Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

nagyúr

válasz Inhouse #3656 üzenetére

Érdemes lenne egy ilyen kis 15Ah akksihoz egy CTEK XS 0.8-at beszereznem?
    Szeretném kímélni az akksit, de a hétvégi állásban sokat merül a "vámpíroktól".*

Az MXS 7.0 viszont ráküldi a ~7A-t (ha felveszi), az meg nem tehet neki túl jót...
    Alternatív ötlet tápegység módban rajta hagyni, mert az csak 13.6V, és az elején
    biztos nem folyna nagy áram (mert eleve a feltöltött akksira raknám rá pénteken).

De ha mondjuk nem raktam rá, véletlenül, és hétfőn a ~15 perces út során sokat
    nem tölt rá a generátor (és azt sem erőltetném, hogy lámpa nélkül, nagy fesszel,
    sok áramot kapjon!), akkor valahogy csak "vissza kéne hozni", kíméletesen.:R

*: kézenfekvő lenne ezeket lekapcsolni... Még egyesével meg kell néznem, hogy
    a fedkompokon kívül az egyéb műszereim nem zabálnak-e esetleg készenlétben.
    (A fedkompok lekapcsolása annyira nem jó buli, mert elfelejti nekem az időt stb.)

Ui: a CTEK Battery Sense is egy ilyen vámpír, de <1 mA nem oszt nem szoroz...
    Azért szereztem be, mert előtte kézzel írogattam fel, amikor a garázsban jártam,
    hogy most éppen hogy áll, rá kellett adnom a gyújtást, nem is valóst mértem stb.
    Gyújtás nélkül rádugdosni a multimétert meg különösen macerás móka volt.:R
    Kíváncsi voltam, hogy az új akku hogy bírja: nagyjából 0,1V-ot veszít két naponta.
    Természetesen az adott fogyasztókat készenlétben tartva (nem polcon/magában).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés