Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bayarena


bayarena
(tag)

Klassz lehetett.
Kíváncsiságból megnéztem, hogy mekkora LA, ha már ilyen extrém nagynak írtátok le.
Érdekes, én Sydneyben élek, és pont 10szer nagyobb a területe mint LA :D

(#2) atosan


atosan
(addikt)

Szép látvány lehetett fentről. További jó utat!

Maine coon

(#3) Pjotr


Pjotr
(senior tag)

Miért kell politikai véleményt egy Mobilarena cikkbe mindig belecsempészni? Megnézném a helyiek arcát, mikor muzulmánok települnek az USA bármelyik városába nagy számban. A bevándorlási hivataluk is az egyik legszigorúbb a világon. Meg a déli határ sincs ugye nyitva. De hát seggre kell ülni attól, amit oda összeharácsoltak. Hollywood a legnagyobb propaganda gyár a világon. És agymosoda.

[ Szerkesztve ]

(#4) Mr.Silkó


Mr.Silkó
(veterán)

Klassz hely lehet LA, sajnos még nem jutottam el oda, de a képek alapján – és a millió utazási riport és filmes körút infóit begyűjtve – mindenképp kötelező utazási célpont, ha a nyugati parton jár az ember az USA-ban.

[ Szerkesztve ]

(#5) pusszycat


pusszycat
(veterán)

Hmm egy képen se vagytok rajta,ez így nem hiteles... :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#6) .Szaki. válasza Mr.Silkó (#4) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Nekem is bakancslistás. :K

_________

További jó utat, várjuk a következő bejelentkezést! :)

(#7) frescho válasza Pjotr (#3) üzenetére


frescho
(addikt)

Már betelepültek. Hasonlóan változatos keveréket találsz a keleti parton is. NY, Boston, Washington mind-mind annyira vegyes, hogy sose tudod milyen származású lesz akivel legközelebb találkozol. Amit jól csinálnak az az, hogy 2 generáció alatt asszimilálják a bevándorlókat, mint a Borgok. Arra nagyon figyelnek, hogy mindig csak annyi új érkező legyen amennyit még ők formálnak a saját képükre.

https://frescho.hu

(#8) Mr.Silkó válasza .Szaki. (#6) üzenetére


Mr.Silkó
(veterán)

:K

(#9) Pjotr válasza frescho (#7) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Teljesen jogos, amit írsz. De ugye abban is egyet értünk, hogy ezt könnyebb egy 325 millió lakosú, eleve a bevándorlás miatt sokszínű és sokféle ember által benépesített országban megtenni, mint egy 10 milliósban, ahová ráadásul sokkal könnyebb is bejutni. :) Ide két generáció alatt jönne annyi nem magyar, hogy akár az ország nevét is lehetne változtatni nyugodtan másra. Aztán mi lennénk az indiánok. És nekik szerintem nem akkora öröm ez, hogy így alakultak a dolgok Amerikában, de kérdezd meg őket nyugodtan a rezervátumban.

[ Szerkesztve ]

(#10) Pjotr válasza Pjotr (#9) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Na, sikerült az egyetértünk szót szarul leírni ennek a rém okos telefonnak. :) Éljen a swipe

[ Szerkesztve ]

(#11) pusszycat válasza Pjotr (#9) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Nem kell megijedni, már csak azért sem mert, fizikailag nem férnek be sokan. Max. 1 milcsi de azok is csak sátrakban,nincs szabad ingatlan. :)

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#12) Pjotr válasza pusszycat (#11) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Ajánlom mindenkinek a Római birodalom bukásának okait olvasgatni. Valahogy rohadtul hasonlít az EU-ra, csak nehogy ugyanaz legyen a vége.

[ Szerkesztve ]

(#13) frescho válasza Pjotr (#9) üzenetére


frescho
(addikt)

Magyarországon évszázadokig 50% alatt volt a magyar anyanyelvű lakosság. Kultúrálisan is eltérő népeket fogadtunk be. Mondjuk a kunokat, akik a századokkal korábbi magyarokhoz hasonlítottak. Akkor mi már a korábban a német lovagok és hittérítők által behozott kereszténységet és annak értékrendjét vallottuk.

Nem maga a bevándorlás a probléma, fölösleges démonizálni. A gond az, ha olyan mennyiségű és minőségű emberanyag érkezik akit nem tud értékrendi szinten befogadni az ország. A befogadás kétoldalú, mert egyrész asszimiláció, ami az alap értékrendet jelenti. Másrészt át is vesz a kultúrából, legyen az pl. kulináris, nyitottabb gondolkozást jelent vagy bármi mást ami pozitívan viszi előre az országot. A gond az, hogy még szavak szintjén sem akarjuk ezt megtenni a saját állampolgárainkkal sem. Emellé pár száz vagy ezer bevándorló nem oszt, nem szoroz. A többi meg nem maradna magától úgysem itt, hanem a gazdagabb nyugati országokat célozná meg.

A birodalom bukása sok hullámban történt és hosszú emberöltőkig tartott. Évszázadokkal később pedig a kultúrális örökségén emelkedtek fel ismét az új európai birodalmak.

https://frescho.hu

(#14) Pjotr válasza frescho (#13) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

És az 50% alatti aránynak meg is lett a következménye. Trianon. Megérte ;)

(#15) frescho válasza Pjotr (#14) üzenetére


frescho
(addikt)

A folyamatot nézd. Meghódítottuk a területet és az ország közepét foglalták el szállásterületnek a törzsek. A behódolt túlnyomórészt szálv népektől nem vártuk el a nyelv felvételét. Később német ajkúak (sváb, szász) is betelepültek egyrészt a bányavidékek/ipar miatt, másrészt azért, hogy a háborúk által kihalt vidékeket benépesítsék. De végig a magyarság csak a legnagyobb kisebbség volt. Ez volt az alap, amire rájött az akkor új nacionalizmus és a nemzeti államok megalakulása, amivel az elvesztett háború után számolni kellett. De a fő gond az elrontott nemzetiségi politika volt. Sajnos ez utóbbi miatt még azok a nemzetiségi csoportok is ki akartak válni akik korábban integráns részét képezték az országnak. Mindenkivel sikerrel összerúgtuk a port már előre az eröltetett magyarosítással mindezt úgy, hogy még nagy eredményeket sem tudtunk felmutatni. Azt követően ugyanazt kaptuk vissza. A romániai, szlovákiai törvények ugyanolyan módon nyomták el, próbálták románosítani és tóttá konvertálni a székelyeket, felvidéki magyarokat.

Voltak törekvések korábban a föderációvá alakulásra, a szélesebb autonómiára már Kossuthtól is. Azzal talán valamilyen szövetségi állam formában megmaradhattunk volna, vagy legalábbis azokat a részeket megtarthatta volna az ország amik magyar többségűek voltak. A partnerség többre vitt volna, mint az erőből politizálás. Ez utóbbihoz nem voltunk elég nagyok.

De ez itt erősen off, inkább valami töri topic kellene neki.

https://frescho.hu

(#16) sheratan válasza Mr.Silkó (#4) üzenetére


sheratan
(titán)

Nekem pont az volt az első gondolatom a képeket nézegetve, hogy ezt mind láttam már - GTA-ban :D

(#17) savoo válasza frescho (#15) üzenetére


savoo
(addikt)

Folyamatot nézze? Ugyan, jönnek a migráncsok és elveszik az asszonyainkat. Ennyi ;]

[ Szerkesztve ]

(#18) Pjotr válasza frescho (#15) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Ez igen. Hány ezer éves vagy? Nem tudom hogyan térhettél el ennyire attól, ahonnan indultunk.

[ Szerkesztve ]

(#19) Pjotr válasza savoo (#17) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Ezt se én mondtam, kedves egyszerű fórumozó.

(#20) frescho válasza Pjotr (#18) üzenetére


frescho
(addikt)

Nem értem a kérdést az életkorommal kapcsolatban. Te tetted fel az első történelemmel kapcsolatos kérdést én csak arra reflektáltam attól nem volt igazán tértem el.

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#21) Pjotr válasza frescho (#20) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Melyik volt az a kérdés? A római birodalmat említettem, de nem kérdést tettem fel, csak egy ajánlást. Erre elkezdted írni a magyarok történelmét. Minek?

(#22) osztraksajt válasza Pjotr (#3) üzenetére


osztraksajt
(őstag)

Semmi gond, ez egy független orgánum, olyan véleményt ír a blogban (aminek a műfaja ráadásul pont a személyes élményekről véleményekről szól) amilyet akar amíg az nem ütközik a törvényekbe.

Leszögezem hogy sok dologgal nagyjából egyetértek amit leírtál, de azzal nem hogy hogy politikai korrektséget vársz el mikor a hozzászólásod alapján ennek még a szikrája sincs meg benned.

Ha a te világnézeteddel nem fér össze akkor van ebben az országban épp elég olyan oldal ami a te nézetettel megegyezik, a soknyolcason biztos keblükre ölelnek az ilyen dumával.

(#23) defymoto válasza bayarena (#1) üzenetére


defymoto
(senior tag)

Wow, én is Sydney-ben élek!

Azt hittem egyedül vagyok, aki ilyen messziről Mobilarénát olvas :D

(#24) frescho válasza Pjotr (#21) üzenetére


frescho
(addikt)

Igazad van, fölösleges magyarázni, hogy zöld.

[ Szerkesztve ]

https://frescho.hu

(#26) Pjotr válasza osztraksajt (#22) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Látod, nem tudom mit írtam, ami miatt eszedbe jutott a 888. Ha te a multikulti mellett állsz ki, Nobel-békedíjat kapsz, ha én azt mondom, hogy szerintem meg az nem olyan fasza, akkor rasszista meg antiszemita vagyok. Ez a kurva nagy baj. De ennél ez mélyebb dolog, csak sajnos túl sok minden mögé tudtok állni. Már le se írom mik azok, mert ki leszek tiltva. Egyetértesz velem sok dologban? De a polkorrektseg beszél belőled. Akkor csak simán nem mered vállalni a véleményed. Mindenhol megy a kampány az állítólag nem független médiában. Nekem meg legyen kuss, akit ez irritál.

[ Szerkesztve ]

(#27) bayarena válasza defymoto (#23) üzenetére


bayarena
(tag)

Többnyire inkább csak prohardvert, de onnan néha ide ide lehet keveredni:)
Northern beaches amúgy.

(#28) osztraksajt válasza Pjotr (#26) üzenetére


osztraksajt
(őstag)

Én rohadtul nem állok ki a multikulti mellett. Van, volt és lesz ahol rohadtul nem működik és soha nem is fog pl Palesztína, Kurdok, Mianmar stb, de van ahol pedig a világ egyik legerősebb országát teremtette meg pl USA, aminek ugyan a céljait és ideológiáját lehet vitatni de tények attól tények maradnak.

És mily meglepő én is le merem írni hogy történelmi léptékű hibának tartanám többmillió iszlám vallású beengedését Európába, csak éppen elfogadom ha alaki másképp gondolja és látja, lehet neki van igaza. Pl 100 éve még nálunk sem mehetett ki vidéken asszony fejkendő nélkül az utcára, vagy éppen 50 éve is Angliában kémiailag kasztrálták a melegeket. A II. világháborúban (és még él az a nemzedék jópár tagja aki részt is vehetett akár benne tehát nem volt olyan rég) ideológiai okokból komplett népcsoportokat irtottak ki, de a délszláv háború sem volt éppen piskóta amit ott műveltek. És akkor még nem is mentem vissza 200 évet amikor még boszorkányokat égettünk.

Én éltem anno a Szovjetúnióban, bejártam egész Észak-Afrikát, voltam Szudánban, Kenyában, sok időt töltöttem az amerikai kontinensen is (és nem csak USA-t értem a kontinens alatt mielőtt nekem ugrasz), távolkeleten is megfordultam, szóval láttam egy-két dolgot a világból, és van rálátásom nem arra alapozok amit a hazai média fosik ki magából hogy itt már mindenki társadalomtudós migránsszakértő lassan akármelyik oldal is legyen.

És gondolom azoknak is legyen kuss akiket meg az irritál ami a lakájmédiából ömlik 0-24-ben akár teljesen megalapozatlanul pl fészbuk kommenteket forrásként kezelve. De te leírhatod a véleményed mert az szerinted jogos, akinek meg más a véleménye annak nincs joga leírni mert téved.

Szerintem meg meg kellene hallgatni a másikat és nem elhallgattatni, lehet az előrébb vinné az országot.

Szívesen folytatom veled privátban, értelmes gondolatokra nyitott vagyok.

(#29) fido1983


fido1983
(csendes tag)

...és szép lassan le is süllyed a fórum a hír24 hozzászólásainak szintjére!

(#30) Bog válasza Pjotr (#26) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)

Te tökre fejezd be itten a térítést, senki sem kíváncsi rá, de én végképp nem. :(((

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#31) Pjotr válasza Bog (#30) üzenetére


Pjotr
(senior tag)

Viccoldal...töröljetek.

[ Szerkesztve ]

(#32) Stevee83


Stevee83
(aktív tag)

Az az érdekes, hogy LA egyszerre jó hely és unalmas is egyben. Én már 2x is voltam.. elsőre nem érdekelt annyira akkor csak Venice beach, Santa Monica, már Redondo beach ahol laktam volt terítéken, meg a Griffith obszervatórium.. másodszorra már jobban körül néztem és sok érdekes dolog van ha az ember utána jár. Akár élőben látni az Endeavour űrsiklót, meglátogatni azt az épületet ahol egy csomó film jelenetét vették fel a gyönyörű lépcsőháza miatt, elmenni a Cliffton's Cafetriába ami belül hihetetlen, stb.. sajnálom, hogy csak ennyi időtök volt..

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez! Samsung Galaxy Note 4/Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.