Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Plasticbomb


Plasticbomb
addikt

Mindenképpen pozitív az invitel mellett: Ha IPTV van, bedugom laptopba számítógépbe a kábelt, közvetlenül a modemből, és nagyjából egyből nézhető az adás ölben is. Nekem ez külön nagy érték, mert nincs itthon TVnk, már évek óta, és azért az egy két csatornáért, műsorért, amit nézni szoktam ritkán, nem is akarok venni, se tvt se tvtunert.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#2) Mate


Mate
nagyúr

Érdekes a cikk, bár szerintem lehetne még jócskán bővíteni.
Nem tudom mennyire akarsz belemenni a két szolgáltató összehasonlításában, de én jobban összevetném a kettőt, hogy még jobban megkönnyítsem a választást a két szolgáltatás között.
Amit leírtál és rálátásom van megállja a helyét.
Pár dolog ami szerintem még beleférhetne:

1. Ár összevetése
2. Csatornalista összevetése
3. Képminőség összevetése
4. Ügyfélszolgálat (teljes, nem csak telefonos)
5. Jövő. Ide sorolnék minden egyes várható fejlesztést. UPC-nél pl. Horizon stb.

Az írás jó alapja lehetne egy a 4 legnagyobb szolgáltatót érintő összehasonlító tesztnek.

(#3) cigam válasza Plasticbomb (#1) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Azt meg hogyan? Most úgy néz ki, hogy van 2 dedikált port a box-nak, a 3. pedig egy routerbe megy.
Hogyan milyen programmal tudok számítógépen is IPTV-t nézni?

mate3553
Valóban lehetne bővíteni, sztem fogom is. Sajna Invitel területen a T előfizetés reménytelen, így ezt az összehsonlítást nem én fogom megírni.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#4) Mate válasza cigam (#3) üzenetére


Mate
nagyúr

Egy ember nem is fogja tudni, ritkaság az olyan hely, ahol mind a 4 szolgáltató elérhető. De ha páran összefogunk és mindenki megírja a tapasztalatait pártatlanul, akkor összerakhatunk egy jó cikket.

Ehhez kell:

UPC Kábeles
Invitel Kábeles
Digi Kábeles
T-kábeles
Inivtel IPTV
T-IPTV

tapasztalat. Nem igen találtam interneten ilyen olvasmányt, ami alapján el lehetett volna döntenie valakinek kit miért érdemes választani.

(#5) Plasticbomb válasza cigam (#3) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Invitel IPTV. ez nálam így van, de nem feltétlen van így mindenkinél.
A modem, amin kapod a netet, csak akkor ad internet kapcsolatot, ha megadod a ügyfél azonosítót/felhasználónevet, és a jelszót. Ha nem adod meg, akkor kioszt egy ipt, ami nálam a 10.*.*.* formában néz ki. Ha adsz megadod neki az azonosítókat, akkor a rendes ipt kapod ami aszem 87.*.*.* vagy hogy néz ki.

MulticastTV ezt az alkalmazást kell letöltened először.

A következő: Egy gép kell, amin van két lan csatlakozó. És kell hozzá a wireshark nevű program. Feltelepíted, bedugod az egyik lanba a modemből jövő kábelt, a másikba meg lan kábelen a boxot. A gépen a két hálózati csatolót kijelölöd és hídkapcsolatot hozol létre velük. A következő, hogy bekapcsolod a progit, és megmondod neki, hogy melyik csatolókon figyelje a forgalmat. Elindítod, majd bekapcsolod a boxot.

Elkezd dolgozni a box, keresi a helyét, a szervert, ami megmondja neki, hogy mi merre hány méter, majd, amikor bedobja a tv képet, onnantól figyeled, milyen ipre kommunikál folyamatosan. Ez nálam a 239.*.*.* volt.
ellenőrizd, csatornaváltással, hogy jó az az ip range, amit kinéztél.

kicsomagolod a multicasttv-t és telepíted.
Elindítod. Settings menü, ott preferences: majd itt Scanner settings.
ide kell beírnod azt az ip ranget, ami feltételezhetőleg a tv csatornák szervereit jelöli. portot 5000re állítsd. aszem ez az általános beállítás multicast rendszereken. Nyomd meg a scan gombot, és várd a találatokat. az ip ranget úgy írd be mint pl a routerben a port forwardingot egy cím tartomány esetén. pl 192.168.1 - 192.168.2. az ip cím utolsó tagja nem kell.

Amikor talál csatornát, azt alistában feljegyzi, de neked kell kideríteni, hogy melyik csatorna melyik. EPG-t eddig nem tudtam rájönni, hogy honnan kéri le, nem szórakoztam túlzottan vele, mert van port.hu és onnan is meg tudok lesni minden ilyen infót.

Éjfél múlt, szal remélem érthető, hogy mint kell megcsinálni. ha nem, kérdezz, és válaszolok. Nappal, kipihenten.:)

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#6) Nyufiful


Nyufiful
csendes tag

IPTV visszajátszás problémánál nem az vezetett megoldásra, hogy újraindítottad a boxot, hanem maga a szolgáltatás volt letiltva. Ez két kattintással visszaaktiválható ezért volt a gyors hibaelhárítás. :)

(#7) Nyufiful válasza cigam (#3) üzenetére


Nyufiful
csendes tag

VLC-vel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.