hogy ne akarjak sokszáz oldalas szabálykönyveket seggelni mostanmeg.
Én amúgy még most is egy 1660TI-on tolom, ha nagynéha játszom, 3050 8gb szintjén van majdnem, és anno azt újonnan vettem, nincs szívem eladni és venni erősebbet arra a minimalista felhasználásra, amit én csinálok vele
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118811 üzenetére
Hát ez k.vajó, megkaptad úgy, hogy csak liffegett rajta a hűtőventi?
-
morcosharcos
senior tag
válasz Krisztianby #118813 üzenetére
Hát ez nem az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest