Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
veterán

Kicsit sántít a teszt. Alapfeszes tuningnál csak GPU és alapfesz+kombinált jó lett volna, mert így nem lehet egyértelműen következtetést levonni. 1080p esetén is kíváncsi lennék az eredményre, de nyílván az adott tesztkörnyezetben nem megoldható. 2GB-os kártya azért ajánlott lesz a GTA V-höz megérte volna kicsit többet aprózni!

A teszt amúgy jó, ízlésesek a grafikonok!

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#2) T.G.B válasza Redneck (#1) üzenetére


T.G.B
tag

kíváncsi leszek elég lesz- e az az 1 Gb, én ma már próbáltam a GTA 5- t R9 290- l és szépen megzabál 2,5 gb- t, bár nálam minden maxon volt 1080P- ben. :DD

(#3) schawo


schawo
titán

Ezek első szintű boost órajelek, nem a valódiak, amin valójában fut a gpu.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#4) dangerzone válasza schawo (#3) üzenetére


dangerzone
addikt

A táblázat updatelve eszerint

(#5) Redneck válasza dangerzone (#4) üzenetére


Redneck
veterán

Így már értem, már csak két dologba kötnék bele. Az egyik hogy nem feltétlenül jó a játékcsomag amivel teszteltél (abból kell főzni ami van), a másik pedig a következtetés a végén.

"a memória órajelének növelése nem hozott túl nagy változást."
A Stalker: CoP a táblázat szerint +10% minimum képkockát produkált.

A Grid EGO (eredetileg Neon) motorjánál a benchmarkkal ezt nem lehet igazán látványosan megmutatni, ezért is írtam hogy a játékcsomag nem túl szerencsés. A Metro LL: Redux-nál jobb lett volna az eredeti Last Light, utóbbiban a konzolosítás miatt van pár limitáció. Az alapja hiába a Stalker alatt is muzsikáló motor, elég rendesen átírták a kezdetektől. Ez sem túl szerencsés, köszönhetően a minimum/maximum fps-ek viszonyának.

Véleményem szerint, bár régi, a Crysis: Warhead elég jól tudja ábrázolni egy VGA erejét(sok külföldi tesztoldal a mai napig használja), de a Battlefield 3/4 vagy egy dinamikusabb Unreal engines produktum reálisabb képet adott volna.

Ha lesz időm megcsinálom Ti-vel (hogy ne csak kukacoskodjak) majd próbálok úgy játékokat válogatni hogy jobban látható legyen a különbség.

Szerk:
Ezektől függetlenül nagyon korrekt és szép munka, tényleg bejönnek a grafikonok! Sokan elrontják de ezek tetszetősek és egyszerűek!

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#6) gbors


gbors
nagyúr

Jó kis teszt lett, ezek szerint a 750-esnek még elég a memória-sávszélesség, bár nem árt egy kicsit megemelni, ha a maximumot akarjuk kihozni a GPU-tuningból.

(#1) Redneck: a fullHD 8%-kal több pixel, mint az 1600x1200, úgyhogy pár % lett volna csak a különbség.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#7) dangerzone válasza Redneck (#5) üzenetére


dangerzone
addikt

Arra értettem, hogy ha választanom kellene a gpu vagy a memória órajelének növelése között a GPU-t választanám, mert sokkal jobban meglátszik az eredményen. :)

Egyelőre ilyen játékaim vannak, de ha esetleg van még valami releváns benchmark tool, akkor küldj egy linket, aztán tesztelek tovább szívesen. :)

(#8) Redneck válasza dangerzone (#7) üzenetére


Redneck
veterán

Nyilván azt választanám én is, kivétel ha plafon OC-n van a kártya és memória sávszélesség limitációtól szenved! :) Csak azért írtam a tippeket hogy ne üres belepofázás legyen, nem vagyok ám nagy benchmark imádó, jobbára játék közben szoktam figyelni egy-egy tuningfokozat különbségét. Természtesen mérek is, de sokat számít a szemünkkel/kezünkkel (folyamatosság/input lag) való érzékelés.

Unity Heavent esetleg érdemes megpróbálni, esetleg Far Cry 3 vagy 4 alatt mérni játék közben és átlagolni a kapott értékeket.

gbors: Tudom, de pár játéknál láthatóbb különbséget adott volna, bár ajánlottabb 2GB-os verzióval tesztelni.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#9) Redneck válasza T.G.B (#2) üzenetére


Redneck
veterán

Nézegettem GTA 5 gameplayeket amiket ma raktak fel. Elég gyengus elavult vas (Phenom X4 9950@2,6Ghz, 7GB DDR2) + 750 1GB de elég jól fut a játék. Nyilván nem maxon de elmondható hogy jó munkát végeztek.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#10) dangerzone válasza Redneck (#9) üzenetére


dangerzone
addikt

Rövidesen kiderül, aztán majd tesztelek ott is. :)

(#11) Pécsi gyerek válasza Redneck (#9) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Az biztos hogy jó munkát végeztek,mert egy xeon e5440 hd 6770 pároson is szépen megy.A gta 4 az már nem anyira acélos😁 de ahogy olvasom az elég rosszúl van optimalizálva.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.