Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

A plexi nagyon kényes anyag, nehéz megmunkálni. Ha keletkezik rajta egy repedés, ami keletkezhet gyártás közben is, az tovább fog repedni valamikor. Kivédeni úgy lehet, hogy a repedés végén meg kell fúrni és nem megy tovább, de ez egy vizesblokknál nem opció. Találd ki hol gyártják ezeket, milyen minőségben. Én mint forgácsoló soha nem veszek plexi blokkot, mert tudom, h milyen kényes. Persze szép is, mérlegelni kell. Pont nem szabadna megtépni a csavarokat, azért van az o gyűrű hogy az tömítsen, inkább menetrögzítő kéne meglazulás ellen.

(#2) D1Rect


D1Rect
félisten

Nem voltam ott egyik esetben sem, de azért én nem zárnám ki teljes mértékben a felhasználói hibát.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#3) Atmil válasza CounterBoci (#1) üzenetére


Atmil
aktív tag

Pontosan mire/melyikre gondolsz? :)

[ Szerkesztve ]

Üdv! Atmil.

(#4) bazsi83vp válasza Atmil (#3) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

például: Link

Vannak ilyen termékek. De egyébként facsavarozásnál is játszik az értelmesebb olyat, hogy a csavart bekeni/ furatba nyom a faragasztóból és úgy tekeri be.
De a legegyszerűbb opció, kis csavaroknál fém esetén: kis lakk a menetre. Kiszárad, összetörik és a szemcsés anyag növeli a súrlódást -> nehezebben lazul meg.
Csak azt nem tudom ,hogy a műanyagot nem-e károsítja az oldószere, bár eleve nincs sok benne. Asszony észre sem venné, ha 1-1 csavar menetét megkened vele.

Persze vannak még egyéb csavarbiztosítási módok, de rugós alátétet stb. oda úgysem akarsz. :D

(#5) Atmil válasza bazsi83vp (#4) üzenetére


Atmil
aktív tag

Ez a megoldás eszembe sem jutott. Nem rossz kifejezetten jó. De! Ha meg se moccan a csavar, akkor hol tudom belecseppenteni a csavarlazítót?
Egyébként köszönöm az észrevételedet. :)

Üdv! Atmil.

(#6) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Egyébként nekem is furcsa valami. Gondolom a blokk réz, amiben a menet van. Az nagyon puha anyag. Egy acél csavar fejét nem lehet elnyalni benne, mert hamarabb szakad meg a menet a rézben. Véletlenül nincsenek beragasztva a csavarok? Ráadásul belső kulcsnyílású ahogy írod, amiből elég nehéz kifordítani a kulcsot.

(#7) Tikakukac


Tikakukac
titán

A nikkel-gate óta tudjuk, hogy igen, a kínai felvásárlás hozott magával pár változást. Ezen meglepődni nem kell. Nekem is volt nem 1-2 egyértelműen gyártási parás blokkom, ezért mondom, hogy aki egyből maga alá tervez csinálni ettől a névtől, az azért lépjen 2-t hátra és nézzen kicsit szélesebben.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#8) Atmil válasza CounterBoci (#6) üzenetére


Atmil
aktív tag

Biztos, hogy nincs leragasztva, mert, univerzális blokk.
Bár aztán...
Az imbuszkulcs elég hamar ki tud fordulni.

[ Szerkesztve ]

Üdv! Atmil.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.